lellapolella 08.04.12, 20:57 żeby nie być gołosłownym, to tylko foliak, są jeszcze parapety, dołownik i ten, hmm, taki mały inspekcik... muszę kupić te trzysta doniczek, jak idiotycznie by to nie brzmiało, prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: kocham się rozmnażać 08.04.12, 21:01 Cudowny widok, do którego tęskni sie całą zimę :) Odpowiedz Link
bei Re: kocham się rozmnażać 08.04.12, 21:13 Ależ płodnas:):)...wiosna, nowe życie, niech Ci się szczęści florystycznie i nie tylko:)! Odpowiedz Link
yoma Re: kocham się rozmnażać 08.04.12, 21:43 A na już ci potrzebne czy możesz poczekać do tego bzu i tawuły? Odpowiedz Link
lellapolella Re: kocham się rozmnażać 09.04.12, 09:51 Postanowiłam jeszcze popytać w kwiaciarniach, im przecież powinno zostawać, pewnie by woleli sprzedać niż wyrzucać:) Potrzebuję tylko tych najzwyklejszych P9, małych, inne mam a gość na all. nie sprzedaje poniżej 300 szt. Osobiście uważam, że to akurat, ale chłop twierdzi, że na ep upadłam;) a może by napisać do faceta? Odpowiedz Link
newill6 Re: kocham się rozmnażać 09.04.12, 10:12 no to nie czaj się...pisz jaka to srednica może Ci pomogę...:))) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: kocham się rozmnażać 09.04.12, 10:52 Lella, skontaktuj się z jakąś firmą wykonującą ogrody. Oddadzą Ci doniczki z pocałowaniem w rękę. Szkółki nie bardzo chcą przyjmować z powrotem, bo taniej im kupić nowe niż odkażać używane. Odpowiedz Link
yoma Re: kocham się rozmnażać 11.04.12, 12:01 A niekoniecznie, moja ukochana szkółka w Słupnie przyjmuje z pocałowaniem ręki... Odpowiedz Link
leloop Re: kocham się rozmnażać 09.04.12, 14:16 > żeby nie być gołosłownym, a przedstawiłabyś trochę towarzystwo Odpowiedz Link
lellapolella Re: kocham się rozmnażać 09.04.12, 15:12 Leloop, pierwsza fotka to pomidory, papryki, bakłażany i róże z nasion druga- ukorzenia się pan P. trzecia to przetkane zdrojkiem, który żremy od tygodni, przeróżne patyki bzowe, hortensjowe, kalinowe itp. czwarta- zeszłoroczne patyki różane i różne znajdy ogrodowe o na razie nie rozpoznanym pochodzeniu, w tym dwie kokorycze bardzo cudne, co mi zakwitły (już)w donicy z różą w dołowniku Newill, bardzo dziękuję, jak nic nie wykombinuję, to wrócimy do tematu:) Na razie zrobiłam porządek w szafkach i znalazłam kubełki z twarogów itp. Dorkasz, nie sądzę, aby ktoś robił ogrody w okolicy... Największy problem jest z sadzonkami, których zrobiłam tej jakże długiej jesieni dwa zagonki, a teraz chcę odzyskać grunta;)) Odpowiedz Link
lellapolella załatwiłam!!! 10.04.12, 16:16 byłam w mieście, zaszłam do takiej drogerio- kwiaciarni i voila! W piątek mam przyjechać i odebrać, ponoć mają od groma i okropny kłopot z nadmiarem:) Jestem niebywale szczęśliwa:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: załatwiłam!!! 11.04.12, 12:42 nie, Yoma, wygląda na to, że będzie dość:) Odpowiedz Link
leloop Re: kocham się rozmnażać 10.04.12, 17:23 > Leloop, pierwsza fotka to ... zapomniałam podziękować :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: kocham się rozmnażać 10.04.12, 17:53 Lella... Ty uszczęśliwiona bo masz doniczki i oni, bo się pozbędą. Warto pytać. Odpowiedz Link
lellapolella Re: kocham się rozmnażać 13.04.12, 21:12 kurka, przywiozłam- ooogrooomny karton poskładanych ściśle doniczek, no, multum. I mam zielone światło:)) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: kocham się rozmnażać 13.04.12, 21:19 Poszalejesz teraz z tym rozmnażaniem :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: kocham się rozmnażać 14.04.12, 10:18 Ogrodniczka to jednak wyjątkowy gatunek człowieka:)Wystarczy jej zrobić prezent w postaci kupy,doniczek albo innego ustrojstwa i już jest w siódmym niebie:)Piękne to jest:) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: kocham się rozmnażać 14.04.12, 10:43 Prawda, że piękne? Chanel Nr 5 się chowa ;) Odpowiedz Link
yoma Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 10:49 Gdzieś, kiedyś były perfumy o zapachu świeżego siana. Nic więcej nie wiem, ani nazwy, ani producenta... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 11:59 Dla ogrodniczek jak znalazł. Dwa w jednym :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 15:29 App. zapachu, wczoraj cięłam wierzbę smoczą, kotki już pyliły i jak to pakowałam, to tak pachniało...No, niesamowicie, jak całe łany mniszka. Bardzo wiosennie:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 19:28 To ta taka staśmiona? staśmiona, bardzo ciemna i do tego powykręcana:) koleżanka ma staśmioną ale rośnie bardziej jak drzewko i pędy ma zielone, moja to raczej odwrócona półkula:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 16:24 No coś ty, "dracena smocza" to masło maślane... "smocze" może być coś, co nie jest smocze z definicji. Odpowiedz Link
yoma Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 16:33 No to weź mi przetłumacz Dracaena draco na polski. Smokini smocza? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: kocham się rozmnażać 16.04.12, 17:20 Toż przecie jaja sobie robię... ale jak dla mnie może być Smoczyca Smok (imię i nazwisko). Odpowiedz Link