bebe6 03.05.07, 17:31 JAkie mieliście wrażenia z hotelu. Czy budowa hotelu Alba Royal trwa nadal, czy jest mocno uciążliwa? Proszę o podzielenie się informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z krakowa Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 10:42 Ja wybieram sie w Lipcu i tez jestem brdzo ciekawa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: 83.2.63.* 04.05.07, 19:50 tez zcekam na informacje, bo sie wybierałam do tego hotelu i mi krew w zylach zmroziło jak zobaczyłam zdjecia pieknego placu budowy. juz pogodzilam sie,ze bedzie mi towarzyszyc hałas dzieciarni, a teraz jeszcze ta budowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:05 Jadę do Alba Resort w środę 9 maja, jak wrócę to opowiem co i jak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:53 jak wrócisz, napisz proszę jak było, przede wszystkim jak to jest naprawdę z tą rozbudową, a także interesują mnie wszelkie szczegóły odnośnie all inclusive w Albie, tzn. co , jak, gdzie , kiedy itd. itp, z mini barkiem w pokoju włącznie pozdrawiam i z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:30 www.travelzone.pl/?show=hotele;hotelID=2341 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:52 WróciłaM z Alby Resort wczoraj.Było fantastycznie, aczkolwiek za krótko, bo tylko tydzień. Hotel i cała powierzchnia(ogrody kwitnace, zejscie na plażę) w rzeczywistosci są piekniejsze jak na fotkach w necie.Jestem pod wrażeniem na plus. Budowa była w toku, nam nie przeszkadzała, uważam, ze nie jest uciazliwa. Oddzielona jest grubą niebieska folią.Mieszkalismy w budynku na parterze w którym jest basen, siłownia, lekarz, itd i nie było słychaś odgłosów z budowy.Słychać było w pool-barze(obok duzego basenu)i trochę na plazy.Najblizsze budynki obok budowy to 6,7,9. Jedzenia ogrom( pierwszy dzień błąkałam się z talerzem i nie wiedziałm co jesć): śniadanie 7-10, obiad 12-14, kolacja 19-21.30. W międzyczasie mozna zjesć coś w barach- beach bar i pool bar (pizza, spagethti,frytki, hamburgery, sałatka)w nocy w night clubie tez jedzenie serwują. Takze nikt głodny nie będzie. Zapoznałam tam ludzi z Polski, to wszyscy zadowoleni. Mało jest Polaków, 3/4 Niemcy emeryci.Wrócilismy opaleni, choć 10 maja padał deszcz, następne dwa dni słonce z chmurami, reszta dni 26-29 st.Jesli macie jakies pytania, to piszcie, chetnie odpowiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:13 Jakie budynki najbardziej polecasz ? Jak wygląda sprawa mini-barku ? Jakie alkohole są free a za jakie się płaci ? Jak pokoje ? Jak obsługa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:01 Mieszkaliśmy w budynku 5 lub 10( nie pamietam w którym, tj. obok głównego z recepcją) Pokoje są przydzielane wcześniej(tak nam powiedziała rezydentka).Mam zdjęcie pokoju i łazienki, mogę przesłać.Mini barek to woda, pepsi itd. cennik jest w pokoju. Obsługa hotelowa ok.,naprawdę nie ma się do czego przyczepic. Alkohole za free to piwo, wino, wódka, gin, brendy, likiery, płatne whisky, martini, malibu (nie za bardzo się orientuje).Bardzo duzy jest wybór drinków za free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alykon Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.realestate.net.pl 17.05.07, 17:38 Witam Poproszę o fotki na konweb@onet.eu Wybieram sie do tego hotelu pod koniec czerwca pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:55 bardzo prosze o zdjęcia na adres: bartex41@gazeta.pl myslałam, że mini bar jest all inclussive, ale jakoś przeżyję... czy w pokoju jest czajnik bezprzewodowy? ja nie żyję bez swojej zielonej herbaty... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda10111 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V 17.05.07, 19:17 Czy za mini bar się płaci? Jestem zdziwiona bo w tamtym roku był w opcji all i między innymi z tego powodu wybraliśmy ponownie ten hotel, więc... płatny czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:56 My nie korzystalismy z pokojowej lodówki, bo nie mielismy takiej potrzeby. Pierwszego dnia pobytu kupiłam dwie 2 l butelki wody niegazowanej dla córki 3 letniej, aby nie piła zimnych napoi, bo pojechała z kaszlem. W pokoju znalazłam nieduzą kartkę mini bar, a na niej jakies napoje(nie pamietam co jeszcze tam było)i ceny podane w euro.Tak naprawdę to juz sama nie wiem czy mini bar był w all czy nie.My do pokoju przychodzilismy sie wziąć prysznic,przebrać i wyspać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:24 Fotki wysłałam. Czajnika w pokoju nie ma, ale na sniadaniu obok herbaty jest wrzaca woda, wiec weż zielona herbate ze sobą i sobie zalejesz. W kazdym barze na terenie hotelu mozesz poprosić o filizankę wrzącej wody. Jesli chodzi o mini bar lodówkowy, to były małe buteleczki 250-300ml, 6 lub 8 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V 17.05.07, 20:50 Witam, Czy wszyscy Polacy byli zakwaterowani w tym samym budynku czy rozłożeni po różnych? Czy prężnie działał mini-club? pisałaś że byłaś z córką więc może zwróciłaś na to uwagę. Czy podobnie jak w ubiegłym roku podczas tygodniowego pobytu przysługuje jednorazowa kolacja w restauracji rybnej i jedna we włoskiej? Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam, Mati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrywacz Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.68.66.100.kutno66.tnp.pl 17.05.07, 21:33 Czy mogę prosić o forki na adres skrywacz@gazeta.pl My wybieramy sie w polowie wrzesnia z dwuletnim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:03 A jak z klimatyzacją? czy mozna ja samemu regulować? wiem, że w ciepłych krajach musi być, ale ja nie przepadam jak mi wieje w twarz... zimno mi i tyle. na zdjeciu pokoju nie widać regulatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 07:15 również proszę parę fotek wojtek1007@o2.pl i napisz proszę jak dlugo trwa transfer z lotniska do hotelu .Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:06 Polacy byli zakwaterowani w róznych budynkach. Tych co poznaliśmy byli zakwaterowani w głównym tam gdzie jest recepja, a my w budynku obok. Mini club działał prężnie, głównie w języku niemieckim. Moje dziecko nie chciało uczestniczyć w tych zajęciach, chodziłyśmy tylko na wieczorem na mini disco. W ciagu dnia dzieci się spotykały, były organizowane zajęcia, mozna było zostawić dziecko pod opieką animatorów. Transfer z lotniska trwa około 1 h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 18.05.07, 13:42 Witam, czy mogę poprosić o fotki na aleksandramo@poczta onet.pl? Lecimy 30.05. ze znajomymi. Mam nadzieję odpocząć i popływać w ciepłej wodzie. Córka już nie może się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati7373 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.de.storck.com 18.05.07, 13:51 Olu, W jakim wieku masz córkę? Pytam bo wylatujemy tego samego dnia a mój sześcioletni syn liczy na rówieśników. Dzięki z góry za info. Pozdrawiam, Mati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 18.05.07, 14:03 Zapraszam do wspólnej zabawy. Będzie wesoło. Nasza Julcia ma prawie 7 lat. Lecimy ze znajomymi. Dzieci odpowiednio: 6, 4, prawie 3. Lecimy z Warszawy 14.15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati7373 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.de.storck.com 18.05.07, 14:10 Chętnie skorzystamy z zaproszenia:))) Spotkamy się w samolocie bo też lecimy z Warszawy. Nasz Kuba ma niecałe 6 a Mikołaj 2,5. Będzie silna ekipa :-) Pozdrawiam, Mati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 18.05.07, 14:21 Witamy i zapraszamy. Jakby były jakieś dodatkowe informacje o Albie, to daj znać na forum lub mail:aleksandramo@poczta. onet.pl.Pozdrowienia i do zobaczenia na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danko Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.petrus.com.pl 18.05.07, 21:22 Hej My się wybieramy 6 czerwca z 1,5 rocznym Filipkiem. Czy moge prosić o fotki na daniel_kaczmarczyk@gazeta.pl ? Dzięki Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 21.05.07, 11:43 Jak ktoś ma sklerozę, to musi się leczyć albo pisać znowu. Mam małe pytanie: Jak jest z dostępem do żelazek. Czy są w pokojach, czy też trzeba gdzieś zgłaszać, np: w recepcji lub obsłudze pokojowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati7373 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: 213.158.197.* 26.05.07, 10:09 Z tego co pamiętam to żelazek nie ma w pokoju. Prawdopodobnie można to załatwić przez recepcję. Bardziej skłaniam się że robi to jakiś serwis niż że udostępnią Ci żelazko (ale oczywiście mogę być w błędzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 21.05.07, 07:55 W piątek 18.05 dzwonił pan z Itaki w sprawie tej budowy. Od 1 maja podobno prace zostały wstrzymane, bo prawo tureckie zabrania robienia dużych remontów, budowy w czasie sezonu, upału itd. Jest wszystko ogrodzone, zasłonięte i nie jest to w ogóle uciążliwe dla turystów. Mam nadzieję, że to prawda. Szczególy po powrocie 13.06. Jakby coś, dajcie znać. Ps. Ada, Dziękuję za fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danko Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:59 Dzięki ADa za fotki. Czy wszystkie pokoje są po remoncie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 09:12 ponawiam pytanie - czy można samemu regulować klimatyzację? Proszę o odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 21.05.07, 10:46 Ja mam cichą nadzieję, że klimatyzację będzie można regulować samemu, bo osobiście jestem ciepłolubna. Znajomi byli jakiś czas temu w innym hotelu, klimatyzacja się samoczynnie włączała po włożeniu karty w drzwi i wejściu do pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.rkt.am.lodz.pl 21.05.07, 10:42 Jeśli chodzi o budowę, to w 2008r. mają otworzyć nową część hotelu Alba Royal Resort, czy jakoś tak bedzie się nazywał. Pokoje na zdjęciach wyglądają nieźle. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po powrocie Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: 213.158.197.* 09.06.07, 01:14 Budowa prawie stoi - tylko drobne prace, zupełnie nie przeszkadzające. Klima - lepiej na nią nie liczyć. Włączana była (początek czerwca) 3 razy dziennie: jakoś rano na 1-2 godziny, 17-19 22-1 W nocy do 1.00 na golasa da się wytrzymać. Potem pobudka, żeby otworzyć okno i walczyć z komarami. Na szczęście na razie nie ma ich dużo. Jeżeli pokój jest nasłoneczniony nawet przy włączonej klimie (właściwie prawie tylko nawiewie) w ciągu dnia ciężko wytrzymać. Za klimę duży minus. Sprzątanie i wymiana ręczników codziennie. Ręczniki na plażę wydawane na kartę. Do wymiany dowolną ilość razy. Mini Club dla dzieci - super. Bardzo dobry animator. Leżaki - na plaży pod dostatkiem, zwłaszcza nieco dalej od głównego wejścia. Przy basenie prawie niedostępne. 5 EUR u leżakowego zdecydowanie pomaga. Jedzenie Knajpa rybna fajna - polecam rybę sezonową - prawdziwa ryba z grilla - palce lizać. Inne pozycje trochę gorzej, szczególnie łosoś o smaku schabowego. Knajpa włoska według mnie troszkę gorsza (również mniej klimatyczna) od rybnej, ale dobra obsługa. Stołówka - dużo, dużo jedzenia, ale trochę bez smaku. Tłumy ludzi. Napoje typu TANG, do kolacji wino i inne atrakcje. Herbaty ani czekolady na gorąco nie da się pić. Trzeba wybierać z której strony kieliszka lub szklanki pić :-) Soki ze świeżych owoców - płatne dodatkowo. Lody - o ile się nie mylę od 15.00 do 16.00 ALGIDA przy amfiteatrze. Cola, drinki, piwo, TANG bez ograniczeń w wielu miejscach. Kelnerzy ogólnie - albo kochają Niemców, albo tylko ich pieniądze. Przy napiwku poniżej 5 EUR słabo rozumieją po angielsku. Przy większych grupach łączenie stolików w knajpce przy plaży zabronione (nie dotyczy Niemców). Interwencja w recepcji pomaga. Generalnie fajny hotel na pobyt z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 07:37 Jesli chodzi o budowę to do 15 maja była ona w toku. Nieprawdą jest,ze prace zaprzestano 1 maja. W tym terminie co byliśmy klimatyzacja nie działała, był tylko ciepły nawiew. Jest przełącznik on, off i można regulować nawiew. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe6 Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V 02.06.07, 17:51 Hotel bardzo zadbany, położony na dużym terenie, posiada wiele atrakcji dla dzieci - świetnie działajacy klub dziecięcy. Pokoje są trochę za małe, ale można wytrzymać, niestety klima działa bardzo głośno. Plaża bardzo ładna, szeroka piaszczysta. Wyżywienie urozmaicone, bardzo smaczne posiłki zarówno w restauracji, jak i barach , polecamy Pizze Szefa w Barze przy Plaży. Budowa trwała do 15 maja, ale naszym zdaniem była nieuciążliwa. Powróciliśmy wypoczęci i bardzo zadowoleni z ALby Resort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 07:50 Witam!Czy w tym hotelu w opcji all inc. mozna korzystac z restauracji wloskiej i rybnej raz w tygodniu .Jakie jedzenie,co warto zjesc?W ktorym budynku warto miec pokoj,jakie widoki,parter czy pietro,ktore pietro?Jakie budynki (nr) znajduja sie tuz przy budowanym hotelu?Jakies cenne rady,aby pobyt byl bardziej udany!Pozdrawiam-Wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
jolcia.l Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V 06.06.07, 22:40 Wróciłam 30 maja.W all.można korzystać z 1 restauracji 1 raz w tyg.Ja byłam w rybnej-polecam.Było nas czworo,więc każdy wybrał inne danie-łosoś,pstrąg,kalmary.Wszystko pyszne.Z włoskiej nie korzystałam,gdyż po tygodniu wyżerki po prostu miałam dość jedzenia.Pokój mój był w budynku 5 na 2 piętrze-nr 5316.Uważam,że lokalizacja b.dobra,chociaż od ulicy,ale hałas b.mało uciążliwy.Z balkonu widok na przepiękny,zadbany ogród.Radzę nie brać pokojów na parterze,gdyż pod balkonem ciągle ktoś się kręci oraz budynków z niskimi numerami-1000,2000.Budowy drugiego hotelu nie widać ani nie słychać.Pytasz,co robić aby pobyt był bardziej udany.Nic-personel hotelu sam zadba,abyś wrócił wypoczęty i zadowolony.Ty masz się tylko uśmiechać,korzystać ze wszystkich atrakcji i podziwiać piękne otoczenie hotelu-bo to prawdziwa bajka.Pozdrawiam.J.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 05:48 Witaj!Bardzo dziekuje za informacje!Wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Alba Resort czy ktoś już wrócił z pobytu IV/V IP: 213.25.20.* 18.06.07, 11:14 13.06 wróciliśmy z Alby... mieliśmy pokój na parterze w budynku 2... zasadniczo, to nikt mi się pod oknem nie kręcił (hotel rodzinny i 90% ludzików zasypia około 24... sprawdzałem wielokrotnie w ciągu 2 tygodnie z przyjaciolmi wracaliśmy i o 1 i o 3 a czasami 5 00) Przy tych możliwościach nie widziałem ani jednej napitej osoby. Wszytsko w porządku. Co prawda przy otwarym oknie słychać wieczorne animacje.. ale ale my na tych animacjach bylismy... z dzieckem lat 7. Nie ma żadnych problemów, niestety teraz będę zmuszony wybierać podobne oferty, bo warto wydać 2 tys. więcej i mieć święty spokój. Kasa potrzebna wyłącznie gdy chcesz dawać napiwki i chcesz kupić prezenty dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś