Gość: exile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:29 Nie , Polska to nie sciera , i bede tu zeby wychlastac kazda szmate ktora na moje i moich dzieci terytorium bedzie plulo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Polska to co , sciera ? IP: *.client.comcast.net 06.03.05, 00:42 tfu tfu osle, hehehehe. No a teraz chlastaj hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exile Re: Polska to co , sciera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:50 Sam sie szmato spaliles , jednej szmaty mniej . "Gosc" hehe , reprezentant Polonii , spalona szmata . Nastepny Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Polska to co , sciera ? 06.03.05, 03:35 Gość portalu: exile napisał(a): > Sam sie szmato spaliles , jednej szmaty mniej . "Gosc" hehe , reprezentant Polonii , spalona szmata . * no, jesli w ten sposob i taka polszczyzna chcesz, Exile, stawac w obronie dobrego imienia Polski i Polakow, to efekt bedzie odwrotny. Chyba cos Ci sie pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exile Re: Polska to co , sciera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:59 Ja wam cos powiem scierwa , wy scierwa uzgodnijcie wspolne stanowisko jak za dawnych stalinowskich lat , bo ja ide spac , a jutro wam dupy skopie tak zbiorczo. Odpowiedz Link Zgłoś
gnebiciel_pedala1 ZWAL KONIA :-(((( ldz spac boss jestes zerem o 06.03.05, 01:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exile Re: ZWAL KONIA :-(((( ldz spac boss jestes zerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 01:41 Widzisz smieciu , juz musisz sie ukrywac pod smiesznym nickiem , a co bedzie jutro , ryja nie wychylisz gnido polonijna . Taka wasza natura , ucieczka i krycie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 jaja exile ty pluskwo IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 06.03.05, 03:08 walisz konia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Polska to co , sciera ? IP: *.raditex.se 06.03.05, 03:02 > Nie , Polska to nie sciera , i bede tu zeby wychlastac kazda szmate > ktora na moje i moich dzieci terytorium bedzie plulo. Hehe, twoje "terytorium" to smietnik, o ktore sie chlastasz z innymi "zbieraczami", a twoje dzieci to imbecyle. Ostatnio wrocily ze szkoly i opowiadaly, ze pani od spiewu i plastunkow bardzo plakala kiedy spiewaly "... i beda nas miliony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.05, 21:44 Ty imbecylu, narzygac Ci w pysk to malo. Sciery, to tacy jak ty Soup Nazi i tobie podobni "pseudo-obcokrajowcy".Najnizsze warstwy spoleczne, ktore z biedy musialy opuscic swoj kraj, a teraz dumni. Prostacy i chamy - To wy psujecie swoim wygladem na zachodzie opinie o nas Polakach, zawistni, wyzej sraja niz dupe maja, drugorzedna kategoria ! Sciery - Tfu....!!!!! Nie pozwole rowniez obrazac Polski i prawdziwych Polakow bo tacy jak wy sa NIKIM! Dnem, lizusami - pucybuty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Polska to co , sciera ? IP: *.vf.shawcable.net 11.03.05, 23:36 Gość portalu: Polka napisał(a): > Ty imbecylu, narzygac Ci w pysk to malo. Sciery, to tacy jak ty Soup Nazi i > tobie podobni "pseudo-obcokrajowcy".Najnizsze warstwy spoleczne, ktore z biedy > musialy opuscic swoj kraj, a teraz dumni. Prostacy i chamy - To wy psujecie > swoim wygladem na zachodzie opinie o nas Polakach, zawistni, wyzej sraja niz > dupe maja, drugorzedna kategoria ! Sciery - Tfu....!!!!! Nie pozwole rowniez > obrazac Polski i prawdziwych Polakow bo tacy jak wy sa NIKIM! Dnem, lizusami - > pucybuty!!! ----------- Polko nie obrazaj Papieza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Polska to co , sciera ? IP: 202.38.51.* 12.03.05, 07:28 Gość portalu: Polka napisał(a): Milcz, babo-kolchoznico, hehehe. Durna sie urodzilas i durna zdechniesz. Problem polega na tym, ze jakies 80-90% Polanezyjczykow to takie ku..ko ciemne masy koltunow. Bic was tylko po tych ryjach plaskich noga od krzesla. To make long story short - babo, kufajke na grzbiet i rwij gumiaczki, hehehe P.S. Co wy tam teraz robicie w tym Lubinie, jak ruskich nie ma, hehehe? Czy to prawda, ze u was psy dupami szczekaja i hooooy nocuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 11:30 Nie jestem z Lubina pucybucie.Nie zaslugujesz nawet bym mogla plunac w twoj falszywy lizusowski pysk, nie dorastasz ,mi do piet fizolu! Szara masa, podczlowiek.Lopata w lape i rowy kopac! Odpowiedz Link Zgłoś
step44 Wstyd mi za Was!!! Polacy tu / Polacy tam 12.03.05, 10:36 Czytajac te Wasze wypowiedzi zwatpilem! Ile tam zawisci, zazdrosci i wzajemnego zacietrzewienia! Cytuje co niektöre wyrazy i to tylko jednej osoby - Polki!! "Ty imbecylu" "narzygac Ci w pysk" "Sciery" "wyzej sraja niz dupe maja" "drugorzedna kategoria" "bo tacy jak wy sa NIKIM! Dnem, i lizusami" "pucybuty" Ta druga strona (oczywiscie tez Polacy) wcale nie lepsza, czasami z jeszcze bardziej "wyszukanymi" wyrazami laciny kuchennej! WSTYD MI ZA JEDNYCH I ZA DRUGICH!!!! Skoro juz jedna strona pokazuje swoja kulture jezykowa bez jakichkolwiek zahamowan, to dlaczego ta druga strona w ogole odpowiada - ponizajac sie tym samym do jej poziomu. Jest przeciez taka dobra i sprawdzona metoda: G_ö_W_N_A S_I_E N_I_E R_U_S_Z_A BO SMIERDZI!!! Jak w polowie lutego po raz pierwszy zajrzalem do POLONII to pomyslalem sobie- fajna sprawa do WYMIANY POGLADOW i PODZIELENIA SIE SWOIMI SPOSTRZEZENIAMI Z POBYTU NA OBCZYZNIE. Gdzie tam! Jedni i drudzy potrafia sie tylko obrzucac blotem! Pluc na siebie, rzygac, srac wyzej ...itd... NIE WSTYD WAM ? Dlaczego sie tak dzieje - tego nie potrafie sobie wytlumaczyc. Moze zawiedzione nadzieje, niezrealizowane plany i marzenia z jednej strony a z drugiej nieuzasadniona zazdrosc, ze komus sie "udalo" wyjechac i jest na "Zachodzie" i byc moze ma sie lepiej. A prawda moze wygladac calkiem odwrotnie. Ktos, kto w Polsce w odpowiednim momencie rozkrecil jakis intratny interes potrafil w ciagu paru lat dorobic sie fortuny a ten inny na "Zachodzie" bedzie dalej przyslowiowe kible czyscic i byc wykorzystywanym przez tamtejszych "tubylcow". Obserwuje tutaj w Niemczech rozne grupy narodowosciowe i zastanawiam sie dlaczego Turcy i Rosjanie potrafia trzymac sie razem? A Polacy - jak juz w ogöle sa w jakims Klubie, Vereinie czy Zwiazku to 95 % tam "dzialalnosci" to plotki i wzajemne obsmarowywanie sie. Smutne to i przykre. DLATEGO NIE NALEZE do zadnego POLSKIEGO zwiazku - ale za to do tutejszego FOTOKLUBu i ewangelickiego chöru. Fantastyczna atmosfera! Nikt tutaj nigogo nie obmawia i obgaduje. Zal mi was, zalosne istotki. Pospacerujcie lepiej na swiezym powietrzu, przeczytajcie jakas fajna ksiazke, namalujcie jakis obraz, skomponujcie cos i zagrajcie na pianinie - tak jak ja to robie od prawie 18-tu lat tutaj na OBCZYZNIE. Polske odwiedzam regularnie - monimum raz do roku. To przy okazji odpowiedz na pytanie jednego z Was "kiedy ostatnio bylem w Polsce?" Z watpliwosciami, czy to co tutaj napisalem w ogöle ma sens i czy przynajmniej troche poprawi atmosfere w POLONII zawiedziony step44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Wstyd mi za Was!!! Polacy tu / Polacy tam IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 11:57 To przestan cytowac moje wyrazy, a przejdz sie po innych forach i powybieraj te, ktore cytuje twoja Polonia, to zwatpisz bardziej. No, chyba,ze Ciebie to nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podwojny Obywatel No i wylazlo gowno z tzw. "polki" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.05, 09:51 Ty chyba na smietniku sie urodzilas bo plujesz tu tylko smieciaro. A od prawdziwych Polakow wara ci prostaczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha! Re: No i wylazlo gowno z tzw. "polki" IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.05, 12:19 Prostakom wale teksty proste takie na jakie zasluguja - wara podwojny ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Polska to co , sciera ? 06.03.05, 21:20 czytam te wasze wypociny i sie zastanawiam czy wy na haju jestescie? p.....od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.05, 21:54 exile - Ja bede tu z Toba, w tym samym celu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Polska to co , sciera ? IP: *.vf.shawcable.net 11.03.05, 23:37 Gość portalu: Polka napisał(a): > Ty imbecylu, narzygac Ci w pysk to malo. Sciery, to tacy jak ty Soup Nazi i > tobie podobni "pseudo-obcokrajowcy".Najnizsze warstwy spoleczne, ktore z biedy > musialy opuscic swoj kraj, a teraz dumni. Prostacy i chamy - To wy psujecie > swoim wygladem na zachodzie opinie o nas Polakach, zawistni, wyzej sraja niz > dupe maja, drugorzedna kategoria ! Sciery - Tfu....!!!!! Nie pozwole rowniez > obrazac Polski i prawdziwych Polakow bo tacy jak wy sa NIKIM! Dnem, lizusami - > pucybuty!!! ----------- Polko nie obrazaj Papieza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 00:02 A co papiez ma wspolnego ze zgnilizna spoleczna?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Polska to co , sciera ? IP: *.vf.shawcable.net 12.03.05, 00:11 Gość portalu: Polka napisał(a): > A co papiez ma wspolnego ze zgnilizna spoleczna?! ----------- czasami was odwiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 00:17 Ale nie cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Polska to co , sciera ? IP: *.vf.shawcable.net 12.03.05, 00:25 Gość portalu: Polka napisał(a): > Ale nie cuchnie. ------------------------ odwiedza was krotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 00:34 zgnilizna tez na krotko, jednak cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Polska to co , sciera ? IP: *.vf.shawcable.net 12.03.05, 00:41 pecunia non olet ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 01:09 twoja hiszpanska wstawka Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: ale bezsens 12.03.05, 01:44 wlasnie ! bezsens dla ciebie durna babo ! siedzisz tu na forum polonijnym jak kwoka na jajach !,ty jestes Polonia !?? zmykaj na fora krajowe i tam dyskutuj o strajkach lekarzy i pielegniarek i podwyzszkach rent i emerytur ,co wpychasz palce miedzy drzwi tu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 11:34 Przyszlam sie powyzywac przypadkowo widzac wasze wypowiedzi o Polsce: scierwa! Popluc tak jak wy plujecie na prawdziwych Polakow! Szmaty ludzkie, jak to mozna nisko upasc dla pieniedzy.Szumowina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: ale bezsens IP: 202.71.103.* 12.03.05, 07:33 Gość portalu: Polka napisał(a): > twoja hiszpanska wstawka Hehehe, a nie mowilem, zes durna? Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: ale bezsens 12.03.05, 08:57 Polka napisala; twoja hiszpanska wstawka Wstawka nie jest hiszpanska, tylko lacinska. Polska nie jest atakowana, wiec nie musisz bronic. Rzad jest - bo barany. Powiedz; dlaczego kraj ktory ma tak dluga historie, tylu madrych ludzi ma tak durny rzad? Cos nam ucieka i na emigracji nie bardzo wiemy co? Pozdrawiam z Sydeny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 11:55 Niewazne: bezsens jest bezsensem, bez wzgledu na jego pochodzenie. Atakowana jest przez was,w waszych komentarzach, wiec widze, ze jednak musze jej bronic, bo wsrod was tylko garstka stanowi normalnych ludzi. Reszta to smietnik. Nigdy tak nie myslalam, ale wczoraj przypadkowo natknelam sie na niektore wypowiedzi. Mieszkajcie sobie gdzie chcecie, ale tylko prostak moze wywyzszac sie z tego powodu, jest wielu ludzi, ktorych ,moglo by was kupic i to tu w Polsce, zyja na wysokim poziomie i sa kims. Nie pisze tego do tej czesci osob o normalnym sposobie myslenia, ale do tej szumowiny, ktora udaje, ze niewiadomo kim jest z tego powodu, ze opuscila kraj i bezkarnie obraza Polske i Polakow. A przeciez jasne jest, ze to najnizsze, najubozsze warstwy spoleczenstwa(w znacznej wiekszosci) opuscily kraj i swoim zachowaniem, psuja nam prawdziwym Polakom nasz wizerunek. Te wszystkie slowa o zoltych zebach, o sposobie ubierania itp. to przeciez nie Ja tylko wy tam jestescie, w tych tanich sklepach, z siateczkami ALDI i in., z tymi wasami, z prostym zachowaniem, balaganiarstwem to nie ja - prawdziwa Polka, to cala nasza POLONIA.Ta najnizsza grupa spoleczna, czego od nich mozna wymagac?! Smiejecie sie z samych siebie.Wystarczy wejsc na wasze forum i zobaczyc, u nas tego nie ma, ludzie sa inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: ale bezsens IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.05, 13:23 zapomnialas dodac matki-polki wyrzucajace przez okno zuzyte podpaski Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: ale bezsens 12.03.05, 18:25 W Aldim kupują też Niemcy. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.05, 12:22 Owszem kupuja, ale te hamerykanskie cwaniaczki tez z nich sie nabijaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 12:02 hehee imbecylku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: ale bezsens IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 12:04 To do Nazi Soup Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: ale bezsens 12.03.05, 15:09 idz sie leczyc kobieto !!! jeszce tam macie wizyty do lekarzy za darmo,choc nie wiem czy akurat do psychiatry !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Ach, te stereotypowe myslenie wysiedlencow... IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 15:26 Zatrzymalas sie na komunie lulu13 i siedzisz,i tak dumasz i dumasz, a moze czas do psychoanalityka?! To teraz takie modne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiechacz Ciekawe mody IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.05, 16:28 Gość portalu: Polka napisał(a): > do psychoanalityka?! To teraz takie modne... Ciekawe mody macie w tej nowej Polsce, no, no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreator Re: Ciekawe mody IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 16:45 To...u was modne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko za oko Re: ale bezsens do:ag2582 IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.05, 09:31 durny jestes ty, palancie z emigracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kan_z_oz Re: Nie, nie ściera /nt IP: *.mega.tmns.net.au 13.03.05, 07:05 Polka napisala; Niewazne: bezsens jest bezsensem, bez wzgledu na jego pochodzenie. Atakowana jest przez was,w waszych komentarzach, wiec widze, ze jednak musze jej bronic, bo wsrod was tylko garstka stanowi normalnych ludzi. Reszta to smietnik. Nigdy tak nie myslalam, ale wczoraj przypadkowo natknelam sie na niektore wypowiedzi. Mieszkajcie sobie gdzie chcecie, ale tylko prostak moze wywyzszac sie z tego powodu, jest wielu ludzi, ktorych ,moglo by was kupic i to tu w Polsce, zyja na wysokim poziomie i sa kims. Nie pisze tego do tej czesci osob o normalnym .... Forum Polonia ma swoje prawa i ludzie tu piszacy pochodzacy z roznych krajow wyrazaja tutaj rozne opinie. Nie musze sie z nimi zgadzac by szanowac ich odmienosc. Moj szacunek dla nich wynika z szacunku dla samej siebie. Jesli rozumiesz o co mi chodzi. Czesto zamienia sie to forum w zlepek wypowiedzi, ktore nie maja sensu i slownictwo, ktore nie tylko jest obrazliwe ale wrecz szokujace. Nikt nie musi tutaj wchodzic i nikt nikogo nie zmusza do pisania. Prawda jak zwykle jest po srodku. Nie musisz bronic Polski przed Polonia - nastepny stereotyp typu zeby Polonia miala uratowac Polske. Rozluznij sie, kazdy tutaj ma pare lat i swoje widzial, jesli wypowiedzi rania Cie tak bardzo odpusc sobie to forum. Bierzesz zycie i wypowiedzi zbut doslownie i za bardzo do serca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Nie, nie ściera /nt IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.05, 19:24 Byc moze masz racje, ze biore to za bardzo do serca, ale to jest moj kraj, jaki by nie byl, jest moja ojczyzna, w ktorej sie urodzilam i w ktorej zamierzam mieszkac do konca swych dni, nie czujac sie zupelnie w niczym gorsza, a swojego zycia nie zamienila bym na zadne inne. Nie rozumiem chwaly ku Ameryce, mam znajomych, ktorzy mieszkali tam, a wrocili do kraju pomimo, ze ich rodzice mieszkaja w Ameryce na stale, oni wcale nie maja zamiaru tam wracac, co najwyzej ich dzieci raz w roku odwiedzaja dziadkow w wakacje, oni mieszkaja w Polsce sami, bo cala rodzina w USA i Kanadzie, dlaczego takie narzucanie zdania, wcale nie kazdy chce byc emigrantem, a nie znaczy to ,ze w Polsce reprezentuje nizszy poziom. Im tutaj powodzi sie super. Mam nawet kolezanke, jest Ukrainka, ustawila sie ze swoim prywatnym interesem, ze ma wszystko od gosposi w domu , niani do dzieci,po wszelkie luksusy, a niby z biednej Ukrainy przyjechala do Polski. I nie musiala tak daleko wyjezdzac, zeby dorobic sie odpowiedniego poziomu, wyszla za maz za Polaka co pozwolilo zalegalizowac jej prywatny interes i zyje na wysokim poziomie. Wiec standardy zycia sa rozne. Z moich znajomych akurat zaden nie marzy o takim wyjezdzie na stale.Taka emigracja byla modna 10lat temu. Inna kolezanka jest dyrektorem jednego z hipermarketow, zyje na dobrym poziomie i pensja tez godna uwagi. Nie bede tu wymieniac wszystkich bo to bez sensu, to takich pare przykladow. Mam znajomych w Niemczech i nigdy z takim zachowaniem nie spotkalam sie chociaz tez sa tam dobre 15 lat, nie dostrzegam zadnego innego poziomu w niczym, powiem wrecz, ze kolezanke Ukrainke w Polsce stac na wiecej niz tych znajomych z Niemiec. Dlatego nieraz przywiezie jakiegos znajomego Helmuta by lamac te stereotypy.Niech widzi jak zyje sie tutaj. Malo tego Polki sa bardziej zadbane, niz np Niemki, a piekne Amerykanki to kolorowy swiat w ekranie TV, najwiekszy procent ludzi otylych na swiecie. Moze w krajach np.EU jest lepszy wybor ubran, niektorych firm nie ma u nas. Ale bilety lotnicze tak tanieja,ze mozna w kazdej chwili poleciec do Rzymu, Londynu. Mi sie wydaje, ze ta cala polonia z Ameryki zatrzymala sie w czasie 20 lat wstecz i nie moze dotrzec do nich, ze wcale tak nie jest. Ale po co od razu tak pluc. Przechwalki niewiadomo czym, w Polsce tez ludzie podrozuja i zyja normalnie, a oni wciaz maja kolchoz przed oczami. Na prawde mnie to smieszy. Chyba bolesnie to odczuli na swojej skorze, ale takich wyzwisk, tylko z powodu, ze ktos jest Polakiem nie slyszalam. Przeciez tez nimi sa, chociaz za wszelka cene chcieli by to z siebie wymazac i zapomniec. Prawda jest taka, ze wyzywaja sie, bo w kraju,w ktorym sa, sa nikim. Ci, ktorzy do czegos doszli, maja szacunek do Polski. Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Bzdury piszesz IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.05, 21:54 w dobrobycie nie chodzi o pieniadze ale o uczucie sprawiedliwosci i bezpieczenstwa osobistego.W Polsce tego nie ma!!W Polsce najwazniejsze sa statussymbole a nie realne zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Bzdury piszesz IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.05, 22:11 Tylko dlaczego wszyscy pisza o poczuciu bezpieczenstwa i o dobrobycie pojmowanym nie w sensie wartosci duchowej, tylko i wylacznie klasyfikuja to pojecie pod wzgledem materialnym. Same wyliczanki, przepychanki kto ma wiecej, a kto nic. Nic innego o Polsce nie mowia tylko; "bieda", "kolchoz", a moze po prostu Ty wywnioskowales inaczej? Nie pisze bzdur, bo ja mieszkam w tym kraju i wiem jak ludzie zyja. Dlaczego ktos ma mi wmawiac, ze jest inaczej niz ja widze na codzien swoimi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bzdury piszesz IP: *.client.comcast.net 13.03.05, 22:23 Co ty takiego widzisz tymi swoimi polskimi oczami kobieto??? Lapowkarstwo w sluzbie zdrowia ze az na mdlosci zbiera, ksiezy ktorzy biednej kobiecie ze wsi meza nie pochowaja bez odpowiedniej oplaty, rzad ktory tyje gorzej niz ten wasz obrazek przecietnego amerykanina i ktory sie nad wami pastwi a wy grzecznie przytakujecie??? Tego pani polka nie widzi? No faktycznie 0 materializmu. A ironia polega na tym ze najbardziej materialistyczne podejscie do zycia maja ci co w rzeczywistosci hooy maja. Tak jak te glodne psy sobie scierwo wyszarpuja z pyskow. Nikt was by nie krytykowal jakbyscie zaczeli reformowac panstwo jak trzeba a nie od duupy strony. Zatrudniliscie sobie jednego black guy do TV, przelaliscie polokokte do puszek i wpadacie w samozachwyt. A wszystko co zle tlumaczycie sobie ze to tylko takie hiccups i ze na zachodzie tez tak bylo. Hooy tak bylo. Tak to bylo w Ameryce Poludniowej do ktorej wam blizej niz do tej calej EU. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Dobra odpowiedż 13.03.05, 22:50 Wygodniej pisać o "dobrobycie pojmowanym nie w sensie wartosci duchowej" Gdzie jest bliżej Polsce do UE czy do Ameryki Południowej, gdy panuje wszechobecne złodziejstwo i korupcja? Gdzie jest bliżej Polsce gdzie ludzie nie mają co do garnka włożyć ale kościoły buduje się na każdym kroku. Gdzie jest bliżej Polsce gdzie dzieci chodzą głodne do szkoły ale władza buduje sobie wielkie budynki i prywatne zajazdy. Taaa, Koleżanka pisze że nie można tego kraju Kołchozem nazwać gdzie prywata i afery narobiły dlugu, który spłacać bedą wnuki dzisiejszych maluchów, i to pod warunkiem że (za magiczną pałeczką) zmieni się mentalnośc i postępowanie rodaków. Taaa ale łatwiej dyskutować o "poczuciu bezpieczenstwa i o dobrobycie pojmowanym w sensie wartosci duchowej" Mam takie odczucie że tylko to pozostało niestety. Dobrobyt i bezpieczeństwo duchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exile Re: Dobra odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:56 He he pekam ze smiechu , to tak jak by dezerter pouczal z bezpiecznej odlegolsci bylych kolegow jak maja walczyc hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dobra odpowiedż IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.05, 23:03 W kazdym kraju zyja ludzie na roznym poziomie materialnym, a tam w tej waszej Ameryce sa tez i tacy, co pod kartonami mieszkaja, tez z bieda spotkac sie mozna, terroryzm, czy tam tak bezpiecznie na prawde? Sa tez zebracy nie majacy na chleb, ale zapytam czy to ma byc powod plucia komus w twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Dobra odpowiedż 14.03.05, 02:38 Gość portalu: Polka napisał(a): > W kazdym kraju zyja ludzie na roznym poziomie materialnym, a tam w tej waszej > Ameryce sa tez i tacy, co pod kartonami mieszkaja, tez z bieda spotkac sie > mozna, terroryzm, czy tam tak bezpiecznie na prawde? Sa tez zebracy nie majacy > na chleb, ale zapytam czy to ma byc powod plucia komus w twarz? Na pewno nie jest to powód do plucia. Jedna uwaga. Tutaj ludzie są bezdomni i biedni z wyboru, nie z koniecznosci. Każdy moze sobie znalezć pracę wystarczającą na utrzymanie i życie. W Polsce ludzie są biedni i żyją w nędzy z konieczności. Kraj i rząd nie zapewnia swoim obywatelom minimum socjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dobra odpowiedż IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 02:48 Chodzi o to, ze bieda jest wszedzie, czy w kraju o nizszej stopie, jaki w tym o wyzszej.A dla niektorych (nie bede, ich nick-ow przytaczac)widocznie wlasnie bieda ,jest powodem szyderstwa, nasmiewania i chamstwa. Zarowno w obu krajach mieszkaja ludzie reprezentujacy tez rozny poziom zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Dobra odpowiedż IP: 202.168.65.* 14.03.05, 03:08 flipflap napisał: > Jedna uwaga. Tutaj ludzie są bezdomni i > > biedni z wyboru, nie z koniecznosci. Każdy moze sobie znalezć pracę > wystarczającą na utrzymanie i życie. > W Polsce ludzie są biedni i żyją w nędzy z konieczności. Kraj i rząd nie > zapewnia swoim obywatelom minimum socjalnego. Ty znowu nic nie kumasz, flipek (tylko sie znow nie obraz . Niejaki "liberal" Korwin-Mikke powiedzial, ze prawdziwa wolnosc to jest wolnosc zdechniecia z glodu na ulicy. Takiej tez wolnosci domagal sie w Polsce. No coz, wydaje sie wlasnie, ze Polanezja zbliza sie wlasnie do tego idealu. A wedle tak pojmowanej definicji wolnosci, w krajach takich jak Kanada, US, AU, i wiele innych normalnych krajow jestesmy bardzo zniewoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Dobra odpowiedż 14.03.05, 03:34 Hehehe Swierze powietrze otumaniło mnie i dziwną wolnością powiało. Oczywiście że wycofuje swoje wypowiedzi. Wszystkim Komentatorom, Nadau, Nasrau, Kaganom i innym oświadczam że jest mi na emigracji żle. Tylko moje masochistyczne zainteresowania trzymają mnie w USA od prawie 20 lat. Z wdzięczności padam na kolana i przepraszam za posiadany majątek, który mi się nie należy. Z równie masochistycznych pobudek zaglądam na te forum żeby mi się światopogląd wyprostował. I jako ten Jarząbek z "Misia" powtarzam po cichu lecz z wielka wielebnością w oczach: "Łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam KOMENTATOR tego klubu to ja Emigrant Jarząbek poddany III klasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exile Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:51 Co ty emigrant, jest znacznie gorzej . Az mi glupio ze tak dobrze o nas piszesz , w rzeczywistosci jest tak : fototapeta.art.pl/fti-inv20tbp.html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus KORUPCJA a REPUTACJA 15.03.05, 12:14 www.transparency.org/cpi/2004/cpi2004.en.html Wedlug powszechnie szanowanego Corruption Perception Index (CPI 2004) jestescie, drodzy krapole, bardziej skorumpowani niz Barbados, Urugwaj, Oman, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Botswana, Malezja, Tunezja, Kostaryka, Kolumbia, Surinam, Salwador, Panama, Namibia, Ghana i Meksyk. Leb w leb w korupcji idziecie z Peru i Sri Lanka. Marginalnie uczciwsi jestescie od Arabii Saudyjskiej, Syrii, Bialorusi, Gabonu i Jamajki. W ciagu ostatnich dwoch lat zeslizneliscie sie w tym rankingu z czwartej dziesiatki do szostej dziesiatki. Natomiast zadecie i bute wykazujecie, jakbyscie byli w pierwszej piatce. Czy za to mamy was szczegolnie szanowac i powazac? Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Nie, nie ściera /nt 13.03.05, 22:27 A po co Ty Polka z tym bydłem kolonialnym w ogóle dyskutujesz? W Polsce bieda, bezrobocie, kołchoz. Lekarze wyjeżdżają i śpią na Victoria Station. Polskich turystów na świecie nie obaczysz. Wszyscy mieszkają w betonowych blokach i jeżdżą starymi maluchami. Taki obraz pasuje kopolom (kolonialnym polonusom) i nie psuj im tej zabawy. To jedyne co ich tam trzyma przy życiu kiedy są traktowani gorzej od Murzynów. Nawet ten przysyłany dolar jest już coraz mniej wart. Jak wytłumaczyć fakt, że kopole przesiadują godzinami na witrynie POLSKIEJ gazety. Na formum o nazwie polonia, służącym do wymiany myśli o kopolach pomiędzy Polakami z kraju. No jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: nadPolak-tow.Nadau napisal; IP: *.vf.shawcable.net 13.03.05, 22:49 "U nas Ukraińcy obywają się jeszcze bez Internetu przy szorowaniu klopów." Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: nadPolak-tow.Nadau napisal; 13.03.05, 22:55 Bo niestety to prawda. WiFi spoty są często w knajpach, ale do kibla sygnał nie dochodzi. Zauważyłem, że Białorusini też nie używają do tego netu. Nie mamy jeszcze takiej technologii, niestety żeby komputerem zrywać azbest. I nie nadPolak tylko krapol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: nadPolak-tow.Nadau napisal; IP: *.vf.shawcable.net 13.03.05, 23:16 "U nas Ukraińcy obywają się jeszcze bez Internetu przy szorowaniu klopów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik Re: Polska to co , sciera ? IP: *.187.48.237.porchlight.ca 14.03.05, 03:15 duzo mozna by o tym pisac ,temat rzeka ,kon jaki jest kazdy widzi,i raczej z faktami sie nie dyskutuje,"Polska to piekny kraj,ale ludzie ktorzy go zamieszkuja robia go obrzydliwym",pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Polska to co , sciera ? 14.03.05, 06:00 Gość portalu: karlik napisał(a): > duzo mozna by o tym pisac ,temat rzeka ,kon jaki jest kazdy widzi,i raczej z > faktami sie nie dyskutuje,"Polska to piekny kraj,ale ludzie ktorzy go > zamieszkuja robia go obrzydliwym",pyrsk. Nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem. Ludzie sa tacy jak w kazdym innym kraju. Warunki sprawiaja, ze musza walczyc o swoj byt i staja sie bardziej agresywni, nie wszyscy oczywiscie i jest to generalizowanie (czego nie lubie robic). Ci sami ludzie w innych warunkach zachowuja sie zupelnie inaczej. Nie lubie przepychanki na FP ale nie musze sie w nia zaagazowac gdyz moge pojsc do watkow gdzie ludzie rozmawaja i nie wyzywaja sie. Wy tez mozecie to zrobic. W zwiazku z tym jest zupelnie bez sensu krytykowac ludzi tu piszacych (kazdy pisze jak umie i jak nie umie tez pisze). Byly juz dziesiatki wypowiedzi na tematy innych krajow. Australie nazywano zadupiem; i jest - wystarczy spojrzec na globus; gdzie pijane misie koala siedza nawalone na drzewach. Dlaczego mialabym sie z tego powodu obrazac i wyzywac CALA Polonie swiata od roznych? Byly tez inne watki i epitety, ktorych wole Wam nie przypominac. Pada tytaj wiele stwierdzen; jedna regula ktora zauwazylam to; jesli autor danych postow jest arogancki i drapiezny to ma tutaj murowane dostac odpowiedz, ktorej nie zapomni do konca dni swoich. Jesli ktos nie lubi chamstwa proponuje samemu nie wpisywac tutaj chamskich wypowiedzi. kan - Australopitek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Polska to co , sciera ? IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 12:37 W Polsce jest stosunkowo duzo wiecej zlodzieji i oszostow niz w krajach zachodnich.Niewazne czy z powodu komunizmu ,zaborow czy biedy ale to jest fakt. W Polsce ukradna wszystko,nawet tory kolejowe...Niespotykane w cywilizowanym swiecie.Zobaczcie w Polsce w Supermarktach ile tam ochrony stoi.W sklepie Makro w Polsce kontroluja kazdego.Policja dalej bierze lapoweczki za przekroczenie predkosci.No w jakim kraju w Unii tak jeszcze jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 13:03 W Ameryce natomiast dzieje sie tak wiele roznych rzeczy o ktorych nam w Polsce nawet sie nie sni, a kradziez torow kolejowych jest niczym z terrorem i innym napadami, strzelaninami, morderstwami na srodku ulicy itp.Tam to normalnie jaja sie dzieja, jak w filmach sensacyjnych, dodatkowo tornada, to na prawde nic taka malutka kradziez blaszanych torow przy innych wielkich aferach w Ameryce, no nie zartuj, ze tam tez nic nie kradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Polska to co , sciera ? IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 13:25 W Niemczech tez sa zlodzieje i mordercy,podobnie jak w USA.W samym Berlinie rocznie kilkanascie dziewczyn tureckich zabitych przez swoich braci po prostu za nieprzestrzeganie kodeksu islamskiego.W Niemczech 20% przestepst popelniaja Ausslendry ktorych jest 10%.Duzy procent przestepst popalniaja szajki z Polski,Litwy po prostu przyjezdzajac do Niemiec tylko w tym celu.A w USA to dopiero..Zaloze sie ze Murzyni popelniaja stosunkowo jeszcze wiecej przestepstw Ausslendry w Niemczech czy Biali Amerykanie. W Polsce nie ma murzynow,band litewskich czy ukrainskich a 99% przestepstw popelnionych w Polsce popelniaja sami Polacy.Dodajmy do tego popelniane przez Polakow przestepstawa i zlodziejstwo w Niemczech i innych krajach unii to wychodzi na to,ze Polacy byc na bakier z prawem maja we krwi.I to jest zle..Jak to w Polsce mowia,przepisy sa po to by je lamac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Polska to co , sciera ? do: Jan IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 13:54 Zgadzam sie we wszystkim i wszystko co piszesz potwierdza tylko moje zdanie. O tym mowie caly czas, ja jestem Polka mieszkajaca w kraju, nie zaliczam sie do tych ktorzy wyjechali i wam tam kradna, morduja itp., to sa Polacy mieszkajacy poza granicami mojego kraju i to oni stwarzaja ten wizerunek Polsce, a to nadal zmierza ku jednemu, ze z wiadomych przyczyn (bieda, brak pracy itp.)opuscila kraj najnizsza warstwa spoleczna(czego od nich wymagac) i stad te problemy z Auslanderami, gdyby wyjechala ta najbardziej wyksztalcona warstwa (sami lekarze, adwokaci i.in.) na pewno te przestepstwa nie byly by ich zasluga.Tez wizerunek Polakow na swiecie bylby zupelnie inny, a tak sami sobie taka opinie zgotowali, a teraz nasmiewaja sie faktycznie z siebie. Do tego zmierzam od poczatku. To tylko swiadczy o tym jaka wiekszosc Polakow opuscila kraj. Tez sposob wypowiedzi swiadczy o tym, kto co soba reprezentuje.P.S. Mylisz sie bo w Polsce sa bandy innych narodowosci rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
step44 Re: Polska to co , sciera ? do: Jan 14.03.05, 20:06 Gość portalu: prawda napisał(a): > Zgadzam sie we wszystkim i wszystko co piszesz potwierdza tylko moje zdanie. O > tym mowie caly czas, ja jestem Polka mieszkajaca w kraju, nie zaliczam sie do > tych ktorzy wyjechali i wam tam kradna, morduja itp., to sa Polacy mieszkajacy > poza granicami mojego kraju i to oni stwarzaja ten wizerunek Polsce, a to nadal > > zmierza ku jednemu, ze z wiadomych przyczyn (bieda, brak pracy itp.)opuscila > kraj najnizsza warstwa spoleczna(czego od nich wymagac) i stad te problemy z > Auslanderami, gdyby wyjechala ta najbardziej wyksztalcona warstwa (sami > lekarze, adwokaci i.in.) na pewno te przestepstwa nie byly by ich zasluga.Tez > wizerunek Polakow na swiecie bylby zupelnie inny, a tak sami sobie taka opinie > zgotowali, a teraz nasmiewaja sie faktycznie z siebie. Do tego zmierzam od > poczatku. To tylko swiadczy o tym jaka wiekszosc Polakow opuscila kraj. Tez > sposob wypowiedzi swiadczy o tym, kto co soba reprezentuje.P.S. Mylisz sie bo w > > Polsce sa bandy innych narodowosci rowniez. ********************************************************** Czasami trzeba tez pomyslec o Polakach wyjezdzajacych na turystyczne wyprawy do innych krajow i niestety czesto robiacych nam Polakom niezla reklame. Poczytajcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21654268&a=21659108 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Polska to co , sciera ? do: stepp44 IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.05, 09:41 Oni tam maieszkaja,np W Berlinie, cala szumowina Arabow, Polakow, Turkow i innych kolorowych szwenda sie w niektorych dzielnicach grandy robiac, mieszkaja w smierdzacych blokach w 10 na kupie. Bedac turystycznie sama widzialam.Narkomani na zoo i inne mendy kradnace po sklepach, potem sprzedaja go pod mostem na Scharlottenburgu. Polacy w celach turystycznych jezdza na Kudamm na zakupy po super ciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Polska to co , sciera ? IP: *.org / *.mntfnw.org 14.03.05, 13:04 Podsumowujac wypowiedzi moich czcigonych popzrednikow, ich forme i tresc, tak, to sciera .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msciwy Re: Polska to co , sciera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 13:35 Sciera jestes TY i Twoi wspoloszczercy co pluja na polski narod, a nie moj ukochany kraj, i rowniez twoj nowy paszport, ponoc ze slabego tworzywa wykonany i nie nadajacy sie nawet do wiadomych mi celow. Sprzedawczyku RR, swoja rodzine i dzieci za gar zlota bys sprzedal, obrzydliwe RR. Wyzuty z uczuc oszczerca, bydlo kolonialne na inne podsumowanie nie zasluzyles. I tak lagodne, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Cicha modlitwa emigranta 14.03.05, 13:40 Dobry Panie Boże, dzięki ci za dwa oceany, jakie mnie dzielą od nieudaczników, zawsze gotowych wszystkim wytłumaczyć, że tak mi tu źle na antypodach, że już wytrzymać nie mogę, choć mnie samemu nic o tym nie wiadomo. Dzięki Ci również, o dobry Panie, za akt olśnienia, czyli iluminacji, jaki zesłałeś na mnie przeszło dwadzieścia lat temu, gdy dane mi było zrozumieć, że przypadek polskiego charakteru narodowego jest beznadziejny. W następstwie natchnienia, jakie mi zesłałeś, o dobry Panie, zdecydowałem umieścić między sobą a większością reprezentantów tego charakteru wspomniane już wcześniej dwa oceany. Niedługo minie ćwierć wieku od pamiętnej chwili olśnienia, a nigdy jeszcze nie przyszło mi żałować. Przeciwnie, ani dzień mi nie mija, bym ci nie podziękował gorąco za Twoją nadprzyrodzoną madrość, o mądry i dobry Panie. Dlatego tylko za dwa oceany się udałem, że dalej jechać już nie można było, gdyż kontynuując swoją podróż, zacząłbym się znowu zbliżać do siedliska umysłowej zarazy z drugiej strony. Dzięki ci także, o Panie, żeś natchnął kolejnych prezydentów Stanów Zjednoczonych, premierów Kanady i premierów Australii wolą polityczną utrzymywania restrykcyjnych systemów wizowych - koniecznych, z punktu widzenia epidemiologii psychiatrycznej oraz interesu publicznego, dla zapobieżenia szerszemu rozpełzaniu się miałkości, małosci, zawiści i ogólnego plugastwa umysłowego niektórych rodaków moich poza granice Rzeczypospolitej Polskiej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 14:04 Nawet Ty pomimo, ze czlek inteligentny z Ciebie, glupoty zarzucic Ci nie moge, bo mijalo by sie to z prawda, nie jestes w stanie zrozumiec nic. Moze po prostu dlatego, ze nie jestes Polakiem. Wiec pomodl sie cichutko raz jeszce. Idz z Bogiem. Amen. P.S.Do nieudacznikow nie zaliczam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Re: Cicha modlitwa emigranta 14.03.05, 14:29 Gość portalu: ksiadz napisał(a): > Nawet Ty pomimo, ze czlek inteligentny z Ciebie, glupoty zarzucic Ci nie moge, > bo mijalo by sie to z prawda, nie jestes w stanie zrozumiec nic. Moze po prostu > > dlatego, ze nie jestes Polakiem. Wiec pomodl sie cichutko raz jeszce. Idz z > Bogiem. Amen. P.S.Do nieudacznikow nie zaliczam sie. Wy juz tak macie, rodaku z Polanezji, ze kto inaczej od was mysli, ten albo duren, albo wrog. Pozwala to wam sie czuc pieknymi, madrymi, i zawsze po wlasciwej stronie wlasciwego frontu. Ja tam ci tego zalowac nie bede, bo cala twoja w tym pociecha, a ja w glebi ducha lagodny humanitarysta jestem. A nieudacznictwo? "Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia", jak swego czasu powiedzial jeden z waszych bardziej udanych prezydentow. > dlatego, ze nie jestes Polakiem. Nie jestem? Jak uwazasz, rodaku z Polanezji. No to jeszcze dajcie mi zrezygnowac z waszego niechcianego obywatelstwa bez ceregieli i wykonywania na gwizdek waszych urzednikow skomplikowanych figur tanca godowego gesi z prosieciem, i bez suplikacji o laske drugiego z waszych bardziej udanych prezydentow, a mozemy do konca swiata zyc w zgodzie, poniewaz od----dole sie od was natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 14:38 No coz zupelnie inny poglad na swiat i ludzi. Pomimo tego, nie jest w moim stylu wyzywac kogos od durni z powoda zdania odmiennego(naspisalam zupelnie inaczej niz to odebrales), ta latke sobie dopiales sam. Nie znasz mnie, zeby mnie od nieudacznikow wyzywac, gdybym takowym byla na pewno musialabym wyjechac jednak z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Cicha modlitwa emigranta 14.03.05, 14:43 "Łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam KOMENTATOR tego klubu to ja Emigrant Jarząbek poddany III klasy" Jakaś durna napisała: "W Ameryce natomiast dzieje sie tak wiele roznych rzeczy o ktorych nam w Polsce nawet sie nie sni, a kradziez torow kolejowych jest niczym z terrorem i innym napadami, strzelaninami, morderstwami na srodku ulicy itp.Tam to normalnie jaja sie dzieja, jak w filmach sensacyjnych, dodatkowo tornada, to na prawde nic taka malutka kradziez blaszanych torow przy innych wielkich aferach w Ameryce, no nie zartuj, ze tam tez nic nie kradna." Ty nie masz zielonego pojęcia o życiu w USA a swoją znajomość bierzesz z fusów po kawie. Z jednym się zgodzę że nie sni się tobie jak można żyć w Ameryce. Prostować ciebie nie mam zamiaru. Życie ciebie wystarczająco prostuje. Jaja to ty z siebie robisz. "Morduja, strzelają na środku ulicy a najgorsze to te Tornada" hehehehe "Afery w Polsce to pecha w porównaniu do tornad w USA" - co za durne porównanie To że zapierdlą ileś kilometrów trakcji elektrycznej lub tory kolejowe (uczęszczane) to normalka. Ale jak te qoorewskie tornada zaakceptować jest nie do pomyślenia. Wot, rozumowanie polskiej kobity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewator Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.05, 14:48 Wiesz, wali mnie zycie w waszej Ameryce i malo to mnie interesuje jak tam jest. Dla mnie Polska jest wspaniala, a niektorym ludziom, zyje sie o niebo lepiej niz wam w makowkach sie miesci. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 14:57 Tym postem identyfikuje sie z incjatorka tego tematu.Chociaz totalnie Ciebie popieram Ellie, to twoje wypowiedzi bez pardon, sa wlasnie takie jak tych do ktorych piszesz. ALE MOZE TO DOBRZE, ze KTOS taki jak Ty sie tutaj znalazl i nie bawi sie w konwenanse. PS Co to za pseudopoeta Jarzabek ? Ale sie popisales, takie bzdury to w Polsce dzieci w przedszkolu wymysla. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Cicha modlitwa emigranta 14.03.05, 20:39 Musisz być jeszcze młody skoro nie wiesz kto to taki Jarząbek z filmu "Miś" Dlatego też nie podejmuje się żadnej konwersacji z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 22:34 sorry, rewiduje moja wypowiedz... Przyznaje filmow " Mis " i " Rozmowy kontrolne" nie widzialem.Ale Starszy ma tutaj domowa videotheke.Podobno " Mis " krytyka przeciwko komunizmowi, a " Rozmowy...." , jak byla juz Junta Armii Jaruzelskiego. pomylilem sie , ale i tak znam bardzo dobrze tzw " Polska Szkole Filmowa" i Kino ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Cicha modlitwa emigranta 14.03.05, 23:39 Rozmowa sie grzecznie toczy wiec znowu wtrace swoje 3 grosze na temat tego Forum. Kilka lat temu pisywalo tutaj bardzo wiele osob, poruszane byly wazne tematy; bez wyzwisk jakie teraz tutaj obserwujemy. Tematy poruszane tutaj popelzly w prawdziwy swiat i forum zaczelo byc 'niewygodne;. Oczywiscie nie dla Polonii a dla rzadu RP. Zamknac czy... no wlasnie; pomysl wpuszczenia procownikow ktorzy loguja sie pod falszywymi zagranicznymi adresami byl pomyslem bardzo skutecznym. O ile tylko rozmowa schodzi na nieporzadane tory zaraz zaczyna sie grupowy nalot osobnikow 'z zachodu', ktorzy bluzgajac na wszystko rozganiaja zgromadzenie. O ile Polacy bronia Polski tutaj na forum; wszystko przebiega wg planu. Administrator na tym forum nie istnieje; posty pornograficzne sa akceptowane gdyz pochodza od zgnilej Polonii. Oczywiscie Polonusi ich nie zamieszczaja ale kto o tym wie? A jesli zamieszczaja to jeszcze lepiej swiadczy o zgnilosci zachodu. Nalezy tytaj wchodzic czesto by widziec ta dynamike. Naprawde fascynujace. Ciekawe kiedy zamkna? inne nie istnieja juz od dawna. Byly zbyt niewygodne. Nie moge w to uwierzyc, chociaz pisuje tutaj juz prawie 2 lata, ze to autentyczny FAKT. Wolnosc slowa, pisania; czy ktos o tym slyszal czy mamy 'komune' kontrolujaca forum? Propaganda sukcesu jeszcze nie umarla. Jest w kazdym kraju ale nie skale obserwowana tutaj. No coz bycie na zewnatrz pozwala widziec wyrazniej. Zastanowcie sie wiec co tutaj umieszczacie; do czego to forum powinno sluzyc i czym obecnie jest (nie konicznie z powodu Polonii). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po roku xero Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.05, 02:16 mam wrazenie ze to Kagan. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.interpacket.net 15.03.05, 04:15 Pomysl tylko - w takiej Australii, Kanadzie czy innej normalnosci psa z kulawa noga nie obchodziloby kto i co tu wypisuje. Nikomu w zyciu Romana nie przyszloby do glowy zatrudniac jakichs bykow zeby tu wypisywali pierdoly. Ale tam... tam jest przemalowany kolchoz, a starzy kapo ciagle przy sterach, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Cicha modlitwa emigranta 15.03.05, 04:25 A jak gulawa skacze że po mordzie nie idzie nikomu dać. Hehehehehe Jak się jakiemu burakowi dostanie po zapyziałej gębie to następnego dnia podwórko w koszarach szorować trzeba. Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Cicha modlitwa emigranta IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.05, 09:47 A czy ty nazi_soup wchodzisz na forum australijskie, kanadyjskie, czy amerykanskie i rzucasz bluzgi na prawo i lewo na te kraje wypisujac ze to sciera itp.?! Sadze, ze gdyby tak bylo to wylecialbys stamtad z predkoscia swiatla. Kolchoz to ty i twoje zachowanie z czasu kolchozu, ktore tak Ci w krew weszlo, ze zaden paszport, czy 20lat w innym kraju nie jest w stanie tego w tobie zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podwojny Obywatel Z pseudo "polki" zrobil sie pseudo"szczery" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.05, 10:06 Co musisz sie podeprzec wypowiedzia kogos"innego" niz ty sama? Ty zadna polka szczery nie jestes, ty jestes sciera ze smietnika. Teraz juz wiadomo ze kible czyscisz u jakiejs ukrainki i dlatego szlag cie trafia prostaczko . Siedzisz w Polsce bo za glupia jestes aby sobie poradzic gdziekolwiek poza swoim smietnikiem. No to wachaj te gowna dalej. Takie jak ty na nic wiecej nie stac tylko na wachanie i rzucanie gownami wokol. Fuj .....ale smierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha! Ha! Re: Z pseudo "polki" zrobil sie pseudo"szczery" IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.05, 12:17 Podwojny - zasmieje ci sie w twoj nacjonalistyczny pysk!!! Ha! Ha! Zal Ci dupe sciska, ze w moim gronie to kible myja odpady takie jak ty z innych krajow .Ha! Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus KORUPCJA a REPUTACJA 15.03.05, 12:25 www.transparency.org/cpi/2004/cpi2004.en.html Wedlug powszechnie szanowanego TI Corruption Perception Index (CPI 2004) jestescie, drodzy krapole, bardziej skorumpowani niz Barbados, Urugwaj, Oman, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Botswana, Malezja, Tunezja, Kostaryka, Kolumbia, Surinam, Salwador, Panama, Namibia, Ghana i Meksyk. Leb w leb w korupcji idziecie z Peru i Sri Lanka. Marginalnie uczciwsi jestescie od Arabii Saudyjskiej, Syrii, Bialorusi, Gabonu i Jamajki. W ciagu ostatnich dwoch lat zeslizneliscie sie w tym rankingu z czwartej dziesiatki do dolnych sfer szostej dziesiatki. Natomiast zadecie i bute wykazujecie, jakbyscie byli w pierwszej piatce. I co, kochac i szanowac was mamy za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: KORUPCJA a REPUTACJA IP: 168.12.253.* 25.03.05, 01:23 A co glupek zyd odpowie na to? NAIWNE żydy zamieszkałe w Polsce i USA nie mogą ścierpieć faktu, iż to właśnie Polonia Amerykanska spowodowała, że głupota niemców troche ZMĄDRZAŁA i niemcy zaczeli SIKAĆ moczem na żądania pazernych Klubów żydowskich z New Yorku o wieczne jakieś odszkodowania finasowo-holocaustopwe. Potomkowie biednych GŁUPICH NAIWNYCH żydów co ulęgli się Polsce, bo ich potomkowie co ich spłodzili przezyli wojnę, gdyż byli ukrywani przez Polaków, teraz są systematycznie PODPUSZCZANI przez tych żydów OLIGARCHÓW z Klubów z New Yorku, że jak pomogą wycisnąć jakiś szmal z Polski to im też się z tego dostaną jakieś ochłapy w postaci "cukierka pocieszenia" Więc ocalałe podpuszczone żydy co mieszkają w Polsce wipisują bzdety na Polaków zamieszkałych za granicą za to że Polonia ZABLOKOWAŁA te cały KRYMINALNY proceder BOGACENIA się żydowskich oszustów z New Yorku na garbie biednych żydów zamieszkałych w Polsce czy Europie Wschodniej. Resztę doczytajcie sobie tutaj, jak pazerne żydy z Klubów żydowskich z New Yorku ROBIĄ w KONIA tych biednych NAIWNYCH żydów w Polce co podskakują jak głupie wszy na łancuchu co i tak GÓWNO DOSTANĄ od tych żydowskich oszutów z New Yorku : "Bankierzy i Zlodzieje!" www.israelshamir.net/polish/bankers.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: KORUPCJA a REPUTACJA 25.03.05, 03:03 A to odpowiedż to ma się tyczyć czego? Że jak niby w Polsce żle to wysztko winne żydy, hehehe. Polonia też pewnie jest winna bo mało daje. I mniemcy, panie, i te cholerne ruskie. A szewdów to wy od dawna macie w doopie. Hehehe. Co za koorewska konspiracja nad Polską jak ta, panie, pajęczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pole PSW jak cie querwa nienawidze, tak IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.03.05, 08:40 podoba mi sie twoj powyzszy kawalek literatury! Wesolego Alleluja, czyli cieszymy sie ze smierci boga Pagan PoLe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re:Wesolego Alleluja !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.03.05, 09:49 Cieszymy sie ze Zmartwychwstania Panskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pole Re:Wesolego Alleluja !!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.03.05, 10:23 taaak, ale po zmartwychwstaniu obnosil sie on po ludziach ze swoim cialem - a sw.Tomasz nawet wtykal do ran boga swoje paluchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re:Wesolego Alleluja !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.03.05, 11:49 Nie bede dyskutowac, bo zdania na temat Boga mamy odmienne. Zmartwychwstanie jest najwiekszym cudem Jezusa. Pewnie jest to kwestia wiary, ktora raczej nie podlega komentarzom, bo nalezy do spraw duchowych. Wiary roznia sie pogladami, ja zostalam wychowana w rodzinie katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pole Re:Wesolego Alleluja !!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.03.05, 12:05 ja tez z rodziny katolickiej Wesolego Wasze Pole Odpowiedz Link Zgłoś