t_omasz 08.04.04, 10:47 Witam... Mam prośbę. Czy moglibyście ocenić to co zrobiłem? Czy to się może komuś przydać? www.nmpr.prv.pl Ale proszę tylko o konkretne i merytoryczne uwagi... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
praktycznyprzewodnik Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 08.04.04, 10:59 A czemu w szyjce jest do wyboru "wysoko-twarda" albo "nisko-miekka". Nie ma innej kombinacji do wyboru ? Podobnie ze sluzem ? Jesli ma cechy przejściowe ? U nie mogłam sie doszukać czy system sam okresla dni płodne i niepłodne, czy trzeba samemu ? Odpowiedz Link
mejdejka Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 08.04.04, 21:48 mnie sie podoba ta stronka - suuuuuuuupppppeeerrrr !!! troche mi zajelo czasu wpisanie moich temperaturek i mialam problemik przy zapisaniu krwawien i temperaturki nie udalo mi sie zaznaczenie na wykresie krwawienia i temperaturki!!! moze zrobilam cos nie tak ? POZDROMEJDEJKI ] Odpowiedz Link
malgos_76 Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 11.04.04, 21:28 Bardzo mały wybór w opisie śluzu. Nie rozumiem czemu na wykresie nie pojawiła sie (wpisana przeze mnie) informacja o zakłóceniach oraz info o innej godz. pomiaru temp. Poza tym baaardzo dziwna analiza dot. określenia dnia szczytu objawu śluzu. Odpowiedz Link
iwka901 Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 12.04.04, 09:33 podoba mi się, chętnie skorzystam. Odpowiedz Link
gosiaz75 Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 13.04.04, 17:46 Program ładny graficznie. Poza tym zgadzam się z uwagami dziewczyn - za mało opcji do wyboru przy opisie śluzu (szyjki pewnie też, ale nie badam więc się nie wypowiadam). Oprócz rozwijanego menu może powinna być więc możliwość własnoręcznego wpisywania opisów (tak jak w Wordzie przy wyborze np. wielkości czcionki). Poza tym przydałaby się dodatkowe opcje takie jak: plamienie, ból owulacyjny, napięcie w piersiach i wreszcie - współżycie (czyli wszystko to co na zwykłej papierowej karcie). No i chyba powinna być możliwość samodzielnego zaznaczenia na wykresie okresu płodnego. Wreszcie ostatnia, ale dla mnie kluczowa wada: za mała rozpiętość temperatur wykresu!!! Skala zaczyna się od 36,2 st C a moje temperatury w okresie przedowulacyjnym zaczynają się od 36,00 (zdarzyło się nawet 35,95). Nie mogę więc nawet wpisać wszystkich temperatur, bo brakuje skali!!! Odpowiedz Link
grrrrw Re: System wspomagający naturalne planowanie rodz 14.04.04, 20:06 Ja bym rzeczywiście zostawiła możliwość wpisywania własnymi słowami różnych rzeczy (np. nazwy branych leków), ale do opisów stanu szyjki i wygladu sluzu wprowadziła zestaw słów polecany przez konkretna metodę (np. angielska). Można też byłoby zamiast słów wprowadzić symbole. Ale nie wymyslać z głowy tylko zostać przy tych, które już w podręcznikach NPR sie przyjęły. Po co wprowadzać dodatkowe zamieszanie na tym zwariowanym swiecie. Odpowiedz Link