Dodaj do ulubionych

SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM

31.03.13, 09:19
U mnie poranna temperatura (-2) taka jak w Suwałkach i za kołem polarnym, na otarcie łez piękne słońce, czego Wszystkim życzę :)
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 10:01
      Dziekuję - wzajemnie smacznego. U nas bez zmian. Pada. Śnieg.
      • newill6 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 10:32
        Dzięki..Leloop..od Ciebie to se z łupinkami dzisiaj zjem... ja takze wapna potrzebuję nie tylko Clematisy:)
        cieplunio..ale w domu..na zewnątrz+2 i prószy....
        • hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 11:13
          Zimno,zadyma,bałwany będziemy lepić.
          • dorkasz1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 12:18
            Jajca zjedzone, żurek też. Smacznie było czego i Wam życzę.
            U mnie +1 i białe sypie, sypie, sypie.
            A wiecie czym się różni żurek od białego barszczu? Ja dopiero kilka dni temu się dowiedziałam. Lepiej późno niż wcale.
            • lellapolella Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:21
              A wiecie czym się różni żurek od białego barszczu?
              nie wiecie, bywają spory- dawaj:)
              Wracając z psami widzieliśmy dziś bałwana, który trzymał w łapce koszyczek z pisankami:)
              • leloop Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 15:59
                > Wracając z psami widzieliśmy dziś bałwana, który trzymał w łapce koszyczek z pi
                > sankami:)
                to stoi w ogródku mojego kolegi, Gdynia-Orłowo
                https://img802.imageshack.us/img802/1058/44d89ab351e34379aca3dbd.png
            • hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:22
              Zapomniałam Wam napisać ze wczoraj widziałam dwa mikroskopijne przebiśniegi:)
              Będzie dobrze:)
            • hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:30
              Żurek sporządzany jest na zakwasie z mąki żytniej,barszcz biały z białych buraków;);P
              • dorkasz1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:40
                Obie zupy są przyrządzane na zakwasie, żurek - z mąki żytniej, biały barszcz - z mąki pszennej, dlatego barszcz jest delikatniejszy niż żurek.
                • imbirova Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 16:25
                  Smacznego i Wesołych. Sypie takie białe, mokre. Tracę cierpliwość. W domu rośnie jaśminowiec, trzy winobluszcze trójklapowe i krzewuszka, nie mówiąc o uprawach pod folią. Czyli zakupionych kłączach w woreczkach foliowych.
                  • andziaos Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 18:07
                    smacznego jaja wszystkim:) i żurku i barszczu białego.
                    W domu wiosennie. Na zewnątrz - właśnie odśnieżyłam ścieżkę do domu taaakim dużym łopaciskiem!
                    • edziakrys Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 09:33
                      Wesołego jajeczka :)
                      W Pyrlandii jak u ogólu: sypie białe, wczoraj +2, dzisiaj +1, słoneczka ani, ani :(
                      Poproszę o wyznaczenie nowego terminu świąt wielkanocnych!
                      • horpyna4 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 11:31
                        Ja protestuję, z nikim się na taką pogodę nie umawiałam. Co prawda, jak zapowiedzieli jakiś czas temu, że wiosennie będzie od pierwszego kwietnia, to wydało mi się to mocno podejrzane... no i rzeczywiście wyszedł kiepski dowcip. Po Warszawie można jeździć saniami, jak tu życzyć smacznego jajka? Przyjdzie chyba kutię szykować.
                        • sigrid6 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 13:00
                          Wczoraj żeby nie było świętowałam z rodziną tz. jedliśmy piliśmy jedliśmy piliśmy jedliśmy.....Za oknem tak jak zapowiadali zima. Mieliśmy jechać do teściów ale to by było szaleństwo graniczące z głupotą. Co prawda pługi pracują ale po co kusić los. Jak śniegi w końcu spłyną to mnie nie minie. Życzę WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT.
    • bei Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 21:20
      Na Grenlandii od polowy marca po 12 stopni na plusie, do nas tez to arktyczne ocieplenie dotrze :)
      Spóźnilam się, ale wiktualy zaZwyczaj i po swietach jeszcze w lodowkach zostają, smacznego poswiatecznego łasuchowania :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka