Dodaj do ulubionych

Jak często wymieniacie ręczniki?

IP: 213.77.48.* 21 lat temu
Mam 3 osobowa rodzinę , w tym jedno dziecko - najlepiej gdybym codziennie
wykładała w łazience 2 czyste ręczniki... Po jednym dniu wycierania się, nie
pachną już tak ładnie jak po wyłożeniu. Wydaje mi sie że codziennie prac to
przesada, wymieniam więc co drugi dzień. A jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: niem. Re: Jak często wymieniacie ręczniki? IP: *.pl 21 lat temu
      Niemcy uzywaja tylko jeden raz recznik a własciwie dwa reczniki do pasa i od
      pasa drogi. Ja zmieniam co dwa dni bez przesady!
      • Gość: :))) Re: Jak często wymieniacie ręczniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Już myślałam,ze mam jakąś psychozę, bo ja się ręcznikiem wycieram tylko raz i do
        prania,ale ja poprostu niemiecką krew mam w żyłach,no to sie teraz wszystko
        wyjaśniło:)
    • Gość: a Re: Jak często wymieniacie ręczniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Moze myjcie sie dokladniej, to nie bedziecie musieli wymieniac codziennie.
    • Gość: Lidia Re: Jak często wymieniacie ręczniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Hmmm... może zacznę pierwsza z tych co ręczniki zmieniają raz na tydzień. I
      wcale nie dlatego, że sa brudne, tylko dlatego, że nudzi mnie już kolor. Gdy
      biorę kąpiel, to przecież spłukuję ciało wodą i na ręcnziku nie ma zabrudzeń,
      mydła, piany. Natomiast mój mąż brudzi ręcznik szybciej, bo wyciera w niego
      piankę do golenia. Jego ręcznik zmieniam częściej.

I takie inne pytanie. W jakie temp. pierzecie ręczniki?
      • aire1 Re: Jak często wymieniacie ręczniki? 21 lat temu
        Tez uważam że wymienianie codziennie to przesada, uważam ze raz na tydzień
        spokojnie wystarczy. Pościel też wymieniacie codziennie? Nigdy żaden recznik po
        tygodniu nawet używania nie pachnie mi brzydko, tak pachną tylko ręczniki żle
        suszone! Piorę zazwyczaj w temperaturze 60 C z praniem wstępnym.
      • Gość: anita Re: Jak często wymieniacie ręczniki? IP: *.bredband.skanova.com 21 lat temu
        Ja tez co tydzien wymieniam reczniki. Codziennie to wymieniaja w hotelach ze
        wzgledu na zarazki. Moj recznik nie smierdzi, natomiast wymieniam czesciej,
        recznik do wycierania rak, maz nie domywa rak i zawsze zostaje na nim brod.
        Kolorowe piore w 40 st, a jasne w 60. bez prania wstepnego. Z praniem wstepnym
        tez nie nalezy przesadzac, niszczy rzeczy. W dawniejszych czasach nie bylo tak
        dobrych pralek, ani tak dobrych proszkow wiec pranie wstepne bylo zamiast
        namaczania chyba. Piore zgodnie z instrukcja. Jak sie pierze czesciej to nie
        trzeba prac wstepnie. Zreszta, to pralka pierze nie ja. Ma byc wszystko swieze
        i nie cuchnace, jak nie spiera dobrze trzeba wymienic proszek, albo uzyc
        wywabiacza.
    • tilijka Re: Jak często wymieniacie ręczniki? 21 lat temu
      Jak już ktoś wcześniej napisał brzydko pachną ręczniki, które są źle wysuszone.
      Ważne jest, żeby łazienka była dobrze wentylowana i ręczniki porządnie
      rozwieszone.
      Ja po kąpieli kiedy ręcznik jest bardzo mokry rozwieszam go na balkonie lub na
      suszarce do prania w łazience, zeby mógł swobodnie wisieć i szybko i dokładnie
      wyschnąć.
      Częściej wymieniam ręcznik mężą (nigdy go dobrze sam nie rozwiesi, a ja nie
      zawsze na czas go poprawię) i ręcznik do wycierania rąk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka