Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;)

IP: *.os1.kn.pl 26.09.06, 16:20
Kto ma pytania dotyczące Pizy, Florencji, Sieny lub Elby, chętnie pomogę:)
lub wesołe miasteczka, Wenecja, miniaturowe Włochy itp:)
Obserwuj wątek
    • lanza2 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 26.09.06, 21:12
      Witaj

będę bardzo wdzięczna za namiary na nocleg we Florencji. Szukam i szukam
      wszystko co udało mi się znaleść kosztuje około 80 E za dwie osoby dorosłe i
      dziecko.

Może jest możliwość wynając coś taniej

Lanza
      • Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 16:53
        Nie spałam we Florencji i szczerze mówiąc w ogóle nie polecam tego miasta....no
        chyba, ze ma się skuter, bo samochodem porusza sie tam metr na 20 minut:(
        • marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 04.10.06, 17:04
          Gość portalu: BlackAngel napisał(a):

> Nie spałam we Florencji i szczerze mówiąc w ogóle nie polecam tego
          miasta....no
          >
          > chyba, ze ma się skuter, bo samochodem porusza sie tam metr na 20 minut:(

Bo po Florencji najlepiej się chodzi
          Samochód warto zostawić na parkingu na obrzezach miasta i wędrować na piechotę
          Da się.
          Skoro tego miasta nie "polecasz" bo trudnos ie po nim poruszać to .. no cóż..
    • www.italia-italia.pl Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 29.09.06, 10:35
      witam

poszukuję wciąż jakiegoś szerszego opisu wrażeń z Pizy - byłem tam przez pół
      dnia w szalonym, wycieczkowym tempie i poza kompleksem wieży, kościoła i
      baptysterium nic nie zobaczyłem. Czy stare miasto w Pizie jest duże i co poza
      wspomnianymi budowlami zrobiło na Tobie wrażenie?

pozdrawiam
      • Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 16:55
        Szczerze mówiąc poza tymi obiektami to chyba nie ma tam nic ciekawego...nie
        lubię dużych miast a i nawet ta krzywa wierza była dla mnie przereklamowana:)
        osobiście wolę nadmorskie kurorty:)
        • www.italia-italia.pl Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 29.09.06, 17:05
          dziękuję za odpowiedź

pozdrawiam.
          • mair Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 30.09.06, 12:58
            o'key, jak wygląda sprawa w tych nadmorskich miejscowościach z cenami
            apartamentów, hoteli lub innych miejsc do snu, mam na myśli standard i ceny,
            jak mają się gwiazdki do standardu, jakie nadmorskie miejsca byś polecił ?

• Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.06, 09:33
              W sumie jako takie wakacje nad morzem polecam Elbe lub Bibione, wiadomo im
              bardziej znany kurort tym drożej, ale na Elbie można już spać za 140 euro w
              pokoju 4 osobowym:) i warunki są bardzo dobre. Polecam też Lerici (nie pamietam
              jak się pisze:)) jest to niedaleko La Specji, hotel nad samym morzem kosztuje
              tyle samo i naprawde są super warunki (oczywiście we wrześniu). Co do gwiazdek,
              to niestety gwiazdka gwiazdce nie równa:(
              Pozdrawiam
          • ennka Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 30.09.06, 19:20
            Hm , ciekawe w czym autorka wątku może pomóc !?
            • Gość: BlackaAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.06, 09:34
              Zależy co chcesz wiedzieć:)
        • marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 04.10.06, 17:04
          Piza dużą miejscowością ?
          ciekawe
    • aseretka Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 02.10.06, 06:55
      Mam wrażenie, że nie bardzo możesz pomóc. Piza przereklamowana, Florencji nie
      polecasz, bo tam jedyne co widziałaś to gigantyczne korki. Na temat Sieny i
      Wenecji też masz niewiele do powiedzenia. Może te wesołe miasteczka. W jakich
      byłaś? Które ci się najbardziej podobało?
      • Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 09:45
        A skąd Ty mozesz wiedzieć na jaki temat ja mam coś do powiedzenia jak w ogóle
        nie pytałaś. Wesołymi miasteczkami nie wiem czy wiesz mogą interesować się
        osoby posiadające dzieci, ale za pewne ich nie masz, więc o czym mówimy:) A
        poza tym jeżeli masz zamiar pisać mi tu jakieś głupawe pościki to mam wielką
        prośbę, przestań, bo naprawde jak na razie to mnie bawią:) Nudzi Ci się w domu?
        Nie masz co robić? To najzwyczajniej w świecie znajdź sobie zajęcie;)
        • aseretka Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 02.10.06, 15:37
          > Wesołymi miasteczkami nie wiem czy wiesz mogą interesować się
          > osoby posiadające dzieci, ale za pewne ich nie masz, więc o czym mówimy:)
          Cóż, mam dzieci, a nawet wnuki. Poza tym w regulaminie parków rozrywki nie jest
          chyba napisane, ze osobom bezdzietnym nie wolno z nich korzystać:)
          W Gardalandzie widziałam kilka zakonnic, a w Disneylandzie stały przed nami w
          kolejce do kasy dwie wiekowe, dobrze po siedemdziesiątce, babcie bez żadnych
          dzieci czy wnucząt.
          Zarzucasz mi, ze nie pytam, więc ponawiam pytania. Który park rozrywki byś
          poleciła? Jakie atrakcje najbardziej ci się podobały?
          • Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 15:45
            Gardaland, a jeżeli chodzi o upodobania co do atrakcji, jak widać każdy ma inny.
    • alicja_z_krainy_czarow2 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 03.10.06, 11:36
      chce zaciagnac meza do wenecji i mam kilka pytan. jaka jest mozliwosc
      znalezienia tam taniego noclegu ? co warto zobaczyc oprocz placu sw. marka ? a
      co koniecznie trzeba zobaczyc ? ile kosztuje przejazd gondola ? czy moglabys
      polecic jakias knajpke na romantyczna kolacje ? czy warto jechac na wyspy
      murano i burano ? tyle narazie. z gory dziekuje za odpowiedz.
      • samotnamama82 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 03.10.06, 13:00
        Wenecja to chyba najbardziej romantyczne miejsce:) Nie nocowałam w Wenecji, tam
        byłam tylko na jeden dzień, ale wydaje mi się, ze pod wenecją noclegi nie
        powinny być drogie. Jak jedzie się samochodem, to zawsze można się zameldować w
        pokoju, a potem podjechać...zaraz po wjeździe do Wenecji jest duży parking
        piętrowy, a tam rzut beretem do centrum:) Chodziliśmy w sumie w ciemno, ale nie
        żałujemy. Kierowaliśmy się właśnie głównie do placu św. Marka, po drodze było
        dużo wąskich uliczek i praktycznie knajpka na knajpce (każdy znajdzie coś dla
        siebie:)) wszędzie ruch:) i atrakcje. Polecam spacerek wzdłuż brzegu (są tam
        zarówno gondole jak i taksówki wodne:)) ładne widoki i te wszystkie mościki:)
        taksówki nie są drogie i przewożą głównymi uliczkami wodnymi. Gondola jest
        droga, o ile się nie mylę 2 lata temu było to chyba około 70 euro i to za
        niecałą godzinę. Na wyspach niestety nie byłam. Pozdrawiam
        • alicja_z_krainy_czarow2 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 04.10.06, 19:09
          wielkie dzieki samotnamama82 i aga za rzeczowe wypowiedzi. moze w wenecji nie
          wszyscy gustuja ale mnie wydaje sie ona romantycznym miejscem i chce ja
          zobaczyc. oznmaczeniami nie bede sie kierowala, podaze za intuicja w bladzeniu
          po uliczkach miasta. po kanalach jednak poplywam, pomimo wysokich kosztow
          wynajecia gondoli.
      • Gość: aga Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 195.116.5.* 04.10.06, 10:09
        Bylam w Wenecji na poczatku wrzesnia. Za noclegi placilam 70 euro za pokoj 2
        osobowy.
        Bardzo fajni jest w dzielnicy Cannarreggio, ale dalej od glownych szlakow z
        turystami. Gondola kosztuje 80 euro.
        Pozdrawiam
        • Gość: pielgrzym Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.uci.agh.edu.pl 04.10.06, 15:04
          mi Wenecja nie podoba sie absolutnie ale to kwestia gustu, tam smierdzi od tej
          wody , pelno turystow to sa dzikie tlumy , no i fatalne oznakowanie ulic.
          taka wg mnie jest prawda wiadomo jest pare zabytkow ktore warto zobaczyc , ale
          jako romantyczne miejsce polecam Werone jest sliczna.

pozdrawiam
          • Gość: BlackAngel Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.06, 16:21
            Fatalne oznaczenia to chyba znak rozpoznawczy Włochów:)
          • marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 04.10.06, 17:07
            Gość portalu: pielgrzym napisał(a):

> mi Wenecja nie podoba sie absolutnie ale to kwestia gustu, tam smierdzi od
            tej
            > wody , pelno turystow to sa dzikie tlumy , no i fatalne oznakowanie ulic.
            > taka wg mnie jest prawda wiadomo jest pare zabytkow ktore warto zobaczyc ,
            ale
            > jako romantyczne miejsce polecam Werone jest sliczna.
            >
            > pozdrawiam

Też za Wenecją nie przepadam
            ale akurat oznakowana jest całkiem nieźle

ps. też polecam Gardaland. Zarówno dzieciatym jak i nie dzieciatym (zwłąszcza,
            że większośc atrakcji dostępna jest dla osób, które mają nieco więcej niz 110-
            cm wzrostu :D ). NIezależnie od wieku
    • ankapiet Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 14.10.06, 17:23
      Mam pytanie odnośnie podróży po Włoszech.Jak wygladają tam miasta,a szczególnie
      ruch uliczny i podróze samochodem lub innym transportem w różnych częściach tego
      kraju?
      • chiavone Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 15.10.06, 16:24
        miasta jak miasta, sa domy i ulice po ktorych chodza ludzie i jezdza samochody,
        czesto w dwuch kierunkach i o dziwo, we wszystkich czesciach kraju, na polnocy
        moze troche szybciej bo im sie zawsze spieszy, ci na poludniu sa wolniejsi
        sprawiajac wrazenie jakby caly dzien mieli poludniowa sieste

przyjemnej jazdy

• Gość: mela Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 217.153.60.* 16.10.06, 11:51
          ja zwiedziłam dosc dobrze Toskanie i stamtąd dojechałam do Rzymu, maja bardzo
          dobrą sieć dróg, autostrady (płatne), superstrady (ss,bezpłatne)czesto
          identyczne jak autrostrady, bardzo wygodne, włosi jezdzą raczej szybko, jesli
          chodzi o centra duzych miast to nie polecam , moj mąż ktory jest dobrym
          kierowcą nie odwazył sie poruszac po zymie...:)))
          • chiavone Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 16.10.06, 13:21
            co rozumiesz przez
            "moj mąż ktory jest dobrym
            kierowcą nie odwazył sie poruszac po zymie...:)))

bez przesady, podobnie jak w W-wie okolo 16-17 z tym, ze chyba troche
            kulturalniej (w Rzymie)
            • Gość: mela Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 217.153.60.* 16.10.06, 13:36
              przepraszam za oczywisty błąd ortograf. wracajac do pytania, jestesmy turystami
              zwiedzającymi rożne zakątki europy tylko samochodem wiec mamy punkty
              odniesienia, rzym i paryz to miejsca gdzie jezdi sie najgorzej, w rzymie
              kierowcy jezdza na przysłowiowy "lakier", miedzy nimi krążą wszechobecne i w
              ilosciach poważnych , skutery, zasady własciwie nie obowiazują, piesi sa
              niezauwazani wiec wielkim wyczynem jest przechodzenie na drugą stronę ulicy
              pomimo zielonych swiateł....przykłady można mnożyć. nakrecilismy krótki film z
              placu Venezia dla ewentualnych niedowiarków naszych znajomych, który swietnie
              obrazuje ruch uliczny w rzymie.
              • marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 16.10.06, 14:32
                Gość portalu: mela napisał(a):

> przepraszam za oczywisty błąd ortograf. wracajac do pytania, jestesmy
                turystami
                >
                > zwiedzającymi rożne zakątki europy tylko samochodem wiec mamy punkty
                > odniesienia, rzym i paryz to miejsca gdzie jezdi sie najgorzej, w rzymie
                > kierowcy jezdza na przysłowiowy "lakier", miedzy nimi krążą wszechobecne i w
                > ilosciach poważnych , skutery, zasady własciwie nie obowiazują, piesi sa
                > niezauwazani wiec wielkim wyczynem jest przechodzenie na drugą stronę ulicy
                > pomimo zielonych swiateł....przykłady można mnożyć. nakrecilismy krótki film
                z
                > placu Venezia dla ewentualnych niedowiarków naszych znajomych, który swietnie
                > obrazuje ruch uliczny w rzymie.

Moim zdaniem przesadzasz.
                Włosi jeżdzą w dośc specyficzny sposób, to prawda.. ale jeżdzą dobrze.
                Na zielonym swietle mozna spokojnie przechodzić

ps. mieszkałam iks lat w Rzymie.. musiałam sie poriszac po ulicach . Jak widac
                miewam sie dobrze :D
                mąz nie ma propblemu z jazdą po tym.. i nie tylko tym.. mieście.
                • Gość: mela Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 217.153.60.* 16.10.06, 15:59
                  ja spedziłam w Rzymie tydzien, spotkałam w miescu zakawaterowania kilka rodzin
                  z polski , które mialy identyczne odczucia wiec nie wiem czy przesadzam
                  Ty jako mieszkaniec mogłas sie przyzwyczaic do panujacych warunków oraz
                  włoskiego sposobu jazdy ( nie powiedziałam ze złego)i jest on dla Ciebie
                  zupełnie normalny.
                  • marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 16.10.06, 20:54
                    mąż we Włoszech nie mieszkał a czuje sie tam jak ryba w wodzie :)
                    Znam sporo osób, które do Włoch jeżdżą i myslą tak jak my :)
                    • Gość: mela Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 217.153.60.* 18.10.06, 10:40
                      no to gratuluje
                      • malin7 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 11.11.06, 15:16
                        Ludzie ,szczerze mówiąc, to tego forum od pewnego czasu nie da się czytać .Kto tu pisze do diaska? Myślałam,że to forum jest po to, żeby wymieniac doświadczenia i służyć sobie pomocą , a to jest jedna wielka chamska pyskówka.W wiekszości ci, co się wypowiadają chca pokazac, jacy to oni są ważni i forsiaści.Prawdziwi z nich "globtroterzy" ,a reszta ,zwłaszcza ta co chce rady, to jedno barachło.Prosba do moderatora-czy nie można sprowadzic tego do pionu?
                        • Gość: Monia Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.06, 22:08
                          malin7 ma rację.Weszłam na te forum aby dowiedzieć się więcej o Włoszech a nie
                          czytać wzajemne zlośliwości.Pozdrawiam
                        • marusia811 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 12.11.06, 10:24
                          malin7 napisała:

> Ludzie ,szczerze mówiąc, to tego forum od pewnego czasu nie da się
                          czytać .Kto
                          > tu pisze do diaska?

przenieś się na forum religijne gdzie odprawiają rekolekcje, tam pewnie będzie
                          wszystko poukladane i nikt nikogo nie napastuje, przynajmniej nie głośno
                          mówi się chętnie, iż jeśli program nie odpowiada to można poslużyć się
                          wyłącznikiem, tu na internecie można sobie kliknąć na jakiś ciekawy link i
                          problem z głowy
                          • malin7 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 12.11.06, 19:53
                            Nie musze sie przenosic na forum religijne , bo co to ma do rzeczy.Jak zwykle masz beznadziejne argumenty- nudna jestes . Przede wszystkim to wlasnie ty celujesz w tych "inteligentnych" pyskówkach ,wiec moze znajdz sobie jakis bazarek- bedziesz mogla sie wykazac.
                          • malin7 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 12.11.06, 20:08
                            A to kilka twoich " super uprzejmych" odpowiedzi -
                            "pardon, a czego tam szukałaś, że czujesz się zawiedzina ?"autor: marusia811 2006-08-28 07:26:06
                            "a niby to czego tu zazdroscic ? " autor: marusia811 2006-02-15 12:37:51
                            "najlepiej z własną gondolą "autor: marusia811 2006-02-27 11:43:27
                            "pewnie chciał się ciebie pozbyć jak najszybciej"autor: marusia811 2006-02-15 12:35:58
                            "oj, najlepiej zwrócic sie z tym pytaniem do ks. Rydzyka"
                            autor: marusia811 2006-02-15 09:49:04
                            "a co ty taka pieszczotliwa, jesli wiesz to podaj gdzie to jest a link jedynie jako ekstra informacje dla znajacych jezyki, ostatecznie nie kazdy jest poliglota, aseretkuniu "
                            autor: marusia811 2006-01-16 13:59:02
                            I wlasnie mowie o takich wypowiedziach-pełnych arogancji.Ale ty pewnie i tak nie zrozumiesz.
                            • marusia811 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 12.11.06, 21:09
                              że ci się chciało tego szukać, mogłoby to świadczyć o dużym poczuciu humoru,
                              gdyby nie to, że go ci całkowicie brak
                              lubisz śmiać się z innych ale czujesz się oburzona, gdy ktoś śmieje się z
                              ciebie, Boże, jakie to typowo polskie i kaczorowskie !!!

śpij dobrze, moze ci się przyśni marusia

• Gość: Monia Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.06, 00:16
                                A Wy dalej swoje,lepiej opiszcie jak spędziliście ostatnie wakacje.Pozdrawiam
                                • marusia811 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 13.11.06, 18:26
                                  wspaniale ale stacjonarnie czyli nie objazdowo, jeszcze w Toskanii ale prawie
                                  już w Ligurii, w górach ale w pobliżu morza, w cudownym miejscu wolnym od
                                  masowego turysty ale jakże blisko plaż i zabytków, dla nas Polaków
                                  już "egzotycznej" Italii ale jakże normalnej i cywilizowanej, gdzie
                                  przechadzając się ulicą, nie jesteś obserwowana przez dziesiątki pożądających
                                  oczu ukrytych pod czarnymi, krzaczastymi brwiami i daszkiem czapek, grzejących
                                  miejsce pod już i tak gorącym murem, gdzie dla barmana jesteś klientką,
                                  konsumentką a nie potencjalnym obiektem do łóżka, gdzie towarzystwo czysto
                                  męskie to przeżytek, którego nie pamiętają najstarsi tubylcy
                                  jednym słowem wygodne i bezstresowe wakacje a gdzie, oh, tego musisz domyśleć
                                  się już sama, jest tylko jedno takie miejsce

• malin7 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 15.11.06, 11:29
                                  ja z mężem i synem bylismy w Niemczech, Austrii i we Włoszech.Wyprawe zorganizowaliśmy sami i muszę powiedziec, ze bardzo pomogły mi rady i opinie
                                  własnie ludzi z tego forum.Dlatego denerwuja mnie wypowiedzi w stylu marusia811 . Dzieki Wszystkim za wskazowki.Pozdrawiam.
                                  • marusia811 Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 16.11.06, 08:18
                                    malin7 napisała:

Dlatego denerwuja mnie wypowiedzi w stylu marusia811..........

pardon, a co cię tak denerwuje w wypowiedziach marusi ?

ps: ja jadąc do Włoch jadę na urlop a nie na wyprawę
                                    • Gość: Ewelina Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.szwajcarska.pl 28.12.06, 19:24
                                      A niektórzy wolą wyprawę. Co ci się nie podoba?
                                    • Gość: poliglo Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 80.50.231.* 22.01.07, 11:32
                                      prostaczko, a co znaczy styl polski-kaczorowski? używasz sloganu, którego nie
                                      rozumiesz! a twój styl to jaki - SB-kowski, kwaśniewski czy stalinowski, co za
                                      bzdury piszesz
                              • Gość: poliglo Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 80.50.231.* 22.01.07, 11:27
                                prostaczka w każdym calu
    • Gość: Marek Fordon Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: 82.146.225.* 12.11.06, 11:16
      planujemy w przyszlym roku wyjazd na sycylię w 6 osób / sam pobyt na wyspie
      okolo tygodnia / po drodze chcemy zajechać na pewno do wenecji . oczekuję na
      informacje dotyczące ciekawych miejsc nie obleganych przez turystów , ciekawe
      knajpy - jednym slowem w czasie wyprawy chcemy zaliczyć miejscowe
      klimaty.szczególnie ważne są info dotyczace noclegów .marek pietrzak
    • lidkoniusz Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) 15.12.06, 11:58
      witam!! jeśli posiadasz informacje na takie tematy jak:
      *struktura zarządzania turystyką we Włoszech (organizacja)
      *działalnośc i cele odpowiednika naszej POT czyli ENIT i innych włoskich
      organizacji tur.
      *promocja turystyczna państwa (hasła, promocje)
      itp
      to bardzo prosze o pomoc.
      moj adres: lidkoniusz@wp.pl
      Lidia z Zielonej Góry
    • Gość: ewa Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.gb.net.pl 27.12.06, 19:09
      masz jakiś namiar na tani nocleg na elbie na długi weekend?będę wdzieczna
    • Gość: Magda ;) Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 28.12.06, 20:43
      To ja z skorzystam z pomocy :)Chcialabym dowiedziec się ile kosztuje prom dla 4
      osobowej rodziny, co mozna zwiedzic ciekawego na Elbie ...jesli bylaby taka
      mozliwosc to bardzo prosilabym o odpowiedz na moj email :megi188@wp.pl z góry
      dziękuje i pozdrawiam
      • Gość: cube Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:41
        A mozecie powiedziec jak to jest z biletami w Rzymie? Czy mozna i oplaca sie
        kupic bilet na tydzien czasu? Czy obejmuje on wszystkie srodki transportu
        miejskiego (busy, metro). Czy w ogole karta euro<26 cos daje? jakies znizki?
    • Gość: Johny Re: Wróciłam z Włoch, mogę pomóc;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:17
      Ktoś tu wspomniał o Weronie, że to śliczne miasto. Wybieram się tam w maju. Co
      warto tam zobaczyć? Jak z cenami za wejście. Potrzebuje wszystkich praktycznych
      informacji. Dzięki z góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka