Dodaj do ulubionych

Koło FORTUNY - Karta dnia

03.06.07, 21:30
jest na jutro.Jak myslicie,czeka mnie pewnie jakas niespodzianka?smile
Albo moze egz zdam! smile
Obserwuj wątek
    • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 04.06.07, 23:47
      faktycznie,same niespodzianki...
      • anahella Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 09:06
        Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nichsad

Kolo fortuny bywa wredne - tak wynika z mojego doswiadczenia.
        Ja je najczesciej interpretuje: bedzie inaczej, i na pewno inaczej niz myslisz -
        piszac skrotowo.
        • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 16:04
          anahella napisała:

> Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nichsad

No nietety,doslownie kubeł zimnej wody na łeb ze wszsytkich stron..Bardzo wredne
          odkręcenie losu. Fakt ze w tym wszystkim znalazlo sie "swiatełko"ktorego takze
          niekoniecznie moglabym sie spodziewac,Osoba Trzecia w sprawie ktora moze bardzo
          pomoc.Zobaczymywinkpomyslalam sobie,ze Ci dwaj wredni to Ci na kole,ten na górze
          to ta Trzecia ktora wyraziła chęc pomocy heh
        • aangelina Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 07.06.07, 16:27
          anahella napisała:

> Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nichsad
          >
          > Kolo fortuny bywa wredne - tak wynika z mojego doswiadczenia.

Jak najbardziej musze sie zgodzic z anahella.

Mialam je w zeszly czwarek. Poszlam do banku zrobic przelew za granice i Pani
          poinformowala mnie ze mam opcje wybrania przelewu. Ucieszylam sie bo do tej
          pory musialam placic spora prowizje za przelew a tu moge zaplacic 2 razy mniej.
          Cos mnie podkusilo zeby upewnic sie odnosnie tego czy mniejsza prowizja bedzie
          miala wplyw na kurs waluty przy wymianie na co Pani rzekla ze absolutnie nie. A
          wiec dokonalam przelewu po niszej cenie i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy
          dostalam kilka dni pozniej potwiedzenie wykonania przelewu i zobaczylam ze moja
          kasa zostala wymieniona z GBP na Euro a potem zloty i w konsekwencji ja
          stracilam na dwoch wymianach waluty.
          Poszlam wiec do banku zapytac sie dlaczego taka sytuacja miala miejsce a Pani z
          banku poinformowala mnie to ze jest jej przykro ale nie wiedziala ze przy
          tanszych przelewach takie cos ma miejsce i ze na drugi raz musze zrobic
          standardowy przelew. Grrrrr

Jedni by powiedzieli ze chytry 2 razy traci a inni ze fortuna kolem sie toczy i
          na kogo wypadnie na tego bec. Ja akurat mialam dosc kosztowny bec.

aangelina
    • truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 13:49
      Hej, Coill,

osobiście uwielbiam KOło Fortuny. Nastraja mnie pozytywnie, bo zmiany są
      przecież esencją życiasmile
      A jeszcze jak ta karta wyglada tak świetliście, jak ta:

www.kartytarota.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=1&PageNo=1&key=8&hit=1

Pozdrawiam i trzymam kciuki, by ziściło się to, co najlepsze!

truce

coill napisała:

> jest na jutro.Jak myslicie,czeka mnie pewnie jakas niespodzianka?smile
      > Albo moze egz zdam! smile
      • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 16:13
        a mnie drazni,bo przynosi zmiany bardzo Niespodziwane. Po smierci np umiem sobie
        zarysowac przyszlosc,po Wiezy takze. Po kole fortuny zawsze jest wielka
        niepewnosc,mozna tylko karty dociągac.Zawsze pojawia sie cos wogole na co bym
        sie nie wpadło,nie spodziewalo,i czesto to nowe np
        Mozliwosci,osoby,proozycje,gorzej w skutkach mniej milych czyli. Spodziewamy sie
        Cukrzycy bądz jej braku,wyapda koło fortuny i okazuje sie ze mamy boleriozęsmile
        Poraz trzeci więc w zyciu K.Fortuny dał mi się we znaki. Bo tak jak jednak w
        wiekszosci zapowiadał fajne zmiany i "bieg"sytuacji,tak i potrafi nieraz pokazac
        swoja inna strone.
        kiedys dawno juz pytalam o wazne spotkanie z kims,chcialam wiedziec co z tego
        wyniknie,czy uda sie cos zmienic.Wypadło Koło,pomyslalam "o!tzn ze wskuram
        zmiany jakich chce!" rezultat - nagły wypadek sprawił ze do spotkania nie
        doszlo(w dodatku miły dla mnie wypadek...no cóz-szczescie w neiszczesciu)
        Innym razem wypadło mi w zwiazku z kims,rezultat=tydzien po tym facet poznał
        jakas babe(Znowu ktos trzeci).
        Innym razem kiedy mi wypadlo,to ja poznalam kogos innego niz ten do ktorego
        mialam plany,w pewnym zbiegu okolicznoscismile)
        • truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 17:53
          No eeejsmile

ależ emocji wzbudza to Koło!
          a przecież wiadomo, że 'po nocy przychodzi dzień', a wszystko ma swój koniec:
          to co złe, i to co dobre. Nie pamiętamy o tym, a warto to zaakceptowac, bo
          przyniesie spokój duszy /tak przy okazji: jestem baaardzo emocjonalną osobą i
          od wielu lat staram się zapanowac nad sobą. Co czasem się udaje, gdy dopuszczę
          logikę do mego umysłu/.

OK. Jeśli lubisz wyciągac kartę dnia, to proponuję dobierac do niej karty
          wyjaśniające, dopowiadające.
          Mój rozkład "karty dnia" wygląda tak:

1. - karta główna
          pod nią kładę 3 karty dopowiadające-wyjaśniające (pytanie: 'ALE O CO CHODZI
          DOKŁADNIE?wink
          pod nimi 2 karty uzupełniające (JAKI BĘDZIE CIĄG DALSZY?)
          i ostatnia karta - kończąca (FINAŁ)

To jest prosty układ, a nazywam go 'diamentem':

------1------
          ----2,3,4----
          -----5,6-----
          ------7------

Serdeczności!

• anahella Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 17:54
            fajny, wyprobuje przy okazji. dzieki.
            • truce :) 05.06.07, 18:12
          • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:17
            fsajny rozkladwink ale co do "Karty dnia:,wole by pozostała Jedną kartą dnia,nie
            szczegolowa prognozawinkWyprobuje go pewnie na Miesiąc albo tydzienbig_grin
            • truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:21
              ja nie wytrzymuję niedopowiedzeńwink

dlatego lubię tarota!!! hhahahaaasmile))))
              • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:27
                hahasmile
                Wogole podoba mi sie rozkladzik,ja go dzis wykorzystam,ale nie w celu
                dnia.miesiaca,a w celu normalnego pytania,na jakie szukam odpowiedziwink
                • truce jeszcze jeden rozkład 05.06.07, 19:46
                  bo to miły, uniwersalny rozkładzikwink

prawdę powiedziawszy używam go, gdy pragnę odpowiedzi na krótkie pytania: jedna
                  główna karta, a reszta określa sytuację.

ale ale...

mam jeszcze jeden rozkładzik, taki na relacje międzyludzkie: może byc na
                  milosc, przyjazn etc.

Wygląda tak:

----1------------------5
                  ----2---4-
                  • pani.jazz Re: jeszcze jeden rozkład 05.06.07, 20:54
                    Mamy. Nawet sa na ich temat osobne watki:
                    1. rozklady wlasne
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=58071657&a=58071657
                    2. ulubione rozklady
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=57718543&a=57718543
                    Proponuje, zebys przeniosla swoje opisy wlasnie tam, zeby byl porzadek i zeby bylo latwo wszystko znalezc.

Pozdrawiam,
                    pani.jazz
                  • coill Re: jeszcze jeden rozkład 06.06.07, 00:06
                    podobnyu do rozkladu wlazinskiejwink
                    A co do tego "co w mowie"...chodzi o to..co ta osoba mowi??w sensie Pozory?
    • mysza012 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 11.06.07, 21:32
      Mialam dzisiaj kolo fortuny i wlasciwie nie bylo w tym dniu zadnych bardzo
      niemilych niespodzianek. Byly 2 niespodzianki ale jedna (chyba) mila a druga
      troche wkurzajaca.
      Ta wkurzajaca to: ktos do mnie zadzwonil (albo jakas baba albo jakis dzieciak) i
      sie mnie pyta z kim rozmawia. Nie znosze jak ktos najpierw do mnie wydzwania a
      pozniej zamiast sie samemu przedstawic to zadaje mi glupie pytania i jeszcze
      mysli ze na nie odpowiem, a pozniej bez slowa odklada sluchawke. W sumie to byla
      dla mnie niespodzianka, bo naprawde bardzo rzadko dzwonia do mnie "pomylki".
      Niespodzianka (chyba) mila to dostalam maila od kogos, kto w zeszlym tygodniu
      upieral sie, ze ja sie do czegos nie nadaje a teraz nagle zaprasza na spotkanie.
      I teraz nie mam pojecia jak sie do tego odniesc - czy mam sie ucieszyc czy
      jeszcze za wczesnie.
      • canada53 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 11.06.07, 21:45
        mysza012 napisała:
        > I teraz nie mam pojecia jak sie do tego odniesc - czy mam sie ucieszyc czy
        > jeszcze za wczesnie.
        A co tam, uciesz się. Jakby co, to zmartwić zawsze się zdążysz...
        • mysza012 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 11.06.07, 21:50
          racja smile
          • coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 12.06.07, 01:13
            tez popierambig_grin
    • mysza012 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 02.09.07, 14:36
      Dzisiaj mam ta karte i jak na razie nic fajnego mi sie nie zdarzylo. Raczej dol
      gigant i niezbyt fajne przemyslenia. Moze jutro bedzie lepiej... Oby.
      Z "niespodzianek" to - poczytalam sobie dzisiaj bloga Iokepine. Duzo bardzo
      fajnych tekstow, ale jedna rzecz mnie szczegolnie zaskoczyla. Jest tam
      informacja, ze krotkowzrocznosc w okresie dorastania to normalne i moze miec
      zwiazek z hormonami! I jeszcze, ze nie trzeba wtedy nosic non stop tych
      koszmarnych okularow! Tez jestem krotkowidzem i tez wlasnie od 12 roku zycia,
      tylko ze u mnie matka pilnowala zebym nosila okulary, bo mi sie niby wtedy
      poprawi wzrok. Efekt jest taki, ze wzrok mi sie nie poprawil tylko pogorszyl i
      obecnie mam wade 2 razy taka jak Iokepine sad
      Zycie jest jednak kompletnie do d... A przynajmniej moje sad(((
      • petra11 Re: Koło FORTUNY -do Myszy 02.09.07, 18:48
        Mam dla Ciebie fragment wiersza, domysl sie, czemu Ci go dedykuje:
        "usmiech tej kobiety
        niebo
        oczy tej kobiety
        figlarne anioly
        pol zasloniete skrzydlem
        i odsloniete pol..."
        Poswiatowska
        Pozdrawiam.