polani 19.10.05, 07:19 Czy tylko Katolik antysemita i nationalista ? oddajcie mi moje obywatelstwo www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3156394,00.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan34bratdany33 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 07:21 Co chcesz byc katolikiem,antysemita i nacjonalista? Polani co ty naprawde chcesz-powiedz?. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 07:27 katolikiem po co lepiej zostac orginalny jak ten z nazaretu :))) pozatym u katolikow prowadzic seks z zona jest grzech unas przykazanie :))) a polki lubja seks przesto nawet arabow sprowadzili, bo unich oni wlaili krowy sam bylem swiadkiem 73r w egiptcie Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 jeszcze niejedno cie zaskoczy 19.10.05, 09:40 polani napisał: > pozatym u katolikow prowadzic seks z zona jest grzech unas przykazanie :))) Widze, ze katechizm to bedziesz musial jeszcze poczytac. To wlasnie chrzescijanie dostali przykazanie: "Nowe przykazanie daje wam: Milujcie sie!" Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 07:23 Izraelczycy pisza o polakow ראשי > חדשות > מיוחד אתרים ברשתכתבות באתרכתבות בערוץ זהבאנציקלופדיהבערוץ הקניות מיהו פולני? געגועיו לוורשה: העיר העתיקה צילום: רון פז מעולם לא ויתרתי: דגל פולין "דרכון אירופי לא מזיק" צילום: רויטרס הפסיקה שתעניק לרבבות אזרחות פולנית עזבתם את פולין בתקופה הקומוניסטית ונאלצתם לוותר על האזרחות? מתברר שאתם וצאצאיכם עדיין מחזיקים בה, ואפילו אין צורך לעבור את ההליך המסורבל בשגרירות. עו"ד מומחה: "מאות אלפי ישראלים יכולים כעת לדרוש את אזרחותם". והכל בזכות ישראלי אחד, שתבע את פולניותו מחדש - וניצח טלי צין ודיאנה בחור-ניר בשורה ליוצאי פולין בארץ: בית-המשפט העליון בוורשה קיבל את עתירתו של יהודי, שעזב את המדינה ב-1968 ועלה לישראל - והשיב לו את אזרחותו הפולנית. מדובר בפסיקה תקדימית, שעשויה להשפיע על אלפי, אם לא רבבות ישראלים, המשתוקקים לשים ידם על דרכון אירופי. ברוך-נתן יגיל, כיום בן 60, נאלץ לוותר על אזרחותו כשעזב את המדינה הקומוניסטית, אי שם בשלהי שנות ה-60. באותה תקופה התאפשר ליהודים רבים להגר מהמדינה, והם שמחו לנצל את חלון ההזדמנויות הזה - בלחץ האנטישמיות המתגברת. את המסע להשבת האזרחות תיכנן יגיל בשנים בהן עשתה המדינה את צעדיה הראשונים בעידן הפוסט-קומוניסטי. "בשנת 1993 נסעתי לפולין", שיחזר יגיל בשיחה עם ynet, "ואז החלטתי שאני רוצה את האזרחות שלי בחזרה. פניתי לנשיא פולין בבקשה בכתב, והם ענו לי שאני צריך לפנות לשגרירות בתל-אביב ולפתוח בהליכים לבקשת אזרחות מחדש. סירבתי. לפני שלוש שנים הגשתי עוד בקשה, הפעם לעיריית ורשה, אך זו סירבה להכיר בי כאזרח המד Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 07:29 Fredek, na komdre to jeszcze moglibysmy sie zlozyc i ci ja odkupic. Ale jak raz ten twoj Izrael kupil cie za $1000 to niech tak zostanie - po tylu latach reklamacji sie nie uznaje Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 08:46 te 1500$ sa dzisaj 100 tys $ warte jak zawsze taki polski jak patriota nie chce wykonywac wechsel polska jest mi winna 600 tys Euro Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Co Polska 19.10.05, 07:59 z takiego Polaka jak ty moze miec? Narzekania, wymagania, ponizenia...zadnego zysku. J Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Co Polska, errata 19.10.05, 08:01 z takiego Polaka jak ty moze miec? Narzekania, wymagania, ponizenia...zadnego zysku. Chcesz byc Polakiem to sie nim poczuj i stan sie konstruktywny. Obawiam sie jednak, ze ani Polska ani Izrael z takiego obywatela jak ty niewiele moze miec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Co Polska, errata 19.10.05, 08:47 a dlaczego mam byc wasz frajer siedzicie w naszej kamienicy koto obkrad nas niech odda Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 07:34 polani ja na twym miejscu to bym sie nie przyznal ze jestem izraelczykiem. Wstyd dla Izraela i mam przynosisz jak cholera i zanizasz nasz poziom na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 08:48 ty na chlaj sie i cicho polski filisof w bramie pijany i zone bijany Odpowiedz Link Zgłoś
patience Niewlasciwa flaga 19.10.05, 08:28 Fredzio, przyjrzyj sie tej fladze w mojej sygnaturce, tym razem na powaznie. Jest duzo plemion Izraela, no nie? Przez tysiac lat na ziemiach polskich statecznie i pomalutku powstalo kolejne plemie Izraela. Nikt go nie wymyslil, samo sie zrobilo, mialo na to duzo czasu. No i Polska to Ziemia Przeznaczona tego plemienia, jak to pieknie napisal w swoim wierszu Kazimierz Wierzynski. Bardzo sie wkurzalam na to Muzeum Zydow Polskich powstajace za ciezka kase w Warszawie, wspolnym wysilkiem Zydow Amerykanskich oraz polskiego rzadu. Zydzi Polscy nie sa eksponatami. Poki co sa jak najbardziej zywi, jest ich duzo i maja sie dobrze. Sa to miedzy innymi emigranci Marca 58 oraz ich dzieci. Eksponatami muzealnymi sa Adolf Hitler oraz Wladyslaw Gomulka. Padl ostatni Mur Berlinski w Europie. Jesesmy wolni i jaki bedziemy nosic paszport w kieszeni, zalezy wylacznie od nas. Doczekalismy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Tłumaczyć matołowi można, tego nigdy za dużo 19.10.05, 08:37 na tym forum, ale to żaden Fredzio jeno dureń jego udający. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30550090&a=30572952 Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Tłumaczyć matołowi można, tego nigdy za dużo 19.10.05, 08:52 To jest Fredek Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Tłumaczyć matołowi można, tego nigdy za dużo 19.10.05, 08:55 zablo gdzie twoj wechsel 600 tys Euro Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Nie mam 19.10.05, 09:13 żadnego interesu, aby bronić Fredka, nie wymieniłem z nim ani pół postu, jego produkcję uważam za obraźliwą. Zresztą, niech bronią go jego rodacy. Natomiast irytujący jest kit, który ta podszywa wciska. Fredkowi nie zdarzyło się nigdy pisać między północą a 5 ran,o a spać w południe i popołudnie czasu warszawskiego. Składnia naśladowana jest nieudolnie, wtręty rosyjskie idiotyczne. Polskie znak diakrytyczny (ę), który niedostępny jest na klawiaturze IL czy zachodnioeuropejskiej dyskwalifikuje głąba całkowicie. Ale nic, bawić się można, wszak to forum świat. Moja chata z kraja. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 zgadza sie 19.10.05, 09:45 antek_cukierman napisał: > żadnego interesu, aby bronić Fredka, > Natomiast irytujący jest kit, który ta podszywa wciska. fredzio/polani to jakis cudak pisze czysta polszczyzna, gdy sie zapomni, ale zwykle sili sie na belkot Odpowiedz Link Zgłoś
nasrallach Re: Nie mam 19.10.05, 09:45 antek_cukierman napisał: Polskie znak diakrytyczny (ę), który niedostępny jest na > klawiaturze IL A gdzie dostepny jest ten znak ? Izraeö zlikwoduja Strefa Erez w Gazie Autor: fredzio54 Data: 05.07.04, 06:46 + dodaj do ulubionych wątków zarchiwizowany -------------------------------------------------------------------------------- niech arbstwo pracuje sobie gdzies indziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
nasrallach Re: Nie mam 19.10.05, 09:56 antek_cukierman napisał: > żadnego interesu, Smieszy mnie to jak cale towazydostwo broni fredzia jak zrenicy oka a ki m on jest nie jest trudno sie domyslec. Czy jakikolwiek Izraelczyk ledwo znajacy j. polski napisalby slowo Izrael przez "z" nie mowiac juz o umlaucie ? Ten facet musi miec ubaw z jego "obroncami" . Ja mam zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Niewlasciwa flaga 19.10.05, 08:51 dzieki z flage Izraeldkie krolewstwo jest od wisly do jordanu polcy dostana autonomie jak w czasach polskich kroli w miastach korony czy bylo polaka zle ? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Eeee, ty jednak nie Fredzio 19.10.05, 10:18 on inaczej reagowal. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 09:03 Wydaje mi sie ze Polani to kolejne wcielenie Fredzia, te gadki o kamienicach. Wstyd mi ze sie tu odzywam bo w ten sposob legitymizuje tego idiote. Gdyby facet wlozyl tyle uporu w nauke jakiegos jezyka ile wklada w to forum, to mielibysmy tu niezlego erudyte. Jak mu sie nie chce to proponuje olanie go. Czego mozna sie od niego dowiedziec? Ze okradlismy go? No to niech se idzie do sadow zamiast produkowac tu swoje zalosne pretensje w jakims slangu i zasmiecac to forum "robaczkami". Jak nie umiesz pisac po polsku to pojdz se na takies forum gdzie Ciebie i te Twoje robaczki rozumieja. Tutaj jest polskie forum i obowiazuje tu jezyk polski. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 09:06 to dostane moja kamienica i 600 tys Euro od RP, czerwony diwan i eskorta 12 polek 6 bronetek i 6 blondynek. Obywatelstwo polskie moze mnie tez posadzic do polskich obozy jako auschwitz? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany A ja lubie wypowiedzi Fredka 19.10.05, 09:19 Kawa na lawe, i przynajmniej mowi otwarcie to czego reszta towazydoetwa nie smie ze wzgledu na poprawnosc polityczna powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 12:16 polani napisał: "to dostane moja kamienica i 600 tys Euro od RP, czerwony diwan i eskorta 12 polek 6 bronetek i 6 blondynek. Obywatelstwo polskie moze mnie tez posadzic do polskich obozy jako auschwitz?" Ty znowu cos wybelkotales? Z tego co moge zrozumiec z Twojego belkotu to to ze znowu probujesz jechac na holokauscie. Tacy jak Ty przynosza wstyd ofiarom tej tragedii. Odpieprz sie od holokaustu (Ty niby ofiaro, przetrzymana przy zyciu przez jakiegos goja) i od tego forum, albo naucz sie jego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tut2 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 09:46 Etnograf wobec stereotypu "Polaka z Kresów". Z przemyśleń w 10-lecie badań terenowych na Grodzieńszczyźnie elektrownia.ornak.com/pl/site/kresy_druga_rzeczpospolita/narody/polak_tozsamosc_kresy_2000 Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 12:18 Nie dziwi Was ze cos co nie potrafi poprawnie sklecic zdania w naszym jezyku probuje definiowac nasza narodowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
merle5 Re: Kto to jest Polakiem ? 19.10.05, 17:39 Na to pytanie mozna odpowiedziec.Ale duzo trudniej odpowiedziec na pytanie: KTO JEST ZYDEM ? a mianowicie od czasow powstania Izraela jego mieszkancy nie zgadzaja sie na jednoznaczna definicje. bye,bye Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 21:24 kto to jest zyd ? czy tylko bolszewik morderca ? Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 22:44 מיהו פולני? ja napewno ? ale polacy nie uwazaja mnie z tego Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 23:29 nie wiem co tam belkoczesz www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/zbrodnie_ub.htm Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 23:31 bo ty nie wiesz NIC, tepaku robolowatyt. piszesz , ale nie myslisz. skutki sa na forum "kraj." Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Kto to jest Polak? 19.10.05, 23:32 chala stara tempa zydowina zbieraj manele z US bo janeksi beda wam pejsy razem z lbem obcinac Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 00:09 a dlazego te goje ybrani nie modernym ubraniu maja malego lysaka na glowie "Galach" ale to smiesznie i w klasztrach prowadza orgie biseksualna Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 00:07 polacy to mieszanina polgermanskatatarska pismo latinski wodka rosyjska Bog zydowski kuchnia niemiecka administrcja i prawo szkopskie Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 01:37 polani napisał: > polacy to mieszanina polgermanskatatarska > pismo latinski > wodka rosyjska > Bog zydowski > kuchnia niemiecka > administrcja i prawo szkopskie > > > oj polani polani nie potrzebujemy niemieckiej kuchni i rosyjskiej wódki bo mamy swoje bardzo dobre to raczej Niemcy chwalą naszą kuchnię.A pismo łacińskie mają w prawie całej Europie,więc kiepski argument ,co do żydowskiego Boga to też go mają nie tylko Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 00:05 polcy sa UBeki skad wiedzeli ze moj Brat sie smial o Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 02:37 a ktory to twoj brat : www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/zbrodnie_ub.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 02:38 a ktory to twoj brat ? ten ? www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/zbrodnie_ub.htm#Berman_ czy ten ? www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/zbrodnie_ub.htm#Fejgin_ Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 02:48 ty napewno nie tak samo jak arfatek Odpowiedz Link Zgłoś
neceser ten kto bezsilnie patrzy na silnych sasiadow 20.10.05, 05:58 z butelka piwa stojac na ulicy. to Polak. zstraszony, slaby i bezsilny kiedy sasiedzi nim popychaja jak chca. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: ten kto bezsilnie patrzy na silnych sasiadow 20.10.05, 06:48 niemcy spiewaja "mam dziewczyne w polsce" co rock uciekja z polski 250 tys polakow aby u innych parcowac nawet u nas wErec Israel z dobre szekli bomby tu i tam ale wazne cala wies nakarmic Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 07:05 czy polak jest ten co nie pracuje zone bije pije prowdzi swoj samochod nie ukradziony nu kto on jest ? taki polak nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 19:55 polani napisał: > czy polak jest ten > co nie pracuje > zone bije > pije > prowdzi swoj samochod nie ukradziony > nu kto on jest ? taki polak nie jestem Żydzi to kreatury łase na pieniądze, mordercy Palestyńczyków , ubeckie kanalie mordujące Polaków po wojnie i skamlące,że za mało nastawiano za nich karku w czasie wojny- podoba Ci się taki jednowymiarowy obraz Żydow?. Nie? mnie też się nie podoba Twój sposób w jaki przedstawiasz Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 20:01 Pierw polacy zydow mordowali dla Hitlera tylo 12 tys z calego polskiego narodu chowali zydow Polacy nam wzeli obywatelstwo wypedzili nas i skasowali nasze mieruchomosci ci nie odebrali obywatelstwa i cibie nie byli na podworku i powtarzali zyd idz do Izraela nie jestes polakiem w kraju gzie zylismy 1000 lat. Sawzse na pluliscie w twarzy to cala prawda Niemiec mordowal polak wykozystal Palestyńczyky sa Terrorisci mordercy zlodzieje gwalty Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Kto to jest Polak? 20.10.05, 21:28 polani napisał: > Pierw polacy zydow mordowali dla Hitlera > tylo 12 tys z calego polskiego narodu chowali zydow > Polacy nam wzeli obywatelstwo wypedzili nas i skasowali nasze mieruchomosci > ci nie odebrali obywatelstwa i cibie nie byli na podworku i powtarzali zyd idz > do Izraela nie jestes polakiem w kraju gzie zylismy 1000 lat. > Sawzse na pluliscie w twarzy to cala prawda > > Niemiec mordowal polak wykozystal > Palestyńczyky sa Terrorisci mordercy zlodzieje gwalty > Polani co ty pie..sz Polacy mordowali Żydow dla Hitlera? Niemcy Polaków wykorzystywali ? kiedy twój pusty łeb pojmnie,że Polacy poŻydach mieli być wymordowani albo stać się niewolnikami. O czymś takim jak Armia Krajowa tysiące odważnych Polaków rozstrzeliwanych , katowanych na gestapo i wysyłanych do obozów to się nie słyszało. I pomyśleć do cholery,że było mi żal kiedy waszych współbraci ładowano do komór gazowych. Co do postawy niektórych Polaków to zgoda byli i tacy co was skrzywdzili {nigdy temu nie zprzeczałam},ale ty zapominasz,że wielu wam pomagało ,dużo przypłaciło za to życiem. Jak chce się kogoś oskarżać samemu trzeba być w porządku, więc uderz się w pierś i powiedz czy Żydzi nie wydawali Polaków, a ich "radosna" twórczość w UB kiedy katowali i mordowali Polaków. Polacy jako naród nie kolaborowli z Niemcami, a zdrajcy owszem się zdarzali,ale sugerowanie,że pomagaliśmy z jakąś dziką radością mordować Żydów jest wstrętne. O co ci do diabła chodzi ,że tak ciągle nam ubliżasz. Obywatelstwo odebrała wam komusza władza, która i Polakom dała się we znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman W jakim celu odpowiadasz debilowi na 20.10.05, 21:55 jego wypociny. Przecież to prowokator i idiota, najprawdopodobniej, no, z sądziedztwa Kaliforni - domyślam się. Post wyżej z "hebrajskiej" klawiatury wymknęło się durniowi "ń". Olać go, niech się produkuje dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum SPOJRZ W LUSTRO TO ZOBACZYSZ 20.10.05, 21:58 Taki sam widok jak kazda inna nacja. Odpowiedz Link Zgłoś