Dodaj do ulubionych

Boeinga E-3A ladowal dzis na Okeciu???

17.05.04, 19:36
moze ktos cos wie - okolo 15.z minutami jechalem pulawska i pomimo ze
samoloty lataja tym korytarzem standardowo uslyszalem ryk silnikow
glosniejszy niz zazwyczaj az wyjrzalem przez szybe i o maly wlos nie
spowodowalem zderzenia - nad samochodem lecial 4 silnikowy potezny samolot z
charakterystycznym wielkim radarem...

albo mam omamy wzrokowe albo nie moglem sie mylic ze byl to wlasnie
AWACS.niestety nie udalo mi sie rozpoznac oznakowania.

ktos cos wie na ten temat - jaka byla misja i czy dzis na okeciu wyladowal
AWACS czy mialem omamy wzrokowe???
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus "Boeing" oczywiscie..:)) 17.05.04, 19:36
      • Gość: dokt0r USAF?? (n/t) IP: *.a.001.pth.iprimus.net.au 17.05.04, 19:42
        W zyciu go nie widzialem na zywo...
        • marcus_crassus zazwyczaj nie ogladam sie jak jade na samoloty:) 17.05.04, 19:52
          ale tym razem ryk silnikow byl bardzo wyrazny...z poczatku myslalem ze cos
          bardzo nisko leci - dlatego wyjrzalem.kiedy juz wyjrzalem zobaczylem ze samolot
          znajdowal sie w korytarzu na standardowej wysokosci ale mial jakies dziwne
          oznakowanie (nie udalo mi sie rozpoznac bo szybko zaczalem gapic sie na ten
          talerz)...albo naprawde musze sie leczyc albo to byl on...jestem ciekawy
          poniewaz w dodatku okecie to lotnisko cywilne wiec dlaczego ladowal on wlasnie
          tutaj???jesli mnie wzrok nie mylil rzecz jasna.WCzoraj byly pokazy lotnicze
          niedaleko warszawy..

wczoraj byl piknik lotniczy w goraszce ale z tego co wiem AWACSa nie mialo tam
          byc.wiec jego ladowanie jesli okazaloby sie prawda musialoby miec jakas inna
          przeczyne...przelot tylko i miedzyladowanie czy jakas misja???

ciekawy jestem czy to ktos widzial :)))

czuje sie jakbym widzial UFO ;)))
          • Gość: dokt0r Re: zazwyczaj nie ogladam sie jak jade na samolot IP: *.a.001.pth.iprimus.net.au 17.05.04, 20:05
            Nie musisz sie leczyc :) To nie pierwszy raz, ladowal kiedys AWACS i samoloty
            transportowe. Wszedlem na strone NATO ale nie ma zadnych wiadomosci, byc moze
            jest to jakas rutynowa misja? Jutro bedzie lecial do kwatery glownej premier
            Ukrainy, moze to jest jakos zwiazane?
    • Gość: airxtas Re: Boeinga E-3A ladowal dzis na Okeciu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 20:23
      airxtas.webpark.pl/707-1.jpg
      airxtas.webpark.pl/707-2.jpg
      airxtas.webpark.pl/707-3.jpg
      Widzialem go jak lecial nad centrum
      szybki telefon do kumpla i zrobil 3 fotki :)
      pzdr
      • marcus_crassus hehe...dzieki :))) 17.05.04, 20:28
        sliczny jest..nie ma co :)))
        • pacio Re: hehe...dzieki :))) 18.05.04, 15:21
          na kwadrans przed awacsem przyleciał rządowy TU 154.
          miałem możliwość podziwiania na wysokości ursynowa.
          Piękna maszyna, nie powiem.
    • kacperek28 Re: Boeinga E-3A ladowal dzis na Okeciu??? 18.05.04, 15:20
      No właśnie, ja dziś dosłownie przed chwilą na warszawskim Ursynowie spojrzałam
      w niebo i ujrzałam właśnie taki samolot podchodzacy do lądowania. Czy ktos
      mógłby mi wyjaśnić do czego służy " ten charakterystyczny radar na kadłubie",
      poza tym jak schodził coraz niżej to wysuwał jeszcze coś innego bliżej kabiny
      pilotów. A tak w ogóle to co to za samoloty, do czego służą i po co przylatują
      do Warszawy ?
    • Gość: Adam Re: Boeinga E-3A ladowal dzis na Okeciu??? IP: *.acn.waw.pl 19.05.04, 21:34
      Dzisiaj jechałem samochodem ul. Poleczki w kierunku Ursynowa. 15.00 może pięć
      po. Nieprawdopodobne wrażenie, aż przystanąłem. Był, trudo ocenić, na 50m.
      Szkoda, że fotki nie miałem okazji zrobić!
    • Gość: Cavy Re: Boeinga E-3A ladowal dzis na Okeciu??? IP: *.netcontrol.pl / 62.233.163.* 20.05.04, 18:35
      w tej chwili podchodzi na Balice, ale nie widziałem anteny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka