Dodaj do ulubionych

Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto?

03.08.11, 09:20
Witam wszystkich znawców tematu Francji i wyjazdów do Paryża. Otrzymałam ofertę z Grupera na wyjazd do Paryża samolotem. Za cenę 945zł można nabyć kupon który obejmuje 4 noclegi w hotelu **/*** w centrum Paryża, blisko stacji metra (pokoje 2- lub 3-osobowe z łazienkami), 4 śniadania, 4 obiadokolacje, przelot do/z Paryża (lot kursowy „tanimi liniami”), opłaty lotniskowe, opiekę pilota-przewodnika, ubezpieczenie KL, NNW i bagażu. Dodatkowo płatne: 100,00 Euro (transfery, bilety wstępów do zwiedzanych obiektów*, miejscowi przewodnicy, bilety komunikacji miejskiej).*nieobowiązkowo.

To wszystko dla 1 osoby oczywiście z możliwością wykupienia drugiego kuponu i wtedy dla dwójki wychodzi nam Paryż za 1900 zł.
Czy warto?

A wkleję jeszcze program wycieczki i bezpośredni link do oferty. Dodam, że zależy mi na szybkich odpowiedziach bo czas goni i do końca oferty zostało już tylko ok. 14 godzin
Pozdrawiam

Harmonogram wyjazdu:

1 dzień
Zbiórka na lotnisku 2 godziny wcześniej, przelot do Paryża, transfer do hotelu, złożenie bagaży w depozycie, przejazd do centrum. Zwiedzanie Paryża: spacer ulicami miasta, m.in.: Champs Elysee, wejście na Łuk Triumfalny. Przejazd do hotelu, obiadokolacja. Nocleg.

2 dzień
Śniadanie. Wyjazd do Wersalu*, zwiedzanie zamku i ogrodów. Następnie zwiedzanie Paryża, m.in. Wieży Eiffla* – dla chętnych wjazd na wieżę. Kolacja w Paryżu. Rejs statkiem po Sekwanie*. Powrót do hotelu. Nocleg.

3 dzień
Śniadanie, a potem dalsze zwiedzanie: Luwr*, Katedra Notre Dame*, Saint Chapelle*, Consiergerie*, obiadokolacja w Paryżu, dalszy ciąg zwiedzania, Centrum Pompidou – spacer po dzielnicy Les Halles, czas wolny. Powrót do hotelu. Nocleg.

4 dzień
Śniadanie. Zwiedzanie Pałacu Inwalidów, muzeum D'Orsey*, Panteonu*, Dzielnicy La Defence, Cmentarz Pere Lachaise, Wzgórza Montmartre z Bazyliką Sacree Coer*. Czas wolny, powrót do hotelu, obiadokolacja. Nocleg.

5 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, odprawa, przelot do Polski w godzinach rannych.

http://gruper.pl/x.php/1,6576/Podroze-Biuro-Podrozy-Atena-5-dniowa-wycieczka-do-Paryza.html?utm_source=newsletter-polska-2011-08-03&utm_medium=e-mail&utm_term=polska&utm_campaign=4ae73c756555ffc6e6c15d876ce3b86d&grid=8705230

Obserwuj wątek
    • Gość: le penis Paryż za 7.90 PLN na godzinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 11:25

950 PLN : 5 = 190,
      190 PLN : 24 = 7.90 plus 100 juro

Warto.
    • Gość: Maniek Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? IP: *.w86-212.abo.wanadoo.fr 03.08.11, 15:49
      Powiem krotko-warto choc plan macie napiety i troche bedzie bieganiny.A co z biletami na na komunikacje w Paryzu?Cena za 5 dni z przelotem,hotelem itp 950 zloty to naprawde warto!
      • eleonora77 Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? 03.08.11, 20:52
        W sumie to też tak myślałam, jak polatałam po necie i poszukałam różnych ofert na podobny wyjazd, ale chciałam się upewnić.
        mimo to dziękuję bardzo za odpowiedzi :)

A co do biletów na metro itp. to muszę się dopytać
        Jeszcze raz dzięki za pomoc
        Pozdrawiam
        • Gość: niezadowolona Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 18:11
          Nie warto.Nie z tym biurem.Biuro odwołało wyjazd na 4 dni przed wylotem,był wielki problem z oddaniem pieniędzy,Pani właścicielka biura kłamie i zwodzi.Nie polecam nikomu,lepiej wybrać się do Paryża z jakimś większym solidnym biurem.
          • Gość: masza Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? IP: *.dynamic.mm.pl 15.11.11, 22:26
            Czyli udało się w końcu odzyskać pieniądze bez sądu? jestem w podobnej sytuacji - kupiłam wycieczkę do Paryza w sierpniu i nigdzie nie poleciałam (rzekomo nie zebrała się grupa na mój październikowy termin) a na zwrot pieniędzy nadal czekam. Gruper udaje, że wyjaśnia sprawę i jednocześnie umieszcza kolejne oferty wyjazdu z tego biura.
      • Gość: Były klient Ateny Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 20:38
        Nie było warto, bo to nie był Paryz, tylko głębokie przedmieścia. Za dojazdy z 5 strefy 30 Euro, ze o straconym czasie nie wspomnę.
        • eleonora77 Re: Paryż samolotem, 5 dni za 950 zł czy warto? 10.10.11, 22:03
          Oooo... czyli byłeś na tym wyjeździe, tak?
          Ja generalnie nie wykupiłam oferty, bo się spóźniłam ale skoro piszesz, że nie było warto to chyba suma sumarum miałam jednak szczęście.
          A czy możesz napisać coś więcej odnośnie tej wycieczki? Czy były jakieś plusy? Co z jakością hoteli? Ile w sumie kosztował ten Paryż skoro dojazdy takie drogie? Co z biletami wstępu? Czy zwiedziliście to co było w programie no i jaki był to poziom zwiedzania - kurcgalopkiem i po łebkach czy coś tam w sumie się zobaczyło?
          • Gość: splesnialabagietka Tanie mieso psy jedza IP: *.cluster-h.websense.net 12.10.11, 00:38

Przyklad badziewia turystycznego.
            • eleonora77 Re: Tanie mieso psy jedza 12.10.11, 09:55
              Hmm.... bardzo merytoryczna odpowiedź do wątku.....
              • Gość: Mirosław Re: Tanie mieso psy jedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 19:53
                Czytam,czytam i już nie wiem nic,z jakim biurem warto polecieć do Paryża i jeszcze coś zwiedzić.
                • Gość: Milka Re: Tanie mieso psy jedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 15:43
                  Paryż jest idealnym miastem do zwiedzania bez biura podrozy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka