Dodaj do ulubionych

Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ?

IP: *.chello.pl 08.10.06, 14:15
Jaka pogoda jest na Wyspach Kanaryjskich na przełomie grudnia i stycznia ? Da
się opalić ? :-) Myśle aby tam spędzić 14-dniowego sylwestra :-) A może
polecacie inny kraj gdzie w tym okresie bedzie ciepło i raczej tanio ? Z góry
dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? 08.10.06, 16:00
      Jeśli chodzi o kraje europejskie, przeważnie w tym okresie najbardziej
      słonecznym i najcieplejszym miejscem jest Lanzarote (średnio 2 dni deszczowe/
      2 tygodnie, przy temp. w dzień ok. 21 st. C).
      A na plażowanie polecam zatoczki Papagayo, na południu tej wyspy.
      Jeśli tam pojedziesz - napisz po powrocie, szczególnie jeśli wrócisz opalona. :)

bah77
    • Gość: agnessa10 Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: *.mrozak.com.pl 13.10.06, 09:54
      Ostatniego Sylwestra spędziłąm na Fuerteventuerze i było ok. Temperatury -
      ok20-25C, na tydzień 1 dzień padało i niebo było momentami zachmurzone, ale w
      Polsce w tym samym czasie było -20C! Wróciłam lekko opalona i zadowolona. W tym
      roku wybieram się na Sylwestra na Lanzarote!!!
      • Gość: Malagenia Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:06
        Równie ciepło, żeby nie powiedzieć jeszcze cieplej może być np. w Egipcie a już
        na 100% dużo taniej.
        • Gość: Kasia Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: 82.160.79.* 16.10.06, 07:38
          Zgadzam się, ale na "kanarach" nie ma "zemsty", a w Egipcie co trzecia osoba na
          nią zapada. Ostatnio czytałam o tym w jakieś turystycznej gazecie.
          W dodatku pić colę trzeba prawie na "siłę", a i % trzeba ratować się przed
          zachorowaniem. Mnie to nie bawi.
          Wolę KANARY.
          W dzień jest ciepło, wieczory już dużo chłodniejsze. Wszystko zależy na jaką
          trafi się w tym okresie pogodę.
          • Gość: Malagenia Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:28
            Egipt tani ale zatrucie pokarmowe niemal gwarantowane.
            Kanary dużo droższe ale o zatrucie trudno.
            Coś za coś.
            A co tam zatrucie. Mnie dopadła zemsta i dzięki Nifuroksazydowi wyleczyłam się w
            ciągu 1 dnia.
            Przekalkulujcie sobie co bardziej się opłaci :-)))
            • Gość: Kasia Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: 82.160.79.* 18.10.06, 22:02
              Wolę drożej ( czyli dłużej zbierać pieniądze ) niż chorować.
              No to jest właśnie coś ..za coś. Trudno. Pamiętam zatrucie na wczasach nad
              polskim morzem. Dzięki, ale więcej nie chcę.
              Pozdrawiam.
              • li1210 Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? 25.10.06, 23:32
                Czy takie pewne ,nie wiem? Wiem natomiast ,że latam do E od 4 lat ,2-3 razt w
                roku i NIE wiem co to jest zemsta.zabieramy z sobą dziecko /teraz 6lat/.Nie
                nadużywamy alkoholu/że niby jak wypijesz to nie będziesz chorował ,bzdura
                totalna,ja piję okazjonalnie tylko czerwone wino.Jadamy wszystko na co mamy
                ochotę.Nikt z nas nie chorował.A więc ? Pozdrawiam.
                • marzenes Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? 27.10.06, 22:20
                  prosze o informacje odnosnie Wysp Kanaryjskich, z jakim biurem najlepiej sie
                  wybrac, co polecacie wlasnie na sylwestra ?
                  dziekuje
    • Gość: kasia1 Re: Sylwester na Kanarach ? Czy ciepło ? IP: *.zeelandnet.nl 16.11.06, 19:55
      pogoda od 20-25 stopni, wieczory chlodne. Sylwester to top sezonu turystycznego
      (wesolo, ale najdrozej)
      Polecam Gran Canarie, Playa del Ingles - to wesola,zatloczona, turystyczna
      wioska, jesli lubisz spokoj i towarzystwo starszych ludzi, wybierz sie do
      Maspalomas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka