Dodaj do ulubionych

Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC

26.07.07, 21:34
Kochane moje dziewczynki, juz od jakiegos czasu nasza zalozycilka FORUM na
temat DC -VOLUPTAS namawiala mnie abym troche Ja wspomogla swoja wiedza na
temat DC. Jestem konsultantka DC od 1998 roku. Ale rowniez jestem normalna
dziewczyna borykajaca sie z tluszczykiem tu i tam.
Jezeli potrzebujecie rady lub macie pytania- walcia jak w dym. Postaram sie
Wam pomoc.
Pozdrawiam
saabaru1
Obserwuj wątek
    • sarisz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 26.07.07, 21:56
      super, że jesteś:)
      jak jestem na DC trzymam sie zasad i jest ok- chudne. ale jak już skończę to
      gubie sie trochę na 1000kcal. powiedz coś prosze o żelaznych zakazach i
      nakazach ,żeby nie zniweczyć osiągniętych rezultatów. jak najpewniej
      postępować po ścisłej , nie tylko tydzień , trzy po, ale dalej już w normalnym
      żywiemiu. pozdr.
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 27.07.07, 09:25
        sarisz napisała:

> super, że jesteś:)
        >>dzieki
        > jak jestem na DC trzymam sie zasad i jest ok- chudne. ale jak już skończę to
        > gubie sie trochę na 1000kcal. powiedz coś prosze o żelaznych zakazach i
        > nakazach ,żeby nie zniweczyć osiągniętych rezultatów. jak najpewniej
        > postępować po ścisłej , nie tylko tydzień , trzy po, ale dalej już w
        normalnym
        >>ZŁOTA ZASADA!!!!
        nie rozepchać żołądka, jeść zawsze do pierwszego nasycenia!!!Pamietajcie że,
        organizm potrzebuje wszystkich związków mineralnych, potrzebuje również cukrów
        prostych. Moim zdaniem dieta umiarkowana załatwia problemy z efektem JOJO.
        Pamietajcie również iż, spozywanie dużej ilości błonnika powoduje nie
        wchłanianie sie cukrów prostych do organizmu.Np: jem spory kawałek kalafiora a
        zaraz potem mogę pozwolic sobie na 2 kosteczki czekolady która, przeleci przez
        jelita nie zostawiajac po sobie sladu.
        Musimy również pamietać iz, tkanka tłuszczowa niestety zostaje z nami do końca
        naszego życia, kurczy sie ale jest. Nie dajmy jej szansy na wzrost. Po kazdej
        diecie musimy się nauczyć Żyć "inaczej". Zacznijmy uprawiać sporty na początek
        spacery, znajdzmy sobie zajecie dodatkowe aby nie zajadać nudy.
        Mogę tak pisać dluuuugo wiec proszę o konkretne pytania. Postaram się na
        wszystkie odpowiedzić.
        Pozdrawiam. saabaru1
      • dorota377 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 17.04.08, 10:17
        Jak to jest z tym mlekiem? Moja konsultantka pozwalała mi mieszać
        zupki z wodą , lub z mlekiem , a tu się dowiaduję , ż np. kawę można
        pić , ale bez mleka .
        Pozdrawiam
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 17.04.08, 15:31
          Witam

Mozna dodawac mleko 0,5% do kawy i koktajli. Pamietajmy tylko aby
          nie bylo go wiecej niz pol litra dziennie.
          pozdro
          saabaru1
    • voluptas Gosiu, dziękuję, że znalazłaś dla nas czas! ;)) 26.07.07, 23:31
      Dziewczyny, od jakiegoś czasu namawiałam Małgosię, żeby zaglądała na nasze forum
      i wspomagała nas swoją wiedzą, jak widać w końcu to się udało. Cieszę się
      strasznie i już podpinam wątek jako nasz watek ekspercki.

Gosiu - jeszcze raz dzięki!
    • voluptas JOGURT na mieszanej, jak z tym jest? 28.07.07, 00:11
      Gosiu, czy na mieszanej można jeść jogurt? Ostatnio dwa razy przewinął się ten
      temat, a ja nie mam na ten temat wiedzy.
      Napisz, proszę, czy można taki 0% tłuszczu, naturalny? Bo zwykły owocowy pewnie nie.
    • sarisz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 28.07.07, 12:02
      Witam,
      proszę o odpowiedź,co sądzisz o wędzonym jedzonku?, mam na myśli łososia,
      makrelę czy kurczaka.czy można na mieszanej i potem na 1000kcal?czy też są
      jakieś ograniczenia?
      • sarisz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 28.07.07, 13:56
        a, a przy okazji ryb , czy te tłuste np. karp smażony może być w menu 1000k??
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 29.07.07, 14:51
          karp smazony-absolutnie nie. Ale w galaracie jak najbardziej:)
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 29.07.07, 14:53
        na mieszanej jedz raczej ryby duszone w folii. Ewentualnie na diecie 1000kcal
        maly kawalek lososia nie zaszkodzi.
        pozdro
    • agniechagl DC, 1000kcal a Montignac 28.07.07, 15:31
      Założyłam już taki temat, ale wkleję go też tutaj, licząc na pomoc saabaru1 :)
      może znasz dietę montiego :)

Własnie zaczynam DC (165/79). Po trzech tygodniach ścisłej DC i tygodniu
      mieszanej, czas przyjdzie na dietę 1000 kcal.

Ja nie cierpię liczenia kalorii i nigdy tego nie robiłam, dlatego zastanawiam
      się czy zamiast diety 1000 kcal mogę zastosować I fazę diety Montagnac'a.
      Myślę, że kalorycznie są podobne, a, z tego co wiem, Montignac nakręca
      metabolizm

Bardzo proszę o odpowiedź.
      Dziękuję
      • saabaru1 Re: DC, 1000kcal a Montignac 29.07.07, 14:56
        Dieta Montignac to sposob na zycie, jezeli zaczniesz sie odzywiac zgodnie z jej
        prawami stanie sie sposobem na dlugotrwale utrzymanie wagi. Przeczytaj
        koniecznie cala ksiazke o diecie a nie tylko same reguly jej stosowania.
        pozdro
        • agniechagl Re: DC, 1000kcal a Montignac 29.07.07, 17:37
          saabaru1, dziekuje za odpowiedz

Ja znam zasady diety (w rozumieniu jako sposób odżywiania) Montignac'a,
          czytałam też książkę, ale nie o to chodzi :D

Chciałabym się dowiedzieć czy po mieszanej Cambridge, w ramach zwiększania
          ilości przyswajanych kalorii, można zastosować restrykcyjną pierwszą fazę diety
          Montignac'a zamiast dietę 1000 kcal.

Pozdrawiam i proszę o wyjaśnienie :))
    • sarisz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 29.07.07, 16:27
      dziekuję Ci Małgosiu za odp. ale jeszcze raz chcę dopytać w kontekście 1000k.-
      czy węzone jedzonko jest ok? bo np makrelka to jest tłusta rybka a czy
      kurczaczek wędzony może być ( uwielbiam z sałatą:)))
      no i jeszcze jak siedze w temacie tłuszczu to co powiesz na awokado???
      z góry dzieki z podzielenie sie Twoją wiedzą
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 30.07.07, 16:37
        co do wedzonego jedzonka..... makrela wedzona 100g to 221kcal to bardzo duzo. W
        procesie gotowania czy grillowania tluszcze wypalaja sie lub wygotowywuja.zas w
        wedzeniu wszystko zostaje na miejscu. Czyli jest dosc kaloryczne. Daruja sobie
        salatke z kurczakiem wedzonym( znam ja i jest wysokokaloryczna):).
        Awokado to dosc kaloryczny owoc ale czasem warto dodac go do menu poniewaz
        zawiera duzo cennych witamin.
        pozdro
    • agniechagl Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 30.07.07, 18:58
      saabaru1 odpowiesz mi na poprzednie pytanie? się zastanawiam cały czas :)
      dzięki
    • thinin Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 10:08
      W ostatnim roku przytyłam 8 kilogramów (głównie z powodu pobytu w szpitalu).
      Chciałabym móc wrócić do tamtej wagi. Mam wzrost 178 i ważę 80 kg. Dotąd nie
      stosowałam żadnych diet. Jak długo powinnam stosować DC? Jeśli macie
      jakiekolwiek uwagi będę wdzięczna.
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 11:20
        Witaj
        Z jakie powodu bylas w szpitalu?? To wazna informacja gdyz nie wiem czy mozesz
        przejsc na DC. Prosze napisz mi na priva info@cambrdge-diat.pl
        pozdrawiam
        saabaru1
        • thinin Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 12:50
          Cos nie dziala podany adres e-mail. W skrocie to byly sprawy kobiece, ale juz
          jest wszystko w porzadku. Ostatnia kontrola dala wyniki ze jestem zdrowa jak
          ryba. Leczenie sie zakonczylo jakos w listopadzie ubieglego roku.
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 13:05
        Jezeli wszystko jest oki. To proponuje Abys przeprowadzila pelen cykl 21 dni.
        Powinnas w tym czasie zrzucic te 8 kg co Ci tak przeszkadza.
        Najwazniejsze jest pozytywne nastawienie do DC. Czyli musisz wierzyc ze, uda Ci
        sie przebrnac przez diete. wszystko zaczyna sie w glowie a cialo samo sie
        podporzadkuje. Jezeli masz jakies konkretne pytania to pisz. Postaram sie na
        nie odpowiedziec.
        Pozdrwiam
        saabaru1
        • thinin Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 13:17
          Dziekuje za podpowiedz. Zastanawiam sie tylko co po tych 21 dniach? Moge wrocic
          do standardowego jedzenia? Dodam, ze przytylam po szpitalu, od dluzszego czasu
          raczej jem normalnie, nie objadam sie, nie jem slodyczy i unikam tlustych
          potraw (po prostu nie lubie).
          • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 01.08.07, 13:47
            Po calym cyklu powinnas wybrac sobie forme powrotu do "normalnego"
            funkcjonowania. zalezy czy zechcesz wracac stosujac metode diety modyfikowanej
            czy diata 1000KCal.

pozdrawiam
    • nieadekwatna do Małgosi 01.08.07, 13:24
      Hej,
      założyłam już wątek na ten temat, ale tam nikt mi nic nie odpowiedział, może Ty
      pomożesz.
      Czy w swojej praktyce spotkałaś osobę, która stosowała Cambridge podczas
      zażywania Meridii? Czy wolno połączyć jedno z drugim? Ścisłą czy mieszaną?
      Proszę, napisz mi coś na ten temat, kiedyś stosowałam Cambridge z dobrym
      skutkiem, teraz Meridia ratuje mnie przed atakami obżarstwa, ale jednocześnie
      chciałabym stracić te kilogramy, które tak głupio nałapałam.
      pozdr i czekam na odpowiedź!
      • joan122 prowadzenie samochodu 01.08.07, 13:36
        czy podczas stosowania DC organizm nie jest zbyt oslabiony aby prowadzic
        samochod? to dla mnie szalenie istotne. wiem juz, ze pierwsze 4 dni sa bardzo
        ciezkie, ale czy potem jest juz lepiej na tyle, zeby prowadzic? nie mam
        oczywiscie na mysli przejazdu 5 km, tylko dluzsza trase.
        • saabaru1 Re: prowadzenie samochodu 01.08.07, 13:46
          Napewno przez pierwsze 4 dni nalezy wysilek ograniczyc do minimum. potem
          problem z koncentracja mija. Pamietaj aby uzupelniac potas i magnez. Najlepiej
          stosuj ASPARGIN 2x dziennie.
          pozdrwiam.
          saabaru1
          • joan122 Re: prowadzenie samochodu 01.08.07, 15:21
            to dobrze, dzieki za odpowiedz!
      • saabaru1 Re: do Małgosi 01.08.07, 13:43
        Witam,
        po pierwsze jestem przeciwnikie Meridii gdyz jest to lek dzialajacy na
        przysadke mozgu. Poza tym absolutnie nie powinno sie stosowac tych produktow
        razem!!!
        Proponuje odstawic meridie jak najszybciej sie da.
        (kiedys byl to lek na padaczke)
        Znajdz sobie zajecie ktore, odicagnie Cie od zajadania nudy lub zrob badania na
        tarczyce. Moze to ona jest powodem wilczych atakow glodu.

pozdrawiam
        • nieadekwatna Re: do Małgosi 01.08.07, 18:46
          Dziękuję Ci za odpowiedź, prosiłabym jednak o trochę dokładniejszą odpowiedź
          (jeśli możesz) - co takiego sprawia, że stosowanie Meridii wyklucza DC i
          odwrotnie? Przyjmuję rzecz jasna do wiadomości, że nie można ich łączyć (w końcu
          jesteś ekspertem), ale chciałabym wiedzieć dlaczego tak jest.

Rozumiem, że jesteś jej przeciwniczką, Twoje argumenty do mnie przemawiają.
          Jednak parę słów dla wyjaśniania. Wiem, czym jest ten lek i wiem, jakie są
          skutki uboczne. Przepisał mi go lekarz, nie dlatego że wybłagałam receptę po
          znajomości, tylko dlatego że w moim wypadku korzyści zażywania M. górują nad
          ryzykiem jej stosowania. Kompulsywne objadanie się, które jest moim problemem,
          ma podłoże psychiczne: depresję, nerwicę. W stanie, w którym byłam, każdy
          psychiatra przepisałby mi na dzień dobry antydepresant, który w jeszcze większym
          stopniu działa na chemię mózgu niż Meridia. A właśnie dzięki Meridii uspokoiłam
          się, odkąd ja przyjmuję nie miałam napadu psychicznego głodu i jestem w stanie
          skoncentrować się na czymś poza jedzeniem. Mam też więcej energii, M poza
          wszystkim działa jak lekki antydepresant. Poza tym biorę niższą dawkę leku
          (Meridia 10) i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, które opisywane są w
          ulotce w ulotce.
          I wyniki: TSH, T3 i T4 w normie, tak samo morfologia i wątroba, po Meridię
          poszłam z kompletem badań.
          Przepraszam że nudzę, piszę to dlatego, że wiem jak złą prasę ma Meridia, pewnie
          głównie z tego powodu, że bardzo często zażywają ją osoby, dla których
          absolutnie nie jest ona przeznaczona. Ale naprawdę są sytuacje, w których jej
          zastosowanie jest uzasadnione przez więcej czynników niż tylko chęć utraty paru kg.

pozdrawiam.
    • lanolinek DC a karmienie piersią 03.08.07, 21:55
      dlaczego nie można?ze względu na siebie czy dziecko?
      • lanolinek Re: DC a karmienie piersią 03.08.07, 21:56
        czy ewentualnie mieszana jest dopuszczalna?
        • saabaru1 Re: DC a karmienie piersią 04.08.07, 08:26
          lanolinek napisała:

> czy ewentualnie mieszana jest dopuszczalna?
          >> Dlaczego nie??
          >>Dlatego nie mozna gdyz tak duza dawka witamin jaka jest w DC przenika do
          mleka Matki. Podczas karmienia powinnas odzywiac sie zdrowo i racjonalnie.
          Duzo bialka i witamin pochodzenia naturalnego. Inna jest dieta Matki Karmiacej.
          Chyba ze, chcesz aby Twoje dzieciatko ucierpialo z braku bialka. Jest to
          absolutnie zabronione przez lekarzy. Tu nie chodzi o Ciebie tylko o dzidziusia.
          Tak duza dawka witamin moze zle wplynac na rozwoj Twoje Dziecka.
          DC tylko jak skonczysz karmic!!!!
          pozdrwaiam
          saabaru1
          • kropka1005 No to i ja się oficjalnie 04.08.07, 10:53
            przywitam:) Witam, Małgosiu:) fajnie, ze jesteś tu:)
          • lanolinek Re: DC a karmienie piersią 04.08.07, 12:57
            dziękuję ;-)krótko,zwięźle i na temat trzeba poczekać z dietą i już ;-)
            • lanolinek Re: DC a karmienie piersią 04.08.07, 13:18
              moje pytanie było podyktowane tym że na stronie
              www.dietacambridge.pl/pages/stosowanie.htm znalazłam taki fragment ,,DC
              może być również stosowana jako pożywienie uzupełniające dla kobiet w okresie
              ciąży i matek karmiących, osób w okresie rekonwalescencji, osób z objawami
              niedożywienia, osób starszych i cierpiących na schorzenia nowotworowe,
              sportowców" i dlatego moje pytanie o mieszaną ;-)
              • saabaru1 Re: DC a karmienie piersią 04.08.07, 16:05
                Kurcze musze normalnie zgłosic to do importera. Osoby z nowotworami absolutnie
                nie moga stosowac DC. To wiem z sympozjum na temat zdrowego odzywiania oraz od
                Lekarza.
                Totalna bzdura. Dzieki za info.

pozdrawiam
                saabaru1
    • kropka1005 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 04.08.07, 10:57
      jakie przyprawy można stosować do do zupek?
      owoce na mieszanej?jakie?
      co z herbatą do której dodany jest aromat cytrynowy np?(dieta ścisła i mieszana)
      co z napojami typu red bull, burn. Czy można na ścisłej i mieszanej?
      co namieszanej jest kategorycznie zabronione?
      • kropka1005 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 04.08.07, 16:14
        i jeszcze pytanko, bo robię plany na mieszana, czy można ogórki konserwowe,
        grzybki, sałatki konserwowe(szwedzkie), uwielbiam takie coś ale zastanawiam sie
        czy ocet w takiej ilości nie zaszkodzi...
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 08.08.07, 18:46
          Mam ogromna prosbe. Kochane jezeli macie jakies pytania piszcie na
          adres info@cambridge-dieta.pl
          Adres gazety cos mi nawala.
          Pozdrawiam
          saabaru1
          Malgosia
          • sarisz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 10.08.07, 19:28
            więc co z tymi warzywami w occie? prosimy o odpowiedź na forum
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 13.08.07, 20:38
          Przepraszam troche mialam na glowie. Co do warzyw w occie mam
          mieszane uczucia poniewaz wiem jak sie je robi. Do kazdego przetworu
          dodawany jest cukier to popierwsze poza tym nie wiem czy zoladek
          wytrzyma taki szok po DC scislej.
          pozdrawiam
          saabaru1
    • agaszta Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 14.08.07, 09:24
      Witam.
      Mam pytanie, jestem na diecie mieszanej od pięciu dni, moja
      konsultantka doradziła mi, abym zjadała dwa posiłki konwencjonalne i
      dwa DC, niestety ostatnio nie jestem w stanie zjeść drugiego posiłku
      konwencjonalnego. Czy moge pozostać przy modelu śniadanie + 2x DC?
      Pozdrawiam Agnieszka
      • magda-1039 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 19.08.07, 18:40
        Witam
        jestem nowa i zaczynam DC.Co do ścisłej to sprawa jasna, ale mam
        kilka pytań na temat mieszanej, szukalam odpowiedzi ale pogubilam
        się.Wiadomo - 2x DC + 1 posilek swój,wiadomo niskokaloryczny itd,
        ale posze mi powiedzieć czego NIE WOLNO NA MIESZANEJ,proszę o
        konkretna odpowiedz.
        Dziękuję
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 06.09.07, 06:58
          Witajcie,

Wrocilam po dlugiej nieobecnosci. Przepraszam iz zawiadlam niektore
          z WAS :( Sila wyzsza.
          Jezeli Macie jakies pytania jestem do Waszej dyspozycji.

Pozdrawiam
          Saabaru1
          Malgosia
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 07.09.07, 07:09
          Witaj

Na mieszanej nie wolno:

Węglowodanow: makarony, chleb, ryz,slodycze, ciasta
          Owoce: gruszki, banany, winogrona, arbuzy, melony, pomarancze,
          warzywa: unikac straczkowych(bo moze zoladek sie zbuntowac)

WOLNO:
          a nawet trzeba: biale mieso, cielecina, wolowina
          wszystkie warzywa zielone w duzej ilosci,
          jablka, bialy serek, jogurt naturalny,

Jak jeszcze cos mi sie przypomni to napisze.

pozdrawiam
          saabaru1
          • vampiro_knit Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 07.09.07, 17:12
            > WOLNO:
            >(..)bialy serek, jogurt naturalny,

Nie chciałabym podważać niczyjego autorytetu, ale czy to jakieś nowe dane, że można jeść jogurty i biały ser? Na każdej stronie i ulotkach o Cambridge jest napisane, że należy unikać wyżej wymienionych. Szczególnie, że wystarczy spojrzeć na dane odżywcze nabiału, żeby widzieć, że mimo wszystko jest w nich o wiele więcej węgli niż białka.
            • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 08.09.07, 18:11
              Witam

Ja pisze o tym co mozna jesc na diecie 1000kcal, uwazam iz jest to
              najlepszy sposob na wychodzenie ze scislej DC.
              A co modyfikowanej.... Hmmmm to juz inna sprawa.
              pozdro
              • vampiro_knit Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 08.09.07, 19:21
                Jeżeli pisałaś o 1000kcal to oczywiście masz rację, ale pytanie było o mieszana (2dc + 1) stąd mój post.
    • miaui007 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 07.09.07, 16:03
      ja mam tez pytanko czy po DC scislej i zastosowaniu DC modyfikowanej
      bede juz mogla jesc 1000kcal to czy nadal bede chudnac?aha i czy
      spozywanie alkoholu po zakonczeniu oczywiscie DC jest niebezbieczne?
      (dodam ze mam w planie 2 cykle DC) z gory dziekuje za odpowiedz
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 08.09.07, 18:13
        Witaj

Zawsze doradzam aby po scislej przejsc na diete 1000kcal, zoladek
        tez musi troche odpoczac. A czy bedziesz chudla, napewno tak
        przyspieszy sie troche metabolizm.
        Co do alkoholu, lampka wina na diecie 1000kcal napewno Ci
        niezaszkodzi.

pozdrawiam
        saabaru1
        • siusia484 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 09.09.07, 22:01
          Mi dziś minął szósty dzień diety - ubytek wagi 3,3 kg. Mam takie pytanko,
          ponieważ zamówiłam na drugi tydzień makarony i batony. Czy można jeść na takiej
          zasadzie zupa na śniadanie, makaron na obiad, baton na kolacje? Czy jeśli danego
          dnia jem batona to makaron też można?
          • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 11.09.07, 07:17
            Witam

Produkty dodatkowe czyli: makarony, batony, napoje ze slomka moga
            zastapic TYLKO jeden posilek poniewaz nie zaawieraja takiej ilosci
            bialka jak saszetka. Moze byc tak, a wiem ze tak sie zdaza i bedzie
            Pani chciala przejsc na same produkty dodatkowe. Przestrzegam przed
            takimi praktykami!!!! Pozniej czyta sie posty ze, DC jest fatalna bo
            wypadaja wlosy, lamia sie paznokcie kondycja skory sie pogarsza.
            Jest to wlasnie efekty stosowania samych produktow zastepczych. One
            maja sluzyc jako dodatek do diety a nie jako jej zrodlo. Brak bialka
            w organizmnie laczy sie z jego wyeksplatowaniem na maxa.

pozdrawiam
            saabaru1
            • sabinnaa Czy na dc mieszanej chudnie sie tak samo... 11.09.07, 15:02
              jak na diecie scislej? dieta scisla jest dla mnie za trudna:(
    • amagdacz Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 04.10.07, 00:13
      Czy zupki trzeba koniecznie zjesc w 15 minut po przygotowaniu?Mąz zaczyna diete
      od soboty.W pracy nie ma za bardzo możliwosci i czasu zeby przyżadzac zupy i
      chciałby zrobic sobie w domu zupke do termosu i w pracy tylko nalac do kubeczka
      i wypic.Czy możliwa jest taka ewentualnośc?
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 11.10.07, 07:26
        Witaj, niestety trzeba zjeść w ciagu 15 minut, poniewaz potem traca
        swoja wartość. Po za tym sa niesmaczne. Jezeli nie masz mozliwosci
        przygotowania sobie saszetki zastap ja batonem lub napojem ze slomka.

pozdrawiam
        saabaru
    • faris1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 09.10.07, 08:02
      czy można na ścisłej pić herbatę zieloną liściastą o smaku
      cytrynowym? bo już zwątpiłam, a przyznam, że to jest jedyna herbata
      jaką piję:(
      • anyca Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 09.10.07, 12:25
        ja już sama nie wiem... Przeryłam kilka stron, żeby znaleźć
        informacje na ten temat i szczerze mówiąc ostatecznej informacji nie
        znalazłam. Na pewno nie można pić herbat owocowych. Co do aromatu -
        wychodzi na to, że można. Poza tym znalazłam różne opinie - raz, że
        kwas spowalnia spalanie tłuszczu, drugi raz, że zatrzymuje ketozę.
        Powiem tak - ja piję :) Czerwoną herbatę z aromatem cytrynowym i
        czarne herbaty z aromatem wanilii, karmelu i gruszki. Mało tego - na
        początku diety do wody wrzucałam plasterek cytryny. Nie wyciskałam,
        tylko wrzucałam żeby był aromat. Efekt jest taki, że po 15 dniach
        jest mnie mniej o 5 kg :)
        • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 11.10.07, 07:29
          Witaj

To wszystko zalezy od tego, jak organizm przyjmuje diete? Bywa tak,
          ze picie herbaty z cytryna nie ma zadnego wplywu na pewne osoby a u
          niektorych zatrzymuje caly proces odchudzania.

pozdrawiam
          saabaru
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 11.10.07, 07:27
        Witam

Mozna jezeli jest sztucznie aromatyzowana cytryna.
        pozdro
        saabaru
    • motylem_byc Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 10.10.07, 14:42
      witam! chciałam się zapytać czy to prawda, że w pierwszym tygodniu
      ścisłej nie można jeść batoników, jeżeli tak - dlaczego? I czy w te
      2 litry płynów, które należy wypić w ciągu dnia wlicza się również
      tą wodę pitą podczas posiłku (myślę tu o szklance wypitej po a nie
      dodanej do zupki) i czy zamiast wody może być herbatka? A jeśli tak
      to czy może to być czerwona earl grey? Z niecierpliwością czekam na
      odpowiedź. Pozdrawiam Asia
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 11.10.07, 07:34
        motylem_byc napisała:
        >>Witaj
        > witam! chciałam się zapytać czy to prawda, że w pierwszym tygodniu
        > ścisłej nie można jeść batoników, jeżeli tak - dlaczego?
        >> nie mozna, poniewaz batony sa wysokokaloryczne i spowalniaja
        proces ketozy, poza tym wywoluja laknienie czego chcemy sie pozbyc w
        pierwszych dniach jak najszybciej.
        I czy w te
        > 2 litry płynów, które należy wypić w ciągu dnia wlicza się również
        > tą wodę pitą podczas posiłku (myślę tu o szklance wypitej po a nie
        > dodanej do zupki) i czy zamiast wody może być herbatka? A jeśli
        tak
        > to czy może to być czerwona earl grey? Z niecierpliwością czekam
        na
        >> Trzeba wypijac 2 litry plynow. W sklad tego wchodza wszystkie
        napoje niekalorczne spozyte oprocz saszetek. Mozesz pic herbate
        czerwona ale pamietaj iz odwadnia ona organizm. Dlatego proponuje
        traktowac ja jako dodatek do innych plynow w ciagu dnia.Woda i
        jeszcze raz woda.

pozdrawiam
        saabaru
        > odpowiedź. Pozdrawiam Asia
        • prawdziwy.anitka Do saabaru prosze o odpowiedz 13.11.07, 22:49
          Witam
          chcialabym wiedziec czy jesli w czasie diety scislej( jestem dzisiaj
          na niej 2 dzien)nie rozdzielam posilkow czyli jem 3 torebki cale-
          siadanie -obiad - kolacje to czy to ma jakis gorszy efekt diety?
          czy to bez znaczenia? niechce mi sie dzielic tych torebek
          i druga watpliwosc ; czytalam na forum ze DC lepiej zacząc po
          miesiaczce ale przeczytalam to wczoraj jak bylam juz pierwszy dzien
          na diecie, troche zapozno, a zaczelam diete w drugi czy trzeci dzien
          miesiaczki - czy to oznacza ze moge miec gorsze efekty?
          Z gory dziekuje za odpowiedz
          Pozdrawiam
          • saabaru1 odpowiedzi na pytania!!! 08.01.08, 10:00
            dziewczyny błagam Was piszcie do mnie na maila info@cambridge-
            dieta.pl Odpowiem na wszystkie Wasze pytania. Forum strasznie mi
            chodzi na kompie:(
            pozdrawiam
            Malgorzata Zawadzka
            saabaru1
    • kasza75 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 19.11.07, 08:17
      Jestem 8 dzień na diecie ścisłej, znoszę ją dość ciężko, ale ubyło mi 4,2 kg w 7 dni. Mam zamiar przejść przez 3 lub 2 tyg ścisłej (zależnie jak się będę czuła), potem mieszaną. Do zrzucenia mam ponad 15 kg. Zastanawiam się, czy przy diecie 1000 kcal, na którą chcę przejść potem mogę używać preparat THERM LINE II. Przyspiesza on przemianę materii. Czy na Pani ten preparat? Czy nie zrobię sobie krzywdy tym preparatem stosując go po DC? Ogólnie jestem zdrowa i nic mi nie dolega.
    • kasza75 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 22.11.07, 09:14
      Ponawiam pytanie. :)
      • paulina46 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 27.11.07, 11:37
        up
      • coff-ee "kasza75" wiesz coś może co z tym therm line? :> 03.12.07, 16:27
        pozdrawiam :) jak tam mieszana? o ile pamiętam chyba jesteś teraz
        tak jak Anita? :>
        • kasza75 Re: "kasza75" wiesz coś może co z tym therm line? 07.12.07, 22:08
          Nie wiem dokładnie, bo nie dostałam odpowiedzi, ale sobie zamówiłam ten preparat. Na razie czeka na koniec 2 ścisłej. Po 1 zrobiłam sobie przerwę, ale jadłam b mało (ok. 800kcal dziennie), i nic nie przytyłam, a nawet schudłam pół kilo. Teraz jestem 4 dzień na drugiej ścisłej i chudnę (-8 kg). Po skończeniu tej ścisłej mam zamiar przejść na dietę ok 800 kcal i wtedy zacznę przyjmować Therm LineII. No i zacznę ćwiczyć na orbiteku. Zobaczymy jakie będą efekty.
          Pozdrawiam
          • gosiamakro Re: "kasza75" wiesz coś może co z tym therm line? 12.12.07, 12:37
            a co z woda? tzn czy mozna podczas diety pic wode np veroni z sokiem?
            • saabaru1 Re: "kasza75" wiesz coś może co z tym therm line? 16.05.08, 07:18
              witaj
              nie mozna pic wody veroni mineral gdyz jest to napoj a nie woda.
              Slodzony, poza tym zawiera naturalna fruktoze czyli cukier.
    • pawcio.s Batony zamiast zupek na mieszanej - tak można? 12.12.07, 18:18
      Hej,

Powiedzcie mi, czy na diecie mieszanej można zastąpić zupki i koktajle - batonami i ewentualnie czekoladowym napojem?
    • annasza33 FIGURA 1 30.12.07, 21:45
      Mam pytanie: czy podczas stosowania ścisłej diety C. można pić ziółka pod nazwą
      Figura 1? Zawierają one w swoim składzie senes, który jest jedynym ziołem, jaki
      ratuje moją przemianę materii już od kilku lat, więc nie potrafię z nich
      zrezygnować...
    • dietaboza Re: 08.01.08, 10:55
      Wiatj sabaru1
      jestem 3dzien na dc i mam pytamie dlaczego w buzi jest taki gorzki
      smak czy miżna go czymś znuiwelować?
    • joahana czy DC rozregulowuje okres??? 07.04.08, 18:25
      Witajcie, jestem tutaj nowa, od niedawna podczytuję :)
      Na DC dzisiaj 8 dzień i jak na razie daję radę :) minus 4kg więc chyba nie
      jest źle..
      Mam natomiast pytanie, bo trochę się martwię.. Biorę tabletki antykoncepcyjne,
      wiec teoretycznie okres powinnam dostać za ok 5-6 dni... no ale właśnie
      wczoraj wieczorem miałam plamienia a dzisiaj jakby normalny okres. Czy to może
      być wynik DC?? bo naprawdę się martwię :(( Proszę pocieszcie !!
    • ewunia_k0 Słodzik na diecie 08.04.08, 18:46
      Zawsze słodzę herbatę i kawę słodzikiem. Jestm trochę załamana-
      zaczęłam drugi tydzień, nic nie podjadam, a schudłam 2 kg, ale...
      używałam słodzika. Czy na ścisłej diecie można go nadal stosować?
    • dorota377 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 19.04.08, 09:12
      Witam serdecznie.Dziś 12 dzień DC.
      Bardzo proszę o odpowiedź, czy można łykać tabletki p/bólowe
      np.paracetamol?
      Mam @, waga nie spada , a brzuch mi zaraz pęknie...
      • saabaru1 Re: Kochane moje..... piszcie pytania na temat DC 19.04.08, 21:56
        oczywiscie wez Apap albo inny srodek przeciw skurczowy.np No-spa
        • gaatta po ścisłej od razu 1000 kcal 20.04.08, 00:01
          zadałam już to pyt na forum, a teraz chyba zobaczyłam miejsce na takie wątpliwości.
          Więc wklejam i tu.
          Czy po 3 tygodniach konieczne jest przejście na mieszaną? czy np można od razu przejść na dietę ułożoną spacjalnie dla nas przez dietetyka? coś w stylu 1000 kcal? rozumiem, że pewnie efekty będą mniejsze ale czy nie będzie jojo?
          i jeszcze jedno, w wątku o kosmetykach czytam, że pdczas odchudzania ratunkiem są różne mazidła, ale że bez ćwiczeń się nie obejdzie. i teraz- czy w trakcie ścisłej można ćwiczyć? czy dopiero po?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka