Dodaj do ulubionych

Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 21:46
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=77869095
Obserwuj wątek
    • Gość: wój Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.acn.waw.pl 06.04.08, 01:51
      A nie pomyślałeś, że jesteś po prostu nielubiany i kompromitujesz się
      brakiem kompetencji i znajomości tematów, które poruszasz? I że nikt
      nie ma ochoty czytać tego, co wypisujesz?
      • Gość: bolo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.chello.pl 06.04.08, 04:13
        Moderator nie może kasować postów dlatego, że kogoś "nie lubi" albo że "nie ma
        ochoty czytać tego, co wypisuje".
        Jeśli tak robi, to znaczy, że nie zachowuje obiektywizmu i powinien być usunięty
        ze swojej funkcji.
        • donkej Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 06.04.08, 12:42
          Moderator ma za zadanie "sprzątać" forum. Wy śmiecicie ponad wszelką przyjętą
          miarę.
          To nie jest tylko Wasze forum, ale wszystkich użytkowników, a oni mogą chcieć
          odpocząć i czytać wreszcie o czym innym.
          • Gość: płyń z Wisłą! Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 12:50
            Porównaj liczbę wątków założonych przeze mnie i przez 'zm', 'marcin.jackowski' i 'cykler'.
            Porównaj liczbę wątków o lesie bielańskim z moimi.
            Ludzie ZM śmiecą tu na maxa, ale moderator będąc ich zwolennikiem najwyraźniej tego nie dostrzega.
            • Gość: tomek Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 13:19
              Moim skromnym zdaniem nie powinienes sie tym forum specjalnie przejmowac. Moze
              uderzyc do gazetek lokalnych?
            • donkej Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 06.04.08, 13:19
              Owszem, z porównania wynika, że to Wy śmiecicie niemożliwie, piszecie
              niemerytorycznie i do tego w każdym poście to samo.
              Ale cóż, wiesz kto to powiedział, że kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się
              prawdą? Nic nowego na świecie.
              • Gość: bolo Zarzut powtarzania jest absurdalny IP: *.chello.pl 06.04.08, 14:36
                Tekst skomentowany przez "płyń z Wisłą" jest datowany na 2008.04.02:
                www.zm.org.pl/?a=andersa-083
                Tak więc zarzut, że wątek założony dnia 2008.04.04 cokolwiek powtarza, jest
                absurdalny.
                A co do niemerytoryczności, zamiast powtarzać plotki, proponuję sprawdzić:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=77885910
        • wilson05 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 06.04.08, 13:26
          W moim przekonaniu forum Zoliborz, Bielany nie jest miejscem na wylewanie jadu.
          Rozumiem ze komus moze sie zdarzyc raz, dwa czy nawet trzy. Ale jesli ktos czuje
          tak silna potrzebe dzielenia sie z innymi swoimi frustracjami, ze robi to w
          kazdym swoim poscie niezaleznie od tematu watku, i w dodatku z duza
          czestotliwoscia - to sugeruje zalozenie forum prywatnego lub znalezienie innego
          forum (najlepiej niemoderowanego).
          • jureek Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 06.04.08, 14:13
            To "wylewanie jadu" to takie Twoje osobiste i prywatne uzupełnienie regulaminu i
            netykiety? Zdaje się, że moderując powinieneś kierować się wyłącznie
            regulaminem, a nie jakimiś Twoimi osobistymi odczuciami, że ktoś "wylewa jad".
            Jura
          • Gość: zenek501 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 23:41
            wilson05 napisał:

> W moim przekonaniu forum Zoliborz, Bielany nie jest miejscem na
            wylewanie jadu.

Popieram. A jeśli ktoś w realu mówi często coś co Wilsonowi się nie
            podoba, to należy go otruć a w najlepszym wypadku wysłać do jakiegoś
            obozu na odludziu. Wilson i ska żyją nie po to, by słuchać (czytać)
            jakichś nieprzyjemnych dla ich uszu informacji
          • sibeliuss Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 18:40
            Wybacz wilson, ale ja równiez jestem AESem i uważam, że powinieneś
            ten wątek przywrócić. Nie łamał on netykiety i nie zawierał treści
            obraźliwych.
            W przypadku nie przywrócenia będę interweniował u Adminów portalu,
            jesteś stronniczy, a to w przypadku moderatora niedopuszczalne.
            • wilson05 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 20:25
              > Wybacz wilson, ale ja równiez jestem AESem i uważam, że powinieneś
              > ten wątek przywrócić. Nie łamał on netykiety i nie zawierał treści
              > obraźliwych.

Moim zdaniem zawieral. A ponadto byl to kolejny w krotkim czasie taki post, wiec
              zostal skasowany
              • Gość: Tomo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.merinet.pl 07.04.08, 20:41
                I to jest powód usuwania wszystkich moich wpisów? Nawet w wątku
                dotyczącym zastrzeżeń do twojej moderacji? Przecież wątku nie
                skasowałeś, co więcej wypowiadasz się w nim. To dość dziwna
                interpretacja zasad forum.
                • wilson05 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 20:47
                  > I to jest powód usuwania wszystkich moich wpisów?

Bron Boze, nigdzie tak nie napisalem. Jesli masz watpliwosci co do zasad
                  panujacych na forum, zapytaj o to na odpowiednim forum, lub wyslij mi maila,
                  postaram sie odpowiedziec
                  • Gość: Tomo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.merinet.pl 07.04.08, 21:27
                    Ty w ogóle niewiele piszesz, za to doskonale posługujesz się
                    klawiszem delete. Jak widzisz nie tylko ja odnoszę wrażenie, że
                    twoja moderacja pozostawia wiele do życzenia. Mówisz "wyślij mi
                    maila, a postaram się odpowiedzieć". To dość ciekawe: wypowiedzi
                    kasujesz w sposób "publiczny" bez powodu i dość ostentacyjnie, a
                    wyjaśnień chcesz udzielać mailem, bo tematy których dotyczyły
                    wypowiedzi są dla ceiebie niewygodne...
                    • wilson05 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 21:50
                      > To dość ciekawe: wypowiedzi
                      > kasujesz w sposób "publiczny"
                      Trudno w inny sposob kasowac spam. A wyjasnien moge udzielic mailem, bo to nie
                      jest forum do wyjasniania netykiety i regulaminu - do tego sluza inne fora
                      • plyn_z_wisla Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 22:05
                        > A wyjasnien moge udzielic mailem, bo to nie
                        > jest forum do wyjasniania netykiety i regulaminu - do tego sluza inne
                        > fora
                        Rzecz w tym, że TY wypowiadasz swoje zdanie TUTAJ. A posty w których jest prezentowane zdanie odmienne po prostu wycinasz.
                        Podyskutujmy jak równy z równym na forum o moderacji - tam nie będziesz mógł nic wyciąć. Masz odwagę?
                      • Gość: Tomo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:07
                        Spam... To dość ciekawa interpretacja. Płyń rozpoczął wątek
                        opisujący zablokowanie przez pewną organizację remontu wiaduktu przy
                        Dw. Gdańskim. To dość ważny temat dla mieszkańców Żoliborza, nie
                        uważasz? Więc chyba nie spam... Usunąłeś ten wątek bez powodu (lub
                        raczej dlatego, że pokazał udział w tym pewnej organizacji).
                        Zadałem pytanie dlaczego usunąłeś wątek i rozpoczęła się lawina.
                        Zacząłeś ciąć na oślep wszystko co napisałem. Już nawet nie wiem ile
                        moich wpisów wyciąłeś od wczoraj, nawet z tego wątku który dotyczy
                        twojej "moderacji" - więc chyba miałem prawo w nim na twój temat
                        dyskutować? Zastanawiam się też czy na fakt, że zacząłeś teraz ze
                        mną dyskutować miały wpływ trzy skargi na ciebie (wraz ze
                        skopiowanymi, usuniętymi przez ciebie wątkami) które złożyłem od
                        wczoraj w administracji forum? Z tego co tu napisano wiadomo, że
                        skargę na ciebie złożył też płyń, a szykował się do niej sibeliuss.
                        Nie daje ci to nic do myślenia? To forum nie jest twoim księstwem,
                        które będziesz cenzurował w zależności od tego czy temat jest
                        wygodny dla ZM, czy też nie. Zastanów się nad swoim działaniem, bo
                        przez ostatnie dwa dni mocno "przegiąłeś" i jak widzisz we wpisach
                        nie jest to jedynie moje zdanie...
                    • zaq28 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 22:46
                      Tomo takie są zasady - informacji o przyczynie skasowania postu może AES udzielić tylko drogą mailow'ą osobie, której to dotyczy.
                      • Gość: bolo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.chello.pl 07.04.08, 22:50
                        > Tomo takie są zasady - informacji o przyczynie skasowania postu może AES udziel
                        > ić tylko drogą mailow'ą osobie, której to dotyczy.
                        Zapewniam Cię, że tu sytuacja jest trochę bardziej złożona. Odsyłam do
                        zalinkowanego wątku na FoM, bo tutaj sporo postów skasowano i obraz jest przez
                        to spaczony.
                        • zaq28 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 22:59
                          Bolo nie chce się wypowiadać w tej kwestii bo nie znam sprawy. Natomiast
                          napisałem jakie zasady obowiązują AES'ów i tyle.

Pozdrawiam
                          • Gość: Tomo Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.merinet.pl 08.04.08, 18:48
                            To wobec tego ja Ci odpowiem - zasady wilsona są takie, że chętnie
                            dyskutuje na forum z osobami, które w 100% zgadzają się z jego wizją
                            świata a wpisy tych którzy go krytykują usuwa w przeciągu minuty.
                            Dodatkowo robi to na tyle wybiórczo, by posiekać wątek w sposób
                            sprawiający wrażenie, że jego oponent nie bardzo wie co pisze. Z
                            tego wątku usunął kilka moich wpisów pozostawiając kilka innych.
                            Zmieniło to zupełnie sens wypowiedzi i zagmatwało obraz sytuacji.
                            Ciekawe jest to, że w ogóle nie zabrał głosu w dyskusji na forum
                            moderacja. Tam jego ręce z nożyczkami nie sięgają i woli wobec tego
                            się nie wypowiadać. Dodatkowo cały czas argumentuje usuwanie moich
                            wpisów tym, że odbiegają treścią od tematu forum. Dziwne wobec tego
                            jest to, że nie usuwa całego wątku i w wygodnych dla siebie
                            sytuacjach zabiera w nim głos. Ciekawe, prawda?
            • zaq28 Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza 07.04.08, 22:38
              Sibe jak na AES'a to zachowałeś się nie fair. Masz uwagi to napisz do niego lub Administracji a nie podważaj decyzji innego moda publicznie.
      • Gość: tomek Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 13:15
        Ja lubie czytac i mam ochote.
        Płyń - masz poparcie!
        • f.lamer moje też. 07.04.08, 13:20
          • Gość: em a moje nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 19:51
            A ja mam dosyć spamu plyn_z_wisla = bolo = robertc i sprowadzania kazdego wpisu
            na temat Lasu do opuwania ZM.
            Gdyby nie ZM to bym nic nie wiedziala o problemach Lasu.
            • esscort Re: a moje nie 09.04.08, 21:41
              No ale przecież forum publiczne nie jest po to, by czytać sobie
              tylko wieści miłe dla duszy. Każdy w takim celu może sobie założyć
              forum prywatne i wpuszczać tam tylko osoby, które mają jedno zdanie.
              Forum publiczne jest po to, by mogli się wypowiadać wszyscy.
            • Gość: płyń z Wisłą! Re: a moje nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:03
              > sprowadzania kazdego wpisu
              > na temat Lasu do opuwania ZM.
              To ja poproszę o parę linków gdzie ktoś z tych osób 'opluwa' ZM. Nie ogólników, nimi łatwo jest szastać. Konkretnych linków.

Zadawanie niewygodnych pytań (na które ZM nie chce lub nie umie odpowiedzieć) nie uważam za opuwanie.
              A co do tego, czy te pytania to spam czy nie to ja swoje widzenie tych spraw opisałem tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=78029812
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka