d.aga87 08.06.06, 22:26 jak to u Was jest?? u mnie zawsze w połączeniu :( A jak już myślę, że nie będę wymiotować i wezmę tabletkę, to na 100% 10 minut później idę wymiotować :/ Nienawidzę mojej migreny!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: ból głowy + wymioty - często??? 09.06.06, 00:54 U mnie na szczęście wymiotów nie ma prawie nigdy. Mdłości owszem, ale miotanie wiktem bardzo rzadko i na ogół bez bólu głowy (ale po aurze). Skoro tak często cię to dopada, to naprawdę proponuję jakieś czopki przeciwwymiotne, np. Torecan. Wtedy przynajmniej będziesz mogła spokojnie zażyć leki! Nie wiem, czy Imigran jest w czopkach, a spray do nosa podobno średnio działa... Mogliby już wyprodukować zastrzyki do samodzielnej aplikacji :) Coś jak insulina... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: ból głowy + wymioty - często??? 09.06.06, 04:25 Imitrex w zastrzykach do samodzielnej aplikacji jest ale drogi. najbardziej skuteczny tez. Poza tym sa tryptany ktore rozpuszczaja sie na jezyku. Zomig- Rapimelt, Maxalt MLT. Nie trzeba wody i wymioty nie robia roznicy. Kiedys wymiotowalam przy prawie kazdej migrenie, nieraz kilkakrotnie. Po czterdziestcepiatce zrobilo sie troche lepiej- i tryptany lepiej dzialaja. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kajteczek Re: ból głowy + wymioty - często??? 09.06.06, 10:24 czasami pomaga łyżeczka sproszkowanego imbiru popita wodą. Imbir wykorzystuje się jako środek przeciwwymiotny do leków dla podróżujących (np. lokomotiv) Odpowiedz Link Zgłoś