Dodaj do ulubionych

PILNE wózek BREAKER - dobry?

26.06.06, 11:41
Witam
Bardzo Was proszę o pomoc właśnie kupujemy wózem i zdecydowaliśmy się na
firmę BREAKER, mam tylko dylemat odnośnie gondoli ma ona długość 74 cm. Czy
będę mogła korzystać z gondoli w zimie ( nie będzie ona za mała) urodziałam
dzidziusia 1 czerwca. Do jakiego czasu ( ilu miesięcy ) dziecko "zmieści
się " do gondoli o długości 74 cm. Przyznam się że chciałabym aby Dzidziuś
korzystał z niej ok 10 m-cy.

Z góry dziękuję za rady, pozdrawiam serdecznie Grazka
Obserwuj wątek
    • izryn Re: PILNE wózek BREAKER - dobry? 26.06.06, 15:04
      Było wiele wątków na temat Breakera na forum, także negatywnych. Wstukaj w
      wyszukiwarkę. Ja użytkuję ten wózek od 10 msc i jestem zadowolona, fakt że
      zajmuje dużo miejsca w samochodzie i ciężej prowadzi się po przełożeniu rączki
      (ale to cecha wszystkich wózków tego typu) ale jest wygodny dla dziecka i
      świetnie radzi sobie w terenie (sprawdził się i w górach i nad morzem). Co do
      gondoli, rozumiem że nazywasz tak nosidło z usztywnionym dnem, ja w ogóle nie
      używałam, bo kupiłam wózek jak moja córka miała 6 msc, mieściła się w nosidle,
      ale ponieważ była ruchliwa i często przekręcała się i próbowała się podnosić
      kładłam ją w spacerówce rozłożonej na płasko lub podniesionej o jedną pozycję i
      przypinałam pasami, zamiast pałąka od spacerówki miałam założoną tą część która
      tworzy coś na kształt gondoli i zamyka wózek. W wieku 6,5 miesiąca córka już
      siedziała i nie wyobrażam sobie przewożenia jej w nosidełku. Zimę
      pzejeździłyśmy z tą przedłużką i ocieplaczem na nóżki, małej nie było zimno.
      Jak ma sz jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem.
      • walek_z_lasu Re: PILNE wózek BREAKER - dobry? 27.06.06, 11:10
        Niewiele wypada dodać do tej wypowiedzi. Breaker ładniej wygląda niż
        funkcjonuje. O ile trafisz na egzemplarz pozbawiony wad, które mogą się ujawnić
        np. po rocznym użytkowaniu - czemu jednak nie?
        Od siebie - do wyliczonych wcześniej wad Breakera (proponuję użyć wyszukiwarki)
        dorzucę jeszcze potworne piszczenie części plastikowych (trą jedna o drugą), po
        półrocznym użytkowaniu. Oczywiście uniemożliwia to swobodne używanie go, a o
        spaniu dziecka w czasie spaceru nie ma mowy. W sklepie proponowano zaopatrzenie
        się w silikon w sprayu. Jak dotąd, wpuszczanie do w potencjalne elementy
        krytyczne nie dało rezultatu.
        Niedawno w komisie zauważyłem mało eksploatowaną Teutonię za ...280 złotych(!).
        Szkoda, że poniewczasie.
        • milla1 Re: PILNE wózek BREAKER - dobry? 28.06.06, 22:15
          Odradzam stanowczo-szajs nad szajsami!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka