Dodaj do ulubionych

Kto był z TRIADY w Grecji 7+7

IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 04.05.05, 22:45
Jak sprawiło się biuro Triada? Jakie hotele i jakie wyżywienie. Czy trzeba
liczyć na swój wikt?
Obserwuj wątek
    • Gość: maleńka Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 10:14
      Hej,
      byłam w Grecji 3 lata temu i mam miłe wspomnienia po tej wycieczce :))
      oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić (maruderów było sporo - a to
      brak darmowych soków w autokarze, a to zatrzymywanie się przy sklepach z
      pamiątkami itp.). Hotele podczas objazdu są bardzo przeciętne (ale to
      usłyszeliśmy wcześniej w biurze, po prostu standard hoteli jest inny niż np w
      Polsce). W cenie wycieczki masz śniadania, tylko w jednym hotelu było śniadanie
      kontynentalne ale w pozostałych na szczęście można było się najeść. Nie radzę
      dokupować obiadokolacji, po podobno bywają monotonne.
      Objazdówka jako taka jest świetna, zobaczyliśmy w tydzień mnóstwo ciekawych
      miejsc (najcudowniejsze były klasztory na skałach - w Meteorach) :))
      Co do pobytu, trafiliśmy do Olimpic Beach, do takiego sobie apartamentu (bez
      TV), ale w zasadzie do plaży było b.blisko więc nie ma na co narzekać.
      Ogólnie - polecam cały wyjazd!!!
      • Gość: Piotr Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 05.05.05, 22:44
        Dzięki. A kto jeszcze coś powie?
        • Gość: elik Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: 193.59.95.* 06.05.05, 10:00
          Byłam 2 lata temu, objazd OK, troche nerwów było przy rozwożeniu do hoteli na
          pobyt, część była zakwaterowana w Parali a część na Halkidiki, polecam to
          drugie, warto wynająć samochód i zwiedzić półwysep.
          • Gość: Piotr Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 07.05.05, 22:11
            dzięki. Czy ktoś jeszcze da referencje?
    • Gość: Piotr Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 09.05.05, 21:22
      Liczę na kogoś jeszcze !
    • bubster Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 10.05.05, 11:05
      co prawda byłam z tym biurem na innej wycieczce ale nie polecam ze względu na
      jeden fakt - przylecielismy wieczorem (obiecane było rano) odlecieliśmy o 7
      rano! (obiecane było wieczorem) - de facto biuro zabrało nam 2 dni!
      • Gość: Mały Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 13.05.05, 11:59
        ja bym się zastanowił?
    • Gość: Ania Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 18.05.05, 20:55
      Grecja piekna, biuro takie sobie ale nie jest tak najgorzej
      • Gość: Cortina Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.umwo.opole.pl 19.05.05, 08:49
        W tym roku Triada wariuje, jest głucha na warunki klienta zmienia hotele i nie
        informuje o tym zainteresowanych . Ja gdyby nie forum nie wiedziałabym ze mam
        inny hotel. a po telefonie do Biura , Pani mowi no własnie miałam do Panstwa
        zadzwonic...smiechu warte.
        jestem bardzo zawiedziona.
        Aga
        • asaj Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 19.05.05, 10:06
          Byłam w ubiegłym roku. Na lotnisku w Salonikach dość sprawnie. Rozwożenie do
          hoteli bardzo nerwowe, informują: Pan/i tu wysiada. I tyle informacji.Pobyt
          niby u stop Olimpu (odległość 60 km). Widac go w dalekim tle. Pobyt w
          luksusowym hotelu niby bliziutko do morza ale to było 400 m! Do miasta też
          daleko 2 km. Dogodne dojście ale hotel w polach a wkoło niego pasące się na
          nieużytkach zaniedbane owce. To była Riwiera Olimpijska! Warto tam jechać bo
          okolica słynie z futer, skór itp są tanie. Objazd super. To warto. A na
          odpoczynek nad morzem warto wziąć przyjaciół nie będzie nudno. Rezydentka ma
          wiadomości ale okropna w obejściu - zaniedbana jak te owce. A samochód, którym
          dowoźi(!) gości - strraszny, nie myty od nowości. Na siedzeniu kości, które
          ogryzał jej pies miesiąc(?) temu. Trzeba było siedzieć na prawo bo lewa część
          samochodu tarła o koło - był urwany resor, czy coś? BRRR - Czy pisać dalej?
          Pozdrawiam jj
          • Gość: Piotr Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 21.05.05, 10:08
            dzięki ale jeszcze czekam
            • Gość: D Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.05.05, 15:33
              Właśnie wróciliśmy z objazdówki 7+7 po Grecji.
              Zaczęliśmy od części wypoczynkowej. Wylądowaliśmy w hotelu Erato na Riwierze
              Olimpijskiej w Olimip Beach. Warunki raczej "internatowe"(choć pokoje z TV i
              lodówką). Mizernie wyglądający hotelik, który zasługiwałby na porządną
              modernizację. Ale obsługa (co 2 dzień zmina ręczników, pościeli) i jedzenie w
              porządku. Choć śniadania niezaskakujące pod żadnym względem bo zawsze-
              ser,wędlina, jajka, płatki, dżemy, kawa herbata, soki, ale można było sobie
              dokładać ile się chciało.
              Kolacje w Erato były już bardziej urozmaicone- często zupa i 2 danie oraz owoc.
              Co do miejscowości w której była "pobytówka" to niewielka, b. spokojna
              mieścina, parę sklepików, parę tawern. To wszystko dopiero zaczęło powoli
              ożywiać, bo sezon jeszcze się nie zaczął.
              Pobliska miejscowość-Paralia już bardziej rozwinięta i bardziej przyciągająca
              turystów, z większą ilością, sklepiczków, barów itd.
              Jeżeli chodzi o jedzenie na objazdówce to my nie wykupowaliśmy dodatkowych
              obiadokolacji tylko sami postanowiliśmy się stołować w poszczególnych
              mieścinach, i chyba na tym taniej wyszliśmy.
              NAjwiększym plusem całej tej wycieczki jest pilotka Paula-rewelacyjna kobieta,
              rekompensuje wszelkie niedociągnięcia ...
              To się rozgadałam... :)
              W razie dodat pytań-czekam
              • Gość: Piotr Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 21.05.05, 21:11
                Dzięki że podzieliłaś się wrażeniami. Czy program objazdówki jest napięty, czy
                jest dużo czasu wolnego na swobodne oglądnięcie zabytków. Jakie sa hotele na
                objazdówce, jakie wyżywienie na objazdówce i co mówili o obiadokolacjach ci
                którzy je wykupili w Polsce - jedziemy z dziećmi. ?
                • Gość: D Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 22.05.05, 19:21
                  Program objazdówki nie jest napięty, tak koło 17 już zawsze byliśmy wolni i w
                  hotelu. Czasu wolnego na swobodne zwiedzanie też było sporo.
                  Mogę w skrócie (jak dobrze pamiętam) opisać objazdówkę:
                  1 dzień -przyjazd wieczorem do Kalambaki (miasteczka położonego w górskiej
                  dolinie pod Meteorami)
                  2-dzień- rano do pracowni ikon, potem na Meteory (chyba najciekawszy punkt
                  wycieczki), przejzad do Delf (tu 1 nocleg i naładniejszy hotel).
                  3 dzień-rano zwiedzanie archologicznej str Delf (godny zainteresowania dobrze
                  zachowany stadion). W drodze do Loutraki (gdzie były 2 noce)oglądanie Kanału
                  Korynckiego.

4 dzień-zwiedzanie starożytnego Koryntu, potem Mykeny,Skarbiec Atreusa

5-dzień zwiedzanie starożytnego Epidaurus -teatr z IV w pne, przejazd na
                  przylądek Sounion -gdzie znajduję się świątynia Posejdona (przepiękne widoki-
                  polecam w czasie wolnym kąpiel w niesamowicie czystej wodzie), przejazd do Aten
                  (i tam 2 noclegi). Powiedziałabym że niestety...
                  Niestety, gdyż Ateny są przeciwieństwem tego co się wcześniej zobaczyło - czyli
                  dzikości przyrody i spokoju jakim jest Grecja, a Ateny zawiodły nas pod każdym
                  względem. Miasto to położone jest w ogromnej dolinie wśród gór, budynek na
                  budynku, w wielkim smogu, hałasie i kurzu. Z 10 mln Greków 4 mln są w Atenach,
                  3 Mln w 2im wielkim mieście, a reszta po trochu porozrzucana, to można sobie
                  wyobrazić ten ścisk jaki jest w Atenach.
                  Tam zwiedzaliśmy:
                  - Stadion Olimpijski;
                  -Narodowe Muzeum Archologiczne-najciekawsza sala mykeńska (a w niej ciekawa
                  biżuteria ;)
                  -zmiana warty przed pomnikiem nieznanego żołnierza
                  -Spacer po parku Zappion
                  -Akropol wraz z muzeum, staroż. agora (tu sporo czasu)
                  Jeśli dobrze pamiętam to było tyle ... jak o czymś zapomniałam to wybacz :)
                  Acha jeszcze w drodze powrótnej z Aten na Riwierę Olimp. postój w Termopilach
                  przy pomniku Leonidasa-bohatera bitwy z Persami.
                  Jeśli chodzi o obiadokolację nan objazdówce to niewiele wiem-tyle że osoby
                  mówiły coś o monotonii.
                  Polecam branie ze sobą na zwiedzanie prowiantu, bo można zbankrutować na tzn.
                  przekąskach w zajazdach.
                  Hotele nie są złe-ale to na objazdówce naprawde nie jest ważne, bo tam nawet
                  się człowiek nie rozpakuje, tylko nocleg i dalej w drogę.
                  Trochę popłynęłam w opisywaniu hihi
                  Pozdr
                  • Gość: D Re: Kto był z TRIADY w Grecji 7+7 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 22.05.05, 19:33
                    acha jeszcze istotne, bilety wstępu wraz z opłatą za przewodników greckich
                    wynosi niecałe 70 euro, są też zniżki -dla studentów wejścia gratis, dla dzieci
                    też jakaś obniżka jest, ale nie wiem dokadnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka