Dodaj do ulubionych

Włochy - gdzie można przenocować w Austrii?

IP: 62.233.226.* 03.06.04, 11:49
Włochy - gdzie można przenocować w Austrii?

Wybieram się do Włoch samochodem. Czy ktoś wie gdzie można przenocować w
Austrii w drodze do Włoch. Nocleg w swoim samochodzie lub w namiocie.

Zależy mi, aby parking był strzeżony i najlepiej bezpłatny. Słyszałem, że są
miejsca, gdzie ludzie bezpiecznie nocują.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Grzegorz
Obserwuj wątek
    • arka3333 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 03.06.04, 13:01
      Z tego co wiem to nocleg w samochodzie może Ci przynieś nie miłe wspomnienia po
      rozmowie z policją w Austri. Co do namiotów w pobliżu autostrady to się nie
      orientuję. Jeżeli nie jedziesz sam to nie lepiej skorzystać z jakiegoś hoteliku
      i się wygodnie wyspać i wypocząć przed następnym etapem podróży. Polecam
      Rosenberga w Volkemarkt (przy stacji schella na autostradzie). Zawsze z niego
      korzystamy, za 2os. dorosłe + dziecko płacimy 72euro. Warunki są komfortowe,
      wygodne łóżka i przestronne łazienki. Ludzie , jak stać was na podróże do Włoch
      to nie róbcie wsi i nie próbujcie oszczędzic paru euro na waszym
      bezpieczeństwie. Ja po nocce spędzonej w dziwnej pozycji w samochodzie nie
      zdecydowałbym się na dalszą jazdę przez kilkaset kilometrów dalej. Nie musicie
      korzystać z moteli przy autostradzie , wiem że po zjechaniu z niej parę
      kilometrów w bok są pensjonaty gdzie prześpicie się za 18-20euro/os. Alew to
      już chyba taka mentalność polska żeby oszczędzić parę złoty wgdzie się da.. I
      dziwić że się z nas śmieją........
      • Gość: Marghe_72 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 21:46
        Sa znacznie tansze hotele od Rosenbergów. Wystarczy wjechać do małej
        miejscwoosci i rozejrzeci sie za pensjonatem .
      • jacekzakrzewski Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 04.06.04, 21:40
        Nocowaliśmy na pln Włoch przy autostradzie na tzw. Area di servizio,w
        samcchodzie chyba wiesz co to jest, ogromne parkingi ze stacją i sklapami. Było
        bezpiecznie i bezpłatnie. Zaraz za dawna granicąz Austrią. Tych Area jest sporo.
    • Gość: Nowy Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: 62.233.224.* 03.06.04, 20:15
      Jak się ma 72 euro na 1 nocleg to rzeczywiście można czuć się honorowym
      Polakiem.
      Mam nadzieję, że wygram jutro w totka i też będę tak nocował.
      Zapewniam.

Nowy Orlean
      • arka3333 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 03.06.04, 22:04
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Jak się ma 72 euro na 1 nocleg to rzeczywiście można czuć się honorowym
        > Polakiem.
        > Mam nadzieję, że wygram jutro w totka i też będę tak nocował.
        > Zapewniam.
        >
        > Nowy Orlean

Podziel to na 3 osoby to Ci wyjdzie zaledwie po 24 euro. Zresztą pisałem że są
        tańsze poza autostradą. Jak nie masz kasy na nocleg po drodze to po co się
        pchać do włoch ? W Polsce spędzisz czas za mniejsze pieniądze bez dziadowania...
    • Gość: wal Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 22:07
      Z tego co zaobserwowalem to normalną praktyką jest spanie w samochodach na
      parkingach przy autostradzie. Śpią i polacy i wszyscy inni.Ostatnio do Włoch
      jechalem w końcu września (podrożuje samochodem kempingowym) zatrzymałem się
      gdzieś na północy Włoch, było już dość zimno, obok zatrzymał sie austriak,
      przespał noc zapakowany w śpiwór z wełnianą czapką na głowie.
      Innym razem w sierpniu "poszliśmy" spać ok. godz. 21.Parking był prawie pusty.
      W nocy obudziły mnie jakieś głosy, okazało się, że parking jest cały zapełniony
      samochodami, głównie z niemiec.
      • arka3333 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 03.06.04, 23:21
        W samochodzie kempingowym to i ja bym nocował, ale zwinięty w kłębek w
        osobówce, w trzy osoby ? Darujcie, ale nie. To wolę odżałować parę złoty i
        wypoczety ruszyć dalej rano. Przecież w ten sposób dba się o bezpieczeństwo
        swoje i swojej rodziny. Ale jak ktoś chce, to jego sprawa.......
        • vojager29 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 04.06.04, 07:38
          kliknij tu
          www.pzm.pl
          wybierz - noclegi, hotele
          kliknij na mapie na Austrie i wyskoczy ci kilka propozycji hotelowych,
          bardzo tanio
          • vojager29 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 04.06.04, 07:41
            jeszcze raz, wchodzisz besposrednio
            www.pzm.pl/biuro_podrozy.asp?ID=bp_noclegi.html
    • aseretka Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 04.06.04, 08:42
      Tani nocleg ( bodajże po 10 euro od osoby ) znajdziesz w klasztorze w
      Hafnerberg niedaleko Miasteczka Altenmarkt. Od Wiednia to około 40 km. Z
      autostrady A2 zjeżdzasz na A23, a potem na drogę nr 18. Noclegi możesz
      zarezerwować dzwoniąc 004302673. Ksiądz mówi po polsku.
      Co do spania w samochodzie, to ludzie ( nie tylko Polacy ) sypiają na
      parkingach przy autostradach i nic się nie dzieje. Też nam się zdarzał taki
      nocleg.
      • Gość: Marina Polecam Woerthersee - noclegi w Austrii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 21:08
        Probowalismy sie zatrzymac dzieki obecnym wpisom.I tak -zle jest podany telefon
        do tego klasztoru w poblizu Wiednia.Bardzo zachecajaco wygladal wpis na temat
        Voelmarkt i motelu Rosenbergow.Na miejscu-chamska recepcjonistka,zaproponowala
        nam pokoj za 104 euro.Dodatkowo miejsce brzydkie okropnie.Na szczescie w drodze
        do Wloch odkrylismy cudowne miejsce nad jeziorem Woerthersee-Movenpick Motel.Za
        4 os zapalcilismy 84E+12Esniadanie.Cudowny widok z pokoju na jezioro i szczyty
        gor.Bajka.Smaczne jedzenie.Dodatkowo-dla starszego dziecka "zakochanego" w
        Burger Kingu (brrr) tez frajda.Bardzo mila obsluga.Miejsce bardzo przyjazne
        dzieciom/Sprawdzilam, polecam!
        • Gość: dino masz moze jakis kontakt? IP: 195.85.249.* 26.08.04, 10:03
          a masz moze jakis kontakt do tego hotelu/motelu? Chodzi mi o jakis telefon lub
          dokladniejszy adres...
          Z gory serdecznie dziekuje! :-)
        • piiq Re: Polecam Woerthersee - noclegi w Austrii 29.08.04, 22:16
          Czy mogę prosić jakieś konkretniejsze namiary na ten Motel?
          Dziękuję i pozdrawiam.
    • Gość: Grzegorz Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.aleksandrow.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 23:42
      Dzięki za wszelkie informacje.
    • Gość: Beniu Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.06.04, 23:53
      Można przenocować w Mikulowie na granicy z Austrią.Ceny 250-300 koron od osoby.
      • Gość: Zico Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 15.07.04, 14:19
        Można w Mikulowie,ale prawda jest taka że trochę drogi można jeszcze nadrobić
        stamtąd.Sa tam 2 motele przy stacjach,ale można też wjechać do miasteczka i
        szukac kwater.Na kolacje polecam Rohatego Krokodyla
    • Gość: tylko_pytamy Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:38
      Nie wiem dlaczego niektórzy z was są tak złośliwi. Chyba nie dziwi was to, że
      każdy chciałby trochę pozwiedzać świat, coś zobaczyć. Nie każdy dobrze
      natomiast zarabia więc dostosowuje swoją podróż do możliwości finansowych. Ma
      do tego prawo. I wcale nie przynosi tym "złej opinii" Polakom. Niektórzy wolą
      mieć trochę mniej wygodnie i wydać pieniążki na coś innego. I co w tym
      dziwnego? I po co to potępiać i pisać przykre rzeczy? A co powiecie o
      autostopowiczach, którzy przecież są różnej narodowości i podróżują po całym
      świecie. Też wstyd?
      Jeżeli was stać na drogie noclegi tranzytowe to świetnie, gratulujemy. Ale bez
      krytyki, proszę. To, że kogoś nie stać lub wybiera inną alternatywę niż drogi
      nocleg nie oznacza, że ma niską kulturę osobistą.
      Pozdrawiam tych którzy pomagają pytającym a nie oceniają i krytykują,
      Dzięki.
      • vojager29 Re: mamy wreszcie moraliste, bravo 26.08.04, 07:52
        wszystko przychodzi z czasem, spanie w hotelach tez
        mlodzi maja prawo do romantyzmu a "tulaczka" daje go wiecej niz zycie
        zorganizowane
        ps: jesli ktos wyjezdza po poludniu to nie po to, zeby szukac po drodze hotelu
        tylko, zeby jak najszybciej byc u celu podrozy, kiedys czesto wlasnie tak
        jechalem biorac drzemke w samochodzie, robia to miliony turystow, dzisiaj
        sypiam w hotelu ale jako sie rzeklo, wszystko przychodzi z czasem
        pozdrowionka
      • basia553 Re: Włochy - gdzie można przenocować w Austrii? 26.08.04, 12:19
        Ja to widze troche inaczej. Zenujace sa czasami posty w ktörych mowa o
        zabieraniu jedzenia do Wloch czy Grecji, o spaniu w aucie itp. Wiem, ze kazdy
        chcialby zobaczycv swiat, skoro wreszcie jest ta mozliwosc. Ale czy nie mozna
        tego poznawania jakos skoordynowac z zawartosia portfela? Czy ktos o malej
        kasie musi lezec na wloskiej plazy przez 10 dni? Przeciez möglby wyskoczyc
        tania linia do Rzymu, Florencji czytepe i za te same pieniadze poznac cos
        ciekawego w 4 dni. Czas wyjazdöw na plaze przyjdzie z pewnoscia.
        Nikt tez nie musi co roku wyjezdzac za granice, mozna oszczedzac, az sie dosyc
        naoszczedza. Nawet jesli "inni tez tak robia", to nie powöd aby ich nasladowac.
        A widzac auta z niemiecka czy austriacka rejestracja i spiacymi w niej ludzmi
        nie bylabym pewna, czy to jednak nie Polacy. Przy dobrej organizacji mozna
        mianowicie blisko autostrady zawsze znalezc cos taniutkiego z mozliwoscia
        wykapania sie (wykompania).
        • vojager29 Re: musze sie z Toba troche posprzeczac 26.08.04, 13:15
          do podrozy wszyscy maja jednakowe prawo w calkowitej niezaleznosci od
          zawartosci portfela a to, ze sypiaja na postojach wcale im nie ubliza oby tylko
          zachowywali sie kulturalnie
          co do niemieckiej rejestracji: basiu 553, jesli jest to kierunek na Polske ta
          masz racje, w 90% sa to Polacy ale jesli jest to kierunek na Italie, to w 90%
          sa to rdzenni Niemcy
          czesto, nawet bardzo czesto widzi sie elegancko ubranych Niemcow drzemiacych na
          postoju w eleganckich samochodach i to o kazdej porze doby
          powody sypiania w samochodzie bywaja rozne, miedzy innymi takie jakie podalem
          powyzej, napiety czas na przelot trasy a nie tylko chec zaoszczedzenia 50-80
          euro, wykapac sie mozna na prawie wszystkich wiekszych postojach w Niemczech

druga sprawa jest forma spedzania urlopu, jedni wola byczyc sie na plazy przez
          10 dni a inni wola zwiedzac i dusic sie przez 4 dni we wlasnym sosie, to sprawa
          bardzo indiwidualna
          zgadzam sie co do brania puszek i miesa w sloikach, to faktycznie mija sie z
          celem i zdrowym rozsadkiem, ostatecznie jesli ktos chce przezyc urlop tanio,
          moze sie ograniczyc do jedzenia pasty z keczupem, te kilka czy nawet
          kilkanascie dni da sie przezyc nawet nam, przyzwyczajonym do miesiwa
          Wlosi tak zyja i zyja, nie wymarli
          (do obroncow kuchni wloskiej - przynajmniej polowa populacji Wlochow jest
          biedna na poziomie biedy polskiej i pasta con pommodoro to ich podstawowe
          wyzywienie a wiec wasz protest bedzie nie na miejscu)
          pst: do ktoregos z postu wyzej - podawanie, ze hotel na osobe kosztuje tyle to
          a tyle jest bezsensowne bo jesli jest to rodzina to kasa i tak jest jedna
          to ma sens, jesli jada znajomi i kazdy placi za siebie z wlasnej kasy
          pozdrawienia

• Gość: rrr Re: musze sie z Toba troche posprzeczac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:26
            Drogi vojagerze29
            Dzięki za te słowa. Ja zamierzam spać na parkingu w Austrii i wcale nie czuję
            się z tego powodu gorsza, robię tak, bo rzeczywiście zależy mi na czasie. I
            jestem bardzo porządną osobą, nigdy nie przynoszącą wstydu swoim zachowaniem. A
            kaskę wydam na zwiedzanie Wenecji i prawdziwą włoską pizzę. MNiaM!
            KWESTIA WYBORU!
            Pozdrawiam.
            • Gość: ddd Re: musze sie z Toba troche posprzeczac IP: 81.219.242.* 26.08.04, 21:24
              Trż tak zrobiłam i nie żałuję. To dobry wybór!!Życzę miłego zwiedzania Wenecji
              i pysznej pizzy. Ciao
          • basia553 Re: musze sie z Toba troche posprzeczac 26.08.04, 17:24
            Pozostaje przy mojej opinii, dodam tylko komentarz do jednego Twojego zdania,
            ktöre cytuje:
            co do niemieckiej rejestracji: basiu 553, jesli jest to kierunek na Polske ta
            masz racje, w 90% sa to Polacy ale jesli jest to kierunek na Italie, to w 90%
            sa to rdzenni Niemcy
            Otöz jak sie mozna mylic: ja jezdze na niemieckiej rejestracji i wierz mi, ze
            nie jestem rdzenna Niemka. Znam takich jak ja tabuny:))))
            • vojager29 Re: musze sie z Toba troche posprzeczac 27.08.04, 08:19
              wiem, ze jezdzisz na niemieckiej rejestracji no ale i co z tego ?
              chcesz sie sama zdyskredytowac wytykajac to innym, zaliczasz sie do nich ?
              a jesli nie to skad wiesz, ze sypiaja na parkingach skoro ty sama sypiasz w
              hotelu ?
              pomimo moich czestych bywan np. w Italii nie spotkalem jeszcze rodakow na
              niemieckiej rejestracji (znam niemiecki)
              obawiam sie basiu553, ze powielasz utarte kliche, fakt, niemcy nie maja o nas
              zbyt dobrego zdania
              • vojager29 Re: musze sie z Toba troche posprzeczac 30.08.04, 09:01
                zapomnialem dodac, ze na tyle jestem osluchany z niemieckim, iz potrafie
                odroznic polaka od niemca mowiacego po niemiecku ba, potrafie rozroznic wiele
                niemieckich dialektow
                pozdrowionka "nach sud-west Duetschland"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka