chimba 26.05.06, 09:51 Muszę iść z noworodkiem na USG bioderek -najlepiej w Gdańsku, proszę o polecenie dobrego specjalisty od USG Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molowiak Re: USg bioderek? 26.05.06, 09:56 dr Sieliwonczyk, ma gabinet na Miszewskiego 18 w Gdańsku, wizyta kosztowała chyba 50zł, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: USg bioderek? 22.08.06, 12:16 popieram przedmowczynie, dr Sieliwonczyk jest swietny. jechalismy specjalnie dla niego z sopotu i naprawde warto bylo. koszt 50 zl, ale to grosze w porownaniu z usg w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: USg bioderek? 26.05.06, 10:11 To juz nie ma darmowych badań? Ja w 2003 roku dostałam skieowanie na bezpłatne badanie, zreszta wtedy wszystkie dzieci dostawały takie skierowanie. Spytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: USg bioderek? 26.05.06, 14:11 Są darmowe, ale kolejki takie że trzeba po 2,5 m-ca czekać... BEZ SENSU!!! Ja własnie zapisałam sie na wizytę do dr.Sieliwończyka, bardzo polecany na wielu stronach internetowych, jak również przez naszego pediatrę... Idziemy 30 maja... Wizyta kosztuje 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
brogla Re: USg bioderek? 26.05.06, 14:43 W macierzystej przychodni w poradni dzieciecej powinna być lista placówek, które prowadzą bezpłatne usg bioderek i tam wtedy podzwoń i dowiedz sie kiedy jest najbliższy termin, bo może sie okazać,ze nie trzeba będzie czekać tak długo. A jak recepcja nie bedzie dysponowała takimi informacjami to zawsze pediatrzy wiedzą. Ja co prawda mieszkam w Gdyni i tak mi powiedziały babki z przychodni.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertaa Re: USg bioderek? 26.05.06, 16:16 a ja goraco polecam dr. Wyszomirską z Gdańska. Na co dzień pracuje w szpitalu woj, na polankach i dod. w budynku solidarności. Przyjmie ze skierownaiem i wtedy płacisz chyba połowę. W pakiecie masz też usg bioderek, mózgowia, jąderek (dla chłopca) i brzuszka. To podobno najlepszy lekarz w tej materii (sieliwonczyk jest tylko od bioderek i spraw ort. - ale najlepszy )czekałam cos ok 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek71 Re: USg bioderek? 26.05.06, 17:12 Rownież polecam dr Wyszomirską. Ciepła, z ogromnym doświadczeniem lekarz. Warto obok badania boderek zrobić usg jamy brzusznej i póki ciemiączko nie jest zrośnięte badanie mózgowia. Odpowiedz Link Zgłoś
maptysia Re: USg bioderek? 19.08.06, 16:31 Nie wiesz, gdzie obecnie przyjmuje Dr Wyszomirska? A moze znasz jakies namiary? chetnie tez ze skierowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pawelka Re: USg bioderek? 19.08.06, 17:40 Witam Dr Wyszomirska przyjmuje w budynku Solidarnosci na Wałach piastowskich 24 /Ośrodek Nieinwazyjnej Disgnostyki Kardiologicznej, Społecznej Fundacji Solidarności, tel. 308-44-50 i 301-06-22 oraz w Szpitalu Wojewódzkim na parterze przy pracowni rentgenowskiej, w środowe popołudnia, ale w szpitalu sa dłuższe terminy. W szpitalu placi sie 100zł, a w budunku solidarności 90zł. Przynajmniej tak bylo pół roku temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
werka25 Re: USg bioderek? 26.05.06, 17:38 Polecam dr Śiliwończyk super specjalista chodziłam z dwójką dzieci, dodam ze córka miała dysplazję stawów biodrowych po której dzieki szybkiej diagnozie i leczeniu nie ma śladu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo Re: USg bioderek? 26.05.06, 18:35 potwierdzam, że dr Sieliwończyk jest dobrym fachowcem, a do tego kontaktowny, wszystko dokładnie wytłumaczy. tu masz telefon do niego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=26993998&a=40748375 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_synusia Re: USg bioderek? 20.08.06, 23:19 Ja co prawda jestem z Gdyni, ale USG bioderek mieliśmy bezpłatne w naszej przychodni i czekaliśmy njawyżej tydzień, rejestracja na bieżąco... Trzeba się dowiadywać, napewno są miejsca, gdzie takie USG jest bezpłatne. Nawet w spółdzielni lekarskiej - więc teoretycznie za pieniądze (w Gdyni) prowadzone są takie bezpłatne(!) badania, trzeba tylko zadzwonić i się umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: USg bioderek? 22.08.06, 12:37 Ja w Gdańdku na Jagielońskiej bezpłatnie czekałam może 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilaiartur Re: USg bioderek? 25.08.06, 11:17 Oczywiscie nie ma wątpliwości ze dr Sieliwończyk jest specjalistą, ALE: nasz przypadek jest małą przestrogą, żeby ślepo nie wierzyc ze jesli specjalista to juz nieomylny. Dr Sieliwonczyk stwierdzil dysplazje u mojego synka w 5 tyg zycia. Oczywiscie zlecil leczenie ortopedyczne (szyna), po tygodniu bylismy na USG własnie u dr Wyszomirskiej zeby sprawdzic mózgowie, jame brzuszna itd. Przy okazji zrobilismy kolejne USG bioderek - stwierdzono brak dysplazji, bioderka jak najbardzisje prawidlowe.. wiec mielismy klopot - poszlismy do trzeciego lekarza, rowniez ortopedy (dr Wyszomirska nei jest ortopeda) który potwierdzil diagnoze dr Wyszomirskiej. Tym sposobem dziecku zaoszczedzilismy monotonnego leczenia ktore ogranicza jego rozwoj ruchowy i jest dosc uciazliwe, i dlugie, a w tym wypadku calkowicie zbedne. Oczywisci ekrzywdy tym bysmy mu nie zrobili, ale sami wiecie.. Poza tym z mojej obserwacji - wizyta u dr Sieliwonczyka przebiegala blyskawicznie, przylozyl sonde USG do bioderka, zczytal obraz na monitorze, wyznaczyl proste pomierzyl kąty i stwierdzil dyzplazje, pozostali dwaj lekrze zrobili to duzo dokladniej i sama mialam wrazenie ze badanie dr Sieliwonczyka bylo niedokladne. Ten trzeci lekarz - poniewaz powiedzialm jaka byla sytuajca i poprzednich lekarzy - tym bardziej zrobil to badanie dokladniej i powiedzial ze chocby chcial zobaczyc dyspazje to jej nie zobaczy - poza tym powiedzial ze z chorego dysplastycznego biodra latwo na USG zrobic chore (tak przylozyc sonde aby kąty byly jak dla biodra dysplastycznego) ale z chorego w zaden sposob nei zrobi sie usg zeby bylo prawidlowe, wiec on robiac to usg i stwierdzajac podobnie jak wyszomirska ze nie ma dysplazji nie mogl sie mylic. Nie mowie ze Sieliwonczyk jest zlym lekarzem, ale przestrzegam te mamy u ktorych dzieci stwierdzi dysplazje zeby sprawdzic ta diagnoze u innego lekarza.. Kamila Odpowiedz Link Zgłoś