anietka1 20.01.05, 06:47 Napiszcie mi o co chodzi z tą chlamydią , jakie mogą być objawy u mnie i u męża .Czy to paskudztwo może wykryć zwykłe badanie wymazu albo moczu ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannasz2 Re: Wystraszyłam się !!! 22.01.05, 12:15 Czy masz stwiedzoną chlamydię? Ja poroniłam w sierpniu 2003r. Po badaniach bakteriologii wykryto u mnie chlamydię (te bakterie nie mają żadnych objawów). Kuracja antybiotykami trwała trochę, bo to paskudztwo nie chciało zniknąć. W końcu po trzecim antybiotyku byłam czysta. Mąż też miał badanie na chlamydię, ale okazało się że jest zdrowy. Dla świętego spokoju faszerowaliśmy się antybiotykami we dwójke. Po tych przejściach ponowiliśmy starania i obecnie- wczoraj ujrzałam dwie piękne grube krechy. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
ewa.analityk1 Re: Wystraszyłam się !!! 24.01.05, 00:23 chlamydia odpowiada ostatno się ocenia za około 75% przyczyn niepłodności związanych z niedrożnością jajowodów, często jest bezobjawowa a powoduje np zapalenie jajników. Badanie możesz wykonać u lekarza albo domowym testem w domu. Koszt porównywalny ok 25-30 zł, miałam takie testy ale wszystkie poszły na pniu i nie wiem kiedy dojdzie kolejna dostawa Odpowiedz Link