Dodaj do ulubionych

niniejszym

24.04.12, 23:28
pragnę podziękować darczyńcom za wypchanie mi walizki :) taka derektorska świnia ze mnie, ze wcześniej tego publicznie nie zrobiłam ;P
dzisiaj dopiero mogłam one dary spokojnie władować do doniczek, żeby doszły do siebie. nie lalo choć piździło okrutnie.
dziękuję za roślinki oraz kilogram warszawskiej gliny z dżdżownicami i siatę nadwiślańskiego piachu ;) te nadprogramowe prezenty zostały jednakowoż w Gdyni ;)
Lella, tojad był mocno nadgniły, obie odnóżki. mam wrażenie, ze nie zdążyłyby zgnić do tego stopnia przez ten tydzień :] liście były w porządku wiec wydłubałam zgniliznę, obmyłam i posadziłam może puści korzenie z boków.
to nie jest to reklamacja tylko może obejrzyj swój egzemplarz czy jest w porządku.
Obserwuj wątek
    • leloop Re: niniejszym 25.04.12, 08:03
      Dżizas co za wichura w nocy i ulewa !
      • bakali Re: niniejszym 25.04.12, 08:34
        U mnie też: ulewa, chyba pierwsza od października. I nagle w jedną noc wszystko strzeliło liśćmi.
        • lellapolella Re: niniejszym 25.04.12, 14:35
          I nagle w jedną noc wszystko
          > strzeliło liśćmi.

prawda, pięknie jest, wszystko w zielonej mgiełce:)
          • lellapolella Re: niniejszym 25.04.12, 15:34
            Leloop, tojad wykopywałam na końcu i się spieszyłam, musiałam go rozdziabać a czas i zaduch paczkowy zrobił resztę... Roślina mateczna ma się dobrze:)Jakby co, to co się odwlecze, to nie uciecze, nie oblizuj paluchów;)
            • leloop Re: niniejszym 25.04.12, 17:17
              > zas i zaduch paczkowy zrobił resztę... Roślina mateczna ma się dobrze:)
              znaczy się własnym jadem się tak załatwił, no bo była to cuchnącą maź a przecież i w Gdyni i tutaj natychmiast został wyciągnięty z wiezienia razem z reszta, reszta ma się bardzo dobrze, nawet nie przywiędła :)
              • yoma Re: niniejszym 25.04.12, 19:48
                Było powiedzieć, że żżownice zostawiasz w Gdyni, wydłubałabym se...
                • horpyna4 Re: niniejszym 25.04.12, 20:16
                  A co, żałujesz Gdyni żżownic? Takie sympatyczne miasto, niech ma.
                  • yoma Re: niniejszym 25.04.12, 20:16
                    Żałuję. Gdynia ma swoje, a ja mam wieczny niedobór :)
                    • se_nka0 Re: niniejszym 25.04.12, 20:39
                      Mamy Ci podesłać - wespół wzespół = żżownic??
                      • yoma Re: niniejszym 25.04.12, 20:41
                        Dzięki, kupię sobie w sklepie wędkarskim :)

BTW co biorę jakie wiadro czy donicę z podmurówki, to dżdżownica. Co one, beton jedzą?
                    • leloop Re: niniejszym 25.04.12, 21:05
                      Gdynia na piachu stoi, gdzie tam dżdżownice ...
                      • yoma Re: niniejszym 25.04.12, 21:43
                        Nie mow, górki chyba morenowe?
                        • leloop Re: niniejszym 25.04.12, 22:03
                          górki to dalej, sama Gdynia piach szczery i bagna, "gd" to tereny podmokle, niestabilne. Gdańska starówka zbudowana została na wbijanych w podmokły teren palach, po 2 wojnie przyszli mądrzy inżynierowie i kazali starówkę osuszyć, zapadło się parę kościołów.
                          kiedyś nadciągnęła nad Gdynie granatowa chmura, w podstawówce byłam. nadciągnęła, przeszła i jak potem powiedziano opróżniła się nad zatoka, podobno spadło kilkaset milionów litrów wody w krótkim czasie, gdyby to spadło na miasto, Gdynia spłynęłaby do morza
                          • yoma Re: niniejszym 26.04.12, 09:11
                            łał :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka