Dodaj do ulubionych

test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 37,1

23.01.07, 07:58
Proszę o poradę...
Miesiączkę miałam dostać 20 stycznia (cykle 31,32 dniowe)
Wczoraj zrobiłam test z porannego moczu i jest jedna krechasad
Już myślałam, że okres się zbliża, a tu nic. Tempka z 6.30 rano 37,1.
Wczorajsza 36,9.
Możliwe że jestem w ciąży mimo negatywnego testu?
Nie mam praktycznie żadnych objawów ciążowych, tylko brzuch boli od 3 dni
identycznie jak na okres. Ciąglę biegam do łażienki i sprawdzam czy to już.
Piesi nie bolą, nie nabrzmiały, nic...
A może to cykl bezowulacyjny? czym się objawia brak owulacji przed
nadchodzącym okresem?

Obserwuj wątek
    • nglka Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 08:31
      > Możliwe że jestem w ciąży mimo negatywnego testu?

- Możliwe. Test mógł zostaćwykonany za wcześnie (przesunięcie owulacji) bądź
      beta za niska

> czym się objawia brak owulacji przed nadchodzącym okresem?

- Niską temperaturą charakterystyczną dla I fazy. Nic nie piszesz o pomiarach -
      więc dodam, że tempka "spod pachy" nie mierzona co do godziny (tej samej każdego
      dnia) - nic nie znaczy.
    • la-ti-do Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 09:29
      Dziękuję za odpowiedź. temperaturę faktycznie zmierzyłam tak jednorazowo w tym
      miesiącu-o 6.30 w ustach, między językiem a podniebieniem.
    • jola427 Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 09:34
      Odczekaj pare dni i jak nie dostaniesz @ powtórz test, lub zrób badanie krwi.
      Na objawy za wcześnie, na test byc może też.
      I nie mysl o tym ciągle, bo od stresu jeszcze bardziej Ci sie @ moze opóźnić,
      jeżeli nie jestes w ciąży.
    • budzik11 Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 10:00
      Testy nigdy nie dają 100% pewności - mogą być wyniki fałszywie pozytywne, lub
      fałszywie negatywne. Znam przypadek dziewczyny, która będąc w zaawansowanej
      ciąży zrobiła sobie z ciekawości test (przed ciążą kupiła ich kilka i jej
      został) i wyszedł negatywny smile
      • nglka Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 10:25
        Szczyt beta hcg jest między 8 a 10 tc - następnie spada. Jednak powinien go test
        wyłapać w ciąży zaawansowanej - chyba, że znajoma robiła go z baaaardzo
        rozrzedzonego moczu a test nie był nowej generacji (słaba czułość)- wtedy
        jedynie mogłoby dojść do takiego zdarzenia.
        Wiele razy słyszałam o możliwości wystąpienia fałszywego pozytywnego wyniku ale
        jakoś nikt nigdy nie umiał mi racjonalnie wytłumaczyć jak może do takiej
        sytuacji dojść? Jeśli kreska jest, to znaczy, że barwnik zareagował na obecność
        beta hcg. Z tego co wiem -innej możliwości nie ma. Jeśli masz wiarygodne źródło
        informacji ze szczegółowym opisem możliwości wystąpienia takiej sytuacji - to
        chętnie poczytam.
        • kocio-kocio Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 11:03
          Fałszywie pozytywny może wyjść, jeśli to nie ciąża tylko rak trofoblastu
          (cokolwiek to jest) lub nowotwór wydzielający substancję podobną do HCG.
          • nglka Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 11:14
            Tak - ale to wszystko opiera się na hormonie HCG - podobnie może się dziać przy
            braniu leków na chorą tarczycę (nie pamiętam, czy dotyczy to niedoczynności, czy
            nadczynności)oraz przy braniu niektórych leków psychotropowych (na receptę).

Problem polega na tym, że wiele zdrowych osób twierdzi, że miało zafałszowany
            wynik. A ja - dopóki nikt mi nie udowodni racjonalnie, że taka sytuacja mogła
            zajść - dalej będę twierdzić że późniejszy negatywnywynik to efekt
            mikroporonienia, które stanowi aż ok. 80% wczesnych ciąż.
            • budzik11 Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 11:26
              IMHO wynika to z wady testu. Może byc przeterminowany, przechowywany w
              nieodpowiednich warunkach, w jakiś inny sposób uszkodzony. Albo źle wykonany
              (kiedyś przedobrzyłam i za dużo nakapałam, absorbent się przemoczył, ale
              dostałam "wynik nieroztrzygający", ani pozytywny, ani negatywny).
              • nglka Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 11:29
                No dobrze - ale jaki to, co napisałaś, ma wpływ na wyłapanie hormonu? Bo dalej
                nie łapię. Bo o ile o pewnych cechach przydatności można mówić w przypadku
                produktów, na których wpływ mają czynniki zewnętrzne - otyle nie widzę związku
                typu "hormony a naturalne czynniki zewnętrzne".
                • nglka Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 11:31
                  I przecież mówimy o prawidłowo wykonanych testach, naturalnie przyjęłam
                  (założyłam), że test miał odpowiedni termin przydatności i został wykonany
                  zgodnie z instrukcją.
    • la-ti-do Bardzo dziękuję! 23.01.07, 10:04
      • la-ti-do Re: Bardzo dziękuję! 23.01.07, 10:06
        Tak sobie pomyślałam, że po prostu pewnie owulacja się przesunęła, a później
        nie miałam z mężem więcej zbliżeń. Ot, co....
        nic, czekam...Jedno co mnie zastanaowia, to to ,że od dłuzszego czasu okres
        miałam jak w zegarku.
    • maadam Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 23.01.07, 10:08
      Prawdopodobnie nie jestes w ciazy. Taka temp. o niczym nie swiadczy, testy
      ciazowe sa czule...Piersi nabrzmiewaja tylko tym kobietom, ktore rowniez przed
      miesiaczka maja podobne objawy. Powtorz test i zachowaj ostroznosc (np. nie rob
      rtg). Ja z ciekawosci wykonalam pierwszy test przed spodziewana
      miesiaczka...ujemny. Drugi po terminie - wyszedl dodatni. Piersi zaczely mnie
      bolec 2-3 dni pozniej, a podwyzszona temp. mialam tylko w pierwszej ciazy, ok.
      6 tygodnia.
    • eyes69 Spoznia Ci sie okres n/t 23.01.07, 10:25

• la-ti-do do eyes69 23.01.07, 10:34
      że spóźnia się, to wiemsmile))ale czemu? nie zabezpieczaliśmy sie celowosmile))
      • eyes69 Re: do eyes69 23.01.07, 11:07
        Moze dlatego, ze czekasz na ciaze? smile A moze dlatego, ze to tylko okres i moze
        sie spoznic bez przyczyny.
        Jesli w ciagu tygodnia okres nie przyjdzie, to wtedy zrob test.
    • maja2 Re: test negatywny, miesiączki brak a tempertaura 24.01.07, 07:55
      Dziś tempka spadła z 37.1 na 37,0. Okresu nadal nie ma. Czekam z tym
      testowaniem, tak jak radzicie.
      • iza33 do la-ti-do 27.01.07, 19:36
        No i co sie okazało, jestem ciekawa, bo mam taką samą sytuację i już jestem
        umówiona do gina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka