Dodaj do ulubionych

Gdzie kursy w W-wie, ale solidnie?

IP: *.centertel.pl 13.01.08, 16:38
Przymierzam się do kursu weekendowego. Najlepiej przy Metro. Interesuje mnie
Motokurs Słyszałem pochlebne opinie na ich temat, a szczególnie o Panu Janku i
Robercie (kolega się tylko doszkalał). Robił ktoś jakieś jazdy u nich, a
najlepiej cały kurs? Proszę o rzetelne info. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Violetta Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.08, 17:33
      Uważajcie na tę pseudo-szkółkę Motokurs! Mój instruktor wiecznie nie
      ma czasu,nie chce jeździć ze mną po mieście bo mówi,że mu się nie
      opłaca i jeździmy cały czas po placu(ma głodową pensję).Ogólnie
      amatorstwo i porażka!
      • Gość: Paweł Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! IP: *.acn.waw.pl 13.01.08, 17:36
        Ja również uważam że ta szkoła to TRAGEDIA! Jazdy ciągle po placu
        manewrowym i niesprawne auta to u nich "normalka"...
        • xixx Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! 14.01.08, 20:46
          Polecam Auto jazda na powstańców, poza tym, że blisko ośrodka egzaminacyjnego
          więc jeździśz po trasach to przynajmneij instruktor z którym ja jeździłam - pan
          stanisław - to były egzaminator, fajnei uczy, nie marnuje czasu, pokazuje różne
          haczyki. Dziś miałam egzamin i zdałam, kilka pokazanych przez niego haczykół było...
          • mezzanine78 Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! 14.01.08, 21:08
            ja takze polecam szkołę z bemowa - www.autek.pl/;
            jeździłem tam z Darkiem, młodym i bardzo dobrym instruktorem;

trzeba jednak oddać sprawiedliwość - swoje najtrudniejsze i pierwsze 30 godzin
            wyjeździłem w Kanonie (na ul. Broniewskiego); przydzielono mi pana Wiesława
            który do końca niestety normalny nie był, lepszym instruktorem jest właściciel -
            chyba Pan Jerzy??

po jazdach w Kanonie egzamin oblałem (choć i tak uważam że szkoła była bardzo
            przyzwoita, tylko ten Wiesiek :-) a po jazdach w Autku zdałem - w sumie
            zaliczyłem dwa podejścia do egzaminu...
      • Gość: Ola Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! IP: *.centertel.pl 15.01.08, 00:07
        A który to instruktor bądź łaskawa podać, bo ja już skończyłam i miałam jazdy z
        dwoma i mieli dla mnie wystarczająco dużo czasu. No i nauczyli mnie co
        najważniejsze. Zmień na Pana Jana lub Piotra to nie pożałujesz. Chyba, że z Tobą
        nikt nie chce jeżdzić? To ja już nie pomogę hi,hi!
      • Gość: angie Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! IP: *.chello.pl 15.01.08, 21:47
        Violetko, chyba Ci się szkoły pomylły! Motokurs, który prowadzi zajęcia na
        Wiktorskiej to super ośrodek. Tam nie ma takiego instruktora, który nie chce
        jeździć po mieście. Może podaj jego imię. Ja robiętu kurs i jes profi. Jeżdżę z
        panem Maćkiem, instruktorem, który uczy teorii ( fenomenalnie ) uczy jeździć (
        feno... ) i zawsze jeździ po mieście bo chyba nie ma głodowej pensji, ha, ha,
        ha!!! Violetko, Ty chyba jeździsz nie w tym Motokursie.
        • Gość: kursantka Re: Nie polecam Motokurs z al.Niepodległości ! IP: *.chello.pl 16.01.08, 09:05
          polecam "dobrą szkołe" miesci sie na placu bankowym
    • Gość: Goja Re: Gdzie kursy w W-wie, ale solidnie? IP: 212.76.37.* 16.01.08, 12:49
      Ja mogę z czystym sumieniem polecić szkołę na Bródnie,niedaleko
      Odlewniczej. Niestety nie ma tam metra,ale są tramwaje. Brałam tam
      lekcje doszkalające i żałuję,że nie robiłam tam kursu. Jest dwóch
      instruktorów i każdy z nich uczy sumiennie. Niektórym kursantom może
      się nie podoba zwracanie uwagi na każdy szczegół(bo słyszałam
      narzekania,że pan M."sie czepia"),ale robi to naprawde w kulturalny
      sposób i dokładnie wszystko tłumaczy. U mnie zaowocowało to tym,ze
      zdałam dziś za 1 podejsciem na Odlewniczej. A myślałam,że nie umiem
      za dobrze jeździć,bo nie byłam głaskana po główce. Wiec fajnie jest
      chyba tak miło się rozczarować. Daj nr gg lub maila,to Ci dam namiar
      jeśli jesteś zainteresowany.
      • Gość: Goja Re: Gdzie kursy w W-wie, ale solidnie? IP: 212.76.37.* 16.01.08, 12:50
        Aha! Niestety niewiem jak tam jest z teorią(ile trwa i w jakie dni).
        I chyba w niedzielę nie można jeździć.
    • Gość: Adam Re: Gdzie kursy w W-wie, ale solidnie? IP: *.centertel.pl 17.01.08, 13:17
      Dziękuję za wszystkim info. Niestety na Bemowo czy Żerań nie bardzo mogę jeździć. Jar i Imola też odpada. Jestem raczej ostrożny i dociekliwy i pomimo Waszych opinii i moich kolegów którzy robili prawko jeszcze w "Przemko" postanowiłem sprawdzić co sądzą ci co teraz się szkolą. Polazłem sobie do L.O przy Wiktorskiej przed wykładami i pogadałem z ludźmi, co chodzą na teorię. Chwalili wykładowcę p.Macieja, no ale to tylko teoria i co dalej? Akurat przed 18 spotkałem 3 osoby czekające w pobliżu placu manew. na jazdy. Mieli po połowie i więcej za sobą. Zapytałem ogólnie: zadowoleni i polecają. O auta: różne, nawet i Yaris podjechał. O instr.czy nie buraki? Fajni i rzekomo punktualni. Systematyczność: jak się ma czas do 17 to nie problemu, a po 17 to 2 góra 3 razy i weekend zostaje. Jak się nie podoba to i tak wpłaca się w ratach i to bez oprocentowania, więc się przekonałem i startuje w Motokursie. Jak będzie na pewno coś napiszę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka