yoma 25.07.12, 15:01 no dobra: do południa słonko przymglone i cieplutko, po południu słonko bardziej przymglone i bardzo ciepło. To zima też taka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Św. Jakub 25.07.12, 18:24 u mnie do południa powstający gorąc przy lazurowym niebie, po południu gorąc nie do zniesienia (basen, hamak i ani renkom ani nogom. to co, -30 w grudniu ? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Św. Jakub 25.07.12, 18:56 Dobrze, że przymglone. Gdyby tych chmur nie było cały dzień na ,,patelni,, trudno byłoby wytrzymać. Cieplutko mi nie przeszkadzało, bosssko na działce. Tylko sucho. Bardzo sucho. Te chmury deszczowe które widać na horyzoncie, mógłby św. Jakub nad działki pokierować ? ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Św. Jakub 25.07.12, 21:02 U mnie pada od wpół do siódmej. Kap... kap... kap... BTW skończyłam właśnie książkę o pielgrzymowaniu do grobu św. Jakuba, czyli do Santiago de Compostela. Nazywa się "Do Santiago", autorzy Emilia i Szymon Sokolikowie. Fajna, bo bez epatowania dewocją czy ezoteryką - ot dwoje młodych ludzi w drodze, choć się czuje, że ruszyli duchowo i w intencji. Masa ciekawostek, opisy przyrody etc. A w takiej mieścinie Carrion de los Condes toż ja byłam, kościół romański obejrzeć, a nie miałam pojęcia, że szkal tamtędy przebiega :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Św. Jakub 26.07.12, 19:22 Jedna chmura po lewej, druga po prawej a nad miastem słońce. I wczoraj i dziś. Nawet kwiatki zaczynają usychać na działkach. W nocy chyba coś kropnęło, bo rano wyschnięty ślad po kałuży był na chodniku. Odpowiedz Link
yoma Re: Św. Jakub 26.07.12, 19:38 No ja też tak bardzo często mam. We wsi od południa pada, we wsi od północy pada, a u mnie sucho. Mikroklimat. Odpowiedz Link