andrzej585858
03.09.12, 14:05
Z przykrością muszę stwierdzic że to co zaprezentowala teraz Verdana napełnia mnie smutkiem, a jednoczesnie jest powierdzeniem faktu który do tej pory wydawal mi sie mało realny a jednak.
TWA istnieje jak najbardziej, kazda osoba która ma poglady inne niż tzw. nowoczesne, predzej czy póxniej zostaje wyrzucona, na forum opanowanym przez wyznawców nowej wersji tolerancji. Dziwne że do złudzenia przypomina ona lata PRL wraz z jej naczelnym organem jakim była "Trybuna Ludu
Za jakie winy został wyrzucony rzeczony Rufus? - nie mam pojęcia. Za to, że cos tam zalinkował, i napisal 3 posty jeden pod drugim? - i to podobny świadczy o moim stylu? To może zamiast wyrzucac trzeba było podjąc dyskusję? Najpierw troll, potem podobno ja, a na koniec ban. I to nie za poglądy oczywiście.
I jeszcze jedno - nie mam innej mozliwosci, mialem już maila napisać, ale Verdana wyraźnie mi napisala że mam nigdy nie pisać, więc prosze uprzejmie o zdjęcie tego oto watku pod jakże protekcjonalnym nagłowkiem: "Kochany Andrzejku" - gdyż sa to zachowania nieładne,a myślę że nie musze przypominac o tym ze od domniemania do pewności droga jest daleka. Ja mogę sobie byc i chamem zgodnie z definicją, ale osoba ktora brzydzi się takim zachowaniem chyba powinna też trochę inaczej zachowywać się?
I wcale mi nie śpieszno tam gdzie jestem niechciany. Chociaż obserwowanie jak powoli deprawuje się tzw. świecka tolerancja jest zajęciem bardzo ciekawym.
Aha i wcale mi nic to nie przeszkadza że nikt ze mna nie dyskutuje. Tak jak już wcześniej wspomnialem , dla mnie jest to świetne miejsce do dokumentowania ciekawych przykladów tego jak ma wyglądac modelowe laickie panstwo i jakimi metodami próbuje się to osiągnąć.
Z perspektywy czasu to żałuje że nie byłem tak ideowym fanatykiem o sklonnościach faszystowskich jak to już zauważyła Verdana i nie banowalem za zachowanie i język. Ale to taka naiwna wiara, że można inaczej zachowywać się.