newill6 24.02.14, 22:50 ...bo posiałem..i nie wschodzą..może odwrotnie i dlatego?..to se jutro wygrzebie i poodwracam nasionka...no nie...muszom skiełkować..ach..chodzi o rzodkiewkę i sałatę...taki przepał mnie na wiosne spotyka... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: zapomniałem? 24.02.14, 22:52 Jak się nazywały te bliźnięta, co je Maryla z Anią wychowywały? :) Odpowiedz Link
newill6 Re: zapomniałem? 24.02.14, 23:00 ..pomidory mi także nie wschodzą...siedze i gapie sie wew te skrzynke...ale ich to chyba zapomniałem zasiać... Odpowiedz Link
yoma Re: zapomniałem? 24.02.14, 23:28 No właśnie nie pamiętam :) W każdym razie dostali od Maryli nasionka i zasiali i dziewczynce wyrosło wszystko ładnie równo, a chłopiec grzebał dwa razy dziennie, czy coś już rośnie, i nic mu nie wyrosło. Odpowiedz Link
leloop Re: zapomniałem? 25.02.14, 08:50 w polskiej wersji chłopcu było Tadzio, dziewczynka jako ta poukładana i grzeczna nie zapisała się w mej pamięci ;) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: zapomniałem? 25.02.14, 11:12 Dziewczynce w polskiej wersji było Tola. A ja miałam identyczne skojarzenie, od razu przypomniał mi się tamten epizod. Odpowiedz Link
yoma Re: zapomniałem? 25.02.14, 11:22 Tadzio i Tola, no tak. Nie mogłam się odczepić od Tomka i Tosi. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: zapomniałem? 25.02.14, 14:01 Flip i Flap. Moja rzodkiewka w tunelu zaczęła kiełkować, a pomidory posieję jutro (te do szklarni). Zapisałam sobie rok temu żeby siać tydzień później, a wtedy siałam 19 lutego. Odpowiedz Link
lellapolella Re: zapomniałem? 25.02.14, 15:27 Dr. Jekyll i Mr. Hyde może być?;P Papryki ostre drugi dzień na spacerze w foliaku:) Odpowiedz Link
yoma Re: zapomniałem? 25.02.14, 20:22 Przebiłaś wszystkich, pas :) A ja się tak waham, czy wyjąć skrzynkę z opuncjami.... i waham... i waham... i.... Ta, co cały czas była na balkonie, wstaje. Lubię patrzeć na wstającą opuncję. Na Wsi mam na zewnątrz oleander. Głupio wygląda :) Odpowiedz Link
newill6 Re: zapomniałem? 25.02.14, 21:49 ..już tam przebiła...moja ostra małżonka także na spacery chodzi... Odpowiedz Link