Dodaj do ulubionych

Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i .....

09.05.05, 11:27
konieczne jest np. częstsze zakończenie porodu z użyciem kleszcy lub
próżnociągu? Czy może nie ma żadnych komplikacji? I czy często używa się na
oddziałach położniczych kleszczy i próżnociągu?
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i ..... 09.05.05, 11:38
      Też mnie to ciekawi.Bo słyszałałam że zzo wydłuża faze parcie .
    • koala.mb Re: Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i ..... 09.05.05, 14:38
      Wszystko zależy od rodzaju podanego leku oraz od sposobu jego podania. jeżeli
      srodek znieczulajacy zostanie podany późno i jego działanie przedłuzy sie na II
      okres porodu siła parcia zostanie zmniejszona i poród może zakończyć sie
      zabiegowo. Nie wiem o co pytasz. Czy czesto uzywa sie kleszczy lub prózniociągu
      na oddziałach położniczych? W ogóle czy w zwiazku z założeniem zzo?
      • tamara5 Re: Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i ..... 09.05.05, 14:54
        Dzięki. O kleszcze i próżnociąg poza tym ogólnie pytam, naczytałam się, że mogą
        być niebezpieczne dla dziecka, czytam też, że podobno odchodzi się od takiego
        kończenia porodu i interesuje mnie czy takie porody zabiegowe są często
        wykorzystywane gdy są komplikacje czy jednak wykonuje się cc.
        • koala.mb Re: Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i ..... 09.05.05, 14:59
          Kleszcze połoznicze i prozniociąg nie sa alternatywa dla cięcia cesarskiego.
          Aby je załozyć musi być spełnione szereg warunków i najczesciej dochodzi do
          tego wówczas gdy jest już za poźno na cięcie cesarskie tzn. w zaawansowanym II
          okresie porodu. Zabieg nie jest niebezpieczny dla dziecka, jesli wykonuje go
          ktos z doswiadczeniem w tym względzie. Wtedy jest to zabieg ratujacy życie
          dziecka. Powoli odchodzi sie od wskazań planowych do załozenia kleszczy czy
          próżniociągu na korzyść planowego cięcia cesarskiego.
          • tamara5 Re: Czy podanie zoo osłabia siłę parcia i ..... 09.05.05, 15:05
            Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka