Dodaj do ulubionych

KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wrocławiu?>

09.10.04, 11:22
do niedawno kupowalam kava kava przez internet, ale oplata za przesylke byla
niemalze taka sama jak za zioło. czy w sklepach zielarskich kupie bez
problemu kava-kava, jakie sa ceny w Polsce? mam nadzieje, ze panie
sprzedajace nie popatrza na mnie dziwnie jak zadam pytanie o dostepnosc tej
rosliny...dajcie znac jak cos bedziecie wiedziec.z gory dzieki
|\/| /\ C- |) /\

Obserwuj wątek
    • deczi Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 12.10.04, 09:24
      Popytaj po prostu w zielarniach, to chyba najprostszy sposób. Nawet jak panie
      popatrzą dziwnie, to co z tego? Nie wiem, jak z jej dostępnością - być może
      podejrzenia o szkodliwy wpływ na wątrobę są tu jakimś ograniczeniem.
      Pozdr.
      D.
      • magdzie Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 12.10.04, 18:27
        zmartwie wszystkich, ktorzy chca znalezc kava-kava w obiegu oficjalnym, cyzli w
        zielarniahc, aptekach itd. w postaci klaczy i lisci, otoz w Polsce nie ma kava-
        kava. wydzwonilam apteki, zielarnie(!) w Wawie, W-wiu, Krakowie, Poznaniu,
        Łodzi. nic, kompletnie. zielarnie internetowe itd. nic. porazka. nadzieja jest
        zawsze, ale nie mam wyjscia jak tylko zamowic w US.pozdrawiam. a myslalam,
        ze...a zreszta bez komentarza. zdaje sie, ze w Polsce jest mentalnosc, ze kava-
        kava to substytut marijuany...zreszta i ta legalna byc powinna.
        • deczi Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 13.10.04, 09:44
          To, obawiam się, historia z tego samego cyklu co nieobecność werbeny w poslkich
          sklepach. Nie wiadomo, dlaczego jej nie ma, ale nie ma. Przy kavie są jeszcze
          co prawda wątpliwości natury zdrowotnej - chciałam wzoraj wkleić pewien link,
          ale moja klawiatura jest na umarciu i się nie dało, ale jak wpiszesz w google
          kava kava, to chyba druga pozycja będzie dotyczyła wypowiedzi pewnej komisji na
          temat tej roślinki. Jedna komisja orzekła, że należy ją (a nawet nie tyle ją,
          co preparaty ją zawierajace!) stosować ostrożnie, krótko i robić regularnie
          badania enzymów wątrobowych, druga orzekła, że nie jest to konieczne. No ale
          chyba obowiązuje ciągle opinia pierwsza i kavy nie uświadczysz nigdzie w
          sprzedaży.
          Pozdr.
          D.
        • deczi A jeszcze... 13.10.04, 09:45
          ... tak z ciekawości, jeśli można - cóż za cuda owa kava wyczynia, że tak
          pilnie jej szukasz?
          Pozdr.
          D.
    • justa_79 Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 13.10.04, 10:07
      wiesz co, na targach medycyny naturalnej dostałam katalog jednej firmy, która
      handluje ziołami z całego świata, ja u nich czasami coś kupuję... i wydaje mi
      się, że widziałam tam tą nazwę, muszę sprawdzić.
      • magdzie Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 13.10.04, 12:55
        kurcze;) bardzo prosze, sprawdzisz wiarygodnosc tej inforamcji?
        bylabym wdzieczna. z gory dzieki!
        • justa_79 Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 14.10.04, 09:44
          zapisuję sobie i jutro postaram się dać znać.
          • justa_79 Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 15.10.04, 09:51
            dobrze pamiętałam, sprzedają kava kava, ale w kapsułkach - nie wiem, czy to Ci
            wystarczy, czy chodzi Ci raczej o same zioła?
            firma nazywa się Zioła Świata i jest z Częstochowy, sprzedaje wysyłkowo. nr
            tel. 0660 311 904 pon-czw godz. 10-15. 60 kapsułek po 250 mg - 70 zł. to chyba
            to samo, o czym mówi deczi.
            a tak z ciekawości, na co to stosujesz?
            • magdzie Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 15.10.04, 15:42
              dzieki serdeczne!
              to prawda, posuzkuje kłączy i lisci, jednak dalas mi znac o wspanialym tropie
              gdyz moze sie okazac, ze 'a noz widelec', sprowadzaja oprocz kapsulek takze
              ziola;)!!!

kava-kava stosuje nieregularnie, jako srodek rozluzniajacy. zazywanie kava-kava
              traktuje bardziej rytualnie niz stricte medycznie, z reguly w gronie znajomych,
              przyjaciol organizuje takie wieczorki z kava-kava.
              pzdr.!
              i jeszcze raz dziekuje!
    • deczi Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 14.10.04, 12:56
      Właśnie wróciłam ze sklepu zielarskiego, gdzie przy okazji zapytałam o kavę.
      Podobno można to sprowadzić, nie ma z tym większego problemu. Pan z zielarni
      już kiedyś sprowadzał, choć jest to nieco "drugoobiegowe", bo kava nie jest
      zarejestrowana (dlatego jej nie ma - rejestracja jest zbyt droga). Firma jest
      amerykańska, nazywa się Now Foods. Ta kava jest w kapsułkach, 60 za około 70 zł.
      Myślę, że w innych miastach też są zielarnie, gdzie można poprosić o
      sprowadzenie.
      D.
      • deczi Mieszkam w Opolu, to niedaleko;-)n/t 14.10.04, 12:57
    • m_finka Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 16.10.04, 16:32
      Był kiedyś w olsce preparat o nazwie Felixen,ale w tej chwili raczej go nie
      kupisz, chyba nie ma rejestracji. Pytaj o preparaty z pieprzu metystynowego, to
      polska nazwa kava-kava. Powodzenia, bo jest to świetne ziółko!
    • izabelail84 Re: KAVA KAVA> gdzie dostane? >np.we Wroc 26.03.19, 14:19
      Witam, w końcu w Polce można już kupić legalnie, kava została zdjęta z listy produktów niedozwolonych, długo szukałam zaufanego, sprawdzonego sklepu natrafiłam na kavasklep posiadają wszystkie certyfikaty, dokonałam tam już zakupu, wszystko w porządku, kava działa znakomicie, pełne odprężenie i relaks, dla tych co nie znają i nigdy jeszcze nie pili, bardzo proszę poczytajcie, to jest zioło i działa leczniczo, ale watro je posiadać w swojej kuchni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka