seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 18:17 Tamara Arciuch i Bartek Kasprzykowski pojawili się na imprezie Rafaello, gdzie chętnie pozowali do zdjęć. Fotoreporterzy poprosili aktora, by na chwilę ściągnął ciemne okulary. Co on na to? Wykonał ich polecenie, ale zaznaczył, że 'tu będzie problem'. I wtedy zrobił zeza. Co jak co, ale humor widocznie mu dopisywał. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 18:31 rys. Jacek Gawłowski Nikogo nie okradłem. Rachunki należne płaciłem. Tymczasem zostałem skazany przez sąd podczas procesu, o którym przez dziewięć lat nie wiedziałem. Pier... taką sprawiedliwość wraz z jej ministerstwem Z Jackiem Podsiadłą rozmawia Dorota Wodecka Jacek Podsiadło - ur. w 1964 r. w Szewnie koło Ostrowca Świętokrzyskiego. Poeta, prozaik, tłumacz i dziennikarz - prowadzi w internecie własne Domowe Radio "Studnia". Trzykrotnie nominowany do Nike. Za całokształt twórczości uhonorowany w tym roku nagrodą Silesius Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 18:34 jassut 19 dni temu Oceniono 407 razy 393 Ja, parę lat temu, dostałem wezwanie do Urzędu Skarbowego w Łodzi ładnych 8 miesięcy po tym, kiedy przeniosłem sie do US Piaseczno. Wszedłem do pokoju i pani pół godziny szukała moich danych w komputerze. Nie znalazła, bo nie mogła, bo przeniesione do Piaseczna, o czym w końcu się dowiedziała telefonicznie. Popatrzyła na mnie i zupełnie na luzie oznajmiła, że zaszła co prawda pomyłka, ale przepisy są takie, że skoro już do niej trafiłem, to MUSZĘ dostać mandat. Ale ona w swej łaskawości wypisze mi najniższy - na 600 PLN. Ja tez p…lę taki system. Dodała, że mogę nie przyjmowac mandatu, ale teraz jest ciśnienie i naczelnik się wścieknie. A jak się wścieknie, to ona będzie miała kłopoty i naczelnik zrobi tak, żeby mnie przeswietlili w Piasecznie, a wtedy będzie gorzej. (nie wiem, pisze to drugi raz, bo nie widze pierwszego komentarza, w razie czego, sorry) Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 18:36 - Pan się zachowuje gorzej niż dziecko. Czego pan chce? Czy myśli pan, że pan szybciej wygra swój ciężki, przeklęty proces dyskutując z nami, strażnikami o legitymacji i nakazie aresztowania? Jesteśmy tylko skromnymi funkcjonariuszami nie znającymi się na dokumentach, mamy tyle z pańską sprawą wspólnego, że musimy przez dziesięć godzin dziennie pilnować pana i za to nam płacą. Oto wszystko, czym jesteśmy, tyle jednak potrafimy zrozumieć, że wysokie władze, którym służymy, informują się, nim zarządzą aresztowanie, bardzo dokładnie o powodach uwięzienia i o osobie uwięzionego. Nie może w tym zajść żadna pomyłka. Nasza władza, o ile ją znam, a znam tylko najniższe służbowe stopnie, nie szuka winy wśród ludności, raczej wina sama przyciąga organy sądowe, które ją wówczas ścigają, jak mówi ustawa, i wysyłają nas, strażników. Takie jest prawo. Gdzie więc może tu zajść jakaś pomyłka? - Nie znam tego prawa - powiedział K. - Tym gorzej dla pana - odrzekł strażnik. - Ono istnieje chyba jedynie w waszych głowach - powiedział K. Chciał w jakiś sposób wkraść się w myśli strażników, zmienić je na swoją korzyść, zakorzenić się w nich. Lecz strażnik odpowiedział surowo: - Pan je jeszcze na sobie odczuje. Franz Kafka Proces Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 18:38 positum pół miesiąca temu Oceniono 208 razy 194 Fikcja prawna doręczeń stosowana wobec osób fizycznych to nie tylko bezprawie w czystej postaci (nie istnieje prawo, które by ją sankcjonowało), ale najzwyklejsze działania przestępcze stosowane na olbrzymią skalę. Obowiązująca ideologia "wciągania stron procesowych do czynnego uczestnictwa" w połączeniu z fikcją doręczeń to oczywisty gigantyczny wał służący do wyłudzania przeterminowanych należności. W sytuacji wielomilionowej emigracji stałej i czasowej oraz konieczności pracy często dłużej niż godziny pracy InPostu oraz całkowitej powszechności informacji wysyłanej mailowo (faktury elektroniczne np) uznawanie niedoręczonych powiadomień za doręczone nie może być przypadkiem. Ile z tych milionów postępowań nakazowych, w których nie odbyła się żadna rozprawa, bo pieczątką posługiwali się wyłącznie referendarze sądowi ma rzeczywiste podstawy? Ponadto sytuacja w której strona pozwana musi udowadniać, że dług powstały przed trzema laty jest niewymagalny sugeruje, że Sąd jest zbyt głupi, aby policzyć wstecz do trzech obraża powagę całej tej instytucji. Podobnie obrazą sprawiedliwość jest większość tzw kosztów egzekucyjnych, wszelakich "zastępstw" i "kosztów gotówkowych" których nigdy nie było. Majątki różnych windykatorów i egzekutorów oraz komorników uzyskane za sprawą fikcyjnych nakazów powinny zostać skonfiskowane i spieniężone na odszkodowania dla poszkodowanych przez patologie sądowe. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 19:31 jo1952 Dwie rzeczy są dla mnie kuriozalne:niedostarczona korespondencja jest odebrana i wyroki e-sądu bez weryfikacji zasadności.To czysta kpina z obywateli.I to są powody dla których Polacy zagłosują na kogokolwiek,kto obieca likwidację tych absurdów. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 19:32 jnd Na mnie sasiedzi naslali policje za to ze domagalem sie ciszy w nocy. Sprawa skonczyla sie w sadzie, ktora wygralem. Ale ani policja ani sad nie wysylali korespondencji na adres koresopnencyjny tyko zameldowania. Tylko dzieki przypadkowi zdazylem odebrac korespondencje i zaprzeczyc wyrokowi. Zaczate wysylac do mnie na adres korespondencyjny dopiero jak na rozprawie zrobilem awanture w tej sprawie. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 19:34 fuzzy_quack Giewu zaczyna cierpiec na schizofrenie: z jednej strony panstwo pod rzadami najjasniejszej PO funkcjonuje bez zarzutu skoro wybudowalo 2000 km drog, a z drugiej pojawiaja sie jednak drobne niedociagniecia. W sumie zapewne chodzi o to, ze PO przy wladzy to jedyna gwarancja wybudowania kilejnych 5000 km drog i wyeliminowania tych drobnych niedociagniec. Historia p. Podsiadly sama w sobie to metaforyczny opis Polski tych, ktorzy u Sowy i Przyjaciol nie jadaja. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 19:58 Obrazek jakich wiele. Na środku sceny przy mikrofonie pani premier Ewa Kopacz. Przed nią niewielki tłumek dziennikarzy i najbliższych współpracowników. Może tylko miejsce bardziej nietypowe – rzecz rozgrywa się na Śląsku. Premier jest zadowolona, uśmiecha się. Niedawno opuściła specjalne posiedzenie rządu, gdzie na oczach całej Polski – spotkanie ministrów w urzędzie wojewódzkim w Katowicach transmitowały na żywo telewizje – wyznaczała ministrom zadania i wysłuchiwała ich posłusznych odpowiedzi. Teraz na konferencji pozostało jej naprawdę niewiele: wystarczy podsumować gospodarską wizytę, rzucić kilka zdań, w których wyrazi troskę o Ślązaków oraz zaangażowanie w sprawy regionu i odwiedziny będą skończone. Tak sama Ewa Kopacz jak i Platforma będą mogły ogłosić, że wizerunkowy kryzys został zażegnany, sytuacja jest pod kontrolą, zwycięstwo wciąż pozostaje w zasięgu ręki. Kamery czule przesuwają się po twarzach obecnych, rejestrują obraz i dźwięk. Jedna z nich w pewnym momencie kieruje się na twarz Michała Kamińskiego, najbliższego obecnie współpracownika Ewy Kopacz, człowieka od spraw wszystkich i najtrudniejszych. Kamiński, który odpowiada za rządową propagandę, też robi wrażenie zadowolonego i odprężonego. Nagle wyraz jego twarzy dramatycznie się zmienia. Znika z niej uśmiech. Minister odwraca się. Pech chce, że kieruje się prosto w oko kamery. Przez dwie sekundy widać nagły grymas złości i rozczarowania, jakby wołał: „z kim ja do cholery muszę pracować”. Nic dziwnego. W tej chwili jak gdyby nigdy nic Ewa Kopacz radośnie plotła o „dumnym narodzie śląskim”. Dla każdego było jasne, że te słowa przebiją się do opinii publicznej i że wypowiadając je premier dokonuje swego rodzaju seppuku. Dla każdego, poza nią samą. Film z nagraniem natychmiast stał się hitem Internetu i, jak łatwo można sobie wyobrazić, po dwóch godzinach zniknął z portali. Na kilka godzin, bo sieci nie da się kontrolować. Przeklejany, umieszczany na zagranicznych anonimowych serwerach, zaczął drugie życie, stał się dodatkowo „owocem zakazanym”, co tylko zwiększyło jego atrakcyjność. W końcu, po kilkunastu godzinach, dostęp do niego został odblokowany. Strat już nie dało się ograniczyć. Wielki wyjazd na Śląsk zakończył się spektakularną wpadką, której opozycja nie omieszka wykorzystać. Tak jak nie zapomniała wykorzystać w spocie rozmowy Elżbiety Bieńkowskiej i Pawła Wojtunika. Cała ta sytuacja jak w pigułce pokazuje podstawowy obecnie problem Platformy. Najkrócej mówiąc: Ewa Kopacz straciła wrażliwość. Gra posłusznie swoją rolę w spektaklu przygotowanym dla niej przez specjalistów, jednak w kluczowych momentach zawodzi. A to mówi nie to, co trzeba, a to nie wtedy, kiedy trzeba, a to nie do tych, do których trzeba. Niby wszystko się ogólnie zgadza, jednak w szczegółach nie wychodzi. Ogólnie pomysłowi wyjazdu na Śląsk trudno cokolwiek zarzucić. To dzięki zwycięstwom w tym najbardziej zaludnionym i najbardziej uprzemysłowionym regionie Platforma zapewniała sobie przez lata hegemonię w całym kraju. To dlatego tak bolesny był cios, jaki mimowolnie zadała swej partii Bieńkowska, kiedy to w rozmowie z Wojtunikiem opowiadała o stosunku władz i ministerstwa gospodarki do kopalń i górników. Można sądzić, że ta rozmowa zaważyła negatywnie na wynikach wyborów prezydenckich i stąd pomysł ogłoszenia w Katowicach specjalnego programu „Śląsk 2.0” był dobry. Może nawet lepszy niż projekt wysłania pani premier koleją w Polskę – w tym drugim przypadku nie sposób po prostu pozbyć się wrażenia, że kampania premier Kopacz jest niezbyt udaną podróbką kampanii Beaty Szydło. Oczywiście, nikt nie ma patentu na jeżdżenie po kraju i spotykanie się z wyborcami, tyle, że w polityce, jak i w biznesie, kolejność bywa rzeczą najważniejszą. Tak jak Andrzej Duda okazał się szybszy od Bronisława Komorowskiego, tak Beata Szydło uprzedziła Ewę Kopacz. Gdyby zatem nie tych kilka słów za dużo, wyprawę na Śląsk można byłoby uznać za początek udanego platformerskiego kontrataku. Nie ma wątpliwości, że takich nowych ruchów i kontrakcji PO potrzebuje jak kania dżdżu. Kolejne sondaże pokazują, że PiS coraz bliższy jest zdobycia większości absolutnej. Mając urząd prezydenta, partia Jarosława Kaczyńskiego będzie mogła realnie rządzić Polską. I będzie też mogła, nie ulega wątpliwości, rozliczyć polityków PO. Celem minimum Platformy jest więc zająć drugie, silne miejsce w parlamencie i zapewnić sobie tyle miejsc w Sejmie, żeby bez zgody PO zmiany w konstytucji nie były możliwe. Cel maksimum, czyli zwycięstwo w jesiennych wyborach, wydaje się nierealny. Ale Platforma może liczyć na rozwiązanie bliskie idealnemu: zajęcie silnej drugiej pozycji w sytuacji, w której PiS nie zdobędzie absolutnej większości i będzie musiał szukać koalicjanta. A wtedy nic nie jest przesądzone. Nie wiadomo, jak zachowają się kukizowcy. Można sądzić, że PSL, jeśli znajdzie się w Sejmie, stokroć bardziej będzie wolał rządzić z PO. Miesiąc temu Platforma spadła w sondażach na trzecie miejsce i coraz więcej komentatorów zaczynało porównywać ją do ginącej AWS. Teraz jednak pojawiły się pierwsze przebłyski odrodzenia. Im bliżej wyborów tym ostrzejsza będzie rywalizacja PO i PiS. Obu partiom polaryzacja się opłaca. PiS dzięki temu może przechwycić dużą część kukizowców, a PO zniwelować zagrożenie jakim mogłaby się stać Nowoczesna.pl Ryszarda Petru. Naprawdę jest o co grać. Żeby jednak tak się stało, premier musiałaby, co zdaje się niemożliwością, odzyskać słuch polityczny. Dziś Ewa Kopacz porusza się na scenie politycznej jak słoń w składzie porcelany. Błędnie odczytuje nastroje i nie umie nawiązać innych niż wymuszone kontaktów z wyborcami. Wszystko co robi ma w sobie piętno sztuczności i wtórności. A czasu zostało naprawdę niewiele. Paweł Lisicki dla Wirtualnej Polski Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 20:26 Zlikwidowanie przywilejów emerytalnych dla rolników i górników, podniesienie stawki VAT na szereg produktów, ograniczenie tzw. śmieciówek oraz ułatwienie inwestycji kolejowych – tak wyglądają najnowsze zalecenia Unii Europejskiej dla Polski. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 20:28 Kandydatka Prawa i Sprawiedliwości na premiera Beata Szydło przemawia w bytomskiej kopalni, gdzie krytykuje rządy koalicji PO-PSL. W tym samym dniu o głosy mieszkańców Śląska zabiega również premier Ewa Kopacz. W Katowicach organizuje nawet wyjazdowe posiedzenie rady ministrów - to pierwszy taki przypadek w najnowszej historii Polski - na którym przyjęty zostaje program dla Śląska. W stolicy województwa w najbliższy weekend odbędzie się również konwencja PiS-u podczas której zaprezentowane zostanie polityczno-eksperckie zaplecze kandydatki tej partii na premiera. Czy miejsce wspomnianych wydarzeń jest przypadkowe? Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 20:50 W końcu doczekaliśmy się iście wakacyjnej pogody. Słońce w pełni i temperatury sięgające, a w niektórych rejonach kraju przekraczające 30 st. - dla wielu to sygnał, że zaczął się tzw. sezon piwny. Bo przecież „nic tak nie gasi pragnienia i nie orzeźwia jak zimne piwko”. Ale czy na pewno? Uważaj, ten błąd może kosztować cię życie. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 23:19 - Ludzie są na nas źli. Podchodzą do mnie na ulicy i są wściekli za to, że przegraliśmy wybory prezydenckie - mówi Joanna Mucha w programie "Z każdej strony". Sposobem na zwiększenie poparcia dla PO przed jesiennymi wyborami ma być większa aktywność w internecie. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 23:22 Rzeczniczka sztabu wyborczego PO wyjaśnia również, że rząd przygotował kilka planów działania na wypadek pogłębienia się kryzysu w Grecji. - Scenariusze są stworzone, ale one oczywiście nie zostaną ujawnione i nie będą na pewno dyskutowane na forum publicznym, bo zaletą takich scenariuszy jest to, że one muszą pozostać tajne. Chociażby ze względu na to, że zakładają jakiegoś rodzaju interwencję na rynku finansowym - mówi Joanna Mucha. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 02.07.15, 23:43 Kopaczometr, czyli indeks, w którym portal Money.pl pokazuje stan realizacji obietnic złożonych przez szefową rządu, po kolejnym miesiącu ledwie drgnął. To najlepsze określenie, bo w porównaniu do poprzedniego odczytu zmiana jest bardzo skromna - wynosi zaledwie 1 punkt procentowy. Po dziewięciu miesiącach rządzenia Ewa Kopacz spełniła 39 proc. zapowiedzi z expose. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 02:27 Premier Ewa Kopacz zalicza chyba największą wpadkę podczas pełnienia funkcji szefowej rządu. Kłamała w żywe oczy, że nic nie wiedziała o zamówieniu rządowego samolotu, który "na wszelki wypadek" został dla niej ściągnięty z Warszawy do Gdańska. Ale dziennikarze nie dali się nabrać. Uchwycili, jak Kopacz już w niedzielę zapowiadała dziennikarzom, że być może będą wracać samolotem! Takie kompromitacji jeszcze nie było. Wszystko wskazuje na to, że w tej sprawie Ewa Kopacz okłamywała Polaków. Przypomnijmy: we wtorek "Fakt" opisał oburzające kulisy akcji #kolejNaEwę, która miała polegać na podróżach po Polsce koleją. Wybór środka lokomocji nie był przypadkowy, bo Kopacz chciała odpowiedzieć na akcję Beaty Szydło, kandydatki na premiera PiS-u, która objeżdża Polskę swoim „Szydłobusem”. Ujawniliśmy, że miała wrócić samolotem, który wysłano po nią z Warszawy do Gdańska. Samolot wróci jednak pusty. Mogło to kosztować nawet 100 tys. zł. Premier szła w zaparte. Zarzekała się, że od początku chciała podróżować tylko pociągiem. – Nic mi na ten temat nie wiadomo, że po mnie cokolwiek poleciało, kiedykolwiek. Odkąd powiedziałam, że będę jeździć pociągami, to zarówno w jedną stronę, jak i drugą, zamierzałam podróżować pociągiem. Jeśli to pytanie, to nie do mnie, tylko do tych, którzy logistycznie zajmują się tego rodzaju organizacją – mówiła Ewa Kopacz w środę podczas konferencji na plaży w Warszawie. Ale było to ordynarne kłamstwo. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 02:29 Krzysztof Jackowski nie ma dla nas dobrych informacji. Według prognoz najsłynniejszego polskiego jasnowidza, bankructwo Grecji zapoczątkuje rozpad Unii Europejskiej. Będzie to miało swoje konsekwencje ekonomiczne. Jasnowidz z Człuchowa twierdzi, że politycy wiedzą, co się święci, ale nie mówią nam prawdy. Jackowski mówi o zamęcie, który ma niebawem powstać w Europie. Twierdzi, że czeka nas nawet wojna... Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 02:36 Mecenas Roman Giertych chyba lubi wkładać "kij w mrowisko". W programie „Kropka nad i” w TVN24 oznajmił, że za aferą podsłuchową stoi... Prawo i Sprawiedliwość! – Nie ma żadnych wątpliwości, że to PiS zyskał na aferze podsłuchowej – powiedział dziś w TVN24 mecenas Roman Giertych. Na tym jednak nie poprzestał. Giertych dodał, że partia Jarosława Kaczyńskiego mogła być zamieszana w organizację całej intrygi. – Moim zdaniem za aferą podsłuchową stoi PiS – powiedział wprost Roman Giertych. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 02:47 Lubią ponarzekać na pensję, choć mało nie mają – 12 tys. zł. Mają też masę przywilejów jak darmowe przeloty, czy zwrot za paliwo do prywatnych samochodów, ale to im nie wystarcza. W wolnym czasie, którego mają sporo, posłowie dorabiają do pensji na potęgę. Szkoda, że z takim zapałem nie dbają o portfele Polaków. Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 02:55 – Do domu muszę wchodzić po drabinie. Wodę kupuję w sklepie. Jadam na stołówce w pracy bo nie mam kuchni – mówi zdruzgotany Rafał Olbrich (39 l.), z Blachowni (woj. śląskie). Mężczyzna od kilku lat toczy wojnę rodzinną z wujem, Leszkiem B. (57 l.), który dom rodzinny podzielił na dwie części. Swoją wyremontował, zagrodził płotem pozbawiając siostrzeńca dostępu do schodów i kuchni. Zobacz FILM Potworek Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 18:18 Na kąpieliskach w Gdyni Śródmieściu, Redłowie i Orłowie od piątku rana obowiązuje zakaz kąpieli. Wszystko przez zakwit sinic, którym sprzyja upalna i bezwietrzna pogoda. Na plażach Gdańska i Sopotu oraz w Gdyni Babich Dołach można się kąpać. Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,18294086,Kapieliska_w_Gdyni_zamkniete__Powod__Niestety___sinice.html#ixzz3eqUjcAKp Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 20:12 Konwencję PiS i Zjednoczonej Prawicy pod hasłem „Myśląc: Polska”, na którą przyjechało kilka tysięcy ludzi, otworzył Jarosław Kaczyński. Prezes PiS podkreślił, że prace programowe, które rozpoczną się na kongresie powinny zakończyć się na przełomie września i października. Potem przemawiał przewodniczący Jarosław Gowin. - Chcemy Polski uczciwej i zasobnej. Dość zamykania się w drogich restauracjach i szydzenia z zarobków Polaków - podkreślił. Zadedykował rządowi piosenkę "The wind of change". Wbrew zapowiedziom ne dotarł przewodniczący Solidarnej Polski Zbigniew Ziobro, w jego imieniu przemawia Patryk Jaki. W ciągu trzech dni odbędzie się 13 paneli głównych (na temat gospodarki, podatków, edukacji, kultury, polityki społecznej, rolnictwa, spraw zagranicznych) oraz 36 paneli specjalistycznych. W dyskusjach ma wystąpić ponad 120 ekspertów. W sobotę swoje wystąpienia programowe wygłoszą kandydatka PiS na premiera Beata Szydło oraz szef Rady Programowej prof. Piotr Gliński. W niedzielę partia przedstawi swoją "drużynę ekspertów". Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 20:21 W piątek przeciwnicy aborcji, związani m.in. z Fundacją Pro - prawo do życia, złożyli w Sejmie ponad 400 tys. podpisów zebranych pod projektem ustawy zaostrzającej przepisy dotyczące przerywania ciąży. Zgwalca to musisz urodzic Odpowiedz Link
seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 20:41 "Na dowód", "Bez BIK", "Bez Oprocentowania". Tymi hasłami kuszą klientów chwilówki. Szybkie kredyty na niewielkie sumy zaciągają najczęściej ludzie bez zdolności kredytowej, którym tradycyjne banki odmówiły pożyczek. Gotówka przynoszona jest do ich domu lub błyskawicznie przelewana konto. Problem pojawia się w chwili, gdy zaciągnięty dług należy spłacić, a nie ma na to pieniędzy. Każdy dzień zwłoki to wysokie odsetki, a za monit doliczane są kolejne opłaty. Tak zazwyczaj rozpoczyna się wpadanie w spiralę zadłużenia, która - w skrajnej sytuacji - może doprowadzić do zajęcia samochodu czy innej własności dłużnika. Sejm kończy właśnie prace nad rządową ustawą, która ma ukrócić zapędy nieuczciwych firm. Posłowie muszą się jednak spieszyć, bo kadencja tego parlamentu wkrótce się zakończy. A nowy będzie musiał rozpocząć prace nad tymi ważnymi zmianami od nowa. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 22:12 Marcin Mastalerek, dotychczasowy rzecznik PiS, ma stracić stanowisko, a nową twarzą partii ma być Elżbieta Witek - wynika z ustaleń "Rzeczpospolitej". Posłanka nie potwierdza tych doniesień, zaś Mastalerek opublikował w serwisie Twitter tajemniczy wpis, który od razu wywołał falę komentarzy: "Pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone " - napisał. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 22:13 duduś Hoffman był arogantem ale dowcipnym i inteligentem , ten jest po prostu chamski buc ,i to jest powód myślę wymiany, pis cały czas szuka sposobów by ocieplić wizerunek , na mnie to nie działa. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 22:19 Giertych, który swego czasu był liderem Ligi Polskich Rodzin i wicepremierem w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, a obecnie jest adwokatem często reprezentującym polityków PO, zapowiedział powrót do polityki na swoim profilu facebookowym. "Nie mogę patrzeć na ten festiwal kłamstw i cynizmu, szczególnie ze strony PiS, bez chociażby próby przeciwdziałania" - napisał Giertych. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 22:26 Sprawdziłem wypowiedzi Jarosława i Lecha Kaczyńskiego z 2006, 2007 i 2008 roku na mój temat. Lech wiele razy mówił, że zmusił Jarosława, żeby mnie zwolnił, bo media źle pisały o Jarosławie Kaczyńskim, a dobrze o mnie i on namówił go do zmian – powiedział na antenie TVN24 w programie "Fakty po faktach" Kazimierz Marcinkiewicz. Skomentował też wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego o Beacie Szydło. - On bardzo chwalił Szydło, a potem na pytanie, czym się różni od niego, powiedział, że jest ładniejsza. Ja się z tego śmieję, bo to jest seksistowskie, ale tą wypowiedzią pokazuje, że Szydło nie jest samodzielna – ocenił. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 03.07.15, 22:28 Pierwszy piątek lipca przyniósł ze sobą nowy sondaż przedwyborczy. W Sejmie znalazłyby się tylko trzy partie: PiS, PO i Partia Pawła Kukiza, która coraz wyraźniej traci poparcie. Zapraszamy na przegląd najważniejszych informacji dnia! Odpowiedz Link
mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 04.07.15, 01:05 W upały zapewnijmy zwierzętom dostęp do wody i chłodnego miejsca, gdzie mogą schronić się przed słońcem - apelują obrońcy zwierząt. Przypominają też, by nawet na kilka minut nie zostawiać zwierzaków w rozgrzanych samochodach i apelują, by reagować na takie sytuacje - nawet jeśli trzeba wybić szybę. Odpowiedz Link