Dodaj do ulubionych

schudnąć i ocalić skórę czyli rzecz o kosmetykach

03.03.07, 20:29
Moje Drogie, mamy już co prawda wątek o peelingukawowym i foliowaniu, ale myślę, że topik kosmetyczny przyda się nam i
tym, którzy pojawią się tu w przyszłości ;)
Proponuję umieszczać w tym wątku informacje o kosmetykach do ciała, które
stosowałyśmy podczas diety, zwłaszcza o takich, których działanie sprawdziło
się u nas i które ze spokojnym sumieniem możemy polecić innym.
Zapraszam do wpisów ;)
Obserwuj wątek
    • anisa79 Re: schudnąć i ocalić skórę czyli rzecz o kosmety 03.03.07, 21:06
      Witam
      Bardzo fajnie, że poruszyłaś ten temat. Wczoraj rozmawiałam o tym z
      kosmetyczką. Niestety wieści nie są optymistyczne - jeżeli chodzi o jędrność
      skóry, to o ile spadek jest do ok. 15kg to całkiem fajnie radzą sobie kremy
      Vichy i gimnastyka, ale mowa jest o spadku większym to niestety niezbędne są
      specjalistyczne zabiegi. Podobno rewelacyjnie działają zabiegi Vip line. Czy
      ktoś z nich korzystał??? JAk rezultaty??? Niestety wiąże się to ze sporym
      wydatkiem :-(
      • paulina46 Re: schudnąć i ocalić skórę czyli rzecz o kosmety 05.03.07, 08:17
        Cześć dziewczyny.A propos tematu atrakcyjnej i zdrowej skóry ,wiele na ten
        temat napisano w specjalnym dodatku do Claudii.Dzisiaj rano zakupiłam i właśnie
        sie rozczytuję.Polecam.Moze wymienimy uwagi na temat produktów tam opisanych i
        stosowanych metod.Pozdrawiam słonecznie.
        • tanto1 Re: schudnąć i ocalić skórę czyli rzecz o kosmety 11.03.07, 15:47
          Ja smaruję się Vichy - Lipostrech i Lipocure - idąc za radą dziewczyn z
          forum. Rano Lipocure, wieczorem Lipostrech, i idzie gładko,
          gładziutko... No i gimnastyka koniecznie, niestety, bo mięśnie to
          podstawa. Życzę miłego pielęgnowania i tracenia krągłości. Pozdrawiam -
          Joanna
      • agula0274 Co do VIP LINE 14.06.07, 18:45
        Ja chodzę do gabinetu regularnie co dwa miesiące na serię 14 zabiegów VIP LINE,
        ostatnio łączę je z ENDERMOLOGIĄ, skutki bardzo, bardzo satysfakcjonujące,
        powiedziałabym nawet, że rewelacyjne, zwłaszcza po ENDERMOLOGII, choć
        rzeczywiście dość droga przyjemność, tym bardziej, że z kremów nie rezygnuję,
        do tego jeszcze błota algowe też takie specjalne, kosmetyczne. Ale cóż...
        • anamarika2 Re: Co do VIP LINE 20.02.08, 11:09
          Witam!
          Napisz proszę,na czym polegak=ją te zabiegi i jakich firm kosmetyki
          w nich stosują(chodzi o profesję)
          Pozdrawiam
          aga
    • voluptas VICHY Lipostretch 24.05.07, 11:43
      Preparat, który zdaniem producenta ma pomóc osobom odchudzającym w radzeniu
      sobie z wiotczejącą skórą. Lipostretch ma pomóc jej się "wciągnąć", ujędrnić i
      nawilżyć. Moim zdaniem: robi to. Używam tego kosmetyku od ponad roku, w
      międzyczasie przerobiłam już 10-12 tub i to właśnie on uratował mi skórę na
      ramionach i brzuchu; mimo zrzucenia prawie 50 kg mogę spokojnie chodzić w
      bluzkach bez rękawów i topach na ramiączkach, skóra na rekach nie jest
      sflaczała, wygląda normalnie. Poza tym jest gładka i świetnie nawilżona.
      Lipostretch to jeden z przeparatów, bez których nie wyobrażam sobie odchudzania.
      Dodatkowy plus - jest niesamowicie wydajny i bardzo szybko się wchłania.
    • voluptas VICHY Lipocure 24.05.07, 11:48
      Zdaniem producenta: szokowa kuracja mająca na celu szybkie wygładzenie skóry i
      likwidację cellulitu. Stosowałam ją w sumie 3 razy (po 2 tuby) za każdym razem
      efekt po kuracji utrzymywał się ok. 3 miesięcy. Sam preparat dość szybko się
      wchłania, nie pozostawia filmu na skórze, zresztą jego sucha, beztłuszczowa,
      prawie wodna faktura mnie akurat nie odpowiada. Natomiast rzeczywiście - po 14
      dniach z Lipocure cellulit znacznie się zmniejsza i to jest jego największy plus.
      Minusy: drogi, mało wydajny i zupełnie nie nawilża, ba! nawet wysusza skórę,
      więc bez dodatkowego balsamowania się nie obejdzie. A, niestety pachnie
      nieciekawie i dość intensywnie.
    • voluptas NIVEA krem modelujący sylwetkę Q10 Plus 24.05.07, 11:57
      Nie wiem, jakie ma właściwości, jeśli chodzi o modelowanie sylwetki, bo nigdy mi
      do tego nie służył - wychodziłam z założenia, że potrzebuję bardziej
      specjalistycznych preparatów. Ale jako balsam ujędrniający sprawdził się
      genialnie. Stosuję go na łydki, plecy, dekolt. Jest treściwy, bardzo ładnie
      nawilża, szybko się wchłania i nie pachnie zbyt intensywnie.
      Z drugiej strony genialnie nadaje się pod zabieg z folią: dobrze się łączy z
      olejkami, a po zabiegu skóra jest nawilżona i lekko natłuszczona. Poza tym nie
      musze go oszczędzać, bo słój kosztuje ok. 21 zł/300 ml, a do tego jeszcze jest
      wydajny.
      Reasumując - mój ulubiony kosmetyk bazowy :)
      • kropka1005 podobno 24.05.07, 14:18
        pas neoprenowy ujędrnia skórę...
        ja stosuję w tej chwili...co jakiś czas peelieng gawowy,. zestaw eveline na
        callulit, żel pod prysznic , serum i balsam ujędrniająco brązujący no i pas
        sobie zakładam, zobaczymy jak biedzie z efektami na końcu
        • ewula_cool Re: podobno 31.01.08, 15:43
          dziewczyny,
          a czy oni jeszzce produkuja ten lipostretch vichy? nawet na stronie vichy nie
          moge go znalezc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka