Dodaj do ulubionych

kto był w dźwirzynie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:43
Czy ktoś był na wakacjach w ośrodku PLEJADY lub NATURANA ? Wybieram się z
mężem i synami (4 i 8 lat ).Czy warto pod domek ? Może ktoś ma sprawdzony
ośrodek żeby były atrakcje dla dzieci ( boisko ,plac zabaw,możliwość zabrania
własnych rowerów), wolę raczej większą przestrzeń niż kwatery.
Obserwuj wątek
    • ania19771 up 13.02.07, 01:29
      tez jestem ciekawa
      • Gość: ona Re: up IP: 80.51.198.* 13.02.07, 11:08
        Byłam wiele razy w Dźwirzynie. Jest to miejscowość typowa dla rodzin z dziećmi,
        nie ma takiego tłoku i hałasu jak np. w Łebie. Spokojna miejscowość 9 km za
        Kołobrzegiem. Plaża w niektórych miejscach kamienista, ale można przejść kawłek
        dalej i jest OK. Jest dużo kawiarenek gdzie można zjeść coś słodkiego jak i
        rybkę, świeżą w porcie... Jest również i jezioro, gdzie można popływać i
        wędkować. Kwatery są nieco dalej od plazy niż wszystkie ośrodki, ale myślę, że
        nie powinno to sprawić większego kłopotu. Poza tym bliskośc Kołobrzegu jest też
        na plus, w razie niepogody, można wybrać się na zwiedzanie miasta czy wypłynąć
        w morze. Można róznież wybrać się w drugą stronę i pojechac do Międzyzdrojów
        czy Świnoujścia. Myślę, że będziecie zadowoleni z pobuty w tej cichej
        miejscowości.
        • Gość: Janek Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:37
          Nie do końca zgodzę się, że to taka miejscowośc dla rodzin z dziećmi a juz na
          pewno nie zgodzę się, że cicha. Byłem w zeszłym roku na wczasach w Grzybowie i
          raz pojechaliśmy późnym popołudniem do Dźwirzyna (6km). Na plaży (wąskiej,
          ciasnej i kamienistej) mimo, że było dość późno było jeszce tłoczno,
          w "centrum" tłok i gwarno. Gdy wracaliśmy do Grzybowa (notabene 6km od
          Kołobrzegu, co daje 12 km z Dźwirzyna do Kołobrzegu) około 21 z minutami to
          właściwie miejscowość ta szykowała się raczej do zabawy niż do snu, wjeżdżając
          do Grzybowa klimat z innej bajki - wieś kładzie się spać. O plaży juz nie
          wspominam bo to też inna bajka. Zgadzam się natomiast z jednym - Łeba w sezonie
          do Dźwirzyna to jak Dźwirzyno do Grzybowa. Pozdrawiam
          • Gość: ona Re: up IP: 80.51.198.* 13.02.07, 11:59
            Ciekawe gdzie się szykowali bawic, jak tam nie ma ani jednej dyskoteki??? No
            chyba , że myślisz o wyprawie na wieczorny spacer na plażę.... ???
    • Gość: happy_em Re: kto był w dźwirzynie ? IP: *.tvn.pl 13.02.07, 17:20
      Dyskoteki w Dźwirzynie? No co wy? Przecież tam nie ma ani jednej !
      Co do plaży w centrum się nie wypowiadam, ale byłam w ub. roku w pensjonacie
      Alga przy ulicy Spacerowej (uliczka prowadząca bezpośrednio na plaże, do morza
      3 minuty) i plaża była super! Szeroka, niezbyt zatłoczona.
      Ośrodek też fajny, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Zresztą gdzieś już go
      polecałam w jakimś innym wątku.
      • happy_em Naturana 13.02.07, 17:33
        Kojarzę te domki, położone są przy tej samej ulicy, co ośrodek w którym byłam.
        Nie byłam w środku, ale z zewnątrz wyglądają bardzo ok. A lokalizacja - super!
        Do morza dwa kroki. Lepszej w Dźwirzynie chyba nie znajdziesz.
        Przy tej samej ulicy są jeszcze domki "Cztery pory roku", chyba o podobnym
        standardzie. Porównaj sobie ceny, chociaż niewykluczone, że tam jest drożej - w
        ub. roku widziałam tam niemalże samych Niemców.
    • Gość: piotrek Re: kto był w dźwirzynie ? IP: *.tpnet.pl 14.02.07, 13:08
      Dźwirzyno to lipa, podobnie jak Mrzeżyno. W sezonie tłum i hałas, każdy kiosk i
      buda z lodami oblepione przez grupy kolonistów, harcerzyków i Bóg wie kogo
      jeszcze - po gazetę stać można i pół godziny, zanim wszyscy oni wybiorą sobie
      widokówki i kupią znaczki. W smażalniach i knajpach zero intymności - jedni
      siedzą drugim niemal na plecach. A i kolejeczka do wolnego stolika też nie
      powinna nikogo zdziwić. O tym jak wygląda plaża w słoneczny dzień, nie trzeba
      chyba mówić.
      Grzybowo w porównaniu z powyższymi wypada spokojniej, ale i tam na plaży tłok,
      nie to co 10 lat temu. W tej części wybrzeża zachodniego trudno o spokój, ale
      można go znaleźć. Jednak moim zdaniem na pewno nie w Dźwirzynie czy Mrzeżynie.
      • Gość: ja tez Re: kto był w dźwirzynie ? IP: *.eranet.pl 14.02.07, 15:47
        Ja tez polecam Grzybowo. Jest o krok od Dzwirzyna, a plaze ma 100razy lepsza.
        Zadnych kamieni. No i blizej do Kolobrzegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka