Dodaj do ulubionych

USg bioderek?

26.05.06, 09:51
Muszę iść z noworodkiem na USG bioderek -najlepiej w Gdańsku, proszę o
polecenie dobrego specjalisty od USG
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • molowiak Re: USg bioderek? 26.05.06, 09:56
      dr Sieliwonczyk, ma gabinet na Miszewskiego 18 w Gdańsku, wizyta kosztowała
      chyba 50zł, polecam
      • liwilla1 Re: USg bioderek? 22.08.06, 12:16
        popieram przedmowczynie, dr Sieliwonczyk jest swietny. jechalismy specjalnie dla
        niego z sopotu i naprawde warto bylo. koszt 50 zl, ale to grosze w porownaniu z
        usg w ciazy sad
    • corokia Re: USg bioderek? 26.05.06, 10:11
      To juz nie ma darmowych badań?
      Ja w 2003 roku dostałam skieowanie na bezpłatne badanie,
      zreszta wtedy wszystkie dzieci dostawały takie skierowanie.
      Spytaj.
      Pozdrawiam
      • gosiareczka Re: USg bioderek? 26.05.06, 14:11
        Są darmowe, ale kolejki takie że trzeba po 2,5 m-ca czekać... BEZ SENSU!!!
        Ja własnie zapisałam sie na wizytę do dr.Sieliwończyka, bardzo polecany na wielu stronach internetowych, jak również przez naszego pediatrę...
        Idziemy 30 maja...
        Wizyta kosztuje 50 zł.
        • brogla Re: USg bioderek? 26.05.06, 14:43
          W macierzystej przychodni w poradni dzieciecej powinna być lista placówek,
          które prowadzą bezpłatne usg bioderek i tam wtedy podzwoń i dowiedz sie kiedy
          jest najbliższy termin, bo może sie okazać,ze nie trzeba będzie czekać tak
          długo. A jak recepcja nie bedzie dysponowała takimi informacjami to zawsze
          pediatrzy wiedzą. Ja co prawda mieszkam w Gdyni i tak mi powiedziały babki z
          przychodni..
          pozdrawiam
          • robertaa Re: USg bioderek? 26.05.06, 16:16
            a ja goraco polecam dr. Wyszomirską z Gdańska. Na co dzień pracuje w szpitalu
            woj, na polankach i dod. w budynku solidarności. Przyjmie ze skierownaiem i
            wtedy płacisz chyba połowę. W pakiecie masz też usg bioderek, mózgowia, jąderek
            (dla chłopca) i brzuszka. To podobno najlepszy lekarz w tej materii
            (sieliwonczyk jest tylko od bioderek i spraw ort. - ale najlepszy )czekałam
            cos ok 2 tygodni.
            • wrobelek71 Re: USg bioderek? 26.05.06, 17:12
              Rownież polecam dr Wyszomirską. Ciepła, z ogromnym doświadczeniem lekarz. Warto
              obok badania boderek zrobić usg jamy brzusznej i póki ciemiączko nie jest
              zrośnięte badanie mózgowia.
            • maptysia Re: USg bioderek? 19.08.06, 16:31
              Nie wiesz, gdzie obecnie przyjmuje Dr Wyszomirska? A moze znasz jakies namiary?
              chetnie tez ze skierowaniem.
              • mama_pawelka Re: USg bioderek? 19.08.06, 17:40
                Witam
                Dr Wyszomirska przyjmuje w budynku Solidarnosci na Wałach piastowskich 24 /Ośrodek Nieinwazyjnej Disgnostyki Kardiologicznej, Społecznej Fundacji Solidarności, tel. 308-44-50 i 301-06-22 oraz w Szpitalu Wojewódzkim na parterze przy pracowni rentgenowskiej, w środowe popołudnia, ale w szpitalu sa dłuższe terminy. W szpitalu placi sie 100zł, a w budunku solidarności 90zł. Przynajmniej tak bylo pół roku temu. Pozdrawiam
    • werka25 Re: USg bioderek? 26.05.06, 17:38
      Polecam dr Śiliwończyk super specjalista chodziłam z dwójką dzieci, dodam ze
      córka miała dysplazję stawów biodrowych po której dzieki szybkiej diagnozie i
      leczeniu nie ma śladu pozdrawiam
    • bamboo Re: USg bioderek? 26.05.06, 18:35
      potwierdzam, że dr Sieliwończyk jest dobrym fachowcem, a do tego kontaktowny,
      wszystko dokładnie wytłumaczy. smile tu masz telefon do niego
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=26993998&a=40748375
      pozdrawiam smile
    • mamusia_synusia Re: USg bioderek? 20.08.06, 23:19
      Ja co prawda jestem z Gdyni, ale USG bioderek mieliśmy bezpłatne w naszej
      przychodni i czekaliśmy njawyżej tydzień, rejestracja na bieżąco...
      Trzeba się dowiadywać, napewno są miejsca, gdzie takie USG jest bezpłatne.
      Nawet w spółdzielni lekarskiej - więc teoretycznie za pieniądze (w Gdyni)
      prowadzone są takie bezpłatne(!) badania, trzeba tylko zadzwonić i się umówić.
      • jagodasoft2 Re: USg bioderek? 22.08.06, 12:37
        Ja w Gdańdku na Jagielońskiej bezpłatnie czekałam może 2 tygodnie.
    • kamilaiartur Re: USg bioderek? 25.08.06, 11:17
      Oczywiscie nie ma wątpliwości ze dr Sieliwończyk jest specjalistą, ALE: nasz
      przypadek jest małą przestrogą, żeby ślepo nie wierzyc ze jesli specjalista to
      juz nieomylny. Dr Sieliwonczyk stwierdzil dysplazje u mojego synka w 5 tyg
      zycia. Oczywiscie zlecil leczenie ortopedyczne (szyna), po tygodniu bylismy na
      USG własnie u dr Wyszomirskiej zeby sprawdzic mózgowie, jame brzuszna itd. Przy
      okazji zrobilismy kolejne USG bioderek - stwierdzono brak dysplazji, bioderka
      jak najbardzisje prawidlowe.. wiec mielismy klopot - poszlismy do trzeciego
      lekarza, rowniez ortopedy (dr Wyszomirska nei jest ortopeda) który potwierdzil
      diagnoze dr Wyszomirskiej. Tym sposobem dziecku zaoszczedzilismy monotonnego
      leczenia ktore ogranicza jego rozwoj ruchowy i jest dosc uciazliwe, i dlugie, a
      w tym wypadku calkowicie zbedne. Oczywisci ekrzywdy tym bysmy mu nie zrobili,
      ale sami wiecie.. Poza tym z mojej obserwacji - wizyta u dr Sieliwonczyka
      przebiegala blyskawicznie, przylozyl sonde USG do bioderka, zczytal obraz na
      monitorze, wyznaczyl proste pomierzyl kąty i stwierdzil dyzplazje, pozostali
      dwaj lekrze zrobili to duzo dokladniej i sama mialam wrazenie ze badanie dr
      Sieliwonczyka bylo niedokladne. Ten trzeci lekarz - poniewaz powiedzialm jaka
      byla sytuajca i poprzednich lekarzy - tym bardziej zrobil to badanie dokladniej
      i powiedzial ze chocby chcial zobaczyc dyspazje to jej nie zobaczy - poza tym
      powiedzial ze z chorego dysplastycznego biodra latwo na USG zrobic chore (tak
      przylozyc sonde aby kąty byly jak dla biodra dysplastycznego) ale z chorego w
      zaden sposob nei zrobi sie usg zeby bylo prawidlowe, wiec on robiac to usg i
      stwierdzajac podobnie jak wyszomirska ze nie ma dysplazji nie mogl sie mylic.
      Nie mowie ze Sieliwonczyk jest zlym lekarzem, ale przestrzegam te mamy u
      ktorych dzieci stwierdzi dysplazje zeby sprawdzic ta diagnoze u innego
      lekarza.. Kamila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka