Dodaj do ulubionych

zmienia się

06.04.13, 22:36
kierunek wiatru. od jutra ma zacząć wiać z pd-wsch i południa a od poniedziałku z zachodu. zapowiadają noce na + :)
N A R E S Z C I E !!!
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: zmienia się 06.04.13, 22:54
      Oby... aż boję się cieszyć.
      • dorka556 Re: zmienia się 07.04.13, 07:26
        Mnie ucieszyłby tylko wiatr z południa (halny).
        Żaden inny nie da rady stopić tych zwałów śniegu.
        • horpyna4 Re: zmienia się 07.04.13, 08:30
          U mnie powinien zniknąć od strony południowej nawet już dziś, jeżeli będzie takie słońce, jak w tej chwili. Od północnej potrzebuje jakichś trzech dni, na razie jest tam +2, więc ubywa go bardzo wolno.

Oczywiście pod warunkiem, że w międzyczasie nie dosypie. A nie jest to wcale takie oczywiste, niestety...
          • leloop Re: zmienia się 07.04.13, 08:40
            jak teraz widzę na termometrze będzie to bardzo powolny proces, na razie się zachmurzyło i przestało wiać z północy, zobaczymy co przyniesie dzień.
            Dorka, nie wiem jakich uwarunkowań trzeba, żeby powstał halny, na razie na satelicie widać, ze ta masa lodowatego powietrza stanęła, już nie przemieszcza się w dół.
            www.yr.no/satellitt/europa_animasjon.html
          • horpyna4 Re: zmienia się 07.04.13, 11:05
            Przekroczyło już +5. Nooo... prosimy o jeszcze.
            • dorkasz1 Re: zmienia się 07.04.13, 11:14
              U mnie +8 i słońce, tylko wiatr trochę studzi.
              • lellapolella Re: zmienia się 07.04.13, 11:27
                u mnie wyraźnie kwiecień, bo przeplata, dziś akurat w stronę zimy: piździ, ciemno i generalnie do bani.
              • horpyna4 Re: zmienia się 07.04.13, 11:29
                Szybko rośnie. Przekroczyło +6, a termometr mam od cienistej strony. Wiatru prawie nie ma, idę na spacer.
    • lampka_witoszowska Re: zmienia się 07.04.13, 12:18
      nie wytrzymałam, mi też zawiało :)
      wzięłam grabie i sobie trawę odświeżyłam, wyczesując mech i jakieś takie starocie - omijałam płachty śniegu i mi lepiej :)

wiosna, cieplejszy wieje wiatr :)
      • dorkasz1 Re: zmienia się 07.04.13, 12:29
        No i po słońcu, ale na liczniku prawie 9!
        • se_nka0 Re: zmienia się 07.04.13, 12:44
          U mnie dopiero zaczęło świecić. Dużo chmur było ale 6 na plusie też dobre. Śniegu do stopienia jeszcze sporo. Od środy mają być noce na plusie i chyba to będzie wreszcie to.
    • andziaos Re: zmienia się 07.04.13, 16:13
      słońce, zero wiatru, poszłam do ogródka zerwać czapy śniegu z krzaków. Jak to wszystko naraz się zacznie topić, to zamiast w sadzonki w ryby będę inwestować:) Na parapecie groszki i bławatki wystawiły łebki do słońca:)
      • dorkasz1 Re: zmienia się 07.04.13, 18:36
        Szpinak nowozelandzki był dzisiaj na tarasie, cebula też. Może i pomidory za kilka dni się przespacerują? Takich marnych jeszcze chyba nigdy nie miałam.
        • lellapolella Re: zmienia się 07.04.13, 19:09
          Ja moje wynoszę teraz codziennie do foliaka i dostały wiatru w skrzydła:)
          • horpyna4 Re: zmienia się 07.04.13, 19:23
            Powiedzieli dzisiaj, że wiosny nie będzie, tylko od razu lato. Czyli wszystkie rozsady nadgonią spóźnienia i będzie git.
    • leloop Re: zmienia się 07.04.13, 21:18
      jak napisali tak się ciałem stało, po obiedzie koguty odwrócił dziób w stronę słońca a raczej w stronę, z której powinno świecić. idą deszczowe chmury, z zachodu :)
      zajrzałam w archiwa, RÓWNO ROK TEMU było tak :] w tym roku dopiero zaczęły się wykluwać listki a magnolia jak zakwitnie na 1 maja to będzie dobrze ...
      https://lh3.googleusercontent.com/-B0X2eVGpSWQ/UWHD0Dt5YOI/AAAAAAAARnk/K6xwrzmWNg8/s640/DSC00181.jpg
      • dorka556 Re: zmienia się 08.04.13, 08:56
        Też przejrzałam archiwa. U mnie nic nowego. Tak jak dzisiaj, było w ub. roku, 2 lata temu, trzy...pięć itd. Muszę przenieść się w cieplejsze rejony.
        Leloop, Twoją fotę dam na tapetę. Chociaż oko nacieszę.

http://i48.tinypic.com/2ufvoft.jpg

picasaweb.google.com/tybetka/ZimowyWidokWKwietniu?authkey=Gv1sRgCOCq4aSW-Na6cg
        • leloop Re: zmienia się 08.04.13, 11:01
          > Leloop, Twoją fotę dam na tapetę. Chociaż oko nacieszę.
          no tak coś za coś, jak się ma TAAAKI widok przez cały rok to na taki jak mój trzeba chwile poczekać ;) może Ci podeślę jakiś lepsiejszy obrazek bo ten to z komóry, bydle jaki :)
      • yoma Re: zmienia się 08.04.13, 09:01
        U mnie normalnie wyłaziłyby konwalie...
        • bei Re: zmienia się 08.04.13, 14:18
          Jejku.....nim snieg zejdzie to pewnie z tydzien wielkiego ciepla potrzeba , albo deszczu...

Nerwowo chodzę od okna do okna i patrzę, czy ubywa bieli....
          • se_nka0 Re: zmienia się 08.04.13, 14:56
            Ubywa Bei, ubywa. Codziennie cieplej ma być i noce na plusie. Dziś rano miałam -5. Teraz +9. Też jak Yoma, grubą kurtkę chowam. Co za ulga. Co za słońce, oby często świeciło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka