asiakal 19.11.05, 13:50 Czy któraś z pań próbowała może mrozić śmietanę? Mam litrowy słoik prawdziwej wiejskiej, gęstej śmietany! Niestety we dwójkę nie zjemy tego a szkoda wyrzucać! Proszę o poradę! Z góry dziękuję! Joasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ich nie jestem panią, ale kiedyś IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 19.11.05, 15:33 przez pomyłkę zamroziłem mleko. Po rozmrożeniu wypiłem i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
viillemo Re: czy można zamrozić śmietanę? 19.11.05, 15:36 nie pij tylko zrób masło, zobaczysz nie bedziesz żałować;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: czy można zamrozić śmietanę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:55 możesz jak najbardziej zamrozić ,nic się nie stanie, wiele razy mroziłam tak kremówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: mati! a w jakim naczyniu? 19.11.05, 21:33 Do czego włożyć tą śmietanę? Do słoika chyba raczej nie. Do czegoś plastikowego może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: mati! a w jakim naczyniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:01 plastikowe naczynie jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tebaska Re: czy można zamrozić śmietanę? 19.11.05, 23:46 Ja zamroziłam śmietanę tylko raz i już więcej nie będę - była taka serowata. Mleko natomiast mroziłam parę razy i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: czy można zamrozić śmietanę? 20.11.05, 15:08 U mnie też mrożenie śmietany zakończyło się niepowodzeniem - miała dziwną konsystencję , poodzielały się w niej grudki i wyrzuciłam ją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: czy można zamrozić śmietanę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:20 śmietana po rozmrożeniu tak wygląda, ale się super ubija. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 jak zrobic masło??? 21.11.05, 08:38 O to samo chcialam dzis zapytać, bo mam słój gęstej wiejskiej smietany. Ciasto juz było i nie wiem co dalej. Może ktoś podpowie jak się robi masło z takiej śmietany?? Wystarczy ubijac do bólu czy jak?? Z gory dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
missdizzy Re: czy można zamrozić śmietanę? 26.01.24, 22:17 I przez tyle lat wciąż nikt nie odpowiedział?? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś