coill 03.06.07, 21:30 jest na jutro.Jak myslicie,czeka mnie pewnie jakas niespodzianka? Albo moze egz zdam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 09:06 Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nich Kolo fortuny bywa wredne - tak wynika z mojego doswiadczenia. Ja je najczesciej interpretuje: bedzie inaczej, i na pewno inaczej niz myslisz - piszac skrotowo. Odpowiedz Link
coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 16:04 anahella napisała: > Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nich No nietety,doslownie kubeł zimnej wody na łeb ze wszsytkich stron..Bardzo wredne odkręcenie losu. Fakt ze w tym wszystkim znalazlo sie "swiatełko"ktorego takze niekoniecznie moglabym sie spodziewac,Osoba Trzecia w sprawie ktora moze bardzo pomoc.Zobaczymypomyslalam sobie,ze Ci dwaj wredni to Ci na kole,ten na górze to ta Trzecia ktora wyraziła chęc pomocy heh Odpowiedz Link
aangelina Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 07.06.07, 16:27 anahella napisała: > Oj, chyba niezbyt mile te niespodzianki, skoro nie piszesz o nich > > Kolo fortuny bywa wredne - tak wynika z mojego doswiadczenia. Jak najbardziej musze sie zgodzic z anahella. Mialam je w zeszly czwarek. Poszlam do banku zrobic przelew za granice i Pani poinformowala mnie ze mam opcje wybrania przelewu. Ucieszylam sie bo do tej pory musialam placic spora prowizje za przelew a tu moge zaplacic 2 razy mniej. Cos mnie podkusilo zeby upewnic sie odnosnie tego czy mniejsza prowizja bedzie miala wplyw na kurs waluty przy wymianie na co Pani rzekla ze absolutnie nie. A wiec dokonalam przelewu po niszej cenie i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy dostalam kilka dni pozniej potwiedzenie wykonania przelewu i zobaczylam ze moja kasa zostala wymieniona z GBP na Euro a potem zloty i w konsekwencji ja stracilam na dwoch wymianach waluty. Poszlam wiec do banku zapytac sie dlaczego taka sytuacja miala miejsce a Pani z banku poinformowala mnie to ze jest jej przykro ale nie wiedziala ze przy tanszych przelewach takie cos ma miejsce i ze na drugi raz musze zrobic standardowy przelew. Grrrrr Jedni by powiedzieli ze chytry 2 razy traci a inni ze fortuna kolem sie toczy i na kogo wypadnie na tego bec. Ja akurat mialam dosc kosztowny bec. aangelina Odpowiedz Link
truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 13:49 Hej, Coill, osobiście uwielbiam KOło Fortuny. Nastraja mnie pozytywnie, bo zmiany są przecież esencją życia A jeszcze jak ta karta wyglada tak świetliście, jak ta: www.kartytarota.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=1&PageNo=1&key=8&hit=1 Pozdrawiam i trzymam kciuki, by ziściło się to, co najlepsze! truce coill napisała: > jest na jutro.Jak myslicie,czeka mnie pewnie jakas niespodzianka? > Albo moze egz zdam! Odpowiedz Link
coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 16:13 a mnie drazni,bo przynosi zmiany bardzo Niespodziwane. Po smierci np umiem sobie zarysowac przyszlosc,po Wiezy takze. Po kole fortuny zawsze jest wielka niepewnosc,mozna tylko karty dociągac.Zawsze pojawia sie cos wogole na co bym sie nie wpadło,nie spodziewalo,i czesto to nowe np Mozliwosci,osoby,proozycje,gorzej w skutkach mniej milych czyli. Spodziewamy sie Cukrzycy bądz jej braku,wyapda koło fortuny i okazuje sie ze mamy boleriozę Poraz trzeci więc w zyciu K.Fortuny dał mi się we znaki. Bo tak jak jednak w wiekszosci zapowiadał fajne zmiany i "bieg"sytuacji,tak i potrafi nieraz pokazac swoja inna strone. kiedys dawno juz pytalam o wazne spotkanie z kims,chcialam wiedziec co z tego wyniknie,czy uda sie cos zmienic.Wypadło Koło,pomyslalam "o!tzn ze wskuram zmiany jakich chce!" rezultat - nagły wypadek sprawił ze do spotkania nie doszlo(w dodatku miły dla mnie wypadek...no cóz-szczescie w neiszczesciu) Innym razem wypadło mi w zwiazku z kims,rezultat=tydzien po tym facet poznał jakas babe(Znowu ktos trzeci). Innym razem kiedy mi wypadlo,to ja poznalam kogos innego niz ten do ktorego mialam plany,w pewnym zbiegu okolicznosci) Odpowiedz Link
truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 17:53 No eeej ależ emocji wzbudza to Koło! a przecież wiadomo, że 'po nocy przychodzi dzień', a wszystko ma swój koniec: to co złe, i to co dobre. Nie pamiętamy o tym, a warto to zaakceptowac, bo przyniesie spokój duszy /tak przy okazji: jestem baaardzo emocjonalną osobą i od wielu lat staram się zapanowac nad sobą. Co czasem się udaje, gdy dopuszczę logikę do mego umysłu/. OK. Jeśli lubisz wyciągac kartę dnia, to proponuję dobierac do niej karty wyjaśniające, dopowiadające. Mój rozkład "karty dnia" wygląda tak: 1. - karta główna pod nią kładę 3 karty dopowiadające-wyjaśniające (pytanie: 'ALE O CO CHODZI DOKŁADNIE? pod nimi 2 karty uzupełniające (JAKI BĘDZIE CIĄG DALSZY?) i ostatnia karta - kończąca (FINAŁ) To jest prosty układ, a nazywam go 'diamentem': ------1------ ----2,3,4---- -----5,6----- ------7------ Serdeczności! Odpowiedz Link
anahella Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 17:54 fajny, wyprobuje przy okazji. dzieki. Odpowiedz Link
coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:17 fsajny rozklad ale co do "Karty dnia:,wole by pozostała Jedną kartą dnia,nie szczegolowa prognozaWyprobuje go pewnie na Miesiąc albo tydzien Odpowiedz Link
truce Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:21 ja nie wytrzymuję niedopowiedzeń dlatego lubię tarota!!! hhahahaaa)))) Odpowiedz Link
coill Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 05.06.07, 18:27 haha Wogole podoba mi sie rozkladzik,ja go dzis wykorzystam,ale nie w celu dnia.miesiaca,a w celu normalnego pytania,na jakie szukam odpowiedzi Odpowiedz Link
truce jeszcze jeden rozkład 05.06.07, 19:46 bo to miły, uniwersalny rozkładzik prawdę powiedziawszy używam go, gdy pragnę odpowiedzi na krótkie pytania: jedna główna karta, a reszta określa sytuację. ale ale... mam jeszcze jeden rozkładzik, taki na relacje międzyludzkie: może byc na milosc, przyjazn etc. Wygląda tak: ----1------------------5 ----2---4- Odpowiedz Link
pani.jazz Re: jeszcze jeden rozkład 05.06.07, 20:54 Mamy. Nawet sa na ich temat osobne watki: 1. rozklady wlasne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=58071657&a=58071657 2. ulubione rozklady forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=57718543&a=57718543 Proponuje, zebys przeniosla swoje opisy wlasnie tam, zeby byl porzadek i zeby bylo latwo wszystko znalezc. Pozdrawiam, pani.jazz Odpowiedz Link
coill Re: jeszcze jeden rozkład 06.06.07, 00:06 podobnyu do rozkladu wlazinskiej A co do tego "co w mowie"...chodzi o to..co ta osoba mowi??w sensie Pozory? Odpowiedz Link
mysza012 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 11.06.07, 21:32 Mialam dzisiaj kolo fortuny i wlasciwie nie bylo w tym dniu zadnych bardzo niemilych niespodzianek. Byly 2 niespodzianki ale jedna (chyba) mila a druga troche wkurzajaca. Ta wkurzajaca to: ktos do mnie zadzwonil (albo jakas baba albo jakis dzieciak) i sie mnie pyta z kim rozmawia. Nie znosze jak ktos najpierw do mnie wydzwania a pozniej zamiast sie samemu przedstawic to zadaje mi glupie pytania i jeszcze mysli ze na nie odpowiem, a pozniej bez slowa odklada sluchawke. W sumie to byla dla mnie niespodzianka, bo naprawde bardzo rzadko dzwonia do mnie "pomylki". Niespodzianka (chyba) mila to dostalam maila od kogos, kto w zeszlym tygodniu upieral sie, ze ja sie do czegos nie nadaje a teraz nagle zaprasza na spotkanie. I teraz nie mam pojecia jak sie do tego odniesc - czy mam sie ucieszyc czy jeszcze za wczesnie. Odpowiedz Link
canada53 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 11.06.07, 21:45 mysza012 napisała: > I teraz nie mam pojecia jak sie do tego odniesc - czy mam sie ucieszyc czy > jeszcze za wczesnie. A co tam, uciesz się. Jakby co, to zmartwić zawsze się zdążysz... Odpowiedz Link
mysza012 Re: Koło FORTUNY - Karta dnia 02.09.07, 14:36 Dzisiaj mam ta karte i jak na razie nic fajnego mi sie nie zdarzylo. Raczej dol gigant i niezbyt fajne przemyslenia. Moze jutro bedzie lepiej... Oby. Z "niespodzianek" to - poczytalam sobie dzisiaj bloga Iokepine. Duzo bardzo fajnych tekstow, ale jedna rzecz mnie szczegolnie zaskoczyla. Jest tam informacja, ze krotkowzrocznosc w okresie dorastania to normalne i moze miec zwiazek z hormonami! I jeszcze, ze nie trzeba wtedy nosic non stop tych koszmarnych okularow! Tez jestem krotkowidzem i tez wlasnie od 12 roku zycia, tylko ze u mnie matka pilnowala zebym nosila okulary, bo mi sie niby wtedy poprawi wzrok. Efekt jest taki, ze wzrok mi sie nie poprawil tylko pogorszyl i obecnie mam wade 2 razy taka jak Iokepine Zycie jest jednak kompletnie do d... A przynajmniej moje ((( Odpowiedz Link
petra11 Re: Koło FORTUNY -do Myszy 02.09.07, 18:48 Mam dla Ciebie fragment wiersza, domysl sie, czemu Ci go dedykuje: "usmiech tej kobiety niebo oczy tej kobiety figlarne anioly pol zasloniete skrzydlem i odsloniete pol..." Poswiatowska Pozdrawiam. Odpowiedz Link