Dodaj do ulubionych

leki wspomagające poród i połóg

18.01.05, 22:45
Witam i ma pytanie. CZy są dziewczyny ktore rodziły naturalnie, a jeśli tak
to czy stosowałyście jakieśleki przypsieszjące akcje porodową i ułatwiajace
życie po porodzie?
Obserwuj wątek
    • astria1 Re: leki wspomagające poród i połóg 18.01.05, 23:34
      Jest coś takiego...
      lek który pomaga rozwarciu szyjki macicy to caulophyllum CH 5 ale pamietaj CH 5
      ! nie wyższą.. Wyzsza potencja (CH30) zachowuje się podobnie jak szew ktory
      zaklada się przy niewydolności szyjki macicy (super lek dla tych kobiet ktore
      zaliczyły kilka poronien własnie z tego powodu). Więc CH 5 po to aby wspomoc
      rozwieranie się a wyższa zeby temu zapobiec.
      Napewno jeszcze lek Arnica np CH 200 granulka przed porodem i granulka po
      porodzie,
      Jest jeszcze innych kilka leków ale w tej chwili nie mam czasu pisać, ile czasu
      pozostało do porodu ? jesli jeszcze chwile mozemy się jeszcze zgadać..

pzdr
      Anna
      • ankas70 Re: leki wspomagające poród i połóg 19.01.05, 22:13
        no mam nadzieję ze jeszcze przynajmniej 3 i pół miesiaca przede mną wiec gdyby
        Ci coś jeszcze przyszło do głowy to naskrob coś pozdrawiam
      • justa_79 Re: leki wspomagające poród i połóg 20.01.05, 11:05
        astria, jak będziesz miała czas, to napisz coś więcej, może się przydać kiedyś
        komuś :)
        • astria1 Re: leki wspomagające poród i połóg 20.01.05, 11:07
          ok jak będę miała czas :)

pzdr
    • ankas70 leki wspomagające poród i połóg- ponawiam prośbę 21.02.05, 12:58
      jakby ktoś miała czas i wypróboał na sobie to będę wdzieczna pozdrawiam
    • luxfera1 Re: leki wspomagające poród i połóg 02.03.05, 21:29
      Szukam wlasnie odpowiedzi ale na pytanie co mozna brac po cc i kiedy? w ile
      godzin po cieciu? jakie potencje?Bardzo prosze o odpowiedz
      • very_martini Re: leki wspomagające poród i połóg 02.03.05, 21:36
        Arnica 30CH- możesz na 2-3 dni przed planowanym zabiegiem, i potem tuż po,
        chociaż tuz po to ja bym się nawet ku 100 CH skłaniała.
        Staphysagria 200CH, według koncepcji Awinna, więc proszę się nie obruszać na
        mnie za cyferki:) - jedna kulka dziennie przez tydzień. Ta kulka w ogóle
        świetnie sprawdza się przy ranach pooperacyjnych.

Narkozę będziesz miała pełną?

16%VOL
        22%VAT

• luxfera1 Re: leki wspomagające poród i połóg 03.03.05, 16:44
          Tak myslalam o arnice ale sama to zapodalabym sobie najwyzej 15 CH.A co z dniem
          w ktorym bedzie operacja? nie bedzie pelnej narkozy tylko zzo.A staphysagria
          przez tydzien od kiedy? Dzieki za odpowiedz!!Malo sie na tym znam niestety
          chociaz mam znakomite doswiadczenia z moim synkiem/ale leczonym w gabinecie/
          • beba2 Re: leki wspomagające poród i połóg 03.03.05, 16:55
            A ja mam taką koncepszyn :
            Przez 8 dni przed planowanym zabiegiem arnica 9 CH - 2 x dziennie po 3 kulki.
            Arnica 200 CH jeden jedyny raz 5 kulek zaraz po zabiegu.
            Staphysargia ( coby nie przegiąć z potencją dawkowaną codziennie ) - 5 CH 2 x
            dziennie po 3 granulki przez dwa tygodnie licząc od dnia cięcia.
            I już.
            • luxfera1 Re: leki wspomagające poród i połóg 03.03.05, 17:14
              Tylko przez 8 dni to juz nie zdaze...a tak wogole to arnica montana czy jest
              jakas inna? No i faktycznie koncepcja jest inna....kurcze teraz nie wiem a
              chcialabym sie zabezpieczyc..

• beba2 Re: leki wspomagające poród i połóg 03.03.05, 17:27
                Nic straconego, bierz przez tyle dni ile Ci zostało ( 15 CH tez moze być, jesli
                taką posiadasz ).
                Aha, i arnica jest tylko jedna :)
            • very_martini Re: leki wspomagające poród i połóg 03.03.05, 17:56
              Tyz myślę, że duża, jeno to Awinna pomysł. Tylko on jeszcze do tego arszenik
              dowalał:) Tak się zastanawiałam, po co, ale on ma swoje sztuczki.

16%VOL
              22%VAT

• luxfera1 Re: leki wspomagające poród i połóg 04.03.05, 16:18
      Zadzwonilam przed chwila do homeopaty...i zalecil arnice ale o niskiej potencji
      5-9CH 3*5 kulek...do wygojenia...co o tym myslicie?
      • beba2 Re: leki wspomagające poród i połóg 04.03.05, 17:09
        No to Ci przeca pisalam że 9 CH. Tyle, ze mnie się wydaje ze po operacji to za
        niska potencja. Ale pan homeopata moze lubi tylko i wyłacznie francuskie
        leczenie. ja tam nie wiem. A jeśli masz kontakt z homeopatą, to rób jak on Ci
        każe. Nam juz wtedy nic do tego.
        • luxfera1 Re: leki wspomagające poród i połóg 04.03.05, 17:21
          ECH BEBA wlasnie ze nie mam...mieszka 120 km odemnie w Rabce a ja jestem
          dopiero co wstana po 2,5 miesiaca lezenia.Tylko dlaczego mi powiedziala/bo to
          kobieta:)/ze tylko arnica?a mam i 2-setke bo juz zakupy porobilam.I jeszcze
          jedno powiedzial ze profilaktycznie to nie dziala i nie ma co brac przed...Ja
          naprawde nie pytam sie zeby sie z wami probowac czy sie wymadrzac..po prostu
          wierze w moc homeopatii ale nie mam rozeznania..dlatego pytam:))
          • very_martini Re: leki wspomagające poród i połóg 08.03.05, 17:26
            Ja sie tez ne chce madrzyc, ale jak dla mnie 9Ch tuz po operacji to dosc niska
            potencja. Heretycko podpowiem - przez pierwsze kilka dni bierz czesciej, nic
            sie nie stanie, wrecz przeciwnie
            A moze Twoja lekarka jest poczatkujaca? Poczatkujacy homeopaci czasem boja sie
            wysokich potencji i wola dawac takie male, na zasadzie, ze moze nie pomoze, ale
            nie zaszkodzi na pewno:)

16%VOL
            22%VAT

• beba2 Re: leki wspomagające poród i połóg 08.03.05, 18:33
            Eee, nie ma żadnej obawy przed wzięciem wysokiej potencji arniki po porodzie (
            czy jakimkolwiek zabiegu związanym z utratą krwi).
            A to wcale nieprawda, ze nie działa profilaktycznie ( chociaż moze to złe
            słowo, ale w każdym razie brana przez kilka dni przed planowanym zabiegiem
            zmniejsza ogromnie ryzyko krwotoku i z pewnością przyspiesza proces gojenia,
            zapobiega żylakom - równiez odbytu, itd.)
            • aniapatryk caulophyllum CH 5 -jaka czestotliwosc brania 03.08.05, 15:48
              Jestem w 35 tc, i mam pytanie, jak sie zaczna skurcze, to co ile brac
              caulophyllum CH 5
              Ania
              • renste A ja urodziłam:)))z caulophyllum:)) 04.08.05, 13:42
                I od pierwszych skurczów poszło piorunem.Dwie godziny i było po wszystkim:))
                Brałam caulophyllum 5CH 3 granulki co pół godziny.
                A zaraz po porodzie arnikę 200ch(zgodnie z zaleceniem homeopatki)a ranę miałam
                duuużą:).Oprócz tego przemywałam ranę roztworem z arniki(w każdej aptece)na
                przemian z tantum rosa,bo nie chciało się ładnie goić.I było ok.Już po tygodniu
                mogłam siedzieć:))A po porzednim porodzie przez miesiąc miałam z tym kłopot:).
                Potem miałam gigantyczną anemię i dostałam ferrum phosphoricum 30ch 3 razy
                dziennie po trzy granulki + konstytucjonalny 200ch jeden raz.Ale to już chybga
                indywidualnie w zależności od potrzeby.
                Pozdrawiam i życzę powodzenia-renata
                • aniapatryk Re: A ja urodziłam:)))z caulophyllum:)) 05.08.05, 09:21
                  Dziękuje za odpowiedz, pocieszyłas mnie bardzo,oby u mnie tak było szybko :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka