Dodaj do ulubionych

poród i arnica

09.06.06, 10:09
Witajcie, przeczytałam juz watki o porodzie, mam tylko pytanie o liczbe granulek.
Znalazłam 2 przekonywujace mnie schematy podawania arniki i caulophyllum
Arnica 30CH 1xdz 3 kulki 2 tyg. przed porodem i 2 tyg. po
Cau.5CH 2xdziennie przez 2 tyg. przed i w czasie porodu co 15 min 1 kulka, albo , jak RENSTE, 3
kulki co 1/2 godziny.
Do terminu porodu zostały mi 3 tyg., ale muszę doczekać na męża do 29 czerwca, no i jak z tym
Caul., kiedy zacząć brać??
Jescze pytanie o Arnikę, czy dzieki niej unikne hemoroidów lub złagodzi zwiazany z nimi ból.
Przy poprzednim porodzie zupełnie mnie to zmasakrowało, potworny ból, pieczenie, miesiac w
nastroju nieprzysiadalnym (na pupie). A zatem co na hemo. i czy mozna toto brać razem z Arniką?
Nigdy sie nie leczyłam lekami homeo, ale z powodzeniem od 3 lat lecze nimi dziecko.
Aha zamierzam wziąć zzo...
czekam na rady , dzięki
blum
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: poród i arnica 09.06.06, 15:01
      Arnica jest jednym z leków, którymi leczy się hemoroidy, więc powinna się
      przyczynić do ich nie-powstania. O caul. się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia,
      co Ci doradzić, skoro jednak nie chcesz rodzić teraz zaraz natychmiast:)
      Beba po znieczulaczach zawsze radzi Opium, wpisz w wyszukiwarkę, bo mnie się
      właśnie zacięła (chyba serwer wziął i padł)

16%VOL
      22%VAT

takie tam... forum homeopatia
      • mamaszymkaa Re: poród i arnica 09.06.06, 15:37
        Ja byłam u homeo 5 tyg przed porodem, zeby zapisała mi leki ułatwiajace poród i
        przspieszajace gojenie.
        Z ta arnika to jest tak, ze niestety niektórym osobom moze źle działac na
        znieczulenie.
        Ja 3 tyg. przed porodem dowiedziałam sie, ze jednak bede miała cesarke i to 2,5
        tyg przed terminem porodu.
        LKekarka zapisała mi arnice 200ch 5 gr w dniu operacji,
        Pulsatille (moja konstytucja)200 ch dxzien przed i ew dzien po zabiegu.
        Po operacji czułam sie świetnie i wiem na pewno, ze te leki zadziałały super-no
        ale to jest zalecane przy cesarce.
        Dodatkowo mały w pierwszej dobie nie był szczepiony (na moja prośbe) i w
        pierwszej dobie dostał kulke Sulfur 200ch, co miało go ochronic miedzy innymi
        przed żółtaczka. Żółtaczki nie miał w ogóle co podobno zadko zdarza sie przy
        cesarkach.

• blum Re: poród i arnica 10.06.06, 21:05
      moźe odezwie się Beba, takxe w sprawie znieczulenia?
      b.
      • soprana Re: poród i arnica 12.06.06, 09:28
        ja rodziłam z zzo i brałam arnikę i znieczulenie działało super. Nie wiem tylko
        czy skutkuje bo hemoroidy miałam straszne i wyleczyłam je posterisanem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka