Dodaj do ulubionych

infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -pomocy!

20.12.05, 22:49
Tosia ma niespełna 3 lata. Od urodzenia prowadzę Tosię homeopatycznie. Nie
szczepię jej. Z racji przeprowadzki do Warszawy Tosia trafiła pod opiekę dr
Z. Hortmanowicza w Aninie.
W pierwszym roku życia ze względu na powtarzające się infekcje dróg moczowych
na podstawie badania cystograficznego w CZD został zdefiniowany u Tosi
refluks II stopnia. Stąd Tosia była na permanetnym odkażaniu Furaginem.
Badanie zostało powtórzone niedawno wg którego reflus się pogłębił i jest na
granicy II - III stopień i zalecono dokonanie zabiego-operacji Defux (aby
zakleić niedomykającą się zastawkę).
Kiedy we wrześniu trafiliśmy do dr Hortmanowicza to on na podstawie
przykładania Tosi jakiegoś elektronicznego sprzętu (które wg tego co mówi dr
Hortmanowicz służy do określania pola, który narząd dobrze pracuje) została
zalecona przez Pana doktora kuracja na poszczególne zaburzenia. Jednakże
kluczowe jest to,iż podważył kwestie refluksu Tosi co jak mówił wg jego
urządzenia nie jest przyczyną infekcji Tosi.
2 tyg. temu Tosia obudziła się z gorączką. Po 3 dniach zrobiliśmy badanie
moczu (20-40 leukocytów wpw). Nie ma bakterii. W histerii zaczęłam podawać
Furagin. Dr Hortmanowicz kazał nam go odstawić. Powiedział, że może być to
skutek uboczny kuracji (organizm się oczyszcza) badź rzeczywista infekcja.
Kazał podawać Tosi Echinacea Argentum, Albumoheel przez tydzień. Powiedział,
że to wysoki poziom leukocytów może się utrzymywać do tyg. czasu i dopiero po
tym czasie zrobić badanie kontrolne.
Ja tak czy inaczej teraz w trakcie kuracji zrobiłam badanie moczu (10-20
wpw). Gorączki córcia nie ma.
Co o tym myślicie? Poradźcie. O jego odrzucieniu tej wady dróg moczowych
poprzez to urządzenie i jego sposobie leczenia. Nie chce dziecku zaszkodzić a
powoli też mnie rodzina wyklnie.
Przepraszam, że się tak rozpisałam ale wydawało mi się wszystko ważne.
Pozdrawiam,
Ania - mama Tosi.
Obserwuj wątek
    • aranea Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 20.12.05, 23:31
      Jeśli refluks został rozpoznany na podstawie cystografii, to najprawdopodobniej
      tam jest. Nie jest dobrze, że według następnego badania stopień refluksu się
      pogłębił. Homeopatia umożliwia leczenie, a przynajmniej zmniejszenie refluksu i
      daje możliwość zapobiegania nawracającym infekcjom dróg moczowych. Myślę, że
      możesz jeszcze jakiś czas próbować leczenia homeopatycznego, a potem
      skontrolować to cystografią. Czy Tosia ma dobrany lek głębokiego działania?
      Refluks jest chorobą przewlekłą i taki lek powinien być dobrany. Czy stan nerek
      jest OK?
      • tosia1234 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 00:38
        Nie, Tosia nie ma dobranego takiego leku (rozumiem, że mówisz tutaj o leku
        konstytucyjnym). Pan Hortmanowicz nigdy tego nie proponował. Nerki u Tosi
        generalnie działały ok - na początku leczenia miała robione USG. Ale rozumiem,
        iż badanie cystograficzne też daje taką wiedze. A może powinna zrobić jakieś
        głębsze badanie -poradź jakie?
        • aranea Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 01:01
          Badanie USG jest na pewno mniej obciążającym badaniem, niż cystografia, ze
          względu na promieniowanie RTG i samą technikę badania. Tu musisz się zdać na
          urologa prowadzącego dziecko. Dotrzyj jednak do homeopaty, który spróbuje
          dobrać lek głębokiego działania. Często wymaga to wielu prób i czasu aby
          ocenić efekt działania leku, ale warto spróbować. Jeśli się nie uda, podejmiesz
          decyzję o operacji.
    • mamumilu Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 01:23
      Echinacea Argentum - pewna jesteś nazwy? - to są chyba dwa leki.
      Mnie się wydaje, że ten Twój lekarz to jakis "magik" - żaden homeopata nie
      podważy takich badań i nie będzie pacjentowi wmawiał, że jego cudowny sprzęt wie
      lepiej. To nie jest prawdziwy homeopata, którego potrzebuju Twoje dziecko -
      leczenie lekami kompleksowymi to możesz zafundować sobie sama po przeczytaniu
      ulotki firmy homeo np. Heel a nie wydawac mnóstwa pieniedzy na jakiegos oszusta
      - dla mnie ktoś kto takie poważne schorzenie leczy lekiem kompleksowym to
      najzwyklejszy oszust.
      Znajdż kogoś dobrego, kto pomoże a nie narobi więcej szkód.
      • tosia1234 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 14:45
        Na pewno jest to Echinacea Argentum - granulki firmy WALA. Ostro oceniłaś tego
        homeopatę ale może masz rację. Nie chcę przeskakiwać z lekarza do lekarza a nie
        też nie chcę zaszkodzić Tosi. Znajdź kogoś dobrego - łatwo powiedzieć. Jego też
        mi ktoś polecił.
        • martynka10 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 15:04
          Witaj tosia. W wątku "Powroty chorób z dzieciństwa" w ostatnim wątku opisałam
          swoje leczenie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=32098785&a=33808427
          Pisząc o drugim lekarzu badającym stopy elektrodami (czy jak to się nazywa)
          miałam na myśli właśnie pana Hortmanowicza. Nie polecam tego lekarza, straciłam
          przez niego rok czasu, mój stan ciągle się pogarszał, wynik badania moczu był
          coraz gorszy. Ja mu uwierzyłam i uparcie do niego chodziłam, najpierw w
          Rzeszowie, później jak się przeprowadziłam do Warszawy to jeszcze tutaj do
          niego poszłam. W fatalnym już stanie. A on niewzruszenie znów przepisał mi
          reklamówkę niedziałających leków. Jeśli możesz, to znajdź innego homeopatę,
          klasycznego.

Pozdrawiam i życze zdrowia dla córeczki
        • mamumilu Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 17:33
          Wiesz co - może ostro - ale uważam, że do takiego lekarza nie można inaczej -
          dwa leki kompleksowe przy takiej chorobie to woła o pomstę do nieba - każdy kto
          sie leczy homeopatycznie i troche na ten temat czytał Ci to powie. Kompleksami
          to może leczyć rodzinny po szkoleniu czy nawet dobra aptekarka po kursach (
          wiem, bo mam taką koleżankę, która robi kursy we wszystkich firmach, żeby
          ludziom doradzać w aptece - i naprawdę sie na tym zna - tzn. na kompleksach )
          Naprawde uciekaj od niego czym prędzej - w Warszawie jest sporo homeopatów i
          pewnie znajdzie się ktos dobry - dla mnie miarą profesjonalizmu jest to czy
          używa dziwnych sprzetów do oceny stanu zdrowia - jeśli tak to odpada - jak leczy
          biozeronansami czy czyms innym - też odpada - to nie jest homeopata z
          prawdziwego zdarzenia ani nawet naturopata. Oni mają to wszystko po to, żeby
          skasować odpowiednio za wizytę.
          Na temat tego do kogo możesz iść niech się wypowiedzą osoby z Twojego terenu
          (jesteś z Warszawy?) - tyle, że pewnie dopiero po świętach.
          • tosia1234 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 18:05
            Pewnie masz racje. Proszę doradźcie mi do kogo się udać aby znowu nie
            zbłądzić... Tak, mieszkam w Warszawie. Podajcie proszę do jakiego pediatry -
            homeopaty przenieść w Warszawie córeczkę. Martwię się.
            • homeoadmin Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 18:23
              Nawet się nie zastanawiaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=26775618&a=26793631
              • tosia1234 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 19:43
                Dziękuję pięknie - czym prędzej umówię Tosię na konsultację. Mama Ania
                • mamumilu Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 23:20
                  chętnie usłyszelibyśmy jakie będą Twoje odczucia po wizycie :)
                  Powodzenia!
                  • tosia1234 Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 21.12.05, 23:49
                    Dziękuję. Na pewno odezwę się w Nowym Roku - na jego początku. O wizycie
                    oczywiście opowiem szczegółowo. :-)
    • very_martini Re: infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -po 27.12.05, 17:12
      Oj oj oj, mnie się metody tego pana nie podobają od samego początku. Nie będę
      nikomu niczego obrabiać, bo wiem, że są ludzie, którym pomógł, ale takie
      elektorniczne cudeńka w gabinecie homeopaty mnie nie przekonują i nie przekonają.

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka