Dodaj do ulubionych

Babko - a może by zrobić na forum akcję...

29.12.05, 23:55
i wysterylizować córcię Noski? Tak głośno myślę...
Sama mam trzy koty, więcej nie da rady wziąć, ale gdybyśmy się złożyli, nawet
po kilka złotych, sporo nas, tutaj byłoby już lepiej. Przetrwały by chyba w
tych warunkach w jakich są, a nie byłoby więcej małych nieszczęść. A jeśli
znalazł by się dom dla kociaków to koteczka byłaby już wysterylizowana. Nawet
łatwiej byłoby znaleźć kogoś chętnego. Płacę co miesiąć na schronisko w
Harbutowicach, ale dla dziecka Noski parę groszy też znajdę. Ew. jakaś pomoc
w organizacji całego przedsięwzięcia. Co o tym myślicie?
Te dzieci Noski to trochę nasze forumowe dzieci...
Obserwuj wątek
    • paul_78 Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 00:10
      Ile kosztuje sterylizacja kotki>
      • barba50 Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 00:16
        U weta w Piasecznie miesiąc temu zapłaciłam 130 zł. plus 15 zł zastrzyk z
        antybiotyku po dwóch dniach. Problem jest chyba w czym innym. Kotkę należałoby
        chyba przetrzymać w lecznicy, ew. u kogoś po sterylizacji. Tak jak było z
        Noską. Na to nie mam pomysłu. Ale myślmy.
      • marta_i_koty Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 00:18
        To zalezy, gdzie... Ja za swoje kotki płaciłam ok. 100,-, ale mam znajomego
        weta, u którego sterylizowałam wszystkie koty, moje i bezpańskie, więc dlatego
        tak ulgowo...
        W moim mieście (mieszkam pod wawą) mozna wysterylizowac kota za darmo, jesli
        otrzyma sie zaświadczenie z TOZ-u, ze kot bezpański...
        • marta_i_koty Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 00:20
          No właśnie, kotka w okresie rekonwalescencji nie powinna wychodzic na dwór...
    • babka71 Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 11:02
      Po Nowym Roku jak będą fundusze na bezpłatną sterylkę kotów, spróbuje cos
      zadziałać , tylko na Powstańców Sląskich kocina może zostać w klinice przez 7-8
      dni, ale :
      Problem podstawowy to złapanie kotki, jak sprawdzić, która to ona, to
      dzikuski.. poza tym nikt nie jest chętny na łapanie, to wymaga cierpliwości i
      odwagi...jedna osoba sobie nie poradzi
      z Noską był ogromny kłopot, pocharatała mnie i znajomą, a co mówić o złapaniu
      takiej małej..he he, tym bardziej, że one są bardzo nieufne (pamiętają łapanie
      swojego rodzeństwa.
      Uważam, że lepiej byłoby gdyby znalazł się ktoś chętny od razu na dwa kotki,
      prościej wywabić dwa i złapać od razu brata i siostrę..., a potem na spokojnie
      wykastrować kiedy będą w domku u nowych ludzi..., ale tylko tak sobie marzę..
      I to jest moje życzenie na Nowy ROK
      Jak się nie uda to pozostaje pierwsza opcja, tylko wówczas poproszę Was o pomoc
      OK!!??
      pozdrawiam
      • madziasz Re: Babko - a może by zrobić na forum akcję... 30.12.05, 11:34

dziewczyny a moze sprobowac by sie z Canisem skontaktowac - nie wiem jak to teraz jest ale kiedys mozna bylo zalatwic kupon Canisowy na bezplatna sterylke... moze ktos z Was ma znajomego w fundacji?
        • wiesia.and.company Re: i jeszcze klatkę pułapkę wypożyczyć... 30.12.05, 12:24
          Taka klatka pułapka jest do pożyczenia za kaucją w Canisie (przynajmniej
          była),wkładasz do niej jedzenie na wabia, odławiasz upatrzonego kotka,
          przewozisz, potem w tej klatce go (ją) potrzymasz. To lepsze niż pokaleczone i
          pogryzione ręce i okropnie zestresowany fukający kot.
          Sama się kiedyś przymierzałam do tej klatki, ale okazało się zamierzeniem
          spóźnionym, niestety.
          Pozdrawiam
          • babka71 Wiesiu kochana 30.12.05, 12:37
            po pierwsze,
            - kto zapłaci kaucję za klatkę łapkę??
            po drugie
            - klatka łapka działa, wówczas kiedy koty sa na terenie i oswojone z ludźmi
            - jak postawisz klatke łapkę przy piwnicznym okienku?? he he
            kotki dostaja jeść na tackach i tackę się wkłada do środka... nie da rady kot
            nie jest głupi nie wejdzie do pudełka tylko po to, żeby zjeść, chyba że byśmy
            czekały całą noc, a potem ciach zamknąć klatkę...
            To jest niemożliwe..
            Jedyne wyjście to 3 osoby do łapania, mam transporterek , jedna łapie jednego,
            druga drugiego i tyle ..
            ale spokojnie na Canisa nie liczę więcej zachodu niż pozytku
        • babka71 madziasz 30.12.05, 12:27
          sterylka będzie za darmo prawdopodobnie po Nowym Roku jak się Rada Warszawy
          zbierze i przyzna fundusze,..., a co do fundacji Canis to,
          ostatnio do nich nie piszę, może coś się zmieniło na lepsze...
          (sterylkę Canis załatwi, ale trzeba szukać domku zastępczego na przechowanie po
          zabiegu, tak słyszałam )...,
          ale nie chcę się wypowiadać, bo z ręką na sercu nie wiem jak jest w Canisie
          teraz
          pozdrawiam
          • annskr babko - sterylka 30.12.05, 12:43
            wejdź na www.forum.miau.pl, skontaktuj sie z ludźmi z W-wy, koty łapie sie
            klatko-łapką. Tam jest sporo teo typu akcji, na pewno ktoś Ci pomoże smile
            • pixie65 Re: babko - sterylka 30.12.05, 13:10
              Klatka-łapka jest OK! Sama testowałam na dwóch "niedotykalskich", faktycznie
              sporo przy tym zachodu, żeby WŁAŚCIWY kot do łapki wlazł, ale mimo, że koty
              glupie nie są -do mięska włażą...Zdarzyło się, że dwukrotnie mięsko zostało
              zjedzone, klatka zamknęła się, a kota...w środku nie było...Ale za kolejnym
              razem udało się i kota musiała przesiedzieć w klatce całą noc, bo faktycznie
              łapanie "w ostatniej chwili" jest mało skuteczne, głównie z powodu zdenerwowania
              i kota i ...opiekunki. Pozdrawiam serdecznie!
              • kasikk Re: babko - sterylka 30.12.05, 17:00
                na sparzona wątróbkę proponuję
                żaden kot zapachowi sie nie oprze smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka