edziakrys 05.05.15, 14:32 Byłam na święcie tulipanów u Królika..... Komentować nie będę.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.wludyka Re: Królik 05.05.15, 21:59 Śliczne. Zawsze chciałam pojechać na tulipany do Holandii, nie wiedziałam, że i u nas takie cuda. A ja byłam w weekend w arboretum w Wojsławicach i wróciłam ciężko chora z zachwytu. Nie wiem czy jestem przepracowana, starzeję się albo jeszcze coś innego mi się stało, ale tegoroczna wiosna wyjątkowo mi się podoba. Odpowiedz Link
leloop Re: Królik 06.05.15, 10:05 Zawsze chciałam pojechać na tulipany do Holandii, nie wiedziałam, że i u nas takie cuda. do Keukenhof mimo wszystko polecam pojechać. tam to są cale kompozycje tulipanowe z milionów tulipanów, również tematyczne (w tym roku poświęcone van Goghowi). u Królika to jednak tylko (aż) pole uprawne, co nie znaczy, ze nie zachwycające. Keukenhof, The World's Biggest Flower Garden, Filmed With A Drone Odpowiedz Link
d.wludyka Re: Królik 06.05.15, 11:55 Właśnie tam chciałam się wybrać, widziałam nawet wycieczki organizowane przez biura podróży, tylko czasu ciągle mi brak. Wiesz może w jakim okresie najlepiej tam pojechać? Bo w Holandii rośliny startują chyba szybciej niż u nas. Odpowiedz Link
leloop Re: Królik 06.05.15, 14:49 w tym roku od 20 marca do 17 maja. w Holandii są podobne temperatury jak u mnie wiec spokojnie druga polowa kwietnia, początek maja, ze wskazaniem na kwiecień bo mniej pada. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Królik 17.05.15, 22:02 Moje nornice by oszalały ze szczęścia :) Tyle żarcia! Odpowiedz Link