leloop 31.03.13, 09:19 U mnie poranna temperatura (-2) taka jak w Suwałkach i za kołem polarnym, na otarcie łez piękne słońce, czego Wszystkim życzę :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 10:01 Dziekuję - wzajemnie smacznego. U nas bez zmian. Pada. Śnieg. Odpowiedz Link
newill6 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 10:32 Dzięki..Leloop..od Ciebie to se z łupinkami dzisiaj zjem... ja takze wapna potrzebuję nie tylko Clematisy:) cieplunio..ale w domu..na zewnątrz+2 i prószy.... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 11:13 Zimno,zadyma,bałwany będziemy lepić. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 12:18 Jajca zjedzone, żurek też. Smacznie było czego i Wam życzę. U mnie +1 i białe sypie, sypie, sypie. A wiecie czym się różni żurek od białego barszczu? Ja dopiero kilka dni temu się dowiedziałam. Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link
lellapolella Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:21 A wiecie czym się różni żurek od białego barszczu? nie wiecie, bywają spory- dawaj:) Wracając z psami widzieliśmy dziś bałwana, który trzymał w łapce koszyczek z pisankami:) Odpowiedz Link
leloop Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 15:59 > Wracając z psami widzieliśmy dziś bałwana, który trzymał w łapce koszyczek z pi > sankami:) to stoi w ogródku mojego kolegi, Gdynia-Orłowo Odpowiedz Link
hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:22 Zapomniałam Wam napisać ze wczoraj widziałam dwa mikroskopijne przebiśniegi:) Będzie dobrze:) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:30 Żurek sporządzany jest na zakwasie z mąki żytniej,barszcz biały z białych buraków;);P Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 13:40 Obie zupy są przyrządzane na zakwasie, żurek - z mąki żytniej, biały barszcz - z mąki pszennej, dlatego barszcz jest delikatniejszy niż żurek. Odpowiedz Link
imbirova Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 16:25 Smacznego i Wesołych. Sypie takie białe, mokre. Tracę cierpliwość. W domu rośnie jaśminowiec, trzy winobluszcze trójklapowe i krzewuszka, nie mówiąc o uprawach pod folią. Czyli zakupionych kłączach w woreczkach foliowych. Odpowiedz Link
andziaos Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 31.03.13, 18:07 smacznego jaja wszystkim:) i żurku i barszczu białego. W domu wiosennie. Na zewnątrz - właśnie odśnieżyłam ścieżkę do domu taaakim dużym łopaciskiem! Odpowiedz Link
edziakrys Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 09:33 Wesołego jajeczka :) W Pyrlandii jak u ogólu: sypie białe, wczoraj +2, dzisiaj +1, słoneczka ani, ani :( Poproszę o wyznaczenie nowego terminu świąt wielkanocnych! Odpowiedz Link
horpyna4 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 11:31 Ja protestuję, z nikim się na taką pogodę nie umawiałam. Co prawda, jak zapowiedzieli jakiś czas temu, że wiosennie będzie od pierwszego kwietnia, to wydało mi się to mocno podejrzane... no i rzeczywiście wyszedł kiepski dowcip. Po Warszawie można jeździć saniami, jak tu życzyć smacznego jajka? Przyjdzie chyba kutię szykować. Odpowiedz Link
sigrid6 Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 13:00 Wczoraj żeby nie było świętowałam z rodziną tz. jedliśmy piliśmy jedliśmy piliśmy jedliśmy.....Za oknem tak jak zapowiadali zima. Mieliśmy jechać do teściów ale to by było szaleństwo graniczące z głupotą. Co prawda pługi pracują ale po co kusić los. Jak śniegi w końcu spłyną to mnie nie minie. Życzę WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT. Odpowiedz Link
bei Re: SMACZNEGO JAJKA WSZYSTKIM 01.04.13, 21:20 Na Grenlandii od polowy marca po 12 stopni na plusie, do nas tez to arktyczne ocieplenie dotrze :) Spóźnilam się, ale wiktualy zaZwyczaj i po swietach jeszcze w lodowkach zostają, smacznego poswiatecznego łasuchowania :) Odpowiedz Link