lellapolella 15.06.13, 21:08 cała gałązka u pęcherznicy czerwonolistnej:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
newill6 Re: mutant wielce obiecujący 15.06.13, 23:44 super,podoba mi się...,zamawiam ,,:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: mutant wielce obiecujący 16.06.13, 09:26 Może zrób sadzonkę z tego pędu? Podobno pęcherznice tnie się w grudniu i wysadza wczesną wiosną, przed nabrzmieniem pąków. O stosowaniu ukorzeniacza nic nie piszą, widocznie nie potrzeba. Odpowiedz Link
newill6 Re: mutant wielce obiecujący 16.06.13, 09:34 ciąłem wiosną ..i świetnie sie rozkrzewiły...sadzonek z obciętych zrobiłem ze 20.. z ukorzeniaczem i bez...no kurna kilka tylko się przyjęło...już analizuję gdzie bład zrobiłem... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: mutant wielce obiecujący 16.06.13, 09:45 Bardzo ozdobna ta pęcherznica. Opatentuj. Odpowiedz Link
lellapolella Re: mutant wielce obiecujący 16.06.13, 10:50 ta pęcherznica sama jest z kradzionego i ukorzenionego patyka. Zrobię za jakieś dwa tygodnie półzdrewniałą, po kwitnieniu- tak mi się najlepiej przyjmują;) Odpowiedz Link
yoma Re: mutant wielce obiecujący 16.06.13, 12:00 Mam takiego. Ma tendencje do regresu, więc jak chcesz, żeby ci się dalej zmutowany rozwijał, to rżnij zielone. Znaczy rżnij z umiarem, żeby było widać, że mutant :) ale panuj nad zielonym, a czerwone rozwijaj. Odpowiedz Link