Dodaj do ulubionych

jesień przyszła

23.09.11, 15:21
nie ma rady na to :}
przy okazji tego całego okołoszczękowego zamieszania nie zauwazylam, ze to już :/
Obserwuj wątek
    • yoma Re: jesień przyszła 23.09.11, 15:37
      Ale złota.
      • leloop Re: jesień przyszła 23.09.11, 15:58
        u mnie tytanowa ;O
    • lellapolella Re: jesień przyszła 23.09.11, 15:39
      no, przyszła, nie da się ukryć
      lelony ryczą
      gęsi lecą
      żurawie kombinują
      i ryby śpiewają w Ukajali;)
      • yoma Re: jesień przyszła 23.09.11, 16:03
        Spoko. Jak mawiał mój były: przyszła, to i pójdzie...

tylko że o wiośnie tak mawiał...
        • hesperia1 Re: jesień przyszła 23.09.11, 16:11
          Miałam Wam rano oznajmić ze przyszła,ale pomyślałam ze może jeszcze nie wiecie i chciałam cobyście pożyły w błogiej nieświadomości.
          • yoma Re: jesień przyszła 23.09.11, 16:17
            Dobra kobieto... :)
            • se_nka0 Re: jesień przyszła 23.09.11, 20:15
              Wiemy. Niestety. Bardzo duże tempo narzuca ta jesień - czasu mi brakuje. Na działce co się tylko dało to zostawiłam, żeby się goło nie zrobiło.Kanny na dobre się rozkwitły a w prognozie powiadają, że w nocy początkiem pażdziernika -4 ma być. Żadnych minusów sobie nie życzę!
              • yoma Re: jesień przyszła 23.09.11, 20:22
                Boże błogosław Unię Europejską- wiesz, co by było, jakby się tak za tydzień czas zmieniał?

A u mnie kolory się zaczynają robić piękne, osobliwie mydleńca, czysty oranż, lampa taka, że światła włączać nie muszę.
                • asta6265 Re: jesień przyszła 23.09.11, 21:16
                  Przyszła, przyszła. Ranki i wieczory zimne, jelenie faktycznie ryczą - uwielbiam słuchać jak się nawołują. Bluszcz na domu robi się czerwony i za chwilę będę miała co sprzątać ech złota Polska jesień:)
                  • andziaos Re: jesień przyszła 24.09.11, 01:40
                    Lubię taką jesień - zamglone chłodne poranki a potem w ciągu dnia słońce i znowu chłodne wieczory. I oby tak do wiosny :D
                    • lellapolella Re: jesień przyszła 24.09.11, 13:54
                      jelenie faktycznie ryczą - uwielbiam słuchać jak się nawołują.
                      no, ja też- to się nazywa Prawdziwy Chłop w potrzebie;)
                      grzyby się pokazały, aczkolwiek w śladowych ilościach- ostatnie trzy dni w lesie. Odkąd tu mieszkam, to drugi raz, gdy postanowiły zastrajkować, miłe to nie jest:(
                    • leloop Re: jesień przyszła 24.09.11, 23:25
                      a ja zajrzałam na swoje meteo i kurcze latem tak ciepło nie było jak teraz mi zapowiadają; przez prawie cały nadchodzący tydzień 24-26 a potem tylko 21 ...
                      • leloop Re: jesień przyszła 24.09.11, 23:27
                        zresztą u Was tez :)
                  • yoma Re: jesień przyszła 27.09.11, 16:00
                    > za chwilę będę
                    > miała co sprzątać

Ja już sprzątam. Sosny lecą i jabłonie. No i dobrze, będzie czym rododendrony ściółkować i róże obsypywać.
    • leloop Re: jesień przyszła 26.09.11, 17:28
      a hopsasanka kwitnie :)
      zarówno tez mieczyki się rozwijają, irys wkrótce zakwitnie, zrobiłam kolejny pokos rabarbaru, wyłazi na nowo serduszka - powariowało towarzystwo
      https://lh6.googleusercontent.com/-MqHixk4C6-M/ToCWIYi4ffI/AAAAAAAAMqs/afbdaHTG4vg/s512/FxCam_1317046736508.jpg
      • lellapolella Re: jesień przyszła 26.09.11, 20:09
        ładna ta hopsasanka, aż zajrzałam do mojej ale nic, choć już w gruncie. W ogóle żadnych anomalii nie mam...
    • leloop Re: jesień przyszła 27.09.11, 15:50
      jak powiedzieli, tak zrobili, LATO KURNA :)
      • yoma Re: jesień przyszła 27.09.11, 16:00
        Ale jakie piękne!

Bidne te rośliny, rozdwojenie jaźni mają - noce zimne, dni krótkie, a za dnia patelnia...
        • hesperia1 Re: jesień przyszła 27.09.11, 20:02
          forsycja mi kwitnie.
          • se_nka0 Re: jesień przyszła 27.09.11, 20:23
            ???? Popergoliło jej się coś ? To kiedy przycinać, teraz po kwitnięciu czy na wiosnę? Ot zagwozdka.
          • yoma Re: jesień przyszła 27.09.11, 22:43
            Mnie złotokap i mirt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka