Dodaj do ulubionych

SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBLA

02.03.09, 12:45
Od paru dni wertuję forum i internet w poszukiwaniu wygodnego,
zwrotnego i fajnego w składaniu wózka spacerowego. Na długie spacery
mam świetny i duży wózek, który niezbyt nadaje się do transportu
samochodem bo jest ciężki i niewygodny w składaniu. Szukam czegoś
dodatkowego do wożenia w bagażniku. NO i zaczynają się schody ... :-
) Synek jest dużym chłopcem, ma 13 miesięcy i waży 14 kg, ma 80cm,
więc myślę o jego wygodzie przede wszystkim. Z drugiej strony mnie
też się coś od wózka należy :-)
Rozważam: emmaljungę scooter, peg perego i coś co ma dużą budkę
chroniącą przed słońcem :-) POMOCY !!!

Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 09:47
      duza budke ma tez maclaren xt.
      choc ja dla prawie roczniaka o wadze ok.15kg mam teraz maclarena volo.
      Porownujac z xt, to lzejsze maclareny prowadzi sie z "ciezszym zaladunkiem" o
      wiele lepiej.
      Takze jesli podobaja Ci sie maclaneny, to moze quest, triumph?
      volo tez jest ok ale troche brakuje rozkladanego oparcia przy dziecku rocznym.
      W ogole zasada jest taka, ze im wieksze dziecko, tym lzejszy wozek :P
    • leila78 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 10:04
      peg perego aria. ja dalej jestem zadowolona:) poczytaj dużo o nim było ostatnio.
      • cammelie Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 13:15
        Hej ! Jestem na etapie rozważań o peg perego pliko Switch :-)
        • leila78 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 13:19
          ale switch i pliko to dobre dla 4-mies... Dla roczniaka to raczej już coś innego
          - lżejszego i lepiej się prowadzącego.
          • cammelie Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 18:47
            NO i znowu jestem w kropce :-( MacLaren jakoś nie bardzo mi
            leży ...hmmm, szukam dalej. Byłam zdecydowana na PP Pliko a
            teraz ??? "Idę" rozejrzeć się po forum.
            • leila78 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 20:16
              mi maci, jak to zgrabnie ujęłaś;) nie leżą. miałam pliko od 4 mca i ostatnio
              sprzedałam (mój synek ma 1,5 roku). teraz mam właśnie arię i jest super.
              • cammelie Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 20:44
                Chyba nici z arii, bo jestem dla niej za wysoka :-) Mam 175 cm
                wzrostu a wyczytałam, że niestety w przypadku tego wózka może mi być
                niewygodnie go prowadzić ... A tak na marginesie, to juz chyba
                łatwiej samochód kupowac niż wózek dla dziecka ;-)
                • leila78 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 03.03.09, 21:43
                  też mam 175 cm i jeszcze często obcasy noszę;) po zdemontowaniu pałąka hamulca
                  jest całkiem ok. mój mąż ma 193 cm i fakt, że mogłoby być ciut wyżej.
                • kornnella Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 05.03.09, 21:07
                  To Ci jeszcze namieszam:)
                  Wg mnie Aria nie jest zbyt dobrym pomysłem dla dziecka poniżej nawet 2 rż.
                  Przymierzałam mojego roczniaka i żałośnie mu wiszą nóżki w tym wózku, z jednej
                  str jest za duży żeby je zmieścić na siedzonku a z drugiej za mały żeby siegnąc
                  do podnóżka. Pomyśl lepiej o lekkiej parasolce rozkładanej i z podnóżkiem. Mam
                  M&P BEAT i bardzo sobie chwale :)
    • kacpercio1 Re: SPACEROWY DODATKOWY WÓZEK DLA 1-ROCZNEGO BĄBL 05.03.09, 21:27
      A może zooper twist?
      esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=57&products_id=1269

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka