Dodaj do ulubionych

prosze o mala pomoc

28.05.06, 13:43
Prosze o pomoc jak wkleic zdjecia krok po kroku ,ja niestety sama sobie nie
poradze. Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: prosze o mala pomoc 28.05.06, 14:24
      Rozumiem, że masz zdjęcia w komputerze, które chcesz pokazać. No więc zdjęcia
      naszych zwierzaków można umieścić tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=631
      A krótka instrukcja jak to zrobić tzn. jak zmniejszyć /nie mogą być większe niż
      64kB/ i jak wkleić - pożyczona z Galerii Potraw tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22749534
      Jeśli chcesz pokazać pojedyncze zdjęcie np. bezpośrednio na kotach możesz
      zrobić to za pomocą ImageShack, czyli tu:
      imageshack.us/index.php
      Wybierz zdjęcie klikając przeglądaj, potem - host it, jak pojawią się linki
      skopiuj ostatni, a potem wklej w poście i tyle.
      Jeśli będziesz miałą jakieś wątpliwości to pytajsmile
      • kotka81 Re: prosze o mala pomoc 28.05.06, 15:10
        dzieki za odpowiedz zaraz bede probowala
        • cerveja Re: prosze o mala pomoc 29.05.06, 21:14
          hmmm, barbra50, jesli masz jeszcze troche cierpliwpsci jesli chodzi o wklejanie
          linkow, to moze wiesz dlaczego wszelkie linki jakie wklejam sa "czarne", tj.
          nieaktywne. Umieszczalam zdjecia na na stronie fotogalerie, teraz tez przy
          pomocy ImageShack jak podalas, ale mimo kopiowania nie umiem wkleic linkow do
          zdjec mojego kociaka tak, zeby byly aktywne. Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
          • barba50 Re: prosze o mala pomoc 29.05.06, 23:21
            Robisz jakiś błąd. Zastanawiam się jaki.
            No to jeszcze raz: otwierasz stronę do której link chcesz wkleić /każdy - to
            wcale nie muszą być zdjęcia/. Na górze jest adres. Najedź strzałką na ten
            adres. Jak strzałka będzie na linii adresu kliknij prawą stroną myszy, link
            zaświeci się na niebiesko i otworzy Ci się okienko na którym będzie wytnij,
            kopiuj, usuń. Najedź tym razem na kopiuj i kliknij. Adres masz teraz w schowku.
            Otwórz sobie swój post i tam gdzie chcesz żeby wkleił się link musi pulsować
            kreseczka, strzałka myszy musi być w polu postu, kliknij prawym, otworzy się
            okienko z którego wybierzesz wklej/kliknij na wklej/. W poście MUSI pokazać się
            aktywny link /on bedzie aktywny, ale zaświeci się na czerwono dopiero po
            wysłaniu postu/.
            W ten sam sposób wkleja się linki poprzez imageshack. Np. piorąca Lolkasmile))
            img279.imageshack.us/img279/3025/lolkapierze5qo.jpg
            Pomogłam? Już dokładniej chyba nie potrafię wyjaśnićsad A może po prostu jestem
            dzisiaj już tak zmęczona, że stać mnie tylko na tyle...
            Pozdrawiam
            Baśka z trójką
            • cerveja Re: prosze o mala pomoc 30.05.06, 22:23
              dziekuje Ci bardzo Barba50, dokladnie tak robie, tak jak mowisz, moze po prostu
              musze wyslac post, zeby link sie "uaktywnil"? sprobuje, jeszcze raz wielkie
              dzieki
              • barba50 Re: prosze o mala pomoc 30.05.06, 22:29
                Cerveja - jak wklejasz link w swój post to on jest "czarny". Uaktywnia się
                dopiero po wysłaniu i wtedy świeci na czerwonosmile
                A tu jest forum na którym można sobie próbować wszystkie nowe umiejętności:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka