Dodaj do ulubionych

Likwidacja Gazety Łomiankowskiej

10.12.06, 13:11
Na konkurencyjnym forum założonym niedawno pojawił się wątek na temat Gazety
Łomiankowskiej – jej przyszłości i kształtu. Wiele nicków (w części
współpracownicy NŁ) domaga się tak w zasadzie likwidacji gazety.

Oto ich pomysły: biuletyn, miesięcznik, bez zdjęć, bez informacji
kulturalnych, mały nakład, płatny 1zł.

Życzenia przeistoczenia GŁ zgodnie z tymi życzeniami to w rzeczywistości
likwidacja gazety. To brak dystrybucji gazety w kościołach. Gazeta stanie się
nudna tak jak wiele innych biuletynów. Zmniejszenie nakładu oraz wprowadzenie
odpłatności spowoduje całkowity brak zainteresowania ze strony czytelników.

O co w tym wszystkim chodzi? Przecież GŁ jest bardzo poczytną gazetą.
Wystarczy popatrzeć jak nakład rozchodzi się w kościołach, w banku czy sklepach.
Może chodzi o kasę - ogłoszenia.
Z moich obliczeń wynika (patrz cennik GŁ), że zysk z ogłoszeń jednej gazety
to ok 6 tys. zł. Pomnóżmy to przez 26 numerów rocznie to otrzymamy kwotę 156
tys. zł. To niezła kasa. Jest o co walczyć.
Autorzy faktycznej likwidacji GŁ mają także plany aby informacje kulturalne
przejęły Nasze Łomianki, a zapewne przy spadku „czytalności” także
ogłoszeniodawców. I wszystko staje się jasne. Przejęcie czytelników i
ogłoszeniodawców oraz likwidacja niewygodnej konkurencji. Bo co teraz będą
pisać Nasze Łomianki powstałe tylko po to aby kopać Sokołowskiego.
Z czasem można też przejąć funkcję gazety gminnej. I oto wracają czasy Belki
kiedy to GŁ była w gestii J. Fijałkowskiego.

Czy w imię niszczenia wszystkiego co „Sokołowskie” można pozwolić na takie
nieodpowiedzialne działanie?
Obserwuj wątek
    • zachodni007 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 10.12.06, 19:47
      Pomysł przekształcenia w płatny miesięczny biuletyn Gazety Łomiankowskiej
      wydaje się niedorzeczny. Pszczółkowski jest chyba rozsądnym człowiekiem i nie
      zlikwiduje gazety która jest chętnie czytana przez wiele osób. Popularne bardzo
      są ogłoszenia także te związane z pośrednictwem pracy - chyba bezpłatne.
      Gazeta powinna mieć charakter informacyjny bez drukowania żadnych listów czy
      plotek co proponują panowie Medyński i Woropiński. Publikacja listów pociągnie
      za sobą niekończące się sprostowania i wygeneruje wiele procesów o zniesławienie.
      Żadnego pieniactwa ani wazeliniarstwa. Artykuły o Łomiankach, historia, kultura,
      sport i ogłoszenia. To recepta na dobrą gazetę lokalną.

A próba przejęcia reklamodawców przez gazetę prywatną skończy się mam nadzieję w
      prokuraturze.
      • papirus22 dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 10.12.06, 21:33
        Dyskusja na drugim forum jest jedynie dyskusją, gdzie zbierane sa pomysły w
        celu udoskonalenie GŁ, która do tej pory była gazetą propagandową.
        Chciałbym wyjasnić, że nie jest prawdą że GŁ powstała na burmistrz
        Sokołowskiego, była dużo wcześniej. Między innymi jednym z jej współautorów był
        własnie p.Medyński. Była to dużo lepsza gazeta niż obecnie, dlatego niezbędne
        sa zmiany. Każdy pomysł jest cenny i warto sie nad nim zastanowić.
        • biedron44 Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 00:21
          Z przykrością muszę stwierdzić, że to, co się dzieje obecnie w gminie jest
          żenujące i nie potrzebne. pokazuje tylko nie dojrzałość przedstawicieli przez
          nas wybranych. Obaj panowie mogą się nie lubić, ale nie powinno wpływać to na
          funkcjonowanie urzędu. Co się tyczy gazety NŁ. należy zwrócić uwagę, kto jest
          jej założycielem i głównym redaktorem?
          -Niejaki Pan Tadeusz, który jest radnym obecnej kadencji... a reszt jest milczeniem.
          „Przeżyliśmy potop szwecki, przeżyliśmy i radziecki- przeżyjemy i to.”
          • grzybowaa Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 09:08
            A cóż takiego żenującego dzieje się od tygodnia? Bo nie zauważyłam a chętnie
            się dowiem.
            No biedrun - powiedziałeś A to i powiedz B.
          • mazowianka Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 09:39
            biedron44 ja też czekam na odpowiedż co takiego się dzieje w gminie, podziel się
            tymi nowinami, i co z tym jak to piszesz niejakim P. Tadeuszem?nie podoba ci się?

--biedron44 napisał również:
            < pokazuje tylko nie dojrzałość przedstawicieli przez
            > nas wybranych.
            Drogi Panie skoro wiedziałeś że są niedojrzali, po co na nich głosowałeś? a może
            nie głosowałeś? wtedy nie zabieraj głosu!!
            href="http://www.lomianki.abc.pl/">Forum Łomianki</a>
            OIOM Lec Sokole
            • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 09:54
              mazowianka napisała:

Drogi Panie skoro wiedziałeś że są niedojrzali, po co na nich głosowałeś? a moż
              > e
              > nie głosowałeś? wtedy nie zabieraj głosu!!

Czy to znaczy Mazowianko, że na forum mogą zabierać głos tylko ci, którzy
              głosowali na Pszczółkowskiego? Albo, że ci, co nie głosowali na PZ nie mogą jej
              krytykować? Już pisałem, że to jest Wesołe Forum Wesołego Miasteczka. Nie musisz
              tego udowadniać na każdym kroku...
              • drabbu Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:05
                frags napisał:
                Już pisałem, że to jest Wesołe Forum Wesołego Miasteczka.

Istotnie, Fragsie, Twój własny wkład okazuje się zupełnie przeważający. Nikt
                inny pod tym względem nie może się z Tobą równać. Ale może już przestałbyś
                wykazywać to wciąż od nowa, bo staje się to nudne.
                • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:09
                  Drabbu, czy ty przeczytałeś post Mazowianki? Naprawdę myślisz tak, jak ona???
                  Nie uważasz, że to, co pisze jest śmieszne? Ja jedynie zacytowałem zdanie
                  Mazowianki, które uważam za bezsensowne.
                  • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:12
                    A propos GŁ i NŁ. Jeśli główny "tfurca" NŁ zasiada w radzie Gminy, to
                    rzeczywiście GŁ w obecnej formie nie jest potrzebna. Rolę tuby, ale zapewne tym
                    razem Potrzebnej Tuby, przejmą NŁ. Na szczęście na podpałkę nadają się tak samo
                    dobrze - NŁ i GŁ. Demokratycznie i sprawiedliwie.
                    • drabbu Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:44
                      frags napisał:
                      >na podpałkę nadają się tak samo
                      > dobrze - NŁ i GŁ.

A przecież ten wątek rozpoczął się od żarliwej apologii "Gazety Łomiankowskiej"
                      w jej dotychczasowym kształcie i od przestrogi wobec niecnych knowań "NŁ".
                      Ale jeżeli naprawdę tak uważasz jak napisałeś, to raczej spróbuj zabrać głos
                      o tym, co zmienić w "GazŁomie" aby była lepszą gazetą. Już raz kiedyś Cię o to
                      (bodaj w ub. roku) prosiłem, ale przeszło bez echa. Może teraz masz lepszy
                      okres?
                      • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 11:04
                        Drabbu - proszę bardzo, już gdzieś o tym pisałem, w jakimś wątku o Gł, jaka ma
                        być w moim przekonaniu.

Uważam, że samorządowa gazeta ma do spełnienia swoją rolę. Oczywiście, jest
                        wydawana z pieniędzy gminy i powinna być bezpłatna dla Czytelników, ale
                        zarabiająca na płatnych ogłoszeniach.

Czy musi być tubą władzy? No, to trudne pytanie, w pewnym sensie zawsze będzie
                        nosiła taka łatkę. Jak wielką - to już zależy od owych władz i asertywności
                        redaktorów. Moim zdaniem w GŁ powinien być wydzielony obszar o zawsze stałej
                        powierzchni, na informacje z obszaru "władzy". To pozwoli na zachowanie gazecie
                        twarzy, bo władza będzie miała swoje miejsce, siłą rzeczy jako wydawca ma prawo
                        do publikacji. Czy będzie w takiej gazetce miejsce na lokalną opozycję? Będzie,
                        o ile taka opozycja powstanie i będzie miała ochotę na pisanie. Można utworzyć
                        dla niej kolumnę ad vocem, czy coś wyraźnie sygnowanego, tak aby było wiadomo,
                        że to też część polityczna gazty.

Poza tym w samorządowej gazecie jak najwięcej powinno, moim zdaniem, być
                        dobrego, krótkiego reportażu o tym, co się w gminie dzieje. O jej sukcesach,
                        porażkach, nowych inwestycjach, ciekawych miejscach. Słowem o wszystkim tym, co
                        z punktu widzenia miaszkańca i gościa gminy istotne. Sami często ubolewacie nad
                        tym, ze Łomianki sa podwarszawską sypialnią, a ja piszę o "szesnastokrokowcach".
                        Właśnie ciekawa gazetka może spowodować, że nie będą Łomianki li tylko
                        sypialnią, a "szesnastokrokowcy" wyjdą z domu.

Kolejnym elementem, który widzę w samorządowej gazecie to część historyczna.
                        Łomianki mają swoją historię, są ciekawym miejscem, gdzie wiele się działo.
                        Warto o tym wiedzieć i pisać. Poznawanie historii miejsca, w którym się mieszka
                        powoduje, że to miejsce staje się bardziej sympatyczne.

Widziałbym w GŁ też felieton. Mamy w Łomiankach ciekawych ludzi. Nie
                        chcielibyście, aby w lokalnej gazetce swoimi przemyśleniami dzielił się np Stan
                        Borys (podobno łomiankowicz), czy inni, jemu podobni znani ludzie?

Wreszcie (piszę o tym na końcu, bo moim zdaniem w dwutygodniku, czy miesięczniku
                        ta część ma umiarkowane znaczenie, ale być powinna) - wydarzenia. Tu jest
                        miejsce na ewentualne tragiczne wypadki, ale nie po to aby nimi epatować
                        mieszkańców, ale próbować poszukiwania środków zaradczych, na "kryminałki" - na
                        przykład o szajce okradającej domy ja dowiedziałem się z Forum, a to znakomity
                        temet na materiał dla gazetki lokalnej.

Reasumując, napisałem powyższe nieco "wyrwany do tablicy" przez Drabbu, ale moim
                        zdaniem Gazeta Łomiankowska może istnieć i być ciekawym periodykiem dla
                        mieszkańców miasteczka (Wesołego, oczywiście).

Drabbu, czy taka odpowiedź Cię zadowala?
                    • grzybowaa Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:45
                      Frags - usiłujesz być politycznie poprawny aż do bólu. Oszczędź sobie...

Ja poprosiłam tylko żeby biedron napisał, co w ciągu ostatniego tygodnia (od
                      rozpoczęcia urzędowania pana Pszczółkowskiego) było żenujące. I jakoś nie widzę
                      odpowiedzi, czyżby "tfurca" tego oskarżenia - niejaki Biedron, rzucał
                      niepotwierdzone oskarzenia?? Fe, nieładnie...
                      • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:48
                        grzybowaa, czy ty jesteś Mazowianką???? Moje uwagi dotyczyły jej postu.
                        • grzybowaa Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:54
                          Jaaa...? No generalnie to pochodzę z Mazowsza :) Hmn... chyba niestety nie
                          jestem :(((

I raz jeszcze proszę o wskazanie tych żenujących działań i decyzji nowej władzy
                          panie biedron.
                          • papirus22 Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 10:58
                            Dodam tylko że te nowe nicki, starych forumowiczów odróżnia jedno, ciagle
                            kłamią i przeinaczaja fakty. Niestety z tego narodziła się niepotrzebna dyskusja
                            cytuję
                            "Co się tyczy gazety NŁ. należy zwrócić uwagę, kto jest
                            jej założycielem i głównym redaktorem?
                            -Niejaki Pan Tadeusz, który jest radnym obecnej kadencji... a reszt jest
                            milczeniem."

chciałbym zwrócić uwagę, że niejaki pan tadeusz nie jest głównym redaktorem NŁ,
                            pisał do niej jedynie artykuły z posiedzeń rady miasta i czasem artykuły na
                            wybrane tematy. Nie odpowiada za redakcję i jak ma wyglądac gazeta. proszę o
                            nieprzekłamywanie, bo zaczęła się niepotrzebna dyskusja o czymś co jest
                            kłamstwem.
              • mazowianka Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 12:15
                frags = biedron44.
                biedron44 zniknął, zaraz natychmiast odezwał się frags = obrońca uciśnionych,
                frags jesteś żałosnych w tych atakach na wszystko co się rusza, wiem że trudno
                pogodzić się z porażką ale spróbuj to naprawdę nie boli, nie będę więcej
                odpowiadała na twoje zaczepki, szkoda mojego czasu.
                Jeszcze gwoli wyjaśnienia, nie do ciebie pisałam więc nie pytany nie odpowiadaj
                za innych, napewno poradzą sobie bez ciebie,a swoje złośliwości zachowaj dla
                wrogów,nie szukaj ich tu na forum,zapewniam Cię że ich tu nie ma.
                Jeszcze jedno, dziwię się co ty tu jeszcze robisz, miasteczko oj przepraszam pisałeś
                chyba inaczej( wiocha czy jakoś tam) teraz "Wesołe Forum Wesołego Miasteczka"
                Ty taki wielki dziennikarz pewnie żle się tu czujesz, więc wracaj na te swoje
                ulubione Sady i nie krzywdż ludzi którzy właśnie to miasteczko uważają za swoją
                małą ojczyznę, ale po co ja piszą pewnie tego i tak nie zrozumiesz.
                Na tym kończę korespondencję z wielkim( małym) dziennikarzem....
                • frags Re: dyskusja o Gazecie Łomiankowskiej 11.12.06, 12:21
                  mazowianka napisała:

> frags = biedron44.

Mazowianko. Brycezion osiągnął poziom operetki. Ty starasz się mi udowodnić, że
                  mozna pójść jeszcze dalej. Można, tylko po co. Aby Wesołe Miasteczko było jak
                  najweselsze odpiszę, bo to coraz śmieszniejsze. Nie jestem moja Mazowianko
                  biedronem, kowalikiem, robertem, sokołem, odmianami omków, no sam nie wiem kim
                  jeszcze. Jestem zaplutym karłem reakcji. Ale śmieję się w głos.

A teraz dla podtrzymania wesołego nastroju stawiam tezę:
                  mazowianka=grzybowaa=zlomianek=waleo=123X321=???

A e=mc2. Na razie.

hahahahahahahahahahaha. Lunapark
    • trekkie Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 18:46
      Pasku mogłeś podać link do rzeczonego wątku by każdy sam mógł sprawdzić.

Gazeta Łomiankowska-jaka powinna być?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44690&w=53405612
    • athlon_linux Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 18:47
      Ale jaja! Rzeczywiście sprawdziłem na org-u są takie pomysły i to radnych
      obecnej kadencji.To bardzo niepokojące ale i zarazem do przewidzenia - TKM.
      Przetransferowac ogłoszenia do prywatnej gazety. No, no panowie biznesmeni taka
      przewalanka! Każdy trochę się orientujący na forum wie kto to Papi, j46, Brycek.
      To redaktorzy NŁ. Chłopcy ten numer z gazłomem nie wyjdzie! Mam nadzieję, że
      wraz z likwidacją wpłynie też wniosek do odpowiednich organów ścigania.
      Będzie o czym pisać na forum, oj będzie, powstanie może strona odlećpszczoło.
      Żyjemy w ciekawych czasach. Potrzeba Zmian pokazała wyraźnie jak należy
      prowadzić kampanię negatywną i wiele osób będzie brało z nich przykład!!!
      Gratuluję profesorom. Nauka nie idzie w las...

Teraz mi przyszło do głowy że tytuł Nasze Łomianki jest adekwatny do sytuacji:
      to są ICH Łomianki ale tylko -na szczęście- na 4 lata.
      • esscort Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:23
        athlon_linux napisał:

powstanie może strona odlećpszczoło.

Phi, cóż za brak oryginalności :(

A nawiasem mówiąc Athlonie, gdyby sprawa była taka prosta i polegała tylko na
        załozeniu strony, to przecież nie musielibyscie się z urzędu ewakuować,
        rozgrzewając niszczarki dokumentów do czerwonosci. Wszak mieliście i całkowicie
        podporzadkowaną gazetę i serwis internetowy - w dodatku za publiczną kasę... i
        co? Wielka kicha!
        • kowalik22 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:32
          Pozwól, Ess, że Ci odpowiem. Wyjaśnienie Twych wątpliwości polega na
          dostrzeżeniu róźnicy pomiędzy tym, co wolno osobie publicznej "na urzędzie", w
          tym także w "swojej " gazecie, a co może osoba anonimowa(osoby anonimowe) w
          internecie na stronie, jakkolwiek by ją nazwać.
          Wielka kicha, piszesz... no no....
          • esscort Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:40
            kowalik22 napisała:
            Dzięki Kow za nic nie wnoszące do tematu wyjasnienie. Nie jest ono żadnym
            wyjasnieniem, bo ta osoba "na urzedzie" wcale nie działała jak na urzedzie, a w
            gazecie robiła to, czego na pewno nie powinna. W ogóle to, co piszesz, się nie
            Ale, Kow, miło sie z toba na ten temat gawędziło. Sorry, ale muszę wyjść na
            ogródek, strzepnąć muł.
            • kowalik22 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:48
              Ess, naprawdę nic nie zrozumiałeś? Nic a nic?
              Po pierwsze, coś Ci się ucięło:
              >W ogóle to, co piszesz, się nie

Po drugie, z tym mułem to jednak chyba musisz poczekać. Strzepnąć można
              dopiero, jak wyschnie;)

Po trzecie, to chyba faktycznie zmienię nick na "kow". Krócej się go pisze,
              więc nie będę Ciebie i innych katować
      • j46 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:39
        Ty linux albo sie szaleju opiłeś albo nie kojarzysz. Jeżeli dla ciebie istnieje
        jedyna prawdziwa troga to nia maszeruj. A mnie w to nie mieszaj.
        • frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:40

j46 napisał:

> Ty linux albo sie szaleju opiłeś albo nie kojarzysz. Jeżeli dla ciebie istnieje
          > jedyna prawdziwa troga to nia maszeruj. A mnie w to nie mieszaj.

Chyba "toga", panie Janie.
          • lomiankowicz Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:48
            frags napisał:

>
            > j46 napisał:
            >
            > > Ty linux albo sie szaleju opiłeś albo nie kojarzysz. Jeżeli dla ciebie is
            > tnieje
            > > jedyna prawdziwa troga to nia maszeruj. A mnie w to nie mieszaj.
            >
            > Chyba "toga", panie Janie.

Ale śmieszne!:(
            Frags jaki ty bystrzak i dowcipas jesteś!
            Bardzo błyskotliwe!

• frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:49
              Cieszę sę lomiankowiczu, że Ci się podoba. :))))) Zabawne, co?
              • lomiankowicz Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 21:01
                frags napisał:

> Cieszę sę lomiankowiczu, że Ci się podoba. :))))) Zabawne, co?
                Pewnie dostałeś zajadów od własnego dowcipu?
                • frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 21:10
                  Ależ skąd! Odpisałem Ci, bo zauważyłem, że pochwaliłeś mój żart.

Jeśli masz lomiankowiczy zajady, to smaruj je cytryną. Stary, domowy sposób.
                  Cytryny są w Wesołym Miasteczku osiągalne. Takie żółte niby-jajka. Kwaśne.
    • athlon_linux Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 18:51
      Jeszcze jedno.
      Mazowianka i grzybowa w perfekcyjny sposób zamulają wątek.
      To się nazywa czujność.
      Widać temat nie na rączkę?
    • frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:12
      Moim zdaniem likwidacja GŁ w obecnej sytuacji byłaby działaniem podejrzanym.
      Rzeczywiście, jeśli weźmiemy pod uwagę "mikrorynek" mediów łomiankowskich,
      najwięcej zyskałyby prywatne NŁ, a straciła właśnie gmina. Dlatego uważam, że GŁ
      należy zmienić, ale raczej rozbudowywać, niż likwidować. Poza tym źle zwykle
      kończy władza, która już na początku działalności zastanawia się nad
      likwidowaniem, bądź ograniczaniem mediów.
      • kowalik22 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:19
        Nie sądzę, by GŁ zlikwidowano. Świadczyłoby to m.in. o krótkowzroczności
        obecnych władz;)
        Oddałaby się bowiem (obecna władza)całkowicie w ręce innych biuletynów i
        periodyków, póki co przychylnych, ale któż to wie, co przyniesie czas?
        Nie naśmiewam się - takie są realia otaczającego nas świata. Kto tego nie
        dostrzega, to chyba jedynie dlatego, że nie chce zobaczyć.
        • frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:29
          Coś w tym jest, Na przykład nieoceniony Brycezion, sam to pisał, na początku
          chciał współpracować z Sokołem. Przygotowywał Białą Księgę, doradzał. Kiedy
          Sokół go nie chciał, Brycezion zabrał pepeszę i łączniczki i poszedł z KOŁ-em
          zakładać oddział partyzancki w lesie.
      • lomiankowicz Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 19:33
        Trochę ochłapów z reklam złapałby pewnie Twój kumpel Krzysio.
        • mazowianka Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:03
          kowalik22 zamiast się męczyć, idż jutro do urzędu na warszawską 115,
          i zapytaj P. Burmistrza pewnie Ci odpowie:
          1. czy zamierza zamknąć gazetę?
          2. czy przypadkiem nie potrzebuje naczelnej?
          Nie ma się czego bać, podobno ludzki ten Burmistrz,jeszcze nikogo
          nie pogryzł, więc i Tobie krzywdy nie zrobi:)
          • frags Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:12
            Mazowianko, ale czy jak ktoś na Niego nie głosował, to wolno mu z Burmistrzem
            rozmawiać??? Bo może jak się na Niego nie głosowało, to nie ma się prawa głosu...

hahahahahahahah :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• kowalik22 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 20:23
            Mazowianko, czym Cię rozsierdziłam, że mnie kąsasz?
            Napisałam dwa niewinne posty, w których nie atakowałam personalnie nikogo
            (w tym więc ani Ciebie ani Pana Burmistrza).
            Podzieliłam się jedynie swoimi spostrzeżeniami wynikającymi z obserwacji
            (poza łomiankowymi) w tym temacie.
            Zatem co Cię tak rozierdziło, że kąsasz? I to mnie własnie, choć innych, co się
            tu wypowiadali, bez liku było;)
            Trafiłam w jakiś czuły punkt? Jeżeli tak, to niespecjalnie, zapewniam.
            Ja stosunkowo nowa jestem na tym forum, nie wszystkich kojarzę, niestety, więc
            mogę komuś na stopę nastąpić, ale jedynie z tej nieświadomości, zapewniam Cię.
            A do burmistrza to może i pójdę, (adres znam, więc niepotrzebnie się
            fatygowałaś), ale nie w sprawie stanowiska naczelnej (dziennikarzem nie jestem,
            niestety), ino w innej sprawie.

Ale od teraz zacznę bliżej sie przyglądać Twoim postom. Bo rozbudziłaś moją
            ciekawość:)
            Pozdrawiam
    • comek88 Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 11.12.06, 21:10
      pasek57 napisał:

> Na konkurencyjnym forum założonym niedawno pojawił się .....

Hej, hej kolego. A popatrz Ty jakich poniżej dyskutantów masz w tym wątku?
      90% z konkurecyjnego forum, z Ojcem Założycielem trekkie - na czele. Nikt Im nie zabrania wdepnąć tutaj, nawet ja, wRÓG pUBLICZNY nr 1.

Miło mi, że odwiedzają to "obrzydliwe forum" z jego "nie do zaakceptowania szerzącym się buractwem" - to kmsanczia i pospolitym chamstwem (to pozostali) - tak jakby Oni nie tworzyli owego chamstawa post po poście (nie zawsze oczywiście) ale dosyć często aby stwierdzić że stoja po pas w ... .

Opuścili więc owo .... ale jak marnotrawny syn z księgi mądrości Hioba - powrócili.

Przyjmujemy Was z otwartymi ramionami o błądzący nieszczęśnicy! ;))))
    • etykieta_zastepcza Re: Likwidacja Gazety Łomiankowskiej 19.12.06, 21:17
      co do zasady samorzady powinny mieć zakaz produkowania darmowych gaetek. To
      prawie całkowicie zabija potencjalne inicjatywy obywatelskie. NŁ istnieją bo
      kilku osobom bardzo na tym zależy. I tyle. Gdyby nie nieuczciwa konkurencja GŁ i
      jej podobnych w polskich gminach mielibyśmy po kilka gazet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka