arytmia6969 09.01.06, 22:11 Arabski bardzo mi się podoba ale raczej trudno jest się go uczyć samej.RozmÓwki polsko-arabskie to chyba za maŁo więc może ktoś zna korepetytora z arabskiego w Katowicach?? I z jakiej książki się uczyć?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetys Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 10.01.06, 08:06 Tradycyjnie: A.Abbas; G.Yacoub "Język arabski dla polaków" + ewentualnie kaseta. Pozdrawiam i powodzenia w nauce! Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 20:24 To dopiero pierwsze kroki będą..no zobaczymy:)) Odpowiedz Link
tetys Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 20:46 Ja też dopiero startuję:) Na początku na pewno jest trudno. Szczególnie czytanie i pisanie sprawia problemy. Ogólnie gramatyka nie jest skomplikowana. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 21:41 no to nie ma bata-musimy dać radę:) Odpowiedz Link
neferett Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 22:25 Ja tez jestem poczatkujaca :) Ucze sie od 2 miesiecy i nie jest latwo , ale coraz bardziej mie sie ten jezyk podoba. A jaka jest radocha , kiedy "robaczki" przestaja byc tak strasznie tajemnicze :) Na poczatku rowniez zaopatrzylam sie w ksiazke Abbasa , jednak na pierwszej lekcji dostalismy zakaz korzystania z tej ksiazki, ponoc jest do bani. Dla mnie to nie problem bo mam nauczycielke , ale jesli ktos probuje sie uczyc sam , to tak naprawde zostaje tylko Abbas, bo nie widzialam innej ksiazki dla Polakow. Odpowiedz Link
neferett Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 22:29 Moze sie komus przyda: - pierwsze 5 lekcji , fajnie opracowanych www.staff.amu.edu.pl/~lacina/l.html - slownik polsko-arabski www.michal.niwicki.pl/arabdict/index.html Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 23:04 tragizm na razie.chyba jednak bez nauczyciela sie nie uda:( Odpowiedz Link
neferett Re: książka do arabskiego dla bardzo początkujący 11.01.06, 23:15 Nie lam sie :))) Ja szukalam nauczyciela prawie rok i w koncu sie udalo , tobie tez sie uda :) A jak nie to sprobuj z ESKK. Odpowiedz Link