mangold 14.11.07, 16:21 prawdopodobnie mała ilośc,część mu wyciągnałem.co robić ?? Jakie są objjawy zatrucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela9945 Re: Pies zjadł trutke na szczury 14.11.07, 16:45 Jedz juz do weta .!!!! nawet sie nie zastanawiaj !!! nie czekaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: Pies zjadł trutke na szczury 14.11.07, 16:46 I jeszcze tu siedzisz? Pędem do weta! Szybko! Ma zwrócić przede wszystkim. Dużo słonej wody jeśli dobrze pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Pies zjadł trutke na szczury 14.11.07, 17:10 Te trutki zawieraja środki przeciwkrzepliwe. Trzeba zrobić badania krwi i ewentualnie podac leki. Działaj szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Pies zjadł trutke na szczury 14.11.07, 17:50 weź szklankę, wlej na dno jak soku wody utlenionej, dolej wody przegotowanej do brzegu szklanki, wymieszaj i wszystko podaj psu. Zwymiotuje. Moja tak wymiotowała już wiele niebezpiecznnym połkniętych rzeczy. Ale zrób to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Pies zjadł trutke na szczury 14.11.07, 21:35 trutka na szczury działa tak, że zaburza krzepliwość krwi - w związku z tym zwierzęta, które ją połkną bardzo szybko mogą się wykrwawić po prostu. Tu diagnoza przez internet niestety nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ufff..na razie niby wszystko ok 15.11.07, 07:05 Prawdopodobnie zjadła jedno,dwa a resztę zdązyłem wyciągnąć...Nie jestem pewien tylko skąd ta biegunka?? Czy jest możliwe że to po wodzie z sola która dostała na wymioty ?aha-dostała antidotum od weterynarza Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Ufff..na razie niby wszystko ok 15.11.07, 10:05 To wszystko na dobrej drodze do wyzdrowinia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula29 Re: Ufff..na razie niby wszystko ok 15.11.07, 20:08 wymioty moga sie utrzymac, nawet kilka dni, bo trutka sie osadza w przewodzie pokarmowym. ale jak jest juz antidotum podane to ok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: Pies zjadł trutke na szczury 16.11.07, 01:38 No i jak sie czuje piesek? Biegunka może się jeszcze utrzymac kilka dni - organizm chce wydalic z siebie niebezpieczne, toksyczne substancje. Biegunka może zawierać krew, ciemnoczerwoną lub czarną. Moga się pojawic wybroczyny na skórze oraz wymioty z domieszką krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie było biegunki, wymioty tylko raz po dwóch dnia 20.11.07, 11:06 psica do jutra ma dostawać witamine K.Czy mogę przypuszczać że wszystko bedzie ok ?? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: Nie było biegunki, wymioty tylko raz po dwóch 21.11.07, 01:56 mangold napisał: > psica do jutra ma dostawać witamine K.Czy mogę przypuszczać że wszystko bedzie > ok ?? Taka mam nadzieję! Na przyszłość proszę jej zakladac kaganiec na spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
drywa72 Re: Pies zjadł trutke na szczury 09.11.08, 11:28 tydzień temu nasza labladorka nuczka zjadla trutkę na szczury interwencja była błyskawiczna zaraz byliśmy u weteryniarza zrobiono jej plukanie żolądka dostala wit.k.dożylnie nic sie nie dzieje zachowanie jest ok nuczki ale zrobiono wyniki krwi i okazało sie że krzepliwośc krwi jest zła a morfologia jest super bardz sie martwimy teraz co dzennie dostaje wit.k.i co drugi dzien ma pobieraną krew lecz wyniki sie nie polepszaja bardzo ją kochamy i nie wyobrażamy sobie żeby mogło coś jej sie stać Odpowiedz Link Zgłoś