agaqwerty 15.02.09, 18:58 co można podać półroczniakowi na mokry kaszel ? tzn wydaje mi się że jest to taki częściej mokry kaszel ale czasami sucho zakaszle. Jest po leczeniu antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
symbolica26 Re: mokry kaszel - co podać? 15.02.09, 20:48 Ja podawałam syrop prawoślazowy + calcium w syropie i małej przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: mokry kaszel - co podać? 15.02.09, 20:58 U nas zadziałał Stodal, na każdy rodzaj kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: mokry kaszel - co podać? 19.02.09, 00:24 Jak poprzedniczki - stodal, prawoslazowy i inhalacje z soli fizjologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: mokry kaszel - co podać? 19.02.09, 07:07 mucosolvan albo ambroksol działał, i apittussic też jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: mokry kaszel - co podać? 19.02.09, 08:50 Stara i sprawdzona flegamina w kropelkach.Pomogła na oba rodzaje kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
londine Re: mokry kaszel - co podać? 19.02.09, 23:55 Najlepsze to poza lekami jednak inhalacje solą fizjologiczną i po nich oklepywanie. Moja po chorobie może z kilka razy dostała Flavamed, zadziałały inhalacje (w końcu sama bawiła się inhalatorem) i po nich oklepywanie (układasz malucha na brzuszku na swoich kolanach lub poduszkach tak aby barki były nieco niżej niż pupa i dłonią zwiniętą w muszelkę lub łopatkę oklepujesz delikatnie od pasa do barków i powrót. Tak oklepujesz całe plecki i boczki). Moja zasypiała przy tym... Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-aka1 Re: mokry kaszel - co podać? 20.02.09, 09:49 ja podawał flavamet i oklepywalam; fakt jest taki, ze po tym syropie dzidzius wiecej kaszle ale ladnie przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: mokry kaszel - co podać? 20.02.09, 13:25 tez nic nie podaje. nie jestesmy lekomanami Odpowiedz Link Zgłoś