Dodaj do ulubionych

Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan

IP: *.satfilm.pl 30.10.08, 20:33
Costa Meloneras z Itaką, jeśli się tam wybieracie służę swoimi spostrzeżeniami
Obserwuj wątek
    • Gość: Ilu Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 21:38
      Hej ,napisz czy duzo Polakow jest w tym hotelu ?
      • Gość: zibi.50 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.satfilm.pl 31.10.08, 19:40
        Polaków jest niewielu, najwięcej jest Niemców. Hotel jest bardzo ładny i
        ogromny. Jedzonko wspaniałe, bywał kawior czarny i czerwony, szparagi na kolację
        i wiele innych przysmaków. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
    • weronika1975 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan 03.11.08, 18:05
      Prosze o informacje na temat Itaki i organizacji wyjazdu.Rowniez o standardzie
      hotelu- slyszalam, ze to b. dobry hotel, jeden z najlepszych na Gran
      Canarii.Wiem, ze ma centrum spa- jak wygladaja ceny tam?Czy do opcji HB mozna
      bez problemu dokupic obiad?Czy to sie oplaca cenowo porownujac ceny gdzies w
      miescie. Jak okolica wokol hotelu.Czy plaza jest przy hotelu? Pzdr. Malgosia
      • Gość: zibi.50 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 13:18
        Z Itaką nie było poważniejszych problemów, samolot odleciał na Kanary i
        przyleciał do kraju w planowanym czasie. Itaka ma droższe wycieczki niż biura
        miejscowe. Przy recepcji po prawej stronie z tyłu znajduje się oferta
        miejscowych biur, są tańsze niż w ITACE. Zanim u nich coś wykupisz, przejrzyj
        miejscowe oferty. Wykupiłem u Itaki wyjazd na Teneryfę i sądziłem, że dadzą
        polskiego przewodnika. Nic podobnego, wykupili wycieczkę w jakimś miejscowym
        biurze, dołożyli swoją prowizję i zwiedzałem Teneryfę z Estończykami, Niemcami,
        Szwedami. Spa kosztuje ca 35 EUR na dzień, ale z tego co mi mówiła moja pani,
        nie dają w tej cenie wszystkiego, jest basen z podgrzewaną wodą i coś jeszcze,
        jak się dowiem, to Ci napiszę.
        Obiadki jadłem w pasażu koło hotelu nad brzegiem oceanu. Są tutaj knajpki rybne,
        chińskie i ceny są bardzo przystępne, na pewno coś dla siebie znajdziesz. W
        hotelu możesz zamówić sobie obiady, dają jakieś rabaty, ale nie interesowało
        mnie to, więc nie wiem, jakie mają ceny. Okolica wokół hotelu sprzyja wydawaniu
        pieniędzy. Mnóstwo pasaży ze sklepami z górnej półki, perfumeriami itp. Ceny są
        niższe z porównywalnymi sklepami w Polsce. Markowe kosmetyki kupisz za 1/3
        polskiej ceny, polecam perfumerie "Sabina". Wychodząc z hotelu nad ocean
        skręcasz na prawo w pasaż. Plaża jest niedaleko hotelu przy latarni morskiej,
        piasek jest ciemny, bazaltowy, wygląda nieszczególnie estetycznie. To tyle w
        największym skrócie. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
        • jszafranski Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan 07.11.08, 14:18
          Zibi nie mow ze nie chcialo ci sie zagladnac za Latarnie (Faro) i poprzestales
          na plazy z czarnym wulkanicznym piaskiem :)
          toz za latarnia zaczyna sie 6 km plazy z zoltozlotym :)i wydmami
          Maspalomas/Playa del Ingles.
          • Gość: zibi.50 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.satfilm.pl 07.11.08, 18:31
            rzeczywiście tak daleko mnie nie zaniosło :)
            • Gość: qwe Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 15:33
              szkoda
              ja byłem w Clubhotel RIU Gran Canaria - i piesze wycieczki na piękną plażę
              uskuteczniałem codziennie - miły spacerek wzdłuż oceanu
              • Gość: zibi.50 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.satfilm.pl 11.11.08, 18:28
                miałem szczerą chęć pójść dalej, ale jak zobaczyłem na plaży nudystów Niemki o
                wadze słonia w stroju Ewy, moja wrażliwość na piękno ucierpiała i wolałem nie
                poddawać się ponownie tak ciężkiej próbie.
    • Gość: Zibi Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.chello.pl 11.11.08, 18:51
      Czy w hotelu w pokojach są żelazka i wogóle jaka pogoda>?

Czy prawda ze lot jest w Itace okropny i ze nie dają nic do
      zjedzenia przez 6 h?
      • Gość: Aga Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 19:52
        Możesz zawsze wziąść kanapki:)
      • Gość: rio Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 06:23
        posiłek w trakcie lotu zależy od tego czy biura podróży które wykupiły lot
        chciały również kupić ten posiłek

z tego co pamiętam ciepły posiłek kosztuje ok. 40 euro za osobę
        więc aby obniżyć cenę wyjazdu po prostu rezygnuje się z dodatkowych atrakcji

dotyczy to wszystkich biur a nie tylko biura ITAKA

nie ma również takich przypadków, że obsługa pyta się z jakiego biura lecisz i
        od tego uzależnia posiłek
      • Gość: zibi.50 Re: Wróciłem z Gran Canarii, Gran Hotel Lopesan IP: *.satfilm.pl 12.11.08, 18:33
        w pokojach hotelowych żelazek nie ma, nie ma również żadnego polskiego programu
        w TV. Jedzenia na pokładzie samolotu niestety nie dają, kup kanapkę na lotnisku
        i po problemie. Pogoda od 15 do 30 października była fajna do 26 st. w dzień,
        noce również były ciepłe w granichach 20-21 st. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka