Dodaj do ulubionych

test na owsiki

27.04.06, 13:51
Robił ktos juz próbę plasterkową na jaja owsików w pełni księzyca? Na czym to
polega? Skąd wziac plaster czy szkiełko? Opiszcie to badanie.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • enickman Re: test na owsiki 27.04.06, 13:57
      nie łatwiej wziąć od razu lekarstwo na owsiki?
      • agazabcia1 Re: test na owsiki 27.04.06, 14:03
        Ale ja nie mam problemów z owsikami, chcę zrobic badanie, bo ono jest potrzebne
        przy diagnozowaniu candidy.
        • enickman Re: test na owsiki 27.04.06, 14:11
          wg mnie badanie to jest potrzebne aby wyeliminować inne przyczyny dolegliwości
          (czyli owskiki) - najprościej wyeliminować je trując je. Po zażyciu bodajże
          Pyrantelum będziesz wiedziała, że owsików już nie ma
          • gosc0071 Re: test na owsiki 04.05.06, 23:24
            podpisuje sie pod pierwszym wpisem, moglby ktos pomoc ?
            • annakamila Re: test na owsiki 05.05.06, 08:32
              Do tego testu potrzebne sa 3 rzeczy
              1/pelnia ksiezyca choc to nie jest niezbedne, jesli sa owsiki w duzej ilosci to
              powinny wyjsc bez tego ale z robakami jest tez tak ze nawet w pelni moga nie
              wyjsc wiec najlepiej zwiekszyc szanse wykrycia robiac 3 pobrania.
              2/skocz-tasma klejaca przeswitujaca oraz plytka laboratoryjna czyli taki
              prostokat 2 na 5 cm (na oko)
              3/lab ktory zgodzi sie zrobic badanie mikroskopowe probek. To badanie jest
              prostackie ale np w Luxmedzie nie przyjmuja, pytalam w sanepidzie i tam mozna.
              Mozna tez oddac w Vega Medica w Warszawie.

Plasterek trzeba rano przykleic w okolice odbytu a nastepnie nakleic na plytke
              szklana i do lodowki. Po zebraniu np 3 oddac do labu.
              Anna Kamila
              • misia_mama_ptysia Re: test na owsiki 11.07.06, 13:50
                robiłam dziecku to badanie, ważne żeby zrobić to zaraz po przebudzeniu, potem
                szkiełka owinąć papierem (brak dostępu światła)i do lodówki, badanie powtarzać
                co 3 dni, potem wszystkie probowki do torby termicznej i do labolatorium.
                W W-wie badania i na candide i na owsiki , na laqmbie i tasiemce robi pani
                Magda na ul. Kinowej 10.Wiem ,że przeniosła sie w inne miejsce ale nr tel
                komórkowego ten sam. Nie mam go przy sobie , ale wiem że krąży w internecie.
                Pani Magda wysyła wyniki e-mailem. Koleżanka z Wrocławia robiła badania dla
                dziecka u p. Magdy, nie było problemu, dostała informacje co i jak ma zrobić,
                próbki przekazała przez koleżankę. Powiem tylko ,że wyniki były pozytywne, choć
                laboratoria we Wrocławiu podawały co innego,a co innego wskazywały objawy u
                dziecka .Badania w W-wie wskazały na obecność candidy i lambii.
                pozdrawiam
                misia smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka