Dodaj do ulubionych

Chcemy dbać o swoje zdrowie=kasa dla koncernów...

24.04.06, 00:31
farmaceutycznych.
Jak to poczytałam to mnie zatkało...
Nawet witaminki i calcium s to lepszy biznes niż ropa naftowa...
SZOK!

www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/laws_of_the_pharmaceutical_industry.htm
Obserwuj wątek
    • gastovski Re: Chcemy dbać o swoje zdrowie=kasa dla koncernó 24.04.06, 17:40
      > Jak to poczytałam to mnie zatkało...

A mnie nie. Za to zdziwiła mnie grubość nici jakimi szyta jest propaganda dr.
      Ratha :)

1. The pharmaceutical industry is an investment industry driven by the profits
      of its shareholders. Improving human health is not the driving force of this
      industry

To oczywiste. Cały świat tak funkcjonuje.
      Kierowca autobusu nie jest kierowcą, dlatego, że ma dobrą wolę pomagania
      ludziom przemieścić się z miejsca na miejsce, jest kierowcą dlatego, że
      potrzebuje pieniędzy.
      Driving force nie ma znaczenia, liczy się efekt. A w obu przypadkach efekt jest
      ten sam: ludzie mają transport, pan kierowca kasę, ludzie mają skuteczne leki,
      koncerny farmaceutyczne mają kasę.

2. The pharmaceutical investment industry was artificially created and
      strategically developed over an entire century by the same investment groups
      that control the global petrochemical and chemical industries.

Bardzo ciekawe, szkoda że pan Rath nie postarał się o chociaż jeden odnośnik, z
      chęcią bym się dowiedział o jakie grupy chodzi. Może Wy wiecie?

3. The huge profits of the pharmaceutical industry are based on the patenting
      of new drugs. These patents essentially allow drug manufacturers to arbitrarily
      define the profits for their products.

Pan Rath jest zazdrosny? Najwidoczniej tak, został przecież skazany za
      wmawianie ludziom, że witaminy które im sprzedawał odwracają przebieg choroby
      (witaminy dobre na wszystko nawet na AIDS!) a terapia antyretrowirusowa tylko
      pogarsza stan zarażonych HIV. Przy okazji namawiał aby nie korzystać z
      publicznej opieki zdrowotnej. Kurczę, nie udało się mamić niewinnych ludzi,
      jakiś sąd go przyskrzynił, co za pech. …albo spisek! (Reuters)
      www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L03761424.htm
      Ja jednak zostanę przy swoim, kupić kaczkę za dolara a sprzedać za miliony $ w
      postaci oscillo – to jest interes stulecia.

Dalej nie ma co komentować, od punktu 4 autor zaczyna się powtarzać zbliżając
      się do granic absurdu.

“maintaining and expanding diseases is a precondition for the growth of the
      pharmaceutical industry.”

Jasne , że szerzenie niepotrzebej paniki związanej z ptasią grypą jest wodą na
      młyn producentów szczepionek, ale „expanding diseases”!? Niech udowodni, będzie
      skandal stulecia.

„The product “health” promised by drug companies is not delivered to millions
      of patients. Instead, the “products” most often delivered are the opposite: new
      diseases and frequently, death”

– i całe 6 linków. Co za materiał naukowy!. Jeden koleś się zabił po 2 tyg.
      kuracji antydepresantem, 39 osób zmarło w Japonii, lek na astmę może prowadzić
      do śmierci mimo iż „experts stress that there is no evidence to suggest the
      drug is unsafe and have urged asthmatics to continue with their medication”. Na
      świecie żyje ponad 6,5 miliarda ludzi. To daje podstawę autorowi pisać, że
      leki „most often” dostarczją nowe choroby i śmierć. No comments.
      • agakoziorowska Re: Chcemy dbać o swoje zdrowie=kasa dla koncernó 05.08.06, 01:32
        no jak to nie ma spisków??
    • marta.gora Re: Chcemy dbać o swoje zdrowie=kasa dla koncernó 07.08.06, 13:47

www.dia.com.pl/biuletyn3.html?art=346
      www.wprost.pl/ar/?O=91594&C=57
      www.ldn.org.pl/readarticle_sm.php?article_sm_id=61

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka