agazabcia1 27.04.06, 13:51 Robił ktos juz próbę plasterkową na jaja owsików w pełni księzyca? Na czym to polega? Skąd wziac plaster czy szkiełko? Opiszcie to badanie. Dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enickman Re: test na owsiki 27.04.06, 13:57 nie łatwiej wziąć od razu lekarstwo na owsiki? Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: test na owsiki 27.04.06, 14:03 Ale ja nie mam problemów z owsikami, chcę zrobic badanie, bo ono jest potrzebne przy diagnozowaniu candidy. Odpowiedz Link
enickman Re: test na owsiki 27.04.06, 14:11 wg mnie badanie to jest potrzebne aby wyeliminować inne przyczyny dolegliwości (czyli owskiki) - najprościej wyeliminować je trując je. Po zażyciu bodajże Pyrantelum będziesz wiedziała, że owsików już nie ma Odpowiedz Link
gosc0071 Re: test na owsiki 04.05.06, 23:24 podpisuje sie pod pierwszym wpisem, moglby ktos pomoc ? Odpowiedz Link
annakamila Re: test na owsiki 05.05.06, 08:32 Do tego testu potrzebne sa 3 rzeczy 1/pelnia ksiezyca choc to nie jest niezbedne, jesli sa owsiki w duzej ilosci to powinny wyjsc bez tego ale z robakami jest tez tak ze nawet w pelni moga nie wyjsc wiec najlepiej zwiekszyc szanse wykrycia robiac 3 pobrania. 2/skocz-tasma klejaca przeswitujaca oraz plytka laboratoryjna czyli taki prostokat 2 na 5 cm (na oko) 3/lab ktory zgodzi sie zrobic badanie mikroskopowe probek. To badanie jest prostackie ale np w Luxmedzie nie przyjmuja, pytalam w sanepidzie i tam mozna. Mozna tez oddac w Vega Medica w Warszawie. Plasterek trzeba rano przykleic w okolice odbytu a nastepnie nakleic na plytke szklana i do lodowki. Po zebraniu np 3 oddac do labu. Anna Kamila Odpowiedz Link
misia_mama_ptysia Re: test na owsiki 11.07.06, 13:50 robiłam dziecku to badanie, ważne żeby zrobić to zaraz po przebudzeniu, potem szkiełka owinąć papierem (brak dostępu światła)i do lodówki, badanie powtarzać co 3 dni, potem wszystkie probowki do torby termicznej i do labolatorium. W W-wie badania i na candide i na owsiki , na laqmbie i tasiemce robi pani Magda na ul. Kinowej 10.Wiem ,że przeniosła sie w inne miejsce ale nr tel komórkowego ten sam. Nie mam go przy sobie , ale wiem że krąży w internecie. Pani Magda wysyła wyniki e-mailem. Koleżanka z Wrocławia robiła badania dla dziecka u p. Magdy, nie było problemu, dostała informacje co i jak ma zrobić, próbki przekazała przez koleżankę. Powiem tylko ,że wyniki były pozytywne, choć laboratoria we Wrocławiu podawały co innego,a co innego wskazywały objawy u dziecka .Badania w W-wie wskazały na obecność candidy i lambii. pozdrawiam misia ) Odpowiedz Link