Dodaj do ulubionych

pomóżcie wybrać spacerówkę

07.01.07, 10:35
proszę pomóżcie mi wybrac spacerówke dla 7 miesięcznego dziecka. Dodam ze
synek jest bardzo duży jak na swój wiek, wiec musi byc przestronna,
wytrzymała, lubimy długie spacery, najlepiej gdyby miała przekładaną rączkę i
rozkładała się do leżenia i najważniejsze zeby dziecku było wygodnie. Co do
ceny to jak najmniejsza bo nie mamy rezerw finansowych, ale musimy cos kupic:)
To chyba tyle. My zastanawiamy sie nad Deltim ligero ale nie wiem czy to
dobry pomysł? Prosze doradzcie cos!
Obserwuj wątek
    • daghmara Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 09.01.07, 12:49
      ja jestem zwolennikiem spacerowki tako
      przeczytaj i pomysl
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=51357154&wv.x=2&a=51357154pozdrawiam
      daga
    • neptunka Dołączam się! 09.01.07, 12:59
      Ja również potrzebuję kupić spacerówkę dla 10-miesięcznego dziecka - wysokiego,
      szczupłego. Po lekturze tego forum mam zupełny mętlik w głowie. Zastanawiam się
      nad Inglesiną Max. Chciałabym używać spacerówki na długie spacery po
      wyboistych, popękanych miejskich chodnikach, chciałabym, by łatwo się składała
      i mieściła do auta, chciałabym, żeby kółka nie budziły swym hałasem dziecka i
      by nie miały tendencji do skrzypienia co chwilę.
      Nad Tako tez się zastanawiam, ale przeczytałam tu, że nie ma oparcia
      usztywnionego...
      Cena też gra rolę, nawet ta Inglesina Max to już za droga...
      Aha, wózek musi mieć pałąk, regulowany podnóżek, rozkładac się do pozycji
      leżącej.
      PROSZĘ o rady!
    • kamapyp Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 09.01.07, 13:11
      Ja ostatnio szukałam spcerówki dla mojej 7-miesięcznej córeczki i widziałam
      wózek który bardzo mi się spodobał Deltim voyager 005. Ma przekładaną rączkę,
      szerokie siedzisko rozkadane na płasko, jedyną wadą tego wózka jak dla mnie to
      jego waga, ma duże pompowane koła
      www.deltim.com.pl/omarce.htm
      • aishka2307 Też mnie to interesuje 09.01.07, 13:35
        Mnie podoba sie peg perego pliko p3. Ale nie wiem,c zy sprawdzi się w moich
        warunkach. Czy jest on dośc szeroki? Jest dużo miejsca dla dziecka? Moja córcia
        jest dośc duża, jak na swoje 5,5mca. Od jakiego wieku przesadzacie dziecko do
        spacerówki?
      • ela-e22 Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 11.01.07, 11:18
        Deltim 005 jest dość dobrym wózkiem , ale dla malutkiego dziecka. Jako
        spacerówka jest za ciężki, ok.15kg . W pozycji dziecka przodem do kierunku
        jazdy jest bardzo trudny w manewrowaniu. Polecam go jako wózek głęboki, nie
        polecam jako spacerowy.
    • koma.edziecko Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 09.01.07, 16:55
      Ja przesadziłąm półroczniaka to Plico P3.
      Wózek ma dosyć szerokie siedzisko (36cm) ale przy starszym dziecku kiepsko się
      podbija pod krawężniki, rączki się chyboczą.
      Ma rewelacyjne okrycie na nogi,fajną budkę naciąganą aż do pałąka ale ogólnie
      to dla mnie jest trochę przereklamowany,ładny jest napewno,ma swoje zalety ale
      wady też,cóż nie ma wózka idelanego.
      • wiktoriaa Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 10.01.07, 13:48
        ja przesadziłam 5 miesięczniaka do PPPliko3
        niestety teraz jest lekko do bani, nawet siedzisko nie spełnia oczekiwan synek
        ma 2 lata i sorry ale w zimie sie nie sparzwdził
    • alcarin Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 10.01.07, 13:42
      Ja tez szukam spacerowki dla swojej juz prawie 9-miesiecznej corki. Bylam juz 3
      x w sklepie i przyznam, ze wybor jest spory, ale nie ma wozka idealnego :( A jak
      juz sie trafi taki, ktorywydaje sie byc zblizony do idealu, to cene ma bardzo
      wysoka. Z tym juz sie pogodzilam (mamy do sprzedania poprzedni wozek , no i
      doloza sie dziadkowie ;) ), ale naprawde trudno wybrac. Zalezy mi przede
      wszystkim na tym, zeby rozkladal sie na plasko i byl szeroki. Byloby dobrze,
      gdyby mial skretne kola, bo do tej pory jezdze mutsy i prowadzi sie super - ale
      nie jest to podtsawowe wymaganie (mysle tez o 3 kolowcu, ale ten zajmuje duzo
      miejsca w bagazniku, no i zwykle maja kiepskie podnozki) i przekladana raczke
      lub mozliwos montazu siedziska w dwoch kierunkach - mala chce jescze mnie
      widziec. Ogladalam i zastanawiam sie nad: Peg Perego AT4 (ale ponoc juz wyszedl
      z produkcji, zastepuja go 3kolowcem PP GT3, a w sklepach maja juz tylko zestawy
      z gondola)
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_204&products_id=4414
      PP Venezia - ale nie jestem w stu proc. przekonana do tego rodzaju kolek. Boje
      sie , ze na naszych chodnikach i na spacerrze "na lonie natury" nie dadza rady
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_147&products_id=4419
      PP A3 - te same zastrzezenia, co w Venezii
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_246&products_id=4409
      Jane Nomad - ale wydaje mi sie, ze budka jest nadto wycieta po bokach i ze wiatr
      moze zawiewac. Poza tym jakos tak slabo jest wykonane (tzn. przeszycia krzywo,
      rzepy trzymajace klapke na okienko krzywo przyszyte i krzywo wyciete itp.)Ale w
      tym wozku moja corka lezala wrecz rozwalona, a w innych miala prawie scisniete
      ramiona ( a nie nalezy do duzych dzieci - wazy niecale 8kg, jest raczej dluga
      niz szeroka :) )
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_287&products_id=5412
      Jane Slalom Pro - ale wlasnie nie wiem, czy chce trojkolowca (wielkosc po
      zlozeniu i maly podnozek)
      www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=96&PHPSESSID=c1fbce3a53be9d91e9edef1dfab8c13e
      Maclaren trojkolowy
      www.alewozki.pl/product_info.php/pName/wozek-trojkolowy-maclaren-mx3-kolor-crimson-red/cName/wozki-spacerowe-maclaren-mx3?osCsid=e27501bda25316841e0445e7f2a5545d
      Widzialam tez wczoraj spacerowke Ramatti Opal - calkiem niezla i cena najnizsza
      www.sklepbobas.pl/?cc=&cp=784
      No i moje faworyty od wczoraj - spacerowki Teutonia. Sa bardzo drogie, ale
      naprawde solidnie wygladaja, maja szerokie siedziska, przekladane raczki no i 3
      lata gwarancji. (jak firma istnieje od 47r. to cos to jednak znaczy)
      www.teutonia.pl/mistrals.htm
      www.teutonia.pl/primus.htm
      www.teutonia.pl/spirit.htm
      www.teutonia.pl/fun.htm
      Jedyny problem to taki, ze sa w niewielu sklepach i nie we wszystkich sa
      wszystkie modele, a nie zamowie wozka bez uprzedniego obejrzenia go w realu..
      Troche sie rozpisalam, ale od kilku dni wzielam sie za szukanie wozka i jestem
      w miare na biezaco, tyle, ze doswiadczenia mi brak ;)
      Moze znacie jakies opinie na temat tych wozkow??
      • e_er Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 10.01.07, 20:28
        uuuu widzę, że ktoś robi doktorat z wózków;) ja też szukam i zastanawiam się
        nad Coneco Solar bardzo stabilna konstrukcja ale ma parę ale.........
        www.coneco.pl
      • ela-e22 Re: pomóżcie wybrać spacerówkę 11.01.07, 11:26
        Teutonie są z regóły dość ciężkie.
        Jeżeli interesuje Cię Venezia, to ma ona fajnego następcę Uno
        www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=4_19&products_id=634&osCsid=fa8809ddd22b98dcc6410c1a1ad82d12
        Przejrzyj sobie całą ofertę sklepu, mają sporo nowości.
        www.bobowozki.pl/index.php?osCsid=fa8809ddd22b98dcc6410c1a1ad82d12
    • andzia22l1 a co sądzicie o tym?? 11.01.07, 11:39

www.allegro.pl/item155367908_chicco_ct_04_wozek_okrycie_folia_kolekcja_2007.html
      • neptunka Re: a co sądzicie o tym?? 11.01.07, 11:59
        ja właśnie kupiłam Chicco ct 0.4 - na allegro, dostawa dziś lub jutro
        przymierzalismy się do niego w sklepie
        dla mnie to duża zmiana w sumie na minus po głębokim wózku - ten wydaje mi się
        taki delikatny, za mało zabudowany itp., ale spacerówki to takie właśnie są

przyznam jednak, że gdyby nie ograniczały mnie koszty, kupiłabym Inglesinę Max

natomiast na Chicco ct 0.4 zdecydowałam się po lekturze opinii o tym na forum
        Gazety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka